Netavisens nyhedslinks uge 28
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debat

 

Voldsomme kampe fortsætter i Ukraine: Civile flygter
[Netavisen – link 13.07.14] Information
Nedslagtning: Ukraines militær hævder, at 500 separatister blev dræbt i angreb i løbet af lørdag. Civile frygter nye kampe.

Israel til palæstinensere i Gaza: Forlad jeres hjem
[Netavisen – link 13.07.14] Information
I det nordlige Gaza bør man for "egen sikkerheds skyld" forlade deres hjem, siger Israels militær.

Gaza-nødhjælpsleder: Der er ingen steder at flygte hen
[Netavisen – link 13.07.14] Information
Grænserne er lukkede, og civilbefolkningen har kun deres egne huse at beskytte sig i, siger en palæstinenser.Part i borgerkrig: EU strammer løkken om Donetsk-leder

[Netavisen – link 12.07.14] Information
Den selvudnævnte premierminister i den østukrainske by Donetsk er kommet på EU's sanktionsliste.

Se også

Analytiker: EU's sanktioner preller af på separatister

Hospitalsvæsnet i Gaza er på randen af sammenbrud
[Netavisen – link 11.07.14] Information
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) melder om mangel på medicin, lægeudstyr og brændstof til hospitalerneAbsurd farce: Kerry sår tvivl om lovligheden af afghansk valgresultat

[Netavisen – link 11.07.14] Information
Lovligheden af præsidentvalget i Afghanistan, hvor anden runde fandt sted i sidste måned, "er på vippen". Sådan lyder det fra USA's udenrigsminister, John Kerry, efter at han er ankommet til landets hovedstad, Kabul for at fixe marionetternes valg.

TISA – endnu en murbrækker for frihandlen dukker frem af mørket
[Netavisen – link 10.07.14] Information
I mere end et år har 50 lande – herunder EU-landene – forhandlet en frihandelsaftale om liberalisering af serviceområdet, inklusive finanssektoren, uden nogen offentlig bevågenhed. Nu er dele af den hemmelige forhandlingstekst lækket til Wikileaks – ngo’er er dybt bekymrede


Israels offensiv fortsætter: 70 døde siden tirsdag
[Netavisen – link 10.07.14] Information
Israels premierminister og storkrigsforbryder Netanyahu advarer om, at angrebene mod militante palæstinensere bliver intensiveret


Flere græske offentlige ansatte på barrikaderne
[Netavisen – link 10.07.14] Folkebevægelsen mod EU
Græske offentlige ansatte har genenmført en 24-timer lang strejke på hospitaler, skattekontorer, fængsler og arkæologiske steder. De strejkende er imod de konstante nedskæringer i de offentlige budgetter.Strejken kommer efter, der i sidste uge startede startede en strejke på Grækenlands største nationale energiproducent,

Se også

Modstandskampen mod nedskæringer fortsætter
PSI (eng)

Storbritanien forbereder lov der legaliserer masseovervågning
[Netavisen – link 09.07.14] Wired (eng)
Lovforslaget påberåber sig at dække en nødsituation, da den begrundes i situationen, hvor brittiske statsborgere tager til Syrien for at kæmpe. Men den vil gøre al masseovervågning lovlig. En lov fra 2006 om registrering af telekommunikation, kaldet "Snooper's Charter" er netop blevet kendt ulovlig af EU, på tilsvarende måde som den danske lov med samme indhold. Nu skal al telekommunikation og trafik på nettet igen kunne overvåges legalt. Loven forventes at blive vedtaget.Nyt præventionsmiddel: Indopereret hormondepot med remote kontrol
[Netavisen – link 09.07.14] AlterNet (eng)
Linda og Bill Gates fond, der er dybt involveret i GM-industrien, Monsanto, kontrol med verdens frøbank og fødselskontrol i tredie verdens lande står bag opfindelsen af et nyt middel til børnebegrænsning. Kvinden får indopereret en dosis blandet hormon og disse hormoner kan aktiveres gennem en trådløs kontrol. En kontrol der således også kan kontrolleres af andre end kvinden selv. Implantatet vil kunne holde i 16 år. Firmaet starter tests næste år og og forventer, at metoden kommer på markedet i 2018. Hvis det bliver som på så mange andre områder, vil godkendelselsen ske ud fra firmaets egne tests alene. Kritikere har rejst spørgsmålet om risiko for hacking!

EU-minstre enige om ny antiterrror plan
[Netavisen – link 09.07.14] EUobserver (eng)
8 EU-lande, heriblandt Danmark, blev 7. juli på et ministerrådsmøde mellem landenes indenrigsministre enige udenfor dagsordenen om en plan, der retter sig mod kontrol af EU-borgere, der rejser til Syrien eller overvejer det. Detaljerne holdes hemmeligt, og sagen tages op på et kommende ministerådsmøde i oktober. Antiterrorkoordinator Gilles de Kerchove foreslog i sidste måned i samme forbindelse, at der indføres stærkere overvågning på de sociale medier som YouTube, Facebook og Twitter.

PFLP: Appel om handling - Palæstina under angreb!
[Netavisen – link 09.07.14] PFLP (eng)
Vi opfordrer dig til at handle nu, i dag, hurtigst muligt for at støtte det palæstinensiske folk under angreb. Stilheden må ophøre: Intensiver boykotten! Det kritiske våben for international isolation af besættelsesmagten skal eskaleres. Boykot Israel på kulturelle, faglige og økonomiske områder. Udstil og ram og de selskaber - som G4S - hvis teknologi bliver brugt til at føre krig mod det palæstinensiske folk.
Gå på gaderne! Marcher, demonstrer, bryd tavsheden i det offentlige rum og kræv stop for disse angreb. Parlamenter og regeringer skal holdes ansvarlige for deres medskyldighed.

Nyt luftangreb dræber seks i Gazastriben
[Netavisen – link 09.07.14] DR
Israel fortsætter målrettede angreb i Gaza. En nyt israelsk luftangreb på et hus i den nordlige del af Gazastriben har dræbt seks personer, oplyser hospitalskilder

Et år efter fransk togulykke: Over 200 fejl er fundet på skinnerne
[Netavisen – link 07.07.14] Ingeniøren
En ny rapport konkluderer, at enorme fejl og mangler af vedligeholdelse af togskinnerne var årsagen til togulykken i Frankrig sidste sommer.

Australien: Omfattende protest mod regeringens nedskæringbudget
[Netavisen – link 07.07.14] Demotix (biledserie)
Den australske regering har fremlagt et budget med store sociale besparelser, bl.a. på skoler og sundhed. En stor protestdemonstration samlede sig i Sydney.

Den græske regering giver strejkende på elektricitetsselskab ultimatum
[Netavisen – link 07.07.14] Folkebevægelsen mod EU
Det græske parlament har efter en afgørelse i weekenden erklæret, at græske strejkende på det offentlige elektricitetsværk skal tilbage til arbejdet eller risikere fængsel. El-arbejderne strejke var vendt mod regeringens plan om privatisering dikteret af EU og IMF.

Imperialismens nye grænsedragninger i Mellemøsten
[Netavisen – link 07.07.14] Dagens Nyheter (sv)
Den vestlige imperialismes del og hersk-politik og krigsførelse, enten direkte eller pr. stedfortræder, er på vej til yderligere at opsplitte den arabiske nation (dette er naturligvis ikke Dagens Nyheters perspektiv). Her er det nye kort, som det kan komme til at se ud.

USA: 1.100 tilfælde af underbetaling hos fastfoodkæde
[Netavisen – link 07.07.14] EPN.dk
En opgørelse fra den amerikanske stats afdeling for løn- og arbejdsforhold viser, at sandwichkæden Subway, er den virksomhed, som myndighederne har flest sager mod i forhold til underbetaling af medarbejdere.

Tyrkisk mine brændte i dagene op til eksplosion
[Netavisen – link 07.07.14] Information
Optagelser fra Soma-minen afslører, at minen brændte i dagene op til 13. maj-branden, som dræbte 301 personer.

EU-politikere: De store har rottet sig sammen mod EU-skeptikerne
[Netavisen – link 06.07.14] Politiken
De store grupper i Europaparlamentet er ved at bage en politisk rævekage, der skal stække EU-kritikerne forud for en vigtig afstemning.


400 lastbiler med olie brænder nær Kabul
[Netavisen – link 05.07.14] Information
Taliban-oprørere skal have sat ild til flere hundrede lastbiler med brændstof og olie i Afghanistan.

Tusinder begravede 16-årig palæstinenser
[Netavisen – link 05.07.14] Information
Hårde gadekampe i Jerusalem før og efter begravelse af palæstinensisk offer for formodet hævndrab.

 

____________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder