Netavisens nyhedslinks uge 46
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

Thulesen tager ikke afstand fra Espersen: Ingen nemme løsninger i krigszone
[Netavisen – link 15.11.15] DR
Vi skal bombe civile i kampen mod Islamisk Stat, siger DF's Søren Espersen. Den holdning vil DF-formand Kristian Thulesen Dahl ikke tage afstand fra.

Top-DF’er: Bomb civile i Syrien
[Netavisen – link 15.11.15] DR
I kølvandet på terroren i Paris støtter Søren Espersen nu offentligt det, Vesten altid har gjort: krig mod civilbefolkningen i de lande, man invaderer eller intervenerer i. Alene i indeværende århundrede har Vesten direkte og indirekte hundredtusinder af civile liv på samvittigheden i Irak, Afghanistan, Palæstina, Libyen og Syrien.

Røde Kors: Campingpladser skal huse asylansøgere
[Netavisen – link 14.11.15] DR
Lige nu kommer der så mange asylansøgere til Danmark, at de nuværende asylcentre allerede er fyldte.

Mette Frederiksen: Vi har selv anbefalet stramninger af familiesammenføringer
[Netavisen – link 13.11.15] DR
Socialdemokraterne erklærer sig positive over for regeringens forslag til en lang række brutale asylstraminger. - Vi har selv anbefalet, at der strammes op på familiesammenføringsområdet, så det støtter vi, siger S-formand Mette Frederiksen.

Her er regeringens 34 asylstramninger

[Netavisen – link 13.11.15] DR
Regeringen har fremlagt 34 forslag til stramninger og grove forringelser for flygtninge i Danmark. Bl.a skærpelse af adgangen til at opnå permanent opholdstilladelse og en 3-årig periode før det bliver muligt at få famliesammenføring

Et ja vil betyde, at danskere kan overvåges for lovlige ytringer og handlinger
[Netavisen – link 11.11.15] JP
Stemmer danskerne ja ved afstemningen den 3. december, vil dansk politi ifølge en række jurister være pålagt at efterforske på ordre fra udenlandske myndigheder.

Norsk asylcenter i flammer
[Netavisen – link 11.11.15] DR
Et asylcenter med 160 beboere i den norske by Hemsedal er brudt i brand natten til onsdag.

Filippinske au pairs holder antallet af flygtninge nede i Gentofte
[Netavisen – link 10.11.15] DR
Ifølge Udlændingestyrelsen tæller kommunernes andel af indvandrere og flygtninge fra tredjelande med, når den årlige fordeling af flygtninge til de enkelte kommuner skal udregnes. Regnestykket tæller også au pairs og velhavende expats med.

“Du er for syg til sygedagpenge, så nu skal du arbejde”
[Netavisen – link 10.11.15] Avisen
Conni mistede retten til sygedagpenge, fordi det tog mere end 22 uger at udrede de mange skader, der giver hende daglige smerter. Derfor kom hun i stedet over på ressourceforløbsydelse, som svarer til kontanthjælpen. Og så skulle hun i gang med et jobafklaringsforløb, hvor hun blandt andet blev sendt i praktik, som forværrede hendes helbred.

Forskningsministeren har gået på antividenskabelig bibelskole
[Netavisen – link 10.11.15] Videnskab.dk
Forsknings- og uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) har modtaget undervisning fra Dansk Bibel-Institut - en privat uddannelse, der ikke er godkendt i Danmark. Ifølge forskere står Bibel-Instituttet i kontrast til de videnskabelige principper for undervisning i Danmark.

Forsker: Kemikalie-industrien dækker over livsfarlig sandhed
[Netavisen – link 10.11.15] Videnskab.dk
Hvor skadelige er kemikalier for din hjerne? Det spørgsmål har i lang tid svævet i et sprængfarligt ingenmandsland. I en ny bog peger en dansk professor på, at industriens økonomiske interesser har været med til at sløre for kemikaliernes hjerneskadelige virkninger.

Post Danmark sender jobs til Indien
[Netavisen – link 09.11.15] Avisen.dk
Det er 35 medarbejdere i Post Danmarks regnskabscentre i Fredericia og København, hvis job skal sendes til den anden side af jordkloden. Det er da at skyde sig selv i foden, når et statsejet selskab fyrer skatteydere i Danmark og dermed sender folk på dagpenge, mens deres arbejdspladser sendes til Indien, siger Eigil Johannesen, fællestilidsrepræsentant for HK'erne i Post Danmark.

3 ud af 4 danskere siger nej til dårligere velfærd
[Netavisen – link 09.11.15] DLF
Et stort flertal af danskerne siger nej til budgetloven, der betyder store kommunale nedskæringer i kernevelfærden. Også DF´s vælgere afviser loven, viser en ny undersøgelse

Damage kontrol før TV udsendelse: Hele Folketinget skal se beslutningsgrundlag om kampfly
[Netavisen – link 09.11.15] Nyt kampfly
I en pressemeddelelse, der lugter langt væk af damage control forud for en tv-udsendelse på onsdag, fortæller forsvarsminister Peter Christensen nu, at de militært og kommercielt fortrolige oplysninger i kampflybeslutningsgrundlaget ikke blot vil blive tilgængelige for forsvarsforligskredsen. Nej, de vil blive lagt frem for hele Folketinget.

Skelsættende retssag i Norge
[Netavisen – link 09.11.15] Klassekampen (no)
Skal efterretningstjenesten have lov til at beslaglægge journalistisk råmateriale under en efterforskning? Det afgøres i disse dage i den norske højesteret, og sagens udfald afgør skæbnen for kildebeskyttelse og journalisters arbejdsvilkår i det hele taget.

Ny måling: Hver anden synes, dansk krigsindsats giver særligt flygtningeansvar
[Netavisen – link 09.11.15] DR
Mange danskere er enige i, at Danmark har et særligt ansvar over for flygtninge fra konflikter, Danmark selv har deltaget i – for eksempel krigen mod Taliban eller Islamisk Stat.

Sverige ramt af endnu en brand i en kommende asylbolig
[Netavisen – link 07.11.15] MX
Endnu en brand er brudt ud ved et planlagt center for asylansøgere i Sverige. Denne gang har ilden hærget uden for Floda i Lerum kommune øst for Göteborg. Knap 30 eksisterende og kommende asylboliger har været hærget af brande i år.

Enhedslistens hovedbestyrelse afviser støtte til militær indsats i Mali
[Netavisen – link 07.11.15] Modkraft
Endelig godt nyt fra Liste Ø: Enhedslistens hovedbestyrelse har afvist at støtte regeringens optrapning af missionen i det afrikanske land Mali. Det er sket på trods af indstilling om støtte fra et flertal i folketingsgruppen.

Danskerne til Løkke: Du kan godt glemme de besparelser
[Netavisen – link 07.11.15] avisen.dk
Når regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i disse dage forhandler finanslov for 2016, er det med et klart opråb fra danskerne i baghovedet. Hele 74 procent af befolkningen afviser således et forslag til det såkaldte omprioriteringsbidrag, der kan ende med at trække omkring syv milliarder kroner ud af kommunerne frem til 2019 og for i stedet at bruge dem på alt fra skattelettelser, asyludgifter og andre dele af det offentlige.

Journalistforbundets blad kritiserer mediernes dækning af flykøb til milliarder
[Netavisen – link 06.11.15] Modkraft
Ansvarshavende chefredaktør på fagbladet Journalisten kritiserer den danske presse for ikke at forholde sig kritisk til regeringens beslutning om kommende indkøb af kampfly for 30 milliarder.

Den danske nazist Søren Kams erindringer udgives
[Netavisen – link 06.11.15] DR
SS-officeren Søren Kam, der er kaldt ’Danmarks værste terrorist’ får nu udgivet sine erindringer. Søren Kam blev aldrig retsforfulgt og straffet for sine forbrydelser og levede frit i Tyskland til sin død i foråret 2015.

Så hårdt rammer regeringens nye kontanthjælpsloft
[Netavisen – link 06.11.15] Avisen.dk
Regeringens forslag om et nyt kontanthjælpsloft vil betyde, at kontanthjælpsmodtagere med børn i gennemsnit får 1.600 kroner mindre om måneden.

 


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder