Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Endnu et privat plejefirma konkurs
[Netavisen – link 03.10.15] DR
Det private plejefirma ‘Tryghedsplejen’, der leverer ydelser til mindst otte kommuner i de tre regioner, er fredag gået konkurs og efterlader en række kommuner i en penibel situation over for de borgere, der behøver hjælp.

Nødløgns-udvalg vil lade ministre holde sandheden i et lukket rum
[Netavisen – link 2.10.15] DR
En ny konstrukton skal gøre det lovligt for ministre at lyve "med henblik på at beskytte visse særdeles tungtvejende hensyn”.

Udflytning: Ansatte er i chok
[Netavisen – link 2.10.15] Altinget
Det er tvivlsomt hvor mange der vil have mulighed for at flytte med arbejdspladsen til en anden del af landet.

Kontanthjælpsmodtagere: Ferie og boligstøtte sløjfes
[Netavisen – link 2.10.15] DR
Regeringen vil genindføre den omdiskuterede 225-timersregel i en ny og skærpet version. Desuden fjernes retten til at holde ferie og mulighed for at modtage boligstøtte når man er kontanthjælpsmodtager.

Kun lidt flere end hver fjerde vil ændre retsforbehold
[Netavisen – link 30.09.15] Jyllandsposten
Vælgerne tror tilsyneladende ikke på ja-partiernes argument om, at Danmark ryger ud af Europol.

Her vil Venstre spare og omlægge i den nye finanslov
[Netavisen – link 29.09.15] DR
Den bød på besparelser for samlet 6,7 milliarder kroner, mens der samtidig lægges op til at bruge fem milliarder ekstra på andre områder.

Indslusningsløn dårlig ide: Fastholder folk i lavtlønsjob
[Netavisen – link 29.09.15] Ugebrevet A4
En indslusningsløn på 70 kroner i timen skal hjælpe flygtninge i arbejde, lyder et nyligt forslag. Men i Tyskland er indslusningsjob blevet en permanent tilstand for en del af arbejdsstyrken, og folk fastholdes i årevis lavtlønsjob i stedet for at blive en del af det ordinære arbejdsmarked, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Carl Holst får eftervederlag på knap 1,8 millioner
[Netavisen – link 29.09.15] DR
Ifølge Moderniseringsstyrelsesn får den afgående forsvarsminister Carl Holst et eftervederlag på 1,8 millioner kroner.

Ny plejekonkurs: 450 ældre i usikker situation i Nordsjælland
[Netavisen – link 29.09.15] FOA
Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Bonderosen i Nordsjælland er begæret konkurs. 450 plejekrævende ældre i hovedsagelig Gribskov kommune er dermed havnet i en højst usikker situation på, om de kan få deres hjemmehjælp. Op mod 90 medarbejdere berøres af konkursen.

Bank snuppede kundes arv uden at spørge
[Netavisen – link 29.09.15] Fagbladet 3F
BankNordik opdagede, at kunde var ved at få udbetalt penge efter sine døde forældre og skyndte sig - uretmæssigt - at snuppe beløb til at dække arvingens gæld.

VW-skandale i Danmark: Op mod 91.000 biler er ramt
[Netavisen – link 29.09.15] DR
Der kører knap 600.000 biler med VW-logo på kølerhjelmene rundt på de danske landeveje. Op mod 91.000 biler i Danmark kan være berørt af Volkswagens forsøg på at sløre bilernes reelle forureningsniveau.

Politiets hemmelige ransagninger er i voldsom vækst
[Netavisen – link 28.09.15] Politiken
Politiet har på tre år foretaget cirka 2.000 hemmelige ransagninger. Det er en voldsom stigning i forhold til årene før.

Syddjurs dropper forslag om at nedlægge bofællesskab
[Netavisen – link 28.09.15] Landsforeningen Evnesvages Vel
Protester fra en gruppe aktive pårørende og fra LEV ser ud til at have reddet bofællesskabet Gransvinget fra at blive nedlagt. Forslaget om at nedlægge 12 udviklingshæmmedes hjem er ikke med i det budgetforlig, som netop er blevet indgået.

Danmark fritog sig selv fra tilsyn med krigsfanger
[Netavisen – link 28.09.15] DR
Den daværende VK-regering handlede i 2004 i strid med folkeretten, mener ekspert. Det skulle den nu lukkede Irak-kommission have taget under behandling.

Hjælp til gamle forældre går ud over voksne børns arbejdsliv
[Netavisen – link 27.09.15] DR
Mere end fire ud af fem voksne børn hjælper deres forældre over 64 år, selvom deres mor eller far modtager hjemmehjælp. Af dem, der giver en hjælpende hånd, har 36 procent oplevet, at deres hjælp har påvirket deres arbejdsliv.

FOA-medlemmer frygter fyringer
[Netavisen – link 26.09.15] avisen.dk
Frygt for fyringer er blevet fast bestanddel af FOA-medlemmernes arbejdsmiljø. Hver tredje frygter at miste jobbet. Frygten betyder en alvorlig forringelse af velfærden både for den enkelte ansatte og for samfundet, påpeger forsker.

Fotoreportage fra demonstration: Stop undertykkelsen af kurdere i Tyrkiet
[Netavisen – link 26.09.15] Modkraft
Demonstrationen fredag d. 25. september 2015 på Christiansborg Slotsplads havde til formål at udvise solidaritet med de demokratiske kræfter i Tyrkiet, der atter skal kæmpe for et frit og fair valg ved nyvalget 1. november i Tyrkiet. Selahattin Demirtas, formand for HDP, var trækplaster på folkemødet og uhyre populær blandt de mange fremmødte. HDP, som står for Folkets Demokratiske Parti består af de pro-kurdiske og venstreorienterede kræfter i Tyrkiet.

Alarmerende mistillid til Skat-chefer blandt medarbejdere
[Netavisen – link 25.09.15] Avisen.dk
Fem chefer er røget på grund af skandaler om de 6,2 milliarder i udbytteskat, der er udbetalt til svindlere i udlandet, og IT-systemet EFI, der har indkrævet forældet gæld og trukket personoplysninger i strid med loven. I 2013 var det kun 16 procent af næsten 6000 medarbejdere, der havde tillid til, at direktionen leder Skat på en ordentlig måde.

Historisk lav opbakning til Venstre
[Netavisen – link 25.09.15] DR
Kun 18,5 % af stemmerne står i dag bag Venstre, siger en meningsmåling fra Epinion. Sidste sommer dykkede opbakningen til Venstre fra 26,9 % til 20,1% og det er gået ned ad bakke siden.

Goldman Sachs vil blive forgyldt af Dong-notering
[Netavisen – link 25.09.15] Berlingske
Som forventet vil Goldman Sachs score kassen på salget af DONG. Sydbank vurderer at Goldman Sachs kan se frem til en gevinst på 2,8 milliarder når selskabet børsnoteres.

Frivillige smidt på porten af DSB
[Netavisen – link 25.09.15] TV2
DSB har smidt de frivillige der modtager flygtninge, der ankommer til Hovedbanegården ud. De har krævet en betaling på 300.000 kr. som betingelse for at være til stede og der uddeles nu bøder til de hjælpere, der fortsætter arbejdet. Også i andre byer er de frivillige blevet smidt ud.

Dansk godkendelse af 4 GMO majssorter afværget
[Netavisen – link 25.09.15] Naturli
Fødevareministerens ønske om at tillade GMO-afgrøder på dansk jord blev underkendt af et flertal i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg

Finland: Racistiske optøjer mod flygtninge
[Netavisen – link 25.09.15] Hufvudstadsbladet (sv)
Et halvt hundrede racister kastede sten og fyrværkeri mod flygtningefamilier og Røde Kors-medarbejdere, da flygtningene ankom til deres opholdssted i en sydfinsk provinsby.

xxx

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder