Netavisens nyhedslinks uge 49
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

 

Uroligheder i Istanbul efter drab på kurdisk advokat
[Netavisen – link 28.11.15] Information
Skuddrab på en fremtrædende kurdisk advokat i det sydøstlige Tyrkiet udløste lørdag gadekampe i Istanbul. Politistyrker brugte vandkanoner og tåregas mod omkring 2000 demonstranter

Frankrig: Aktivister sat i husarrest op til klimatopmøde
[Netavisen – link 28.11.15] Information
I Frankrig er 24 aktivister sat i husarrest forud for COP21. Alle former for demonstrationer er forbudt. Der ventes klimamarcher over hele verden op til og under COP21. I Australien demonstrerede omkring 40.000 i Melbourne lørdag.

Aktivister håber på verdens største klimademonstration søndag
[Netavisen – link 27.11.15] Modkraft
Selv om en undtagelsestilstand, der blev indført efter terrorangrebet i midten af november, forhindrer en massedemonstration i Paris, håber klimaaktivister på at samle millioner af demonstranter verden over søndag den 29. november. I Danmark er der demonstrationer i København, Aalborg, Aarhus, Viborg, Esbjerg, Odense og Hjørring.

Kina sender mere militær til Afrika
[Netavisen – link 27.11.15] DR
Kina har store imperialistiske interesser i Afrika. Tre kinesiske jernbanedirektører var i gang med milliardforhandlinger i Mali, da de blev dræbt af terrorister. Rivaliseringen skærpes i forhold til interesserne i Afrika, og Kina kaster nu flere militære kræfter ind. En kinesisk flådebase er også på vej. Både USA og Frankrig har militærbaser i Afrika og også EU er dybt involveret.

________________

Arkiv - Nyhedslinks 2015

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder