Netavisens nyhedslinks uge 29
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 

Økonomisk logik: Lad kvinderne betale mest i skat
[Netavisen – links 18.07.14] avisen.dk
Kvinderne skal betale mest i skat. Det giver mening økonomisk. Sådan lyder en af delkonklusionerne i en ny vismandsrapport fra Det Økonomiske Råd. Her slår vismændene fast, at mænd vil søge mod at tjene langt flere penge end kvinder, hvis de skal betale mindre i skat.

Massiv manifestation i KBH: Nej til Israels bomber og besættelse, for et frit og fredeligt Palæstina
[Netavisen – links 18.07.14] Modkraft
Omkring 5000 mennesker samledes i København til demonstration imod Israels overgreb på civilbefolkningen i Gaza.


Vækstpakke til erhvervslivet udløser ny elafgift til private forbrugere
[Netavisen – links 18.07.14] EPN
Regeringens nye vækstpakke giver erhvervslivet og private en lempelse på 13,2 mia. kr. Men samtidig rammes private af en ny milliardregning.Danmark igen i krig i Afghanistan: 35 danske soldater uskadt efter angreb i Kabul
[Netavisen – links 17.07.14] Information
En gruppe væbnede mænd fra Taliban angreb torsdag morgen den internationale lufthavn i Afghanistans hovedstad, Kabul, hvor også 35 danske soldater gør tjeneste.

Norsk professor advarer mod dansk svinekød
[Netavisen – links 17.07.14] Information
Svine-MRSA på danske slagterier får norsk professor til at opfordre til et stop af import af dansk svinekødDanske bandemedlemmer kæmper mod Assad i Syrien
[Netavisen – links 17.07.14] Information
Rigspolitiet har kendskab til fem bandemedlemmer, der deltager eller har deltaget i krigen i Syrien

 

Nyborg er på kant med FN ved at bruge vejsalt fra Vestsahara
[Netavisen – links 17.07.14] DR
Det afrikanske salt, der strøes på vejene i Nyborg, bryder med en FN-konvention om handel med besatte lande. Det er ikke første gang, at en dansk kommune overtræder konventionen, og Folketinget opfordrer til at finde et andet sted at shoppe vejsalt.

 

Ufaglærte kæmper om job
[Netavisen – links 17.07.14] 3F
Selv om der meldes om flere ledige job, så er der reelt ikke mange job at søge for ufaglærte. - Jeg tror ikke, at vores ledige mærker en særlig øget efterspørgsel efter deres arbejdskraft, siger 3F-økonom.

Dansk Erhverv og WWF vil grønvaske overforbrug af palmeolie
[Netavisen – links 16.07.14] NOAH
Dansk Erhverv og WWF forsøger at grønvaske det danske overforbrug af palmeolie. De vil have det danske forbrug omlagt, så det bliver certificeret gennem ordningen Roundtable of Sustainable Palm Oil. Desværre er det ikke en løsning på problemet, men snarere en forværring.


Ny runde i frihandelsforhandlingerne EU - USA
[Netavisen – link 16.07.14] Information
De officielle og offentligt tilgængelige dokumenter giver stadig ikke megen indsigt i, hvad der foregår, når EU-Kommissionen og den amerikanske regering for sjette gang drøfter TTIP. Lækkede papirer og spredte ooplysninger fra breve og taler viser derimod, at der er al mulig grund til at være på vagt.

Kun to procent af svinebesætningerne bliver tjekket for MRSA
[Netavisen – links 16.07.14] Ingeniøren
En undersøgelse af den resistente svinebakterie i Danmark vil kun omfatte lidt over to procent af landets svinebesætninger, og det er faktisk færre end i tidligere screeninger. Den begrænsede danske screening af svin har medført voldsom kritik herhjemme fra eksperter, der mener, at Danmark burde gøre som Norge og screene samtlige stalde.


Danskerne frygter velfærdsstatens undergang
[Netavisen – links 16.07.14] avisen.dk
I de seneste år har den politiske retorik fokuseret så meget på behovet for opstramninger og ubehagelige økonomiske nødvendigheder, at et stort antal danskere nu er utrygge ved, om velfærdsstaten overhovedet kan bestå


Drønet fra kampfly overdøver alt
[Netavisen – link 15.07.14] Information
Danmark står med SR-regeringen i spidsen over for at brænde flere penge af på nye krigsfly, end hvad der svarer til de samlede besparelser fra alle de reformer, som er blevet gennemført i nødvendighedens navn

FAKTA: Det indeholder regeringens energiaftale
[Netavisen – links 15.07.14] DR
PSO og forsyningssikkerhedsafgiften. Få overblik over energiaftalen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.


Nyt studie: Markant forskel på økologisk og ikke-økologisk frugt og grønt
[Netavisen – links 15.07.14] Ingeniøren
Økologisk frugt og grønt har flere antioxidanter, lavere indhold af tungmetaller og færre pesticidrester end ikke-økologiske produkter. Det viser et nyt studie, hvor al videnskabelig litteratur på området er blevet gennemgået


3F: Metrofirma skjulte ulykker - sendte syge rumænere hjem
[Netavisen – links 15.07.14] avisen.dk
Metroselskab indberetter angiveligt ikke arbejdsskader, som loven påbyder. Det hævder fagforbundet 3F i dag


Mette F. kryber uden om fattigdomsproblem

[Netavisen – links 15.07.14] avisen.dk
Beskæftigelsesministeren snakker uden om det faktum, at mange kontanthjælpsmodtagere er så fattige, at de ikke har råd til medicin

Danskerne vil ikke af med retsforbehold
[Netavisen – links 14.07.14] DR
Selvom Danmark snart vil stå uden for det europæiske politisamarbejde Europol, vil danskerne alligevel ikke af med EU-forbeholdet på retsområdet.
Det viser en måling foretaget af Epinion for DR Nyheder. 41 procent af de 1.029 repræsentativt udvalgte interviewpersoner vil beholde retsforbeholdet. Kun 29 vil have det afskaffet.

Tryllekunst: Gratis at sænke topskatten med 6,8 milliarder
[Netavisen – links 14.07.14] DR
Dansk Industri ser gerne en omfordeling sat i værk, hvor topskatten sænkes. Nu har en gruppe økonomer udført et regnearbejde med karakter af ren fiktion. De forudser, at der vil komme flere penge i statskassen, hvis skatten for de højeste indtægter fjernes, hvilket betyder et hul på 6, 8 milliarder. Der skulle nemlig ske det, at det vil få "folk til at lede efter nyt arbejde med en højere løn og produktivitet" ! Hvorfor disse højtlønnede jobs ikke allerede er besat og hvordan det giver mere i kassen, når der ikke betales topskat, melder historien ikke noget om.

Bus- og togbilletter stiger mere end benzinprisen
[Netavisen – links 14.07.14] Berlingske
Regeringens planer om en grøn, kollektiv transport bliver nu udfordret af nye tal, der viser, at det prismæssigt er blevet mere motiverende for danskerne at fylde benzin på bilen, end det er at køre med offentlig transport

Anklage: Danish Crown tørrer ulykker af på ansatte
[Netavisen – links 14.07.14] avisen.dk
Slagteriarbejdere har rekord i arbejdsulykker. Branchegigant prøver at spare løn og erstatningskroner ved at give medarbejderne skylden, siger fagforening.


Øresundstogene omgår frisk aftale
[Netavisen – links 14.07.14] Proletæren (sv)
Knap var blækket tørt på underskriften efter den svenske togstrejke, førend Veolia i et nyt varsel vil afskedige 95 på Øresundstogene. Af disse skal siden 22 personer genansættes på 75 procent.

Sverige: Gaza-kommentar forfærder
[Netavisen – links 14.07.14] Dagens Nyheter (sv)
Den kommende socialdemokratiske svenske statsminister Stefan Löfven udtaler, at Hamas bærer ansvaret for det israelske angreb på Gaza. Det har rejst en proteststorm.

Folkefest samler counterjihad-bevægelsen
[Netavisen – links 14.07.14] Redox
D. 5. juli inviterede personkredsen omkring højrefløjsbloggen Uriasposten til 'Mosbjerg Folkefest'. De inviterede var bl.a. folk fra Dansk Folkeparti, Trykkefrihedsselskabet og Den Danske Forening samt personer fra det højreradikale miljø.

FOA: Det er et giftigt net af frihandelsaftaler
[Netavisen – link 13.07.14] Information
Ligesom sin globale og europæiske paraplyorganisation er danske FOA stærk kritisk over for frihandelsaftalerne, som netop nu forhandles. Vi frygter for Danmarks ret til at styre sin offentlige sektor, siger forbundsformand Dennis Kristensen

WikiLeaks melder FBI-agenter til Østjyllands Politi
[Netavisen – link 13.07.14] Information
WikiLeaks melder afhopper og agenter til politiet, og melder politiet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.


________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder