Netavisens nyhedslinks uge 29
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

 

Malaysia Airlines ville have fløjet højere over Ukraine
[Netavisen – links 18.07.14] Information
Flyveledere i Ukraine besluttede, at fly skulle forblive i 33.000 fods højde.

 

Israel indledte torsdag aften landoffensiv i Gaza
[Netavisen – links 18.07.14] DR
Der har været heftige kampe og beskydninger natten igennem, og det israelske militær siger, at det har angrebet raketaffyringsramper, tunneller og over 100 andre mål.


Omfattende krigsforbrydelser i Østukraine: 'Vi har ingen steder at flygte hen', siger de uskyldige
[Netavisen – links 17.07.14] Global Reseach (eng)
Krigsforbrydelser og ufattelige forhold for flygtninge for Kiev-regeringen i Østukraine. Nu begynder også vestlige medier at ville have det undersøgt. Me billeder

EU-parlamentet godkender euro i Litauen trods manglende folkeafstemning
[Netavisen – links 17.07.14] Folkebevægelsen mod EU
Et overvældende flertal i EU-parlamentet har givet grønt lys til Litauens indtræden i euroen. Alle danske parlamentarikere, pånær Rina Ronja Kari, fandt det ikke kritisabelt, at litauerne ikke er blevet spurgt i en folkeafstemning, om de vil tilslutte sig euroen.EU går tæt på landes løn- og velfærdspolitik

[Netavisen – links 17.07.14] fagligt.eu
Henstillinger til flere EU-lande berører både løn-, social-, sundheds- og arbejdsmarkedspolitik, og EU-Kommissionen kommer med henstillinger til Frankrig på stort set alle områder

Juncker-citater: Vi er nødt til at lyve
[Netavisen – links 16.07.14] BT
Den nyudnævnte formand for EU kommissionen Jean-Claude Juncker er gennem tiderne kommet med flere ligefremme udtalelser, der udtrykker hans syn på hvordan beslutninger om EU's udvikling bør foregå i mørke og uden befolkningernes viden om hvad der er på spil.

Største antal flygtninge siden 2. Verdenskrig
[Netavisen – links 16.07.14] Arbejderen
Antallet af mennesker, der har måttet forlade deres hjem rundt om i verden i 2013, har for første gang siden Anden Verdenskrig oversteget 50 millioner.

Nej til frihandelsaftalen mellem EU og USA - TTIP
[Netavisen – links 16.07.14] Common Dreams
Storbrittanien og Irland har holdt en landsdækkende protestdag mod TTIP. Se reportagen og få inspiration.

Israel intensiverer angreb mod Gaza: "Forlad jeres huse inden kl. 8"
[Netavisen – links 16.07.14] Politiken
100.000 menesker er blevet afkrævet at forlade deres hjem i løbet af natten med truslen om ellers at blive bombet ud. Først nu har Israel fået sit første dødsoffer i konflikten.

UK: Store demonstrationer mod pro-israelsk pressedækning
[Netavisen – links 16.07.14] RT
Protester mod BBC's dækning af Israels militæroperation mod de palæstinensiske flygtninge i Gaza bereder sig ud over landet i Storbrittanien. I London, Manchester, Liverpool, og Newcastle demonstrerede tusinder af mennesker og en række organisationer er gået sammen om et åbent brev til BBC.

Hamas overvejer stadig egyptisk våbenhvileforslag
[Netavisen – links 15.07.14] Information
En leder fra Hamas siger, at bevægelsen endnu ikke har taget en beslutning om forslaget til våbenhvile i Gaza fra det amerikansk-støttede ægyptiske militærstyre. Israel har godkendt det.

Apartheidkritisk nobelprisforfatter er død
[Netavisen – links 15.07.14] Information
Den sydafrikanske forfatter Nadine Gordimer er død, 90 år gammel. Gordimer, der modtog Nobels litteraturpris i 1991, kæmpede imod sydafrikansk apartheidstyre og raceadskillelse

Israelske soldater dræber stenkastende palæstinenser på Vestbredden
[Netavisen – links 14.07.14] DR
Konflikten mellem Israel og palæstinenserne er mandag blevet optrappet kraftigt. Det sker, efter at israelske tropper har skudt og dræbt en stenkastende palæstinenser nær byen Samoa på Vestbredden. De vedvarende israelske luftangreb i Gaza-striben rammer primært civile


Norsk læge: Israel kaster kræftfremkaldende bomber over Gaza
[Netavisen – links 14.07.14] PressTV (eng)
Dr. Erik Fosse fortæller, at Israel benytter flere typer kræftfrenkaldende stoffer i de bomber de kaster over Gaza. Indbyggerne i det belejrede Gaza udsættes for radioaktiv stråling, eksplosivet DIME med stor biologisk skade på mennesker og desuden nye typer våben, som læger med erfaringer fra krigszoner ikke har mødt før.
Størstedelen af de hospitalsindlagte i Gaza er civile, der er blevet ramt i deres hjem og ca 30 % af dem er børn.


Edward Snowden fordømmer Storbrittaniens nye overvågningslov

[Netavisen – links 14.07.14] The Guardian (eng)
NSA kunne have skrevet denne lov, der blev hastet igennem parlamentet i sidste uge uden offentlig debat. Det ligner den tilsvarende situation i USA, da man i 2007 pressede the Protect America Act i gennem med argumentet 'risiko for terror'. "Vi har ikke bomber der falder. Vi har ikke ubåde i havnen."
Interwievet i fuld længde offentliggøres torsdag.

Tysk spionsag griber om sig
[Netavisen – links 14.07.14] Information
To tyske politikeres mobiltelefoner er angiveligt blevet udsat for cyberangreb – og amerikanske CIA har angiveligt gjort brug af mere end et dusin meddelere i flere tyske ministerier, rapporterer tyske medier


Tumult før finale: Rasende demonstranter protesterer mod VM
[Netavisen – links 14.07.14] EB
Søndag gik anti-VM-demonstranter mod centrum af Rio de Janeiro forud for finalen mellem Tyskland og Argentina. De er blandt andet rasende over, at de fattige har betalt regningen for de dyre VM-stadions. Mere end 25.000 politibetjente og militærfolk var mødt på arbejde forud for kampen i Rio de Janeiro, samtidig var vejene afspærrede og militærhelikoptere var sat i luften.


Seks uger gammelt parti vinder lynvalg i Slovenien
[Netavisen – links 14.07.14] EB
Miro Cerar, lederen af det nye parti er imod en del af de privatiseringsplaner, som EU har udpeget som løsningen på Sloveniens skrantende økonomi. modsætter sig blandt andet salget af den internationale lufthavn i hovedstaden Ljubljana.

Gaza: Mindst 77 pct. civile ofre
[Netavisen – links 14.07.14] BBC (eng)
På vanlig vis deler FN sol og vind lige mellem besætter og besættelsesmagt i Palæstina og opfordrer til gensidig våbenhvile. FN anslår andelen af civile palæstinensiske ofre til 77 pct.

Ukraine: Mangel på mad og vand i erobret by
[Netavisen – links 14.07.14] Sveriges Radio (sv)
Der er nu gået en uge, siden de fascistiske ukrainske styrker erobrede Slovjansk fra de antifascistiske styrker. Nu lever mange indbyggere af humanitær hjælp – som ikke altid kommer frem. Der er ingen vand- eller elforsyning.


Ukraine: Civile flygter fra fascistisk fremrykning
[Netavisen – links 14.07.14] DR
Tusindvis af ukrainere er på flugt fra områder, som fortsat kontrolleres af antifascistiske styrker  i det østlige Ukraine. Årsagen er, at de frygter en offensiv fra de fascistiske styrker. Lørdag bombede fascistiske fly mål ved byen Donetsk og andre områder, der kontrolleres af antifascisterne. Det fascistiske militær hævder, at 500 modstandsfolk blev dræbt i forskellige luftangreb i løbet af lørdagen.


 

____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder