Netavisens nyhedslinks uge 03
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

 

 

Ny forskning: Jorden kan blive ugæstfri planet for mennesker
[Netavisen – link 17.01.15] DR
Der er i den grad grund til at male fanden på væggen, når det gælder det globale miljø, siger forskerne.

Reaktionær jødisk avis fjerner alle billeder af kvinder
[Netavisen – link 16.01.15] DR
Ultrareaktionære jøder fjerner konsekvent kvinder fra alle billeder i deres aviser.
Det har vakt international opmærksomhed fordi flere kvindelige statsledere, der deltog i paris-marchen er blevet udraderet.

Slavearbejde i Qatar
[Netavisen – link 15.01.15] Fagbladet 3F
1,4 millioner migrantarbejdere fra fattige lande i Asien er strømmet til det lille land på Den Arabiske Halvø for at få del i det byggeboom, der er opstået, fordi Qatar arrangerer internationale sportsbegivenheder som VM i håndbold. Og de lever og arbejder under kummerlige forhold.

Østrig: Aktivister blokerer stort europæisk nazibal
[Netavisen – link 15.01.15] Revolution News (eng)
Ballet i Wien d. 30. januar er en international fest og møde for nazistiske og højrepartier i Europa. Antinazister vil demonstrere og oprette blokader en række steder i byen.

EU’s krisepolitik har svækket den græske fagbevægelse
[Netavisen – link 15.01.15] EU-fagligt Netværk
EU’s og den såkaldte Trojkas krav til Grækenland til gengæld for kriselån har ikke bare handlet om nedskæringer på de offentlige budgetter og privatisering af offentlig ejendom, det ”memorandum af forståelse”, som den græske regering har bundet sig til at gennemføre har også handlet om at svække fagbevægelsens muligheder for at forsvare medlemmernes interesser.

Bulgarske faglige i kamp mod besparelser
[Netavisen – link 15.01.15] Fagligt EU
De bulgarske jernbaner skærer ned efter fald i statsstøtte og vil fyre op mod 1.500 ansatte. Fagforeninger lægger op til konflikt.

Kamp om retten til at hente fossil energi kan begynde
[Netavisen – link 15.01.15] Information
Nu er det beregnet, hvem der skal lade hvor store andele af olie-, gas- og kulreserverne ligge for klimaets skyld

Europa gør klar til at stramme antiterrorlove
[Netavisen – link 15.01.15] Information
EU og kræfter i EU-landene har reageret på terrorangrebene i Paris i sidste uge ved at love stramninger i både national og europæisk antiterrorlovgivning; blandt andet ved at hive tidligere afviste love frem.

Japan opruster
[Netavisen – link 14.01.15] The Guardian (eng)
Japan har offentliggjort deres hidtil største militærbudget på 42 milliarder dollars. Oprustningen retter sig først og fremmest mod Kina i alliance med USA.

Frankrig melder ud: Ja til atomenergi
[Netavisen – link 14.01.15] Ingeniøren
Den franske regering vælger at fortsætte atomkraft-sporet og bygge nye værker, fremfor at udvikle ufarlige former for vedvarende energi.

Pres for fælles terrorlovgivning i EU
[Netavisen – link 13.01.15] DR
EU-præsident Donald Tusk appellerer til Europaparlamentet om at se bort fra indskrænkninger i den personlige frihed og droppe modstanden mod et fælles register for alle EU-lande, hvor alle flyrejsende registreres med adresse, billetkøb, sædevalg, bagage og rejserute.

London: Buschaufførerne i strejke for løn og arbejdsforhold
[Netavisen – link 13.01.15] BBC (eng)
20.000 buschauffører strejker og der er oprettet blokader ved 70 busgarager. Kravene er højere løn og ensartede overenskomster. I dag arbejder chaufførerne efter 80 forskellige overenskomster.

Charles Hebdo demonstration: Den største i Paris historie
[Netavisen – link 12.01.15] DR
Flere millioner mennesker demonstrerede i Paris for ytringsfrihed og mod at lade true til tavshed og frygt. I spidsen gik regeringsledere fra de imperialistiske magter i et hyklerisk forsøg på at sælge sig som "frihedens" og "demokratiets forsvarer" ovenpå attentaterne i Paris.

Murdoch hetzer mod muslimer
[Netavisen – link 12.01.15] The Guardian (eng)
Mediemogulen Rupert Murdoch giver alle muslimer skylden for angrebet på Charlie Hebdo. Det samme budskab spredes rundtomkring i massemedierne.

Stor antikapitalistisk demo i Berlin
[Netavisen – link 12.01.15] Junge Welt (ty)
Søndag gik titusinder i den årlige demonstration i Berlin for at mindes Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht, der blev myrdet for snart hundrede år siden på grund af deres kamp for fred og socialisme.

Paris: Omkring 3 millioner mennesker demonstrerede i solidaritet med ofrene på Charlie Hebdo
[Netavisen – link 11.01.15] RT (eng)
Demonstrationen var en kæmpemæssig manifestation imod vold og terror. På hyklerisk vis deltog dog også en række af verdens regeringsledere, der selv står i spidsen for netop krig og terror mod verdens befolkning. Deres deltagelse må ses som et forsøg på at kapre dagens demonstration og gøre den til et udtryk for en klasseløs 'national enhed' og vinde opbakning bag deres 'krig mod terror'.

Spanien: 80.000 i demonstration for fangerettigheder
[Netavisen – link 11.01.15] Revolution News (eng)
Demonstrationen i det spanske Baskerland, krævede en retfærdig behandling af de omkring 600 politiske fanger fra ETA, den baskiske løsrivelsesorganisation, der sidder i de spanske fængsler.

Brasilien: Protester over buspriser mødt med politivold
[Netavisen – link 10.01.15] PressTV (eng)
Flere tusind mennesker demonstrerede mod forhøjelsen af buspriserne. Politiet satte ind med tåregas og peberspray og arresterede omkring 50 af demonstranterne.

Terrorister var hjemvendt fra NATO's stedfortræderkrig i Syrien
[Netavisen – link 08.01.15] Global Research (eng)
De to mænd der mistænkes for attentatet mod Charlie Hebdo var netop vendt tilbage fra NATOs stedfortræderkrig i Syrien, hvor ekstreme Islamister blev og bliver understøttet som en del af USA´s og de vestlige landes kamp for at vælte Assad styret og sikre kontrollen over landet.

Titusinder er samlet i Paris for at hædre satire-ofre
[Netavisen – link 08.01.15] Information
Titusinder af mennesker er onsdag aften gået på gaden i flere franske byer for at hædre og mindes ofrene for massakren på satiremagasinet Charlie Hebdo.

xxx

____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder