Netavisens nyhedslinks uge 39
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

 

Amerikansktrænede oprørere giver udstyr til Al Qaeda i Syrien
[Netavisen – link 26.09.15] DR
Syriske oprørsstyrker, der er blevet trænet af amerikanere, har overgivet militært udstyr til Nusra-fronten, oplyser USA's militær. Det drejer sig om seks pickuptrucks og ammunition, som den USA-ledede koalition i Syrien har leveret til syrerne. Nusra-fronten er al-Qaeda-terrornetværkets gren i Syrien.

Burkina Faso opløser garde bag magtkup
[Netavisen – link 26.09.15] DR
Regeringen i Burkina Faso har fredag opløst præsidentgarden, som var den eliteenhed, der i denne måned kuppede sig kortvarigt til magten i det vestafrikanske land.

USA: Endnu et racistisk politidrab
[Netavisen – link 25.09.15] TV2
En sort mand, som var lam og sad i kørestol, blev skudt og dræbt af det amerikanske politi, mens han havde hænderne oppe. Det blev fanget af et mobilkamera, som viser, at der var tale om en ren henrettelse.

Belgisk datatilsyn: Facebook spionerer ligesom NSA
[Netavisen – link 23.09.15] DR
Belgien tørnede tidligere denne uge sammen med Facebook i retten i Bruxelles, hvor Facebook sagsøges for at overvåge folk via 'like'-knapperne.

Præsident: Burkina Faso er tilbage til civilt styre
[Netavisen – link 23.09.15] Information
Burkina Fasos midlertidige præsident, Michel Kafando, er tilbage på posten og har genindsat en civil regering.

Tyskland og EU kendte til snydesoftware til biler
[Netavisen – link 22.09.15] DR
Den tyske forbundsregering kendte til den form for manipulation, som den tyske bilgigant Volkswagen stod bag, da selskabet installerede et stykke software i 11 millioner biler for at skjule bilernes reelle forureningsniveau.

Syriza vinder valget: Vi fortsætter samarbejdet med kreditorerne
[Netavisen – link 21.09.15] Information
En talskvinde for Syriza siger til Reuters, at partiet agter at implementere de aftaler, som Grækenland har indgået med de internationale kreditorer, som er EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Paven på turné i Cuba
[Netavisen – link 21.09.15] SVT (sv)
Styret i Havanna har taget varmt imod pave Frans, som har spillet en central rolle i forsoningen mellem USA og Cuba.

Græsk valg søndag: Partier er bundet af gældsaftale
[Netavisen – link 20.09.15] DR
Det kræver et opgør med EU at ændre den politiske kurs i Grækenland. EU og Den internationale Valutafond har dikteret det græske parlament en nyliberal nedskæringspolitik med et omfattende privatiseringsprogram.

Nazileder tager politisk ansvar for mordet på RAP-musiker
[Netavisen – link 20.09.15] Modkraft
Fascistlederen Nikos Michaloliakos erklærede torsdag, d. 17. september i den græske lokalradio ”Real FM”, at hans parti ”Chrysi Avgi” (”Gyldent daggry”) tager det ”politiske ansvar” for mordet på den venstreradikale Rap-musiker Pavlos Fyssas.

Ægypten: tolv civile dræbte i det USA-støttede militærregimes jagt på “terrorister”
[Netavisen – link 20.09.15] Interpres
Væbnede styrker udsendt af militærregimet i Cairo dræbte under en jagt på “terrorister” tolv ubevæbnede civile, flere af de dræbte var turister. Regimets styrker åbnede ild mod de fire biler uden advarselsskud eller nogen sikkerhed for hvem der befandt sig i bilerne.

WikiLeaks: Dokument afslører USAs plan for at destabilisere Syrien
[Netavisen – link 20.09.15] The Loop (eng)
WikiLeaks har afsløret et hemmeligtstemplet telegram fra 2006, der viser USAs overvejelser om hvordan Assads styre kunne destabiliseres indefra. Bl.a. gennem provokationer der kunne få Assad til at handle irrationelt eller ophidselse gennem pressen, der kunne skabe frygt for Iran.

Slovenien brugte tåregas mod flygtninge
[Netavisen – link 19.09.15] DR
Flere hundrede flygtninge og migranterne forsøgte at mase sig igennem politiopbuddet for at komme ind i Slovenien, og efter over en times spændt stemning valgte slovensk uropoliti at bruge tåregas mod menneskemængden, hvoraf flere var børn.

 

 

____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2015

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder