Netavisens nyhedslinks uge 45
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Sverige ramt af endnu en brand i en kommende asylbolig
[Netavisen – link 07.11.15] MX
Endnu en brand er brudt ud ved et planlagt center for asylansøgere i Sverige. Denne gang har ilden hærget uden for Floda i Lerum kommune øst for Göteborg. Knap 30 eksisterende og kommende asylboliger har været hærget af brande i år.

Enhedslistens hovedbestyrelse afviser støtte til militær indsats i Mali
[Netavisen – link 07.11.15] Modkraft
Endelig godt nyt fra Liste Ø: Enhedslistens hovedbestyrelse har afvist at støtte regeringens optrapning af missionen i det afrikanske land Mali. Det er sket på trods af indstilling om støtte fra et flertal i folketingsgruppen.

Danskerne til Løkke: Du kan godt glemme de besparelser
[Netavisen – link 07.11.15] avisen.dk
Når regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i disse dage forhandler finanslov for 2016, er det med et klart opråb fra danskerne i baghovedet. Hele 74 procent af befolkningen afviser således et forslag til det såkaldte omprioriteringsbidrag, der kan ende med at trække omkring syv milliarder kroner ud af kommunerne frem til 2019 og for i stedet at bruge dem på alt fra skattelettelser, asyludgifter og andre dele af det offentlige.

Journalistforbundets blad kritiserer mediernes dækning af flykøb til milliarder
[Netavisen – link 06.11.15] Modkraft
Ansvarshavende chefredaktør på fagbladet Journalisten kritiserer den danske presse for ikke at forholde sig kritisk til regeringens beslutning om kommende indkøb af kampfly for 30 milliarder.

Den danske nazist Søren Kams erindringer udgives
[Netavisen – link 06.11.15] DR
SS-officeren Søren Kam, der er kaldt ’Danmarks værste terrorist’ får nu udgivet sine erindringer. Søren Kam blev aldrig retsforfulgt og straffet for sine forbrydelser og levede frit i Tyskland til sin død i foråret 2015.

Så hårdt rammer regeringens nye kontanthjælpsloft
[Netavisen – link 06.11.15] Avisen.dk
Regeringens forslag om et nyt kontanthjælpsloft vil betyde, at kontanthjælpsmodtagere med børn i gennemsnit får 1.600 kroner mindre om måneden.

Seniorproletariat: Nedslidte danskere får Europas højeste pensionsalder
[Netavisen – link 05.11.15] Ugebrevet A4
En gruppe seniorer er for syge til at arbejde videre, men bliver nødt til det. Andre skal stå til rådighed for et arbejdsmarked, som ikke vil have dem. Og nu skal pensionsalderen stige yderligere. Reformerne af efterlønnen og pensionsalderen vil vise sig at være lige så uholdbare som dagpengereformen, mener forfatter Lars Olsen.

Ministerium krævede tvivlsomt dementi - Ritzau bøjede af
[Netavisen – link 05.11.15] Journalisten
Ministerium krævede artikel om Carl Holsts dobbeltløn fjernet. Ritzau bøjede af og trak artiklen. Vejle Amts Folkeblad stod fast....

Privatiseringskaos: Endnu en konkurs i hjemmeplejen
[Netavisen – link 04.11.15] FOA
Det haster mere end nogensinde med at finde løsninger til at forhindre konkurser i den private del af plejesektoren. Det mener FOA, efter endnu en privat plejevirksomhed i dag gik konkurs i Nordjylland.

103 personer sigtet for menneskesmugling i år ved sønderjysk grænse
[Netavisen – link 04.11.15] DR
Syd - og Sønderjyllands Politi har i år sigtet 103 mennesker for menneskesmugling. I slutningen af september meddelte Rigspolitiet, at 46 personer var blevet sigtet for menneskesmugling i forbindelse med de mange flygtninge, der krydsede grænsen ved Rødbyhavn

Social dom: Lægelig dokumentation står over myndigheders skøn
[Netavisen – link 04.11.15] nordjydske.dk
En dom der bryder med den praksis som er opstået i kølvandet på den nye socialreform. Det kommer ikke bag på mange hvis denne dom bliver anket. En dom som spænder ben under amokløbet mod syge, der skal presses til det yderste, uanset omkostninger.

Ægtepar tvinges fra hinanden: Far og børn fik asyl - mor skal ud
[Netavisen – link 04.11.15] TV2
Far og børn må blive, men mor skal hjem til Irak. Familien er fra Syrien, men fordi moren, Samah Abdulhamid, er irakisk statsborger, så har hun fået afslag på asyl i Danmark. Det betyder nemlig ingenting, at hun har boet de sidste 13 år i Syrien med sin mand og to døtre på 7 og 11 år.

Nul-tolerance kynisme: Enlig mor med fem børn sat på gaden efter søns voldsdom
[Netavisen – link 04.11.15] TV2
En ny regel giver boligselskaber lov til at finde oplysninger om, hvem der har begået kriminalitet i deres område og dele disse oplysninger med andre boligselskaber. Derefter må boligselskaberne sætte lejere, som har begået kriminalitet, på gaden for at undgå mere ballade i boligområdet. Den regel har to boligselskaber, bl.a. Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, ifølge Politiken besluttet at håndhæve ved at sætte to familier ud.

Islands statsminister: Lykke at stå uden for EU
[Netavisen – link 03.11.15] Fagligt EU
Island er kommet ud af krisen med en ventet vækst på 3,5 procent i år, mens Grækenland igen kæmper for at undgå økonomisk ruin, hvor banker skal skaffe 14,4 milliarder euro på fire dage – men Island kunne være havnet i samme fælde som Grækenland, mener Islands statsminister

Kommuner vil sende 27.000 førtidspensionister i arbejde
[Netavisen – link 03.11.15] Avisen
Danskere, der har fået tildelt førtidspension for over ti år siden, skal ikke længere være fredet fra arbejdsmarkedet. Og det er lige meget, hvor små arbejdsevner man end må have.

Sundhedsstyrelsen er sparet i knæ
[Netavisen – link 03.11.15] DR
Omkring 300 medarbejdere og 200 millioner kroner er sparet væk på fire år i Sundhedsstyrelsen. Det skader tilsynet med landets læger, siger flere kritikere.

Udlændingestyrelsen fortier børns ret til familiesammenføring
[Netavisen – link 03.11.15] DR
Uledsagede flygtningebørn får ikke vejledning om deres ret til familiesammenføring af Udlændingestyrelsen

Big surprise: Flygtninge kan ikke betale huslejen på integrationsydelse
[Netavisen – link 03.11.15] DR
Kommunerne har meget svært ved at finde boliger til de flygtninge, der får integrationsydelse. Det betyder, at de skal bo længere i de midlertidige boliger.

Nationalmuseet: Alle særudstillinger skæres væk
[Netavisen – link 02.11.15] DR
Nationalmuseet dropper samtlige særudstillinger med henblik på at leve op til regeringens spareplaner på to procent de næste fire år. Bl.a. udstillingen 'Vestinderne' der sksuslle belyse Danmarks rolle i slavetiden.

Jordmødre: Hop i vores sko, politikere
[Netavisen – link 02.11.15] Avisen.dk
Udenfor Christiansborg afholdt en stor gruppe jordemødre aktionen "I Jordemødrenes Sko" for at gøre opmærksom på tilbagerulningen af øremærkede midler, som ellers var ment til at skabe bedre forhold for fødende og ansatte på fødeafdelingerne.

Yngre kvinder i 3F mest ramt af ledighed
[Netavisen – link 02.11.15] 3F
I 3F er ledigheden betydelig højere end landsgennemsnittet. Og især rammes de yngre kvinder, når det offentlige skærer ned.

Næsten 12.000 unge henvist til skolepraktik
[Netavisen – link 02.11.15] 3F
Flere kommer i skolepraktik fordi de mangler en praktikplads. Siden sidste år er der sket en forøgelsepå 10 %.

FE vil få adgang til persondata fra danske teleselskaber
[Netavisen – link 02.11.15] Information
Forsvarets Efterretningstjeneste får med et genfremsat lovforslag adgang til at indhente oplysninger om danskere i udlandet via teleselskaber i Danmark, viser nye oplysninger fra Forsvarsministeriet. Dermed får tjenesten lettere adgang til danske borgeres teleoplysninger end politiet, siger jurister

Jægersoldater skal til Mali med uklare regler for krigsførelse
[Netavisen – link 02.11.15] JP
Danmark går i krig sammen med allierede som man forventer vil udføre tortur på krigsfanger. Siden det blev afsløret at dansk militær udleverede fanger til USA, der anvender tortur har det været et krav at soldaterne skal have en klar manual for krigsførelse. Men tortur er allerede klart ulovlig i følge internationale konventioner. Regeringen vil først lave en manual for krigsførelse i 2016.

Tæt på dødt løb op til EU-afstemning
[Netavisen – link 02.11.15] Politiken
Andelen af ja-sigere svinder, mens langt flere nu er i tvivl om deres kryds ved folkeafstemningen om Danmarks retsforbehold. Nej-sigerne er dog også gået lidt tilbage, så kampagnen for et nej og oplysning om hvad et ja vil betyde bliver uhyre vigtig i den kommende måned.

IT-skandale: Handicappede udstillet på nettet
[Netavisen – link 01.11.15] Ekstra Bladet
Fynsk kommune har i følge ekspert begået et af  alvorligste brud på persondataloven, der er set herhjemme i de senere år

Sveriges regering vil betale for flygtningestrømmen med nedskæringer
[Netavisen – link 01.11.15] Proletæren (sv)
De svenske politikere vælter byrderne for asylsøgerne over på velfærdsordninger og gøder dermed fremmedhadet.

Sverige: Tjener hundreder af millioner på flygtninge
[Netavisen – link 01.11.15] SVT (sv)
Rigmanden Bert Karlsson er på vej til at gøre sig endnu rigere ved at udleje boliger til asylsøgere til overpris. Han skønner at kunne tjene omkring 100 mio. kr. årligt på asylvirksomheden.

Danskere hylder Breivik og opfordrer til asylbrande
[Netavisen – link 1.11.15] BT
I den lukkede Facebook-gruppe Den Danske Forening diskuterer brugerne en kommende »modstandskamp« mod muslimer og opbygningen af væbnede grupper'. Organisationen har DF’eren Mogens Camre i bestyrelsen.

Under hver tredje ønsker regeringens topskattelettelser
[Netavisen – link 31.10.15] DR
Der er ringe opbakning til regeringens omfordelingspolitik til fordel de højestlønnede i form af topskattelettelser. Kun 31 % støtter den idé.

Regeringen nedlægger uvildigt terror–udvalg
[Netavisen – link 31.10.15] Berlingske
Venstre-regeringen nedlægger det syv mand store udvalg, der med uvildige eksperter for første gang skulle granske den danske indsats mod terror og terrorlovenes konsekvenser for dansk-ernes retssikker­hed. Beslutningen møder massiv kritik. Det lugter af, at regeringen ikke har lyst til at kaste et kritisk blik på de ofte kritiserede terrorlove, siger ekspert.

Færre penge til elevernes undervisningstimer
[Netavisen – link 30.10.15] DLF
På seks år er udgiften pr undervisningstime folkeskolen faldet med 26 %. Dette viser at Folkeskolereformen er totalt underfinancieret.

Brandstiftere forsøger at sætte ild til dansk moské
[Netavisen – link 30.10.15] DR
Muslimhetzen virker efter hensigten: En ellers velintegreret jugoslavisk kulturforening i Skælskør er udsat for fremmedfjendtlighed og et brandattentat, efter at lokalpressen fortalte, at deres lokaler skal rumme en moské.

Danskerne piskes til at være konkurrencestatens fodsoldater
[Netavisen – link 30.10.15] DR
Formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen afviste i deadline de skiftende regeringers 'reform'politk: - Politikerne hopper fra reform til reform, som fra tue til tue, uden at se på det store billede, og hvad det egentlig gør ved de danskere, de har ansvaret for.


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder