Netavisens nyhedslinks uge 25
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

Danskere anklager PET for medvirken til tortur
[Netavisen – link 19.06.15] Arbejderen
Tre danske statsborgere er angiveligt blevet fængslet og udsat for tortur på ordre fra Politiets Efterretningstjeneste. Anklagerne kommer på den arabiske tv-station Al Jazeera.

Indre fejl i kampflyet F-35 skyld i brand
[Netavisen – link 19.06.15] Ingeniøren
Der var ingen menneskelige fejl involveret, da et amerikansk F-35-kampfly brød i brand i juni måned sidste år. Det bekræfter det amerikanske luftvåbens egen efterforskning. Flyet - også kaldet Joint Strike Fighter - er førstekandidat til at blive indkøbt som Danmarks næste krigsfly.

Faglige græsrødder med grækerne mod nedskæringspolitikken
[Netavisen – link 18.06.15] EU-fagligt Netværk
En hel stribe faglige- og folkelige græsrodsorganisationer fra det meste af Europa startet lørdag en uges kampagne med demonstrationer og aktiviteter til støtte for den græske regerings ret til at gennemføre sin egen politik og vendt mod det nedskæringsregime, som den såkaldte Trojka (EU, Centralbanken og den Internationale Valutafond) har pålagt Grækenland og andre Eurolande.

Fem flyselskaber kræver lavere skatter og færre strejker
[Netavisen – link 17.06.15] Information
Air France-KLM, EasyJet, British Airways, Lufthansa og Ryanair vil danne en interessegruppe, der vil kræve lavere skatter, øget konkurrence i lufthavne og en begrænsning af strejker blandt personale

Forsker: EU-plan for at redde arterne er uambitiøs og helt til grin
[Netavisen – link 17.06.15] Ingeniøren
Habitatdirektivet, som skal beskytte sjældne naturtyper og arter i EU, sætter intet mål for, hvornår medlemslandene skal have vendt tilbagegangen af arterne. Derfor kan landene bruge al den tid, de vil – uden konsekvenser.

Skifergas-eksplosion har skabt en "død zone" i USA
[Netavisen – link 16.06.15] Globalen.dk
20 familier er blevet evakueret fra et område nær Karnes City, Texas, i USA, efter at en skifergas-borebrønd eksploderede. Eksplosionen spredte kemikalier, olie og naturgas ud i området, og det har dræbt det meste planteliv i en radius af 400 meter fra brøndens placering. 

Kurdiske styrker erobrer syrisk grænseby fra IS
[Netavisen – link 16.06.15] Information
Kurdiske styrker har erobret den syriske grænseby Tal Abyad, som har været under Islamisk Stats kontrol siden sommeren 2014.

Rusland advarer Nato mod planer i Østeuropa
[Netavisen – link 15.06.15] Information
Det russiske udenrigsministerium advarer Nato mod at øge sin tilstedeværelse i nogle af de lande, der grænser op til Rusland.

USA klar til at opbevare tunge våben i Østeuropa
[Netavisen – link 14.06.15] DR
USA har ikke haft tunge våben i de nyeste Nato-medlemslande i Østeuropa siden afslutningen på den kolde krig, men det kan ændre sig, hvis et nyt forslag bliver virkelighed, skriver New York Times.

Aktivister taget i ed som borgmestre i Madrid og Barcelona
[Netavisen – link 14.06.15] DR
Efter konservativ valglussing har Indignados-bevægelsen nu fået borgmesterposterne i Spaniens to største byer.

Grækenland: Deadline for forhandlinger 16. juni
[Netavisen – link 13.06.15] Modkraft
Den afgørende deadline nærmer sig for Grækenland. Syriza-regeringen har givet sig på mange punkter, men prisen for et gennembrud er et klart politisk knæfald.

Syriza: Gyldent Daggrys deltagelse i Folkemødet på Bornholm er en provokation mod demokratiet
[Netavisen – link 12.06.15] Modkraft
– Den invitation er en provokation og fornærmelse imod demokratiet. Neofascisterne i Gyldent Daggry har intet at bidrage med i en demokratisk forsamling som det danske folkemøde, siger Yiannis Bournous til Modkraft

___________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder