Netavisens nyhedslinks uge 44
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

IT-skandale: Handicappede udstillet på nettet
[Netavisen – link 01.11.15] Ekstra Bladet
Fynsk kommune har i følge ekspert begået et af  alvorligste brud på persondataloven, der er set herhjemme i de senere år

Sveriges regering vil betale for flygtningestrømmen med nedskæringer
[Netavisen – link 01.11.15] Proletæren (sv)
De svenske politikere vælter byrderne for asylsøgerne over på velfærdsordninger og gøder dermed fremmedhadet.

Sverige: Tjener hundreder af millioner på flygtninge
[Netavisen – link 01.11.15] SVT (sv)
Rigmanden Bert Karlsson er på vej til at gøre sig endnu rigere ved at udleje boliger til asylsøgere til overpris. Han skønner at kunne tjene omkring 100 mio. kr. årligt på asylvirksomheden.

Danskere hylder Breivik og opfordrer til asylbrande
[Netavisen – link 1.11.15] BT
I den lukkede Facebook-gruppe Den Danske Forening diskuterer brugerne en kommende »modstandskamp« mod muslimer og opbygningen af væbnede grupper'. Organisationen har DF’eren Mogens Camre i bestyrelsen.

Under hver tredje ønsker regeringens topskattelettelser
[Netavisen – link 31.10.15] DR
Der er ringe opbakning til regeringens omfordelingspolitik til fordel de højestlønnede i form af topskattelettelser. Kun 31 % støtter den idé.

Regeringen nedlægger uvildigt terror–udvalg
[Netavisen – link 31.10.15] Berlingske
Venstre-regeringen nedlægger det syv mand store udvalg, der med uvildige eksperter for første gang skulle granske den danske indsats mod terror og terrorlovenes konsekvenser for dansk-ernes retssikker­hed. Beslutningen møder massiv kritik. Det lugter af, at regeringen ikke har lyst til at kaste et kritisk blik på de ofte kritiserede terrorlove, siger ekspert.

Færre penge til elevernes undervisningstimer
[Netavisen – link 30.10.15] DLF
På seks år er udgiften pr undervisningstime folkeskolen faldet med 26 %. Dette viser at Folkeskolereformen er totalt underfinancieret.

Brandstiftere forsøger at sætte ild til dansk moské
[Netavisen – link 30.10.15] DR
Muslimhetzen virker efter hensigten: En ellers velintegreret jugoslavisk kulturforening i Skælskør er udsat for fremmedfjendtlighed og et brandattentat, efter at lokalpressen fortalte, at deres lokaler skal rumme en moské.

Danskerne piskes til at være konkurrencestatens fodsoldater
[Netavisen – link 30.10.15] DR
Formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen afviste i deadline de skiftende regeringers 'reform'politk: - Politikerne hopper fra reform til reform, som fra tue til tue, uden at se på det store billede, og hvad det egentlig gør ved de danskere, de har ansvaret for.

Regeringen udpeger 10 vandkantsprojekter
[Netavisen – link 30.10.15] Avisen.dk
10 kommuner får dispensation til at bygge på kysten. Ringkøbing-Skjern vil bygge Nordeuropas største badeland. Uberørt og unik kystnatur ødelægges.

Brandfolk og reddere slår alarm: Nedskæringer kan koste liv
[Netavisen – link 30.10.15] Avisen.dk
Ifølge Brandfolkenes Organisation har man alene i hovedstaden skåret næsten 50 procent af de ansatte brandfolk væk i løbet af de sidste 30 år.

Regeringen vil sætte 40.000 på halv kontanthjælp i 2017
[Netavisen – link 30.10.15] DR
Ikke mindre end 40.100 personer bliver ramt af den lave integrationsydelse i 2017, hvis regeringen som ventet får udvidet ordningen i en ny udlændingeaftale. Regeringen forhandler om at udvide ordningen, så den også kommer til at gælde alle, der har opholdt sig i mindre end syv ud af de sidste otte år i Danmark.

To brande på svenske modtagecentre
[Netavisen – link 29.10.15] DR
Både i nat og i aftes har der været brand på asylcentre i Skåne.

DF’er forsvarer racistiske brandattentater
[Netavisen – link 29.10.15] DR
Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Dorthe Ullemose har offentligt givet udtryk for, at brandattentater mod asylsøgere er ‘forventelige’, når ‘politikerne ikke vil lytte’.

160 lærere fyres på tekniske skoler dette skoleår
[Netavisen – link 28.10.15] Avisen.dk
I alt har erhvervsskoler og uddannelsescentre varslet over 160 fyringer af fastansatte lærere i dette skoleår. Uddannelseseformen betyder færre elever og oveni kommer finanslovens milliardnedskæringer og nedskæringer i kommunerne.

Svenske socialister udsat for brandattentat
[Netavisen – link 28.10.15] Modkraft
Tidligt om morgenen søndag den 25. oktober blev medlemmer af det svenske Rättvisepartiet Socialisterna udsat for et brandattentat på deres bopæl. Attentatet følger efter adskillige brande ved landets asylcentre.

Asylbrand nummer 20 og 21 rammer Sverige
[Netavisen – link 28.10.15] TV2
Natten til i dag var der igen påsatte brande i påtænkte asylhjem, denne gang i Skåne og ved Stockholm.

Den sociale modstandsbevægelse i fælles opråb til Folketinget og KL
[Netavisen – link 28.10.15] Danmarks sociale stemmer
Administratorerne fra en række facebookgrupper, der samler menesker, der rammes af 'reformen' af flexjob og førtidspension er gået sammen om et åbent brev til Folketinget. De advarer mod konsekvenserne af loven og opfordrer til at disse undersøges til bunds.

Gymnasieelever er strejkeklar
[Netavisen – link 28.10.15] Århus Stiftstidende
Gymnasieelever landet over nedlægger torsdag undervisningen i protest mod regeringens plan om at spare 8,7 milliarder på uddannelserne. Det vil betyde alvorlige forringelser, bl..a massefyringer af lærere. Kl. 16 demonstrerer uddannelsessøgende fra hele landet i en bred alliance mod planerne i Kbh og Aarhus.

Arbejdsløse mister retten til at sige nej til røgfyldt arbejde
[Netavisen – link 27.10.15] Avisen.dk
Den ny dagpengeaftale betyder, at fra 2017 kan ledige miste tre ugers dagpenge eller sågar hele dagpengeretten, hvis de nægter at udsætte sig for passiv rygning.

Brand ved hjem for uledsagede flygtningebørn i Sverige
[Netavisen – link 27.10.15] DR
Mandag aften har der igen været brande ved hjem for flygtninge i Sverige. Denne gang rykkede politiet blandt andet ud til en brand på et bosted for uledsagede flygtningebørn i Lund. Der bor også funktionshæmmede på stedet.

Forudsætning for forhandlinger: Nedskæringerne på uddannelserne skal betale for politiforlig
[Netavisen – link 26.10.15] JP
Partierne udenfor regeringen har fået besked på, at deltagelse i forhandlinger om et kommende politiforlig kræver, at partierne på forhånd accepterer, at pengene skal tages fra uddannelsesområdet. Dvs et ja til regeringens 8,7 milliarders nedskæringer på uddannelserne, der ligger i finanslovsforslaget for overhovedet at diskutere planer og økonomi for politiet.
Socialdemokraterne har accepteret og er stadig med i 'forhandlingerne'.

Mette Frederiksen i dagens anledning: Nej til Venstres besparelser
[Netavisen – link 26.10.15] DR
I anledning af den igangværende LO-kongres tager Mette Frederiksen ordene 'Nej til minusvækst' i sin mund. Sammen med DF har Socialdemokraterne ellers sikret Venstres minus-aftale med kommunernes Landsforening (Kommuneaftalen for 2016).

De lavest lønnede skal vente længere på dagpengeret
[Netavisen – link 26.10.15] Avisen.dk
Mens forliget om ny dagpengereform presser arbejdsløse til at tage dårligt betalt arbejde indføres regel om at et lavtlønsjob ikke giver fuld dagpengeret.

Årvågne kameraer finder dig i mængden
[Netavisen – link 26.10.15] Ingeniøren
Der er fuld fart på udviklingen af overvågningsteknologier, der kombinerer data fra billeddatabaser med input fra kameraer til at tracke en persons færden gennem byen. Privatlivet er ­passé, forudser chefingeniør i Hitachi

Dødt løb mellem ja og nej inden folkeafstemning
[Netavisen – link 26.10.15] DR
Med lidt mere end en måned tilbage inden folkeafstemningen om at ændre det danske retsforbehold til en tilvalgsordning står det fortsat helt lige mellem ja- og nej-siden.

Udviklingshæmmede kan ikke få pension
[Netavisen – link 26.10.15] LEV
I dag er det kun cirka halvdelen af unge udviklingshæmmede, der tildeles førtidspension, i forhold til før reformen. I stedet bliver de visiteret til udsigtsløse arbejdsprøvninger. Folketingets beskæftigelsesordførere undsiger på stribe førtidspensionsreformens virkning i forhold til unge med udviklingshæmning.

Endnu en brand i svensk asylhjem
[Netavisen – link 24.10.15] DR
Det er sjette gang alene i oktober, at en bygning, som er tiltænkt nogen af de mange flygtninge, der dagligt strømmer ind i Sverige, står i flammer.

Sverige strammer asylpolitikken
[Netavisen – link 23.10.15] DR
Der strammes bl.a. på muligheden for opholdstilladelse og stilles skærpede krav ved familiesammenføring.

Opfordringer til mordbrand og terror kan læses hos Sverigesdemokrat-venlige facebookgrupper
[Netavisen – link 23.10.15] Expo (sv)
Jubel og opfordringer til flere brande og voldsforbrydelser fylder kommentarfelterne under artikler om brændende asylhjem hos SD-venlige facebookgrupper. ”Brænd det hele ned, men søm døre og vinduer til inden” skriver en bruger

Skoledrab i Sverige var en hadforbrydelse
[Netavisen – link 23.10.15] DR
- Vi har konstateret, at det drejer sig om en hadforbrydelse med racistiske motiver. Vi kan konstatere ud fra vidner, at han valgte ofre ud fra etnicitet, siger svensk politi om knivattentatet i Trollhættan. I lighed med nazimassakren på norske Utøya i 2011 bruger man ikke betegnelsen terror.

Øst-chauffører lever i ghettoer på rastepladser
[Netavisen – link 22.10.15] Fagbladet 3F
Rundtur på landets rastepladser afslører kummerlige forhold for østeuropæiske chauffører, der får dumpingløn og bor i deres lastbiler i månedsvis uden at se deres familier.

Arbejdsevnen er nul – kommunen nægter førtidspension
[Netavisen – link 22.10.15] Fagbladet 3F
Endnu en absurd sag konkretiserer, hvor sindssyge de nye regler for førtidspension er.

Dagpengeforlig: S, V og DF skulder ved skulder
[Netavisen – link 22.10.15] DR
Under præsentationen af dagens brede dagpengeaftale stod S-formand Mette Frederiksen skulder ved skulder med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Fuld enighed om dette angreb på de arbejdsløse.

Danske soldater til Mali?
[Netavisen – link 22.10.15] DR
FN har bedt Danmark om at bidrage til den såkaldte 'fredsmission' vestafrikanske land Mali. Folketinget skal beslutte om Danmark skal sende 20-30 pansrede lastvogne og omkring 250 soldater.

Planlagt asylcenter i brand i Sverige
[Netavisen – link 22.10.15] TV2
Et planlagt hjem for asylansøgere er natten til torsdag brudt i brand i Sydsverige. Nattens brand i Skåne falder på dagen, hvor den svenske regering sandsynligvis vil præsentere ny stramninger på udlændingeområdet.

Massiv og stadig voksende opbakning til faglig organisering
[Netavisen – link 21.10.15] Ugebrevet A4
Tilbage i 2002 erklærede 69 procent af de unge fagforeningsmedlemmer, at fagforeninger er nødvendige for varetagelsen af lønmodtagernes interesser. I dag mener 82 procent af de unge, at fagforeninger er nødvendige. Opbakningen til faglig organisering er nu højere end nogensinde tidligere målt.

xxx

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder