Netavisens nyhedslinks uge 12
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Danske Leopard-kampvogne: 'Helt ny måde at føre krig på'
[Netavisen – link 22.03.15] Ingeniøren
Dataradioer, routere og GPS-systemer vil skabe ‘en helt ny måde at føre krig på,’ siger officer.  Det sker med implementeringen af hærens taktiske kommunikationsnetværk, HTK, som frem til slutningen af 2016 vil medføre en opgradering af kampvognene med dataradio­er, computere, routere, sensorer og GPS for et tocifret millionbeløb.

Flere end nogensinde: 90.000 østarbejdere er i job i Danmark
[Netavisen – link 22.03.15] DR
Antallet af østeuropæiske medarbejdere på danske arbejdspladser fortsætter med at stige.

Antallet af ældre kontanthjælpsmodtagere eksploderer
[Netavisen – link 21.03.15] NNF
I dag er der 96 % flere 60-64 årige på kontanthjælp end i 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Fødevareforbundet NNF frygter, at det tal vil stige yderligere i de kommende år

Rusland: Tilslutning til USA’s missilforsvarssystem gør danske krigsskibe til atommål
[Netavisen – link 21.03.15] Information
I et debatindlæg kommer den russiske ambassadør i Danmark med en skarp advarsel. Går Danmark med i missilforsvaret ,  bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler. - Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland. Det vil blive mindre fredeligt, og forholdet til Rusland vil tage skade, siger ambassadøren.

Pædagoger i Randers: Vi må ignorere gråd og sult
[Netavisen – link 21.03.15] avisen.dk
Randers er den af de største danske kommuner, der bruger færrest penge på småbørn. Pædagogerne har sendt et opråb til politikerne, hvor de blotlægger børnenes hverdag. Få et kig ind her.

Danske mænd kan (næsten) ikke få børn
[Netavisen – link 20.03.15] Gylle.dk
Danmark fører negativt i skræmmende udvikling af testikelkræft og dårlig sædkvalitet. Forskningen peger på hormonforstyrrende kemikalier snarere end på gener. Det skriver Knud Vilby i en analyse i Politiken 18. marts 2015. Med forfatterens tilladelse bringes analysen her.

Ny undersøgelse fra DTU bekræfter mistanke om skadelige kemikaliecocktails
[Netavisen – link 20.03.15] Ingeniøren
Et fireårigt studie fra DTU Fødevareinstituttet bekræfter frygtede cocktail-effekter af kemikalier og understreger, at danskerne får for meget bly og PCB.

Plan om våbenkøb fra Israel
[Netavisen – link 20.03.15] Nej tak til nye kampfly
Forsvarets materiel – og indkøbsstyrelse har besluttet at anbefale, at Danmark køber haubitser (rullende kanoner) af det israelske våbenfirma Elbit.
Ligesom kampfly er kanonerne tiltænkt krigsdeltagelse  i  ‘internationale missioner’.

Gymnasieelever vælter karaktermur
[Netavisen – link 19.03.15] Berlingske
Torsdag væltede gymnasieelever en mur af kasser for at vise deres utilfredshed med, at landets partier vil indføre et karakterkrav til gymnasiet. Aktionen fandt sted foran Undervisningsministeriet, hvor der blev forhandlet gymnasiereform

Eksperter tvivler på effekt af handleplan mod svine-MRSA
[Netavisen – link 19.03.15] Information
Regeringen fremlagde onsdag sin handlingsplan for svine-MRSA. Det forventes, at antallet af smittede svin falder i 2018, skriver de. Flere eksperter sår dog tvivl om effekten og kalder planen uambitiøs. Landbruget mener derimod, den er alt for ambitiøs

Hun arbejdede som stewardesse i selskabet: Ryanair er umenneskelige
[Netavisen – link 19.03.15] BT
Tidligere Ryanair-stewardesse Alessandra Cocca advarer mod ansættelse i selskabet, der forsøger at vinde fodfæste på det danske marked.

Endnu et privat pleje- og hjemmehjælpsfirma går konkurs
[Netavisen – link 17.03.15] FOA
Privatisering giver yderst usikre forhold for ældre der er afhængig af hjælp og pleje. En række firmaer er gået neden om og hjem, nu er turen kommet til Storkøbenhavn og Nordjylland, hvor firmaet Kærkommen lukker.

Pernille Skipper: EU-aftale bygger på spin og fup
[Netavisen – link 17.03.15] DR
Pernille Skipper er ikke vild med de EU-positive partiers udlægning af den kommende EU-folkeafstemning.

Unionspartier er enige om ændring af retsundtagelsen
[Netavisen – link 17.03.15] DR
Detaljerne for fjernelse af retundtagelsen fil fordel for en 'tilvalgsordning' der underlægger Danmark EU's retspolitik på stort set alle områder er på plads. Det er grundlaget for den folkeafstemning, som begge blokke vil lade afholde efter folkelingsvalget.

Borgerkrig i Ukraine: Hvad demonstrerer Antidote og Lastivka i København for?
[Netavisen – link 17.03.15] Radar-Media
To støtteforeninger i Danmark for Kiev-regeringen i Ukraine har demonstreret  ved den russiske ambassade i København den 17.03.   Hvad handler det om? Her er den pro-russiske netside i Danmark Radar-Medias udlægning

Sverige er nr. 11 i våbeneksport
[Netavisen – link 16.03.15] DR
Sveriges salg af våben til udlandet har været i fokus den seneste uge, efter at regeringen i Stockholm besluttede ikke at forlænge en aftale med Saudi-Arabien om våbenleverancer. De seneste fem år er det lykkedes de svenske våbenfabrikanter at øge salget til udlandet med 23 procent i forhold til de foregående fem år.

Venstre: 25 kr i skattelettelse til lavtlønnede
[Netavisen – link 16.03.15] Information
Venstres opreklamerede 'jobreform' vil tage 600 millioner fra kontanthjælpsmodtagerne og overføre dem til et beskæftigelsesfradrag, der max vil øge indtægten for lavtlønnede med 25 kr om måneden.

Tidligere formand: FE involveret i forsinkelse af Irak-kommision
[Netavisen – link 16.03.15] Information
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) var involveret i den proces, der var skyld i en del af forsinkelsen af Irak-kommissionens arbejde, skriver den tidligere formand for kommissionen i et notat fra slutningen af 2013

Hidsig kritik af afviste kæreste-klager: "Myndighedschikane"
[Netavisen – link 15.03.15] avisen.dk
Mange kærestepar klager over fejl i sager om gensidig forsørgelsespligt, men bliver afvist på grund af spidsfindige juridiske regler.

Politisk forlig kørt over: Biltrafikken stiger voldsomt i forhold til togtrafikken
[Netavisen – link 14.03.15] Ingeniøren
Danskerne kører så meget i deres nye biler, at væksten i trafikken næsten udelukkende sker på vejene, viser nye tal. Skal udviklingen vendes, må det gøres dyrere at køre bil, fastslår forskere

Danish Crown fyrer 280 ansatte
[Netavisen – link 13.03.15] avisen.dk
Smågrise opfedes i Tyskland og afdelinger flyttes til udlandet med EU-støtte. Nu fyrer Danish Crown 280 ansatte i Ringsted i pakkeriet, slagteriet og blandt funktionærerne

Københavns Kommune har fejl i mindst 662 sager om kontanthjælp
[Netavisen – link 13.03.15] JP
I mindst 662 tilfælde har Københavns Kommune begået fejl i behandlingen af kontanthjælpssager, hvor den afgjorde, at par, der bor sammen, og hvor den ene part modtager kontanthjælp, har pligt til at forsørge hinanden.

Protestgruppe vil have MØ til at aflyse koncert i Israel
[Netavisen – link 13.03.15] Politiken
Mange har appelleret til MØ om at aflyse en planlagt koncert i Irael.

Ny kontrakt tillader dobbelt så mange forsinkede tog
[Netavisen – link 13.03.15] DR
Transportminister Magnus Heunicke har meldt ud i pressen, at der stilles skærpede krav til DSB. Virkeligheden er en anden. Sidste år tillod staten at syv procent af DSBs tog måtte være forsinkede. Ny kontrakt hæver grænsen til 18,7 procent. På samme tid viser tallene at togtrafikken bliver overhalet af biltrafik

Suspenderet SAS-ansat: Det har været det mest frygtelige mareridt
[Netavisen – link 13.03.15] DR
SAS har ophævet suspensionen af 27 ansatte, der blev brugt som et kynisk skræmmevåben under strejken.

________________________________

 

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder