Netavisens nyhedslinks uge 18
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Komunerne har sparet 18 milliarder på velfærd siden 2011
[Netavisen – link 03.05.15] Danmarks Lærerforening
Hvis kommunerne i perioden havde brugt alle penge på budgettet svarer det til 6.000 ekstra private job. Flertal af danskerne siger stop til kommunernes underforbrug.

Hver tredje islænding vil stemme på Piratpartiet
[Netavisen – link 02.05.15] DR
Piratpartiet foreslår en politisk model bygget på ‘direkte demokrati’, der skal sende borgernes ideer direkte til parlamentet via internettet. Andre af partiets mærkesager er en ny crowd-sourced - eller mængdebestemt - forfatning og en skarp kritik af det økonomiske system.

Dansk Folkeparti og Zionistforbund bag Movia-censur
[Netavisen – link 02.05.15] DR
Dansk Folkeparti greb direkte ind over for bus-annonce-kampagne med censur og et groft angreb på ytringsfriheden Og det er blandt andet medlemmer af Dansk Zionistforbund, der har klaget over en buskampagne med kritik af israelske bosættelser, oplyser foreningen De påstår at kritikken af Israels folkeretsstridige besættelse og oopfordringen til at boykotte varer fra de besatte områder, puster til antisemitismen

Rapport: Danskerne skal ikke stemme om EU's bankunion
[Netavisen – link 30.04.15] DR
Justitsministeriets bestilte rapport om at Danmark ikke afgiver suverænitet ved deltagelse i EU's bankunion - og at der derfor ikke kræves en folkeafstemning - konkluderer, at Danmark ikke afgiver suverænitet ved deltagelse i EU's bankunione - og at der derfor ikke kræves en folkeafstemning.

Interview: »Vestens velstand bygger på undertrykkelse og udnyttelse«
[Netavisen – link 30.04.15] A4
Danmark har et ansvar for at skabe bedre vilkår for millioner af undertrykte arbejdere verden over. For vores egen velstand er bygget på deres arbejde, mener generalsekretæren for den internationale fagbevægelse, Sharan Burrow

V: Flygtninge skal arbejde fuldt for mindre ydelse
[Netavisen – link 29.04.15] Information
Flygtninge skal arbejde 37 timer om ugen, mener Venstre, som afviser regeringens lovforslag om integration.

Skraldekonflikt skudt til hjørne
[Netavisen – link 29.04.15] Modkraft
En forlængelse af kontraktperioden for renovationsfirmaet M Larsen på Nørrebro og Østerbro betyder, at ingen skraldemænd bliver fyret efter den ugelange meget synlige københavnske skraldekonflikt.

Nu bliver ugegammelt skrald hentet i København
[Netavisen – link 29.04.15] DR
I den seneste uge har københavnernes skrald hobet sig op overalt i hovedstaden, fordi 350 skraldemænd har nedlagt arbejdet. Men nu er konflikten slut.

Regeringen udskyder social dumping-mærkesag
[Netavisen – link 28.04.15] Altinget
Lanceringen af et obligatorisk ID-kort til alle medarbejdere på landets byggepladser bliver nu udskudt til efter et folketingsvalg. Fagbevægelsen ærgrer sig.

Fødevarestyrelsen skjuler campylobacter i kyllinger
[Netavisen – link 28.04.15]gylle.dk
Siden november har Dansk Fjerkræ Forum forsøgt at få aktindsigt i Fødevarestyrelsens tal om campylobacter i slagtekyllinger efter offentlighedsloven, men Fødevarestyrelsen vil IKKE udlevere tallene.

Danmark er Merkels 17. delstat
[Netavisen – link 28.04.15] Information
Danmarks loyalitet over for Berlin kan sjældent veksles til reel indflydelse. Alligevel vil SR-regeringen under den tyske kansler Angela Merkels statsbesøg i dag forsøge at få den udskudte Femern-forbindelse på skinner igen

Ostpolitik: Dansk-støttet energicenter åbner i Ukraine

[Netavisen – link 28.04.15] Udenrigsministeriet
Dansk ostpolitik: Udenrigsminister Martin Lidegaard er i Ukraine for at sætte skub i reformproces, markere åbning af dansk-ukrainsk energicenter og få indtryk af den skrøbelige våbenhvile mod øst.

Tænketank: Working poor kan brede sig til Danmark med tyske lønninger
[Netavisen – link 28.04.15] Ugebrevet A4
Hver tiende tyske lønmodtager lever i dag i fattigdom, selv om de har et arbejde, viser nyt notat fra tænketanken Cevea. Fænomenet ’working poor’ har bredt sig faretruende i Tyskland. Det samme vil kunne ske i Danmark, hvis vi ikke er opmærksomme på det, lyder det fra Cevea.

Vognmands provokation forlænger skraldekonflikt i København
[Netavisen – link 28.04.15] Modkraft
Københavnske skraldemænd føler sig udstillede som forkælede snotunger. Vognmandsfirma har bevidst kalkuleret med reduktion af arbejdsstyrken, viser pressemeddelelse.

Region Midtjylland skal spare 699 millioner på sundhedsvæsenet
[Netavisen – link 27.04.15] TV2 Østjylland
Et sparekatalog på i alt 824 millioner 120 forslag er offentliggjort, altså 125 millioner 'for meget', så der lægges op til indbyrdes kampe indenfor spareområdet. Der er lagt op til den største sparerunde nogensinde for hospitalerne i området. Som begrundelser for spareplanen gives byggeriet af supersygehuset i Skejby og de nye og meget dyre lægemidler. Privatiseret forskning og patenter er en vigtig faktor ifht de høje priser. Lignende sparerunder kan forventes i resten af landet.

Det store kontanthjælpslotto fortsætter
[Netavisen – link 27.04.15] Avisen.dk
I administrataionen af den reaktionære lov om gensidig forsørgerpligt er der begået en lang række fejl. Kommunerne behandler oprydningen vidt forskelligt. I nogle kommuner er der betalt for meget tilbage til borgerne, mens andre viger uden om overhovedet at fortælle fejlramte par, at de måske har penge til gode.

Antifascister vil blokere antimuslimsk aftentur
[Netavisen – link 27.04.15] Modkraft
Gruppen Revolutionære Antifascister vil lave en blokade af en demonstration af Pegida-efterfølgeren ‘For Frihed’ i København mandag den 27. april.

Norsk regeringsparti varsler oprustning
[Netavisen – link 27.04.15] KPML (no)
Statsminister Erna Solberg kundgjorde på sit regerende parti Højres landsmøde den største oprustning af hæren og luftvåbenet i nyere tid. Fjendebilledet er primært Rusland.

PET overvåger udenlandske studerende på danske universiteter
[Netavisen – link 26.04.15] Politiken
PET har tre gange bedt Aalborg Universitet om oplysninger om iranske studerende.

Hov! 3.000 ekstra pædagoger blev til 3.092 færre
[Netavisen – link 26.04.15] avisen.dk
Der var 3.092 færre voksne - 'beregnet antal fuldtidsansatte' - til at hjælpe med flyverdragterne og sætte plaster på børneknæene i landets daginstitutioner i 2013, end da S-R-SF-regeringen trådte til i 2011.

Yahya Hassan sammenligner Obama med diktator og krigsforbryder
[Netavisen – link 25.04.15] DR
- Hvorfor snakker vi ikke om, hvor mange mennesker vi har myrdet i Irak, Afghanistan og Libyen? Hvorfor snakker vi ikke om, at vi har destabiliseret nogenlunde velfungerende stater og nationer, selvom præsidenterne kunne have været nogle despoter - hvilket de har til fælles med nogle af vores egne statsledere, sagde Yahya Hassaen i TV-progam.

600.000 danskere har ikke råd til opsparing
[Netavisen – link 25.04.15] DR
600.000 voksne danskere har slet ingen opsparing. Blandt dem findes flere unge end ældre, flere mænd end kvinder og flere med lav end høj løn, viser undersøgelsen, der er foretaget blandt Danmarks 3,5 millioner mellem 18 og 65 år.

Tidligere Dong-direktør kritiserer salg til Goldman Sachs
[Netavisen – link 25.04.15] DR
Anders Eldrup kritiserer regeringen for handlen med Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank.

Mand død efter eksplosion på skibsværft i Skagen
[Netavisen – link 25.04.15] DR
Arbejdsulykke: En 51-årig mand, der kom alvorligt til skade ved en arbejdsulykke på Karstensens Skibsværft i Skagen fredag morgen, er fredag aften død på Rigshospitalet. Arbejdstilsynets jurister skal nu vurdere, om der skal ske en politianmeldelse.

________________________________

 

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder