Netavisens nyhedslinks uge 45
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

Dødstal stiger efter fabrikkollaps i Pakistan
[Netavisen – link 07.11.15] DR
Redningsarbejdere finder stadig lig i ruinerne, efter en fabrik styrtede sammen i Pakistan.

USA: Betjente dræber 6-årig med fem skud
[Netavisen – link 07.11.15] DR
Politiet skød efter en flygtende bil og dræbte den ubevæbnede chaufførs søn.

Ny metode til biologisk manipulation på vej fra Monsanto
[Netavisen – link 06.11.15] Ingeniøren
Biotekgiganternes nyeste våben benytter sig af at slukke for vitale gener hos insekterne ved hjælp af såkaldt RNA-interferens, en metode, der vinder stærkt frem, og som blandt andre Monsanto skyder store millionbeløb i. En metode der vil være indgribende i naturen og med helt ukendte konsekvenser.

EU hilser nu pirat-tjenesten UBER velkommen
[Netavisen – link 06.11.15] Avisen.dk
Europakomissionen vil byde Pirat-tjenesten Uber varmt velkommen i EU. En tjeneste som er blevet mødt med internationale protester fra chauffør fagforeninger, regeringer, og forbudt i mange lande, fordi det er en usikker piratordning uden licens. En ordning som vil undergrave chaufførers arbejdsvilkår.

Lesbos løber tør for gravpladser
[Netavisen – link 05.11.15] DR
På den græske ø Lesbos er der ikke længere gravpladser nok til de flygtninge, der mister livet på vej mod øen.

Stor test afslører masser af madsvindel i Europa
[Netavisen – link 04.11.15] Information
Vand, der ikke burde være der. Og kød, der slet ikke kan identificeres. Der er masser af madsvindel i Europa, hvor det kød, vi spiser, ikke altid er det, vi tror.

En trussel mod demokratiet i Portugal
[Netavisen – link 04.11.15] Arbejderen
Den konservative præsident Cavaco Silva nægter at lade et parlamentarisk flertal danne regering Efter det portugisiske valg den 4. oktober fik den reformistiske venstrefløj af Portugals Kommunistiske Parti, Venstreblokken og Socialistpartiet absolut flertal i det portugisiske parlament. Men præsidenten har alligevel udnævnt sin partifælle Pedro Pasos Coelho fra det konservative parti som ny regeringschef

Dødsbrand på natklub koster rumænsk premierminister jobbet
[Netavisen – link 04.11.15] Information
Den rumænske premierminister, Victor Ponta, træder tilbage oven på massive protester.

Rapport afslører verdens hemmelige skattely
[Netavisen – link 03.11.15] DR
Luxembourg og Schweiz er fortsat nogle af verdens mest hemmelighedsfulde skattely. Det samme gælder for nogle af verdens mest magtfulde lande: USA, Tyskland og Storbritannien. Det viser organisationen Tax Justice Networks årlige rapport over verdens skattely. Rapporten måler, hvor hemmelighedsfulde de enkelte landes skattelove er.

Desperation i flygtningelejrene i landene omkring Syrien
[Netavisen – link 03.11.15] DR
FN's fødevareprogram, WFP, bruger cirka 24 millioner dollar om ugen på nødhjælp, og har netop modtaget yderligere støtte fra blandt andet EU og Danmark. Alligevel har programmet kun penge til at yde støtte til januar.

EU-pas: Fripas til social dumping
[Netavisen – link 2.11.15] EU-fagligt Netværk
EU-Kommissionen vil indføre et særligt EU-pas, som et led i 'moderniseringen' af det indre marked. Passet kommer samtidigt med en såkaldt 'mobilitetspakke'. Begge dele for at lette muligheden for arbejdskraftens fri bevægelighed og dumping af løn- og arbejdsforhold.

USA: Bufferzoner og opsplitning af Syrien
[Netavisen – link 2.11.15] Global Research (eng)
USA påberåber sig at deres ændring af strategi med tropper på landjorden går ud på at "bekæmpe Islamisk Stat (ISIL), dets hensigt er at etablere "buffer zoner" eller "sikre zoner". En omskrivning af forsøget på at opsplitte Syrien og kontrollere områder udenfor Assads kontrol, hvor US Airforce skal dække specialstyrkerne fra luften.

Erdogan vinder tyrkisk valg
[Netavisen – link 02.11.15] DR
Det islamistiske AKP bombede, terroriserede, chikanerede, indoktrinerede, censurerede og svindlede sig til at vinde egen majoritet i søndagens parlamentsvalg i Tyrkiet. Det lykkedes dog ikke magthaverne at presse det progressive HDP under spærregrænsen på 10 pct.

Video: Israelsk militær truer palæstinensiske flygtninge med udslettelse
[Netavisen – link 1.11.15] Middle East Eye (eng)
Det israelske militær kører en højtalervogn igennem Aida flygtningelejr med ordene:
"Hvis I kaster sten, vil vi angribe jer med gas til I alle dør - de unge, børnene og de gamle"

Nu officielt: USA deltager med landtropper i Syrien
[Netavisen – link 31.10.15] Information Clearing House (eng)
Det blev fredag meddelt officielt, at USA foretager et skift i deres strategi og sender et kontingent på 50 specialtropper til Syrien. På trods af de tidligere forsikringer om 'no boots on the ground'.

EU’s dieselbiler må udlede dobbelt så meget NOx de næste fem år
[Netavisen – link 30.10.15] Ingeniøren
EU har besluttet, at teste dieselbiler med en ny metode. Konsekvensen er en kraftig slækkelse af grænserne for udledning af NOx.

Yemen: Hospital ramt af saudiarabiske bomber
[Netavisen – link 27.10.15] DR
Uden for de vestlige mediers søgelys er Vestens allierede Saudi-Arabien i færd med med et brutalt militært overfald på nabolandet Yemen. Ofrene er mestendels civile.

Studenterbevægelsen i Sydafrika vinder sejr
[Netavisen – link 27.10.15] RedFlag (eng)
Den store massebevægelse blandt Sydafrikas studerende har fået deres krav igennem overfor regeringen. Betalingen for undervisningen skulle sættes op med 11 %, men bliver nu fastfrosset indtil 2016. De studerende har bl.a. gennemført besættelser af administrationsbygninger, studiestrejker og demonstrationer og er blevet mødt med politivold i form af tåregas, gummikugler, vandkanoner mm.

USA i Irak: Amerikanske tropper deltager i kampe
[Netavisen – link 27.10.15] The Hill (eng)
Amerikanske specialtropper var ikke alene i kamp i Irak i sidste uge, men deltog også i luftangreb fra landjorden. Dette er i strid med den officielle amerikanske politik, hvor det hedder 'No boots on the Ground', og at de amerikanske tropper kun har en rådgivende rolle.

xxx____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2015

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder