Netavisens nyhedslinks uge 39
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

FOA-medlemmer frygter fyringer
[Netavisen – link 26.09.15] avisen.dk
Frygt for fyringer er blevet fast bestanddel af FOA-medlemmernes arbejdsmiljø. Hver tredje frygter at miste jobbet. Frygten betyder en alvorlig forringelse af velfærden både for den enkelte ansatte og for samfundet, påpeger forsker.

Fotoreportage fra demonstration: Stop undertykkelsen af kurdere i Tyrkiet
[Netavisen – link 26.09.15] Modkraft
Demonstrationen fredag d. 25. september 2015 på Christiansborg Slotsplads havde til formål at udvise solidaritet med de demokratiske kræfter i Tyrkiet, der atter skal kæmpe for et frit og fair valg ved nyvalget 1. november i Tyrkiet. Selahattin Demirtas, formand for HDP, var trækplaster på folkemødet og uhyre populær blandt de mange fremmødte. HDP, som står for Folkets Demokratiske Parti består af de pro-kurdiske og venstreorienterede kræfter i Tyrkiet.

Alarmerende mistillid til Skat-chefer blandt medarbejdere
[Netavisen – link 25.09.15] Avisen.dk
Fem chefer er røget på grund af skandaler om de 6,2 milliarder i udbytteskat, der er udbetalt til svindlere i udlandet, og IT-systemet EFI, der har indkrævet forældet gæld og trukket personoplysninger i strid med loven. I 2013 var det kun 16 procent af næsten 6000 medarbejdere, der havde tillid til, at direktionen leder Skat på en ordentlig måde.

Historisk lav opbakning til Venstre
[Netavisen – link 25.09.15] DR
Kun 18,5 % af stemmerne står i dag bag Venstre, siger en meningsmåling fra Epinion. Sidste sommer dykkede opbakningen til Venstre fra 26,9 % til 20,1% og det er gået ned ad bakke siden.

Goldman Sachs vil blive forgyldt af Dong-notering
[Netavisen – link 25.09.15] Berlingske
Som forventet vil Goldman Sachs score kassen på salget af DONG. Sydbank vurderer at Goldman Sachs kan se frem til en gevinst på 2,8 milliarder når selskabet børsnoteres.

Frivillige smidt på porten af DSB
[Netavisen – link 25.09.15] TV2
DSB har smidt de frivillige der modtager flygtninge, der ankommer til Hovedbanegården ud. De har krævet en betaling på 300.000 kr. som betingelse for at være til stede og der uddeles nu bøder til de hjælpere, der fortsætter arbejdet. Også i andre byer er de frivillige blevet smidt ud.

Dansk godkendelse af 4 GMO majssorter afværget
[Netavisen – link 25.09.15] Naturli
Fødevareministerens ønske om at tillade GMO-afgrøder på dansk jord blev underkendt af et flertal i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg

Finland: Racistiske optøjer mod flygtninge
[Netavisen – link 25.09.15] Hufvudstadsbladet (sv)
Et halvt hundrede racister kastede sten og fyrværkeri mod flygtningefamilier og Røde Kors-medarbejdere, da flygtningene ankom til deres opholdssted i en sydfinsk provinsby.

Danske biler forurener mere end de er godkendt til
[Netavisen – link 24.09.15] Information
Europas dieselbiler er den store synder i forhold til den høje udledning af den farlige nitrogendioxid

Gigtramte kræver ret til ferie: Syge har ret til ferie med deres børn
[Netavisen – link 24.09.15] avisen.dk
Det er blandt andet gigtsyge, der er ramt af rigide regler om ferie for syge

Billeder viser, at politiet brugte fysisk magt mod flygtninge
[Netavisen – link 24.09.15] Information
Politiet har over for omverdenen hævdet, at de håndterede situationen uden brug af fysisk magt, da en stor gruppe flygtninge vandrede på en sønderjysk motorvej med retning mod Sverige. Men billeddokumentation og vidner fortæller en anden historie, og jurister afviser nu politiets forklaring.

Flertal af danskere: 'Menneskesmuglere' skal ikke straffes
[Netavisen – link 23.09.15] avisen.dk
Personer, der giver flygtninge et lift til Sverige, skal ikke straffes, mener et flertal af danskere ifølge ny undersøgelse.

WHO: Europæere lever længere - Danskere skraber bunden
[Netavisen – link 23.09.15] Information
Kvinders levealder i Danmark skraber bunden i forhold til andre vesteuropæiske lande med en foventet levetid på 82,1 år. Det samme gælder mændene med 78 år.

Eks-skatteminister: Skandaleramt it-system var en fejl
[Netavisen – link 23.09.15] Information
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) var skatteminister fra 2004 til 2010, og søsatte it-systemet EFI.

FOA: DIs reformplaner skaber kun mere ulighed
[Netavisen – link 22.09.15] FOA
DI har en 2025-plan for Danmark med lavere skat til de rigeste og højere pensionsalder. Det går hårdest ud over de fattigste. Det er den helt gale vej at gå, mener FOA.

Net-troldene spreder had med falske muslimer
[Netavisen – link 22.09.15] Information
Unge muslimske mænds had til Danmark bliver spredt på Facebook, hvor de møder stor forargelse. Men ofte er det ikke unge muslimer bag tasterne, men folk, der ønsker at sværte deres ry

Kræver drøftelse af GM-majs på danske marker
[Netavisen – link 22.09.15] Ingeniøren
Fødevareministeren er kaldt i nyt samråd om gensplejset majs, som kan være på vej ud på markerne. Hun risikerer at komme i mindretal

Alle vore penge går til 10 selskaber
[Netavisen – link 21.09.15] Sputnik
Praktisk taget alle varer, som man køber i de almindelige forretninger, stammer fra datterselskaber til store internationale korporationer. Dem er der i alt ti af.

Polakker får 5000 kr mindre i løn end 3F-ere
[Netavisen – link 21.09.15] Fagbladet 3F
Ikke nok med at polakkerne i Danmark får markant lavere løn end danskerne. Hver tredje polak oplever også at blive snydt af chefen, viser den hidtil mest omfattende undersøgelse blandt polakker i Danmark.

Sprøjtegifte kan give diabetes
[Netavisen – link 21.09.15] Gylle.dk
Observationer viser, at når en person bliver udsat for sprøjtegifte, stiger risikoen for at udvikle diabetes med 61 procent. Det gælder alle former for sprøjtegifte – og det gælder alle former for diabetes.

Flygtninge mødes af racisme i Finland
[Netavisen – link 21.09.15] SVT (sv)
Når flygtningene passerer grænsen til Finland, mødes de af racistiske demonstrationer og dødstrusler. Nogle af dem er flygtet tilbage til Sverige.

S og V-blok: S vil lave udlændingeforlig med Venstre
[Netavisen – link 19.09.15] Avisen.dk
En fasttømret reaktionær blok mellem Venstre og Socialdemokraterne tegner sig stadigt tydeligere. Socialdemokraterne går nu målrettet efter et bindende udlændingeforlig bl.a. med strammere regler for statsborgerskab.

Exceptionelt mange fejl i sager om kærester på kontanthjælp
[Netavisen – link 19.09.15] Avisen.dk
Kommunerne havde lavet fejl i 43 procent af de klagesager, Ankestyrelsen fik ind om kærestepar, der skulle forsørge hinanden.

Psykiatri: For få ansatte øger risikoen for vold
[Netavisen – link 19.09.15] FOA
Mere end 6 ud af 10 medarbejdere i psykiatrien har været udsat for vold eller trusler om vold på deres arbejde. Risikoen er størst de steder, hvor der ikke er nok tid og tilstrækkeligt med medarbejdere

Finland: Tusinder strejker mod nedskæringer og besparelser
[Netavisen – link 18.09.15] DR
Titusinder demonstrerer i Finlands hovedstad Helsingfors mod regeringens nedskæringer og besparelser. 30.000 mennesker har samlet sig ved Järnvägstorget trods et massivt regnvejr. Regeringens angreb på arbejderklassen rammer målrettet de mest udsatte og kvinderne.

Se også reportagen i Hufvudstadsbladet her

Ombudsmanden rejser sag om Støjbergs flygtningeannoncer
[Netavisen – link 18.09.15] DR
Det bliver en sag for Folketingets ombudsmand, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) for nylig lod annoncer om regeringens asylstramninger indrykke i fire libanesiske aviser, ligesom annoncerne er blevet hængt op på danske asylcentre.

Syge i fleksjob bliver løndumpet
[Netavisen – link 18.09.15] Avisen.dk
Syge bliver udnyttet i fleksjob. Mange oplever at få løn for færre timer end de arbejder. Sådan lyder kritikken fra Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere.

SMS-sagen: Her er dommen over snagende chefer fra Aarhus Havn
[Netavisen – link 18.09.15] Avisen.dk
Det var ulovligt, da ledelsen på Aarhus Havn i 2012 læste en kranføreres sms-beskeder. Det fastslår Retten i Aarhus fredag i en dom, der kan få stor betydning for de mange tusinde danskere med arbejdsgiverbetalt mobil.

MRSACC398 truer nu folkesundheden i svinetunge lande
[Netavisen – link 18.09.15] Gylle.dk
Svin og andre husdyr udgør et potentielt smittereservoir af methicillinresistente Staphylococcus aureus-bakterier, der tilhører en nyligt afledt stamme af MRSA. Siden opdagelsen i begyndelsen af 2000’erne, har denne stamme bredt sig uhindret fra husdyrfabrikkerne til samfundet, hvor den i dag er blevet en væsentlig årsag til sygdom hos mennesker overalt i Europa.

23 irakere får fri proces til at søge erstatning fra Forsvarsministeriet
[Netavisen – link 18.09.15] DR
Procesbevillingsnævnet har givet 23 irakere fri proces til at føre sag om erstatning fra Forsvarsministeriet for at være udsat for tortur i Irak i 2004.

Udlicitering førte til maddiker i toilettet og søvnløse nætter
[Netavisen – link 18.09.15] 3F
I septembr 2014 blev rengøringen på Stubbæk Skole udliciteret til Forenede Service. Rengøringsbemandingen blev sat ned fra 4 til 3 og tempoet skruet i vejret.

Efter mere end ti års slagsmål: Gensplejset majs på vej til europæiske marker
[Netavisen – link 18.09.15] Ingeniøren
Fire genmodificerede majssorter bliver efter alt at dømme i efteråret godkendt til dyrkning i EU. Lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer melder klar, men et politisk slagsmål venter.

Hver anden kommune vil fyre pædagoger
[Netavisen – link 18.09.15] DR
46 kommuner vil skære i udgifter til pædagoger på skole- og fritidsområdet. Det går ud over eleverne, siger BUPL.

NATO vil have Sverige med i elitestyrke
[Netavisen – link 18.09.15] SVT (sv)
Krigskræfterne i Sverige ønsker fuld integration og deltagelse i en ny NATO-indsatsstyrke rettet mod Rusland. Fredskræfter mobiliserer imod NATO-medlemskab og tættere integration.

Hør mere om dette på Fredsfestival Aarhus 4. oktober


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder