Netavisens nyhedslinks uge 14
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Aktieprofitterne slår rekord: Festen kan fortsætte ind i 2016
[Netavisen – link 5.04.15] business.dk
Aktionærfolket i Danmark har aldrig haft det så givtigt som i år. Hvis du er en af de mange hundredetusinde aktionærer i de store danske børsselskaber, kan du fint åbne den bedste og dyreste snaps til påskefrokosten.

Klaus Rifbjerg er død

[Netavisen – link 5.04.15] DR
Forfatteren Klaus Rifbjerg er død, han blev 83 år.

Forslag: 75 procent af en flybesætning skal være fastansat
[Netavisen – link 4.04.15] avisen.dk
Piloter skal kunne melde sig syge og aflyse flyvninger, hvis de er trætte, eller der er tegn på sikkerhedsproblemer, uden at der er risiko for, at deres kontrakt ikke bliver forlænget for den kommende måned.

Unge arbejdsløse har flere tusinde til gode hos kommuner
[Netavisen – link 4.04.15] avisen.dk
Kommunernes fejlvisitering af unge ledige skal udløse et økonomisk plaster på såret, fastslår ekspert i socialret. Socialrådgiverforeningen vil have ministeriet på banen for at forhindre, at de unge får for få penge og for lidt hjælp.

Lego får støtte til at flytte arbejdspladser til Østeuropa
[Netavisen – link 3.04.15] Berlingske
Lego får 200 mio. kroner i statsstøtte og skatterabat for at bygge fabrikker og skabe job i Ungarn og Tjekkiet. Samtidig lukker Lego en stor del af produktionen i Danmark og nedlægger 380 job.

Personlig kontakt til det offentlige forsvinder
[Netavisen – link 3.04.15] Avisen.dk
Kontakten til det offentlige er blevet digitaliseret. Kommunikationen går kun den ene vej og personlig hjælp er svær at få adgang til.

Køb af kampfly kan ende med en ekstraregning på flere milliarder
[Netavisen – link 2.04.15] JP
Uventet: På grund af den stigende dollarkurs risikerer købet af nye kampfly at blive flere mia. kr. dyrere end forventet. Flere partier i forsvarsforliget erkender risikoen.

Social arv: Hver anden ung med ufaglærte forældre får ikke en uddannelse
[Netavisen – link 2.04.15] AE
Social arv: Nye tal viser, at omkring hver anden ung med ufaglærte forældre får en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. I 1990’erne lå andelen af mønsterbrydere på 60 procent, hvilket gennem 00’erne faldt til ca. 50 procent

Danskere kan gå glip af tusindvis af job på kæmpe-byggerier
[Netavisen – link 1.04.15] avisen.dk
Selvom der er klausuler om danske arbejdsvilkår i byggeriet af Femern-forbindelsen, kan en stor del af arbejdspladserne blive besat af udlændinge. Udenlandske entreprenører medbringer typisk arbejdskraft udefra, og så er klausuler ikke meget værd uden skarpe sanktioner, siger en ekspert.

Efter fyringer: Flere risikerer at miste jobbet hos Danish Crown
[Netavisen – link 1.04.15] avisen.dk
Endnu flere end de 280 varslede afskedigelser kan komme på tale på slagteriet i Ringsted.

Kommuner melder syge borgere raske
[Netavisen – link 1.04.15] Fredericia Dagblad
Er du forsikret gennem a-kasse og bliver syg, kan du regne med fast indkomst under hele dit sygdomsforløb. Det lovede regeringen med reformen af sygedagpenge, der trådte i kraft i sommer i år. Men nu melder flere fagforbund om et stigende antal medlemmer, der alligevel falder gennem sprækker i sygedagpengeloven, og ender med røde tal på deres private konto

Endnu en plejekonkurs – nu i Odense
[Netavisen – link 31.03.15] FOA
Så blev det de ældre i Odenses tur til at se langt efter deres private hjemmepleje. Firmaet IdéRent ApS har indgivet konkursbegæring ved skifteretten i Odense, og knap 60 FOA-medlemmer mister deres job. Situationen er fuldstændig uholdbar, mener FOA.

Elendigt arbejdsmiljø truer kvaliteten på erhvervsuddannelser
[Netavisen – link 31.03.15] Ugebrevet A4
Efter sommerferien træder reformen i kraft, der skal gøre erhvervsuddannelser populære og få færre til at droppe ud. Men både på handelsskoler og tekniske erhvervsskoler har arbejdsmiljøet lidt et alvorligt knæk, viser nye tal. Mange lærere oplever, at nye arbejdstidsregler gør undervisningen dårligere

Polakker i strejke hos Danish Crown i Tyskland
[Netavisen – link 31.03.15] Fagbladet 3F
Slagteriarbejdere nedlagde arbejdet efter manglende løn. Påbud om bedre sikkerhed i de ansattes boliger.

Dansk topnazist og SS-officer Søren Kamm er død
[Netavisen – link 30.03.15] JP
SS-officeren Søren Kam, der var krigsforbryderen Werner Bests "højre hånd", organiserede de første dansk-tyske dødspatruljer og stod bag mkring 125 mord på sagesløse danskere er død. Han blev beskyttet mod udlevering til retsforfølgelse af den tyske regering.

Politiet bekræfter: Betjent trak pistol mod demonstranter
[Netavisen – link 30.03.15] Modkraft
Ifølge Københavns Politi trak en enkelt politibetjent sin tjenestepistol, da maskerede demonstranter kastede brandbomber ved Ungdomsdemonstration den 1. marts på Nørrebro.

Dårlig forretning at behandle patienter rigtigt
[Netavisen – link 30.03.15] Avisen.dk
Sygehuset bliver afregnet efter hvor mange knæ- og skulderoperationer, der eksempelvis bliver udført - uden skelen til, om den enkelte patient har fået det bedre efter operationen. Hvis operationen ikke lykkes, og patienten er nødt til at komme under kniven igen, så bliver sygehuset også afregnet en gang til.

Så meget koster krigene Danmark
[Netavisen – link 30.03.15] DR
Danmark har de senere år brugt milliarder af kroner på at føre krige uden for landets grænser. Alene Afghanistan-krigen har kostet mindst 13 milliarder.

Dansk krig mod IS har kostet næsten en kvart milliard
[Netavisen – link 30.03.15] DR
Danmarks deltagelse i den USA-ledede krig mod IS har i de første 5 måneder, frem til 1. marts, kostet omkring en halv milliard.
- En kvart milliard er mange penge for et lille land, så der burde være mere debat om, hvad målene egentlig er, og om vi er på vej til at opnå, hvad vi vil, udtaler en Mellemøstenforsker.

Sverige kryber for Saudi-Arabien
[Netavisen – link 30.03.15] Dagens Nyheter (sv)
Samtidig med at Sveriges udenrigsminister regnede det som en fjer i hatten, at den saudiske ambassadør returnerer til Sverige, og hævdede, at hun ikke har taget afstand fra sine tidligere kritiske udtalelser om Saudi-Arabien, giver arabiske medier et helt andet billede af, hvad der skete under sendebuddet Björn von Sydows besøg i Riyadh.

Enigt tysk parlamentsudvalg: Femernforbindelse skal genforhandles
[Netavisen – link 29.03.15] Ingeniøren
En kritisk rigsrevisionsrapport får budgetudvalget i det tyske parlament til at opfordre til en ny aftale om Femernforbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Fælt flop: Førtidspensionsreform gav kun tre job
[Netavisen – link 29.03.15] avisen.dk
Reformen af førtidspension, der skulle sende flere i job, har kun resulteret i at tre nordjyder er kommet i arbejde. Men nedskæringerne fungerer.

Chef på  Århus Havn læste og misbrugte kranførers sms'er: Nu skal han i retten
[Netavisen – link 28.03.15] avisen.dk
Statsadvokaten i Viborg rejser nu tiltale mod Aarhus Havn for i strid med straffeloven at skaffe sig adgang til medarbejdernes sms'er. Ifølge anklagemyndigheden brugte ledelsen oplysninger i de aflæste beskeder - sendt mellem blandt andre kranførernes tillidsmænd - i fratrædelsessager.

Nordmændene gider stadig ikke EU
[Netavisen – link 28.03.15] DR
Trods modstand mod EU bliver Norge stadig mere filtret ind i EU-lovgivning via det såkaldte EØS-samarbejde.

Flyvende IC4 på vej ind ad bagdøren
[Netavisen – link 27.03.15] Information
Inden forligspartierne bag indkøbet af nye kampfly i en kollektiv indkøbsrus beslutter at fyre 30 milliarder kroner af på vedligeholdelsestunge og fejlbehæftede kampfly, kunne de måske ulejlige sig med at fortælle befolkningen, hvad fanden der foregår

Køb af kampfly ventes udsat til efter valget
[Netavisen – link 27.03.15] Information
Danmarks køb af nye kampfly er udsat til efter folketingsvalget. Det siger flere kilder på Christiansborg til Information. Årsagen er, at ingen af forsvarsforligspartierne ønsker at kampflykøbet skal blive en del af valgkampen.
Skriv under mod køb af nye kampfly

Forsvaret vil bruge kamptestede israelske våben
[Netavisen – link 27.03.15] Information
Forsvaret står over for at indkøbe adskillige nye våbensystemer, hvor israelske våbenproducenter er blandt mulige leverandører. Firmaet reklamerer direkte med at våbnene har været testet i kamp i de besatte områder.

________________________________

 

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder