Netavisens nyhedslinks uge 08
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

Sygedagpenge: Flere ender uden forsørgelse
[Netavisen – link 22.02.15] Fyen.dk
Katrine Jespersen fik frataget sine sygedagpenge, selv om hun mener, hun er for syg til at arbejde. På grund af den gensidige forsørgelsespligt har hun i fem måneder været uden indkomst, og hun er ikke den eneste i den situation.

Indsats mod radikalisering i fængsler kan give bagslag
[Netavisen – link 22.02.15] Information
Nultolerance og øget brug af isolation skal angiveligt forebygge radikalisering i fængslerneog er en del af regeringens nye antiterrorplan. Eksperter frygter, at initiativerne kan få modsat effekt. »Har du i forvejen en følelse af at være marginaliseret, bliver den følelse ikke mindre af at være i isolation. Snarere er der risiko for, at den reproduceres og forstærkes,« siger bl.a. Steffen Jensen fra Dansk Institut mod Tortur.

Danske muslimer melder om hadske overgreb efter terror
[Netavisen – link 21.02.15] DR
Kvælertag, spyt og afrevede tørklæder: Det muslimske miljø i Danmark oplever i disse dage diskrimination og deciderede overgreb som følge af weekendens terrorangreb i København.

Sygeplejersker: Corydons krav er en ligelønsbremse
[Netavisen – link 20.02.15] DR
Arbejder du på et sygehus, et plejecenter, i kommuner eller i det offentlige generelt, så må du ikke få større lønstigning end ansatte i det private.
- Lønningerne til kvinder ligger cirka 18-20 procent efter lønningerne til mænd. Og det her vil udelukkende være med til at øge den her forskel, siger Grete Christensen, Dansk Sygeplejeråd.

Med terrorpakken kan FE overvåge danskere i udlandet – uden rettens ord
[Netavisen – link 20.02.15] Information
Forsvarets Efterretningstjeneste vil kunne overvåge danskere i udlandet på et alt for løst og retssikkerhedsmæssigt betænkeligt grundlag, hvis et nyt forslag fra regeringen bliver gennemført, mener tænketanken Justitia. Også Amnesty og Institut for Menneskerettigheder er skeptiske

Afslag på førtidspension: Blind kvinde smides ud af sit hjem
[Netavisen – link 20.02.15] Fagbladet 3F
Næstved Kommunes afslag på førtidspension er på vej til at ruinere 56-årige Carol Rask. Den næsten blinde 3F'er flytter i weekenden fra sit hjem med en gæld på over en halv million kroner.

Danmarks rigeste 2014
[Netavisen – link 20.02.15] Berlingske
De rigeste familier og enkeltpersoner i Danmark er alle miliardærer. Danmark allerrigestes formue er vokset fire gange så meget som resten af landets indbyggeres. Især efter finanskrisen er de rigeste stukket fra resten af landet.

600.000 kameraer: Danskerne er de mest overvågede
[Netavisen – link 19.02.15] DR
Vi er et af de meste overvågede folkefærd på Jorden. For hvert tiende dansker, er der et overvågningskamera, som kigger med.

Her er regeringens 12 terrortiltag
[Netavisen – link 19.02.15] DR
Regeringen vil afsætte 970 millioner kroner over fire år til de nye tiltag.

Regeringen afsætter en milliard kroner til "anti-terror"
[Netavisen – link 19.02.15] DR
En anti-terrorpakke med 12 punkter er på vej fra regeringen.

Muslimhadet når nye højder
[Netavisen – link 19.02.15] Arbejderen
Mediernes og politikernes hadefulde hetz mod islam og muslimer har den ønskede effekt. Muslimer bliver spyttet på, slået og får revet tørklædet af: Islamisk Trossamfund melder om klar stigning i antallet af racistisk motiverede overfald efter weekendens skudangreb. Frankrig oplevede en tilsvarende stigning i overgreb mod muslimer oven på angrebet mod satirebladet Charlie Hebdo.

FOA varsler konflikt i fem nordsjællandske kommuner
[Netavisen – link 18.02.15] FOA
FOA har i dag varslet strejke og blokade mod firmaet Cura Pleje A/S, der leverer praktisk hjælp og personlig pleje til ældre i Hillerød, Furesø, Hørsholm, Allerød og Rudersdal.

Tre dage efter: Nu strammes terrorlovene
[Netavisen – link 17.02.15] DR
Om ganske snart vil statsministeren og justitsministeren komme med ‘tiltag for at imødegå terror’.

Svensk politivold dokumenteret indefra
[Netavisen – link 17.02.15] SVT (sv)
Ved indsatsen i forbindelse med Svenskarnas Partis manifestation i Malmø i sommers og moddemonstrationen herimod siger en politimand, at de ‘skal ride de sortklædte ned’, altså moddemonstranterne. Udtalelsen er dokumenteret på politiets egen videofilm. Ti antifascistiske demonstranter kom på sygehuset som følge af politivolden. Anklagerne mod politiet blev dengang afvist af domstolen. Til gengæld forberedes en proces mod 15 demonstranter.

Utilfredsheden med det offentlige vokser
[Netavisen – link 17.02.15] Information
I løbet af fire år er næsten halvdelen af den danske befolkning blevet mere utilfreds med det offentlige.

Forsvarets top skal samles i tidligere finanshovedkvarter
[Netavisen – link 17.02.15] Information
Civile embedsmænd og officerer skal samles i bygning på Holmens Kanal. Det koster cirka 300 millioner kroner.


[Netavisen – link 16.02.15] Revolusjon (no)
Netanyahu oppfordrer til jødisk masseemigrasjon fra Europa for at jødene skal bosette seg i Israel. Men heldigvis avviser både de danske, svenske og norske jødiske menighetene kontant denne oppfordringa.

Blinde har ikke ret til førtidspension
[Netavisen – link 16.02.15] Fagbladet 3F
Center for Arbejdsmarked i Næstved Kommune afviser kritikken af, at den næsten blinde Carol Rask har fået afslag på førtidspension. Der skal jo også være råd til DJØF’ere, som kan give sådanne afslag.

Muslimske organisationer fordømmer
[Netavisen – link 16.02.15] Avisen
Dansk Islamisk Råd, Dansk Muslimsk Union og Muslimer for Fred fordømmer samstemmende terrorangrebet ved Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade.

Gerningsmanden var kendt af PET
[Netavisen – link 16.02.15] DR
Identiteten på den formodede gerningsmand bag lørdagens terrorangreb er fastlagt, men det er for tidligt at gå ud med den, oplyser politiet.

Malmø: Pensionister protesterer mod “frivilligt arbejde”
[Netavisen – link 16.02.15] Proletæren (sv)
De faglige veteraners pensionistorganisationer i Malmø er begyndt at organisere protester imod kommunernes stigende anvendelse af frivilligt arbejde som erstatning for de varme hænder, som er fyret i løbet af de nyliberale nedskæringer.

Den indspiste danske elite er blevet kortlagt
[Netavisen – link 15.02.15] Information
To sociologer har i over tre år kortlagt den danske elites netværk. De har indhentet data om bestyrelser i fonde og virksomheder og analyseret oplysninger om 37.000 personer og deres netværk. Målet er at udvikle en holdbar metode, der kan identificere, hvem magteliten er, så vi på baggrund af fakta kan diskutere, hvorfor så meget magt er koncentreret på så få hænder

Gerningsmanden identificeret
[Netavisen – link 15.02.15] Ekstrabladet
Gerningsmanden til de to terroranslag i København er Omar Abdel Hamid El-Hussein. Han blev 22 år.

37-årige Dan Uzan blev dræbt foran Synagogen i Krystalgade

[Netavisen – link 15.02.15] DR
Det Jødiske Samfund er i chok over drabet på den 37-årige Dan Uzan

Filminstruktør var lørdagens første offer i København

[Netavisen – link 15.02.15] DR
Det var en 55-årig filminstruktør, som lørdag døde af skud til et arrangement i kulturhuset Krudttønden, ifølge DR's oplysninger

Dennis K efter forhandlingspause: Aldrig oplevet tilsvarende
[Netavisen – link 14.02.15] avisen.dk
Forhandlingerne om en ny overenskomstaftale for de kommunalt ansatte står natten til lørdag i en meget special situation, lyder det fra Dennis Kristensen, formand for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA).

Ny aktion på Christiania: Hash for en million beslaglagt
[Netavisen – link 14.02.15] DR
Københavns Politi har beslaglagt hash til en værdi af knap en million kroner. Det sker mens 10 personer fredag fik domme for hashandel.

Forsvarer efter Christiania-hashdom: Jeg er grundlæggende uenig
[Netavisen – link 14.02.15] DR
10 tiltalte er fundet skyldige i en stor hashsag på Christiania. Det virker som en tynd dom, der straffer småpushere og søger at stemple Christiania som tilholdssted for kriminelle mere end seriøs narkobekæmpelse.

Skandalefirma på metroen anklages for sort arbejde
[Netavisen – link 14.02.15] Fagbladet3F
Det italienske metrofirma Cipa har ikke indbetalt skat for mange af deres ansatte, som fortæller, de har fået løn i kontanter. Det er korrekt og sker efter mundtlig aftale med SKAT, hævder hovedentreprenørens kommunikationschef.


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder