Netavisens nyhedslinks uge 34
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

 

Årsagerne til MH17 nedstyrtning holdes "fortrolige"!
[Netavisen – link 24.08.14] Global Research (eng)
Ukraine, Holland, Australien, Belgien har underskrevet en ikke offentliggørelses aftale vedrørende data indsamlet i forbindelse med undersøgelse af årsagerne til MH17´s nedstyrtning.

Russiske lastbiler er på vej ud af Ukraine igen
[Netavisen – link 23.08.14] Information
OSCE bekræfter, at lastbiler fra konvoj, som har udløst ny krise, er lørdag morgen på vej tilbage til Rusland.

USA: 12.000 udenlandske jihadister kæmper i Syrien
[Netavisen – link 22.08.14] Information
USA´s og dets allieredes undergravningskampagne mod Assad styret har betydet at islamiske jihadister fra omkring 50 lande er strømmet til Syrien for at kæmpe mod styret, skønner den amerikanske regering.

EU betaler for at få ødelagt frugt
[Netavisen – link 22.08.14] Folkebevægelsen mod EU
EU har genoptaget en gammel tradition med at ødelægge frugt, frem for at bruge fødevarerne fornuftigt.

Israel nægter Amnesty adgang til Gaza
[Netavisen – link 22.08.14] Amnesty International
Amnesty International er afskåret fra at dokumentere situationen i Gaza, fordi Israel nægter os adgang. Imens krydser FN-personale, journalister og humanitære organisationer frit ind i Gaza via Erez grænseposten. Den manglende adgang forhindrer os direkte i at rapportere om mulige krigsforbrydelser.

Unge sorte har mistet troen på USA
[Netavisen – link 21.08.14] Information
De lever en overset tilværelse – uden for mediernes søgelys og stort set uden samfundets bevågenhed. Selv den nye sorte middelklasse ignorerer en tabt generation af sorte mænd. Derfor overrasker det voldelige oprør i Ferguson ikke

Ny skibsflotille vil forsøge at bryde Israels blokade af Gaza
[Netavisen – link 20.08.14] Modkraft
Den internationale solidaritetsorganisation Freedom Flotilla Coalition har på et møde i Istanbul den 11-12. august besluttet igen at forsøge at bryde Israels blokade af Gaza ved at sende skibe ind i palæstinensisk farvand.

Ferguson er ikke race-krig, men klasse-krig
[Netavisen – link 20.08.14] Time (eng)
Ferguson er ikke blot et spørgsmål om systematisk racisme —men om klassekrig, og hvordan USA´s fattige holdes tilbage. Tidligere basketballspiller Kareem-Abdul Jabbar argumenterer for klassekamp og massekamp, de fattiges oprør fremfor at gøre Ferguson til et spørgsmål om race/racisme

Voldsom terror i Irak bremser Maersk Oils vækstplaner
[Netavisen – link 20.08.14] BB
Store bekymringer om hvordan oliesugerøret fastholdes i Irak. Dog store forventninger på sigt til det nordlige Irak (Kurdistan)

Bakterie fra USA dræber italienske oliventræer
[Netavisen – link 19.08.14] Ground Report
En voldsom udbredelse af bakterien Xylella fastidiosa, der dræber værtsplanten, er spredt fra USA til Italien. Angrebet er kommet over et stort område og forbavsende hurtigt. 800.000 oliventræer er angrebet. Spørgsmålet rejser sig, om bakterien er indført bevidst, da angrebet er kommet på stort set samme tid overalt.

Fukushima-ulykken skyld i genfejl og mutationer hos mange dyrearter
[Netavisen – link 19.08.14] Ingeniøren
Sommerfugle med brækkede vinger, aber med blodforandringer og fugle ude af stand til at formere sig. Det er nogle af følgevirkningerne af det radioaktive udslip, der skete i forbindelse med nedsmeltningen på Daichii-atomkraftværket i Fukushima, Japan, i 2011.

10 ting du bør vide om Ferguson
[Netavisen – link 19.08.14] Alternet
Bl.a. at: Nationalgarden, der nu er sat ind mod demonstranterne, er trænet i at bekæmpe uroligheder. Michael Brown blev ramt af mindst 6 kugler, hvorfor? Det amerikanske politi har nu flere våben end militæret. Journalister bliver truet og anholdt. En modbevægelse til forsvar for politiet med racistiske synspunkter er kommet på banen. En større bevægelse er ved at udvikle sig fra Ferguson. Amnesty International vil starte en undersøgelse af politiets metoder.

Falsk video placerer Igor Strelkov fra Donetsk People’s Republic i Ferguson, Missouri
[Netavisen – link 18.08.14] RT
En video cirkulerer på internettet, hvor man ser Igor Strelkov, der for nylig blev meldt såret i Kiev regeringens angreb på befolkningen i Donetsk, stående på gaden mellem demonstranter i Ferguson. Rygtet florerede, at Strelkov skulle være en russisk spion, der havde ophidset de ellers så fredelige ukrainere til oprør mod styret i Kiev og nu var bragt til Ferguson for at gøre det samme. Videoen er tydeligvis falsk og hans billede er klippet ind. Strelkov er en ledende skikkelse i kampen for Donetsk.

Tysk uenighed om våbensalg og krigspolitik
[Netavisen – link 18.08.14] Information
Tyskland har været tilbageholdende ifht at følge de USA-ledede krige, men har i EU lagt op til et kursskifte og et ønske om en mere militaristisk udenrigspolitik og en fælles EU hær. Tyskland overvejer også at åbne for våben til Irak. Nu debatteres og kritiseres Tysklands store våbensalg og indirekte krigsdeltagelse.

DR på gaden i Ferguson: Folk rystede over politiets fremfærd
[Netavisen – link 18.08.14] DR (video)
Gadepræst, der har været i området i 20 år, udtaler til DR:
- Politiets optræden er den værste jeg nogensinde har set. De dræber. De udnytter deres magt, de skyder mennesker, der står med hænderne rakt i vejret. Demonstranterne siger, de er klar til at fortsætte protesterne til de har opnået retfærdighed og den politimand, der skød Michael Brown er dømt for mord.

Ferguson omdannet til krigszone: Nationalgarden sat ind mod demonstranterne
[Netavisen – link 18.08.14] TV2
Siden politiet skød den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown har befolkningen i Ferguson i Missouri demonstreret og protesteret mod politiets brutalitet. Politiet har sat hårdt ind med bl.a. tåregas og nu med den militære nationalgarde, en slags 'hjemmeværn', hvis funktion bl.a. er at blive sat ind ved 'civil uro'. Fra mandag blev området erklæret i undtagelsestilstand.

Tel Aviv: Mere end 10.000 israelere i protest mod Palæstina-krig
[Netavisen – link 18.08.14] CommonDreams (eng)
Demonstrationen var den største i Israel siden starten på operation "Protective Edge den 8. juli. Israels angreb har til dato dræbt 1980 palæstinensere - de fleste civile, mens 67 israelere - heraf ganske få civile, er dræbt i samme periode. Demonstrationen var organiseret af partiet Meretz og Peace Now, en aktivistgruppe der arbejder for at stoppe de israelske bosættelser i de besatte områder.

Fogh: NATO skal gå i krig i Irak
[Netavisen – link 18.08.14] DR
Krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen er fortaler for at ikke kun USA, men NATO-landene skal gå militært ind i Irak igen og genoptage krigen. På imperialistisk vis udtaler han, at 'vi' fjernede Sadam Husein for irakerne, og gav dem en ny regering. "Det gav irakerne muligheden for at skabe et bedre samfund, og det har de ikke taget imod" (!)
Mens realiteten er, at NATO-lande og deres allierede har hjulpet IS til det de er i dag og har overladt irakerne et smadret samfund med en regering, der undertrykte størstedelen af befolkningen

Politi bruger tåregas mod børn og familier i Ferguson
[Netavisen – link 18.08.14] DR
Inden udgangsforbud træder i kraft i Ferguson i Missouri har politiet angrebet en demonstration med tåregas. Tåregassen kastet ind i en menneskemængde på omkring 400 personer, hvor også familier og børn befandt sig. Lørdag aften erklærede guvernør Jay Nixon undtagelsestilstand i byen i et forsøg på at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet på den 18-årige Michael Brown.

Aktivister blokerer israelsk fragtskibs adgang til havnen i Oakland
[Netavisen – link 18.08.14] CommonDreams (eng)
Tusinder af pro-palæstinensiske aktivister har succesfuldt blokeret et israelsk skib som skulle have lagt til i havnen i lørdags i Oakland, Californien.

Tyrkiet vil forsyne Rusland med mad
[Netavisen – link 18.08.14] RT (eng)
Efter indførelsen af gensidige sanktioner mellem Rusland og de vestlige lande som følge af striden om Ukraine er Tyrkiet trådt villigt til og øger sin fødevareeksport til russerne kraftigt.

USA: Fortsat uro i Ferguson efter politidrab
[Netavisen – link 18.08.14] Modkraft
Én person er blevet skudt og adskillige anholdt efter nye demonstrationer i weekenden i protest over politiet i den amerikanske by Ferguson, der skød og dræbte en ubevæbnet sort teenager for en uge siden.

Den amerikanske betjent er blevet en kampklædt soldat
[Netavisen – link 17.08.14] Information
USA’s politiafdelinger har i dag tusindvis af SWAT-teams, paramilitære enheder, der er skolet i oprørsbekæmpelse, som også sættes ind mod småkriminelle. Militariseringen af amerikansk politi er gået for vidt, mener kritikere. Senest er det set under de sociale protester og uroligheder i Ferguson i Missouri.

Guvernør indfører undtagelsestilstand i Ferguson, Missouri, USA
[Netavisen – link 17.08.14] Information
Guvernøren i den amerikanske delstat Missouri indfører undtagelsestilstand i byen Ferguson for at kvæle uroligheder.

Rusland nægter at have sendt militærkonvoj ind i Ukraine
[Netavisen – link 16.08.14] Information
Det passer ikke, at russiske militærkøretøjer torsdag krydsede grænsen til Ukraine, lyder det fra Moskva.

EU siger god for at sende våben til Iraks kurdere
[Netavisen – link 16.08.14] Information
EU's udenrigsministre mener, at det er en god idé at støtte de kurdiske tropper med våben.

Maliki accepterer sin afgang som Iraks premierminister
[Netavisen – link 16.08.14] Information
Både USA, kurdere, sunnier og shiaer har længe opfordret Maliki til at opgive at fortsætte som premierminister.

 

____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder