Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

Endnu en brand i svensk asylhjem
[Netavisen – link 24.10.15] DR
Det er sjette gang alene i oktober, at en bygning, som er tiltænkt nogen af de mange flygtninge, der dagligt strømmer ind i Sverige, står i flammer.

Sverige strammer asylpolitikken
[Netavisen – link 23.10.15] DR
Der strammes bl.a. på muligheden for opholdstilladelse og stilles skærpede krav ved familiesammenføring.

Opfordringer til mordbrand og terror kan læses hos Sverigesdemokrat-venlige facebookgrupper
[Netavisen – link 23.10.15] Expo (sv)
Jubel og opfordringer til flere brande og voldsforbrydelser fylder kommentarfelterne under artikler om brændende asylhjem hos SD-venlige facebookgrupper. ”Brænd det hele ned, men søm døre og vinduer til inden” skriver en bruger

Skoledrab i Sverige var en hadforbrydelse
[Netavisen – link 23.10.15] DR
- Vi har konstateret, at det drejer sig om en hadforbrydelse med racistiske motiver. Vi kan konstatere ud fra vidner, at han valgte ofre ud fra etnicitet, siger svensk politi om knivattentatet i Trollhættan. I lighed med nazimassakren på norske Utøya i 2011 bruger man ikke betegnelsen terror.

Øst-chauffører lever i ghettoer på rastepladser
[Netavisen – link 22.10.15] Fagbladet 3F
Rundtur på landets rastepladser afslører kummerlige forhold for østeuropæiske chauffører, der får dumpingløn og bor i deres lastbiler i månedsvis uden at se deres familier.

Arbejdsevnen er nul – kommunen nægter førtidspension
[Netavisen – link 22.10.15] Fagbladet 3F
Endnu en absurd sag konkretiserer, hvor sindssyge de nye regler for førtidspension er.

Dagpengeforlig: S, V og DF skulder ved skulder
[Netavisen – link 22.10.15] DR
Under præsentationen af dagens brede dagpengeaftale stod S-formand Mette Frederiksen skulder ved skulder med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Fuld enighed om dette angreb på de arbejdsløse.

Danske soldater til Mali?
[Netavisen – link 22.10.15] DR
FN har bedt Danmark om at bidrage til den såkaldte 'fredsmission' vestafrikanske land Mali. Folketinget skal beslutte om Danmark skal sende 20-30 pansrede lastvogne og omkring 250 soldater.

Planlagt asylcenter i brand i Sverige
[Netavisen – link 22.10.15] TV2
Et planlagt hjem for asylansøgere er natten til torsdag brudt i brand i Sydsverige. Nattens brand i Skåne falder på dagen, hvor den svenske regering sandsynligvis vil præsentere ny stramninger på udlændingeområdet.

Massiv og stadig voksende opbakning til faglig organisering
[Netavisen – link 21.10.15] Ugebrevet A4
Tilbage i 2002 erklærede 69 procent af de unge fagforeningsmedlemmer, at fagforeninger er nødvendige for varetagelsen af lønmodtagernes interesser. I dag mener 82 procent af de unge, at fagforeninger er nødvendige. Opbakningen til faglig organisering er nu højere end nogensinde tidligere målt.

Risiko for stort tab af job i næsten alle kommuner trods udflytning
[Netavisen – link 21.10.15] Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Regeringen vil udflytte 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet. Samtidig har regeringen lagt op til store besparelser på den kommunale og statslige beskæftigelse gennem de såkaldte omprioriteringsbidrag. Samlet betyder regeringens initiativer, at man med den ene hånd flytter arbejdspladser til provinsen, mens man med den anden i ’worst case’ skærer mere end 5 gange så mange stillinger væk.

Udmelding fra 'Fagligt topmøde'
[Netavisen – link 21.10.15] Arbejderen
Der kom ikke konkrete planer om fælles kampskridt mod dagpengeudspillet ud af det faglige møde for tillidsfolk d. 20. oktober. Kun et forslag om lokalt 'pres' og en bovlam faneborg ved Christianborg under behandlingen i Folketinget d. 30. oktober.

Dagpengereform: Udnyt frygten for at miste
[Netavisen – link 21.10.15] Information
Dagpengekommissionen har inddraget adfærdsøkonomisk teori i deres forslag til ny 'reform'. Bl.a. skal menneskets iboende frygt for at miste udnyttes, så det sikres at den arbejdsløse konstant mindes om den kommende fare, at miste dagpengene. Frygten for fremtiden skal bruges som en ansporing til at tage ethvert møgjob.

Flere skoleelever går i kæmpeklasser
[Netavisen – link 21.10.15] DR
Selvom det samlede elevtal i den danske folkeskole er faldende, sidder der i dette skoleår markant flere elever i kæmpeklasser end for fem år siden.

Phthalater trænger gennem huden direkte fra luften
[Netavisen – link 21.10.15] Ingeniøren
Alene det at være i rum med hormonforstyrrende phthalater øger koncentrationen af kemikalierne i kroppen, viser ny forskning fra DTU Byg.

Dagpengerapporten er en kollektiv fornærmelse
[Netavisen – link 20.10.15] TV2
Kommissionen bygger på et primitivt og negativt menneskesyn - den såkaldte adfærdsøkonomi, udtaler arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen. Desuden tager han afstand fra den underliggende præmis der er i rapporten om at ledige skal være mere villige til at tage job til mindre løn.

Indeklima forværret i skolerne efter reformen
[Netavisen – link 20.10.15] Ingeniøren
Sygefraværet hos lærerne er stigende, og skolereformens indførsel af længere ophold i klasselokalerne er en af årsagerne, mener både forskere, skoleledere og lærerne selv

Ny mordbrand mod svensk asylhjem
[Netavisen – link 20.10.15] DR
Endnu et center er blevet føjet til listen af brandangreb mod bygninger, der skal huse asylansøgere i Sverige.

Dan Park promoveres med hadpropaganda mod flygtninge
[Netavisen – link 20.10.15] Midtjyllands Avis
Den nazistiske såkaldte “kunstner” fyrer den af igen i Danmark med racistiske lokumstegninger. I weekenden delte Dan Park og hans støtte-komité flyers ud i Silkeborg, hvorpå der blandt andet er afbildet et barn med bombebælte og en velkomsthilsen til terrorister.

FAKTA: Det foreslår Dagpengekommissionen
[Netavisen – link 19.10.15] DR
Dagpengekommissionen præsenterer klokken 13 sine anbefalinger til, hvordan dagpengesystemet kan 'forbedres'. Kort oversigt over udspillet.

Danmark er milevidt fra at nå FN’s ulighedsmål
[Netavisen – link 19.10.15] Information
Forskellen mellem rig og fattig vokser fortsat i Danmark, og vi er meget langt fra at opfylde FN’s nye ulighedsmål, som verdens ledere vedtog for tre uger siden. Samtidig øger regeringens politik uligheden

Sverige: Endnu et hjem for asylansøgere i brand
[Netavisen – link 18.10.15] DR
For fjerde gang på kort tid er et svensk asylhjem nedbrændt.

Grønlænderes liv er otte år kortere end danskeres
[Netavisen – link 18.10.15] DR
Røg, alkohol og selvmord sender grønlændernes levetid ned på niveau med befolkningernes i Kina og Tyrkiet.

Landbruget kræver ret til at bruge sprøjtegift
[Netavisen – link 17.10.15] Gylle.dk
Østjyske landmænd vil slæbe Aarhus kommune i retten for at bevare retten til at bruge sprøjtegift i sårbare områder, selvom grundvandet er under pres.

Svensk asylcenter brændt ned
[Netavisen – link 17.10.15] DR
Et kommende svensk asylcenter er brændt ned, og ifølge politiet tyder meget på en påsat brand.

Løkke bryder løfte om kontanthjælp
[Netavisen – link 17.10.15] JP
Under valgkampen fastslog Lars Løkke Rasmussen (V) flere gange, at han ikke ville skære i kontanthjælpen. Men det gør regeringen alligevel for en gruppe unge. De mister op mod en fjerdedel af deres månedlige ydelse.

Skal købe kampfly for 31 mia, men har kun 16 mia på kontoen
[Netavisen – link 17.10.15] TV2
Forsvaret skal bruge over 31 milliarder kroner på nye kampfly og andet materiel i de kommende syv til otte år, men der er kun omkring 16 milliarder på generalernes og admiralernes indkøbskonto.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder