Netavisens nyhedslinks uge 06
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

FOA: OK-Rammen er fin – indholdet er næsten
[Netavisen – link 08.02.15] FOA
Den overordnede ramme for den nye statslige overenskomst er tilfredsstillende, men det er ærgerligt at der ikke blev plads til et løft for de lavtlønnede, siger FOA's forbundsformand Dennis Kristensen.

Lang række danske økonomer støtter græsk EU-opgør
[Netavisen – link 08.02.15] Folkebevægelsen mod EU
Det nødvendigt støtte den græske befolknings krav om at stoppe nedskæringspolitikken og få en ny retning for Europa, hedder de i et nyt støttebrev til den græske kamp mod Trojkaen, der er underskrevet af flere topøkonomer.

Corydon dropper mindsteløn og giver pension til statsansatte
[Netavisen – link 07.02.15] DR
De statsansatte får en "reallønssikring", men ingen mindsteløn, som de statsansatte ellers kæmpede for


OK-aftalen 2015 - her er de vigtigste punkter
[Netavisen – link 07.02.15] DR
De lavest lønnede statsansatte får mere i pension som plaster på såret for mindsteløn.

Lærer til skolechef: Derfor siger jeg op
[Netavisen – link 06.02.15] Folkeskolen
Lærer Inger Moltesen Fogh har sagt sit job op, fordi hun med de nuværende rammer ikke føler, hun kan levere den undervisning, hun ønsker.

Corydon: De laveste lønninger i staten skal fastholdes
[Netavisen – link 06.02.15] Avisen.dk
Corydon ønsker at fastholde de lavest lønnede statsansatte på lønninger tæt på dagpengesatsen. Som argument forsøger han at spille de statsansatte og de privatansatte ud mod hinanden. Skal den ene gruppe holdes nede, skal den anden også.

Massiv kritik fra udlandet af danske planer for atomaffald
[Netavisen – link 06.02.15] Information
Tyske, polske og svenske myndigheder er stærkt kritiske over for de danske planer om et slutdepot for atomaffald: Det duer ikke med et overfladenært depot, når atomaffaldet skal opbevares i mere end 100.000 år

Slaget om de statsansattes løn er i gang
[Netavisen – link 05.02.15] DR
184.000 statsansatte skal have ny overenskomst. Afgørende forhandlinger starter i dag. Ansatte forventer lønstigninger på fem-seks procent.

Den omstridte 50 pct-regel sætter fagforening skakmat over for TDC
[Netavisen – link 05.02.15] avisen.dk
TDC behøver ikke at tegne overenskomst i datterselskab, når under halvdelen af medarbejderne er medlem af en fagforening. Derfor havde TDC frie hænder til at tvinge unge ansatte i Telmore til dårligere vilkår.

Udenlandske medier: Står den danske krone distancen?
[Netavisen – link 05.02.15] DR
Den danske krone er under historisk pres. Udenlandske medier tror ikke, kronen vil lide samme skæbne som schweizerfrancen.

Karakterkrav afskærer unge ufaglærte
[Netavisen – link 04.02.15] Politiken
Adgangskrav til gymnasiet på karakteren 4 rammer hf hårdest og vil især afskære unge af ufaglærte. Venstre mener ikke, at det er ikke synd for nogen.

Ny udenlandsk kritik af det danske slutdepotkoncept for atomaffald fra Risø
[Netavisen – link 04.02.15] NOAH
Mere end hundrede og halvtreds høringssvar fra Danmark, Sverige, Tyskland og Polen kritiserer bl.a. mangler ved den fremlagte dokumentation og lovligheden af den strategiske miljøvurdering. Der rejses også kritik af den måde, atomaffaldet er klassificeret på og valget af depottyper.

Antimuslimer halter videre, møder fortsat modstand
[Netavisen – link 04.02.15] Modkraft
Pegidas afdeling i Aarhus lukker, mens 80 deltog i demonstration i København mandag. Også i Norge, Tyskland og Østrig har der været demonstrationer både for og imod den antimuslimske bevægelse.

Politiet vil videregive data fra masseovervågning af bilister
[Netavisen – link 04.02.15] Information
Rigspolitiet vil overvåge hundredtusindvis af bilisters færden. Nu viser en aktindsigt, at politiet også ønsker at kunne videregive indsamlede oplysninger til andre offentlige myndigheder. Et ’skridt mod et overvågningssamfund’, siger ekspert

Økonomer er ligeglade med, hvem der vinder valget
[Netavisen – link 04.02.15] DR
Heller ikke økonomerne kan se forskel på 'rød' og blå bloks politik. Det viser en undersøgelse lavet af Magasinet Penge på DR1. EU og USA bestemmer, og det er begge blokke med på.

Forsker: Fremtidens arbejdsmarked truer fagforeningernes eksistens
[Netavisen – link 04.02.15] Ugebrevet A-4
Vink farvel til din pension, anciennitet og frynsegoder på jobbet. Det er den barske virkelighed for tusindvis af danskere, der er tvunget til at hoppe fra det ene tidsbegrænsede job til det andet for at få enderne til at hænge sammen. Fagforeningerne mangler forståelse for at denne del af arbejderklassen skal organiseres.

Ny 100 millioner kroners godsterminal på Esbjerg Havn står tom
[Netavisen – link 04.02.15] Ingeniøren
Den nye terminal blev bygget for at fremme en mere miljøvenlig togtransport frremfor brug af lastbiler. Imidlertid lavede man en skrabet udgave, og det har betydet at terminalen reelt er ubrugelig.

Pegida i Aarhus lukker: Modstanden er for stor
[Netavisen – link 03.02.15] TV2
Aarhus for Mangfoldighed har afvist Pegidas fremmedfjendskhed og de 3 seneste mandage samlet til brede og velbesøgte demonstrationer. Pegidadk lukker nu ned i Aarhus.

Myndighed vil tjekke din mand og ekskæreste
[Netavisen – link 03.02.15] JP
I jagten på sociale bedragere får en kontrolmyndighed nu lov at indhente, samkøre og videregive oplysninger om millioner af danskere og deres »formodede« samlevere.

Ziegler afviser blankt at forhandle ny arbejdstidsaftale med lærerne
[Netavisen – link 02.02.15] Folkeskolen
Zieglers udmelding kom på et møde for 1800 kommunale topfolk. Der må ikke lægges bånd på lederne udtalte han. Anders Bondo kalder det "grænseoverskridende" at forhandle fra en talerstol.

TDC-ansatte kæmper for at bevare løn og danske job
[Netavisen – link 02.02.15] Avisen.dk
Arbejdspladserne fosser ud af TDC, advarer fagforeninger. Telegigantens ansatte bliver i stigende grad outsourcet eller havner i datterselskaber med dårligere løn- og arbejdsvilkår.

Se også
Natascha efter løn-ultimatum: Jeg er færdig med TDC
[Netavisen – link 02.02.15] Avisen.dk

DSU-formand frygter frihandelsaftale vil give store selskaber mere magt
[Netavisen – link 02.02.15] Information
Det undrer DSU-formanden, at den socialdemokratiske handels- og udviklingsminister Mogens Jensen ikke kan nævne en eneste negativ eller bekymrende ting ved TTIP.

The Pirate Bay er tilbage online
[Netavisen – link 02.02.15] Modkraft
Den verdensberømte svenske hjemmeside for fildeling, The Pirate Bay, genåbnede lørdag den 31. januar. Relanceringen kommer efter at svensk politi i begyndelsen af december beslaglagde den omdiskuterede hjemmesides servere.

TDC til unge ansatte: Gå ned i løn, eller bliv fyret
[Netavisen – link 02.02.15] Avisen
Fraværet af faglig organisering og overenskomst er slået brutalt igennem over for medarbejderne i TDC-datterselskabet Telmore, som er kendt for sine lave priser.

Gode penge i diabetes og fedme
[Netavisen – link 1.02.15] Politiken
Novo Nordisk, der aflægger årsregnskab i dag, tjener styrtende med penge. Mad af elendig kvalitet giver kæmpe profitter til fødevareindustrien - og det samme gør medicinalindustrien der retter op på skaderne, for dem der har råd. Kun 10 % af verens diabetikere er i behandling og kun få af dem med den bedste medicin, der er hundedyr. Stærk beskyttelse af medicinpatenter er en del af forhandlingerne under TTIP.

Offentligt ansatte: Vi kan ikke gøre vores job godt nok
[Netavisen – link 31.01.15] Avisen.dk
Mere end hver tredje af de offentligt ansatte føler ikke, de har mulighed for at gøre deres arbejde fagligt tilfredsstillende. Den gruppe er meget mere udsat for stress-sygdom.

Ryanair fastholder afvisning af danske overenskomster
[Netavisen – link 30.01.15] Modkraft
Demonstranter krævede arbejde på lige vilkår, da Ryanair holdt pressemøde på Radisson Blu Royal Hotel. LO-fagforeninger varsler sympatikonflikter med flypersonalet.

Danskerne til Ryanair: Tegn overenskomst!
[Netavisen – link 30.01.15] Avisen.dk
Flertallet af danskerne har et klart budskab til flyselskabet Ryanair: Tag nu og indgå en aftale med fagbevægelsen, så jeres ansatte får anstændig løn og rimelige vilkår at arbejde under.

Europaudvalgets kontrol af EU-love er stækket
[Netavisen – link 30.01.15] Folkebevægelsen mod EU
En ny kortlægning viser, at Folketingets Europaudvalg ofte inddrages meget sent, når der udformes ny EU-lovgivning i Bruxelles. Flere udvalgsmedlemmer kritiserer skarpt, at ministres mandat til at forhandle i EU svækkes.

Ufaglærte ender i rabatten på den digitale motorvej
[Netavisen – link 30.01.15] Ugebrevet A-4
Hurtigt bredbånd står højt på ønskelisten i Udkantsdanmark. Men det bliver de bedst uddannede danskere, der høster de digitale gevinster, mens ufaglærte og kortuddannede risikerer at blive kørt af sporet. Ny forskning viser, at bredbånd forstærker skævvridningen af arbejdsmarkedet.

Aflyst undervisning og krisemøde: 75 procent af lærerne har sagt op
[Netavisen – link 30.01.15] Folkeskolen
Omkring 75 procent af lærerne på Vangeboskolen i Rudersdal Kommune har sagt deres job op i løbet af de sidste måneder. Skolebestyrelsen har nu givet skoleledelsen tilladelse til at aflyse undervisningen på mandag fra klokken 12, så ledelsen kan mødes med medarbejderne. Der er ét punkt på dagsordenen: Hvad skal der til for, at lærerne vil blive på skolen?


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder