Netavisens nyhedslinks uge 03
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder


Fyringsrunde: Testede postfolk med stopur
[Netavisen – links 19.01.14] avisen.dk
På Københavns Postcenter, der i perioden 2009-2012 gennemførte adskillige fyringsrunder, blev afskedigelserne håndteret på en måde, der gjorde situationen værre, end den behøvede at være. Sådan lyder kritikken fra en lang række ansatte, tillidsrepræsentanter og mellemledere, der nu står frem.

3F varsler konflikt mod storvognmand
[Netavisen – links 19.01.14] Politiken
3F vil forhindre, at udenlandske chauffører arbejder billigere end danske lastbilchauffører

DONG i sachs’en
[Netavisen – links 18.01.14] Information
Man oplever nu en S-finansminister realisere VK’s ideologiske vision ud fra den betragtning, at netop en superkynisk investor som Goldman Sachs kan trimme DONG til øget fokus på konkurrenceevne og indtjening og samtidig sende signalet til kommende investorer, at her er en virksomhed med øjnene stift rettet mod bundlinjen, som det er værd at købe sig ind i, når børsnoteringen kommer.

EL kalder Corydon i samråd om Dong-salg
[Netavisen – links 18.01.14] dr.dk
Enhedslisten anklager finansminister Bjarne Corydon (S) for at hemmeligholde oplysninger om Dong-salg. Han skal derfor forklarer sig for Folketinget.

FOA: Samsø Kommune krænker ytringsfriheden
[Netavisen – links 18.01.14] FOA
Samsø Kommune gav et FOA-medlem en såkaldt tilrettevisning, fordi hun offentligt havde kritiseret besparelser i den kommunale ældrepleje, hvor hun arbejdede. Det skete i to læserbreve, som blev bragt i et lokalt medie, Samsøposten. FOA klager nu til Folketingets Ombudsmand.

Kommuner får grønt lys til at kræve dansk løn
[Netavisen – links 18.01.14] avisen.dk
Onsdag vedtog EU-Parlamentet nye regler om offentlige udbud. Beslutningen skulle gøre det muligt, at stille krav til løn- og arbejdsvilkår.

Redningsplan for Folkets Hus vedtaget
[Netavisen – links 18.01.14] Modkraft
Københavns Kommune vil bruge 2 millioner kroner på at ansætte to aktivister og en lokalbetjent på orlov til at genoplive Folkets Hus på Nørrebro. Initiativet skaber debat blandt venstreradikale.

Enhedslisten giver Thorning næse for Christianiasag
[Netavisen – links 17.01.14] Information
Enhedslisten vil foreslå Folketingets Retsudvalg, at man tildeler statsministeren en næse som udgang på det fire en halv time lange samråd fredag.

Slagteriarbejderne i Faaborg går hjem
[Netavisen – links 17.01.14] avisen.dk
Danish Crown meddelte i går at fabrikken i Fåborg bliver lukket og 472 slagteriarbejdere fyres. De vrede og frustrerede arbejdere nedlagde arbejdet og gik hjem. Et overvældende flertal blandt medarbejderen stemte for at nedlægge arbejdet.

Folkebevægelsen skifter parlamentariker
[Netavisen – links 17.01.14] Folkebevægelsen mod EU
Danmark får en ny EU-parlamentariker, når Søren Søndergaard stopper i EU-parlamentet 4. februar: Den 28-årige Rina Ronja Kari

Her er planen, der skal redde Folkets Hus
[Netavisen – links 17.01.14] Modkraft
To tidligere aktivister og en lokal politibetjent skal ifølge nyt forslag ansættes af en fond under advokat Knud Foldschack til at drive Folkets Hus. Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation bakker op.

Jobcentre hyrer ekstra vagtværn
[Netavisen – links 17.01.14] A-4
Reformen af kontanthjælpen slår for alvor igennem i slutningen af måneden, når tusindvis af unge rammes på pengepungen. Otte ud af ti jobcenterchefer forventer reaktioner fra frustrerede kontanthjælpsmodtagere. Nogle jobcentre opruster derfor nu med ekstra sikkerhed. Både Socialrådgivernes og HK-Kommunals formand er bekymrede for udviklingen.

Ny offentlighedslov mørklægger skjulte Bødskov-papirer
[Netavisen – links 17.01.14] dr.dk
Et politisk flertal kræver indsigt i alle dokumenter i sagen, hvor Thorning i dag skal i samråd. Men det kan de ikke få, siger forvaltningsekspert.

Thorning kendte til Bødskovs beklagelse i PET-sag
[Netavisen – links 17.01.14] Information
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde personligt kendskab til de forskellige udkast til Morten Bødskovs udtalelse om retsudvalgets besøg på Christiania.

Dansk pensionsselskab konkurrerede med Goldman Sachs om DONG-medejerskab
[Netavisen – links 17.01.14] Information
Finansministeriet havde et dansk alternativ til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs som ny medejer i DONG. PensionDanmark afgav et bud – og til en højere pris end amerikanerne, siger kilder tæt på forhandlingerne

"Chefen holdt øje med, hvor tit vi gik på wc"
[Netavisen – links 16.01.14] avisen.dk
De ansatte på Københavns Postcenter måtte i flere år leve med fyringstrusler, overvågning, stress og konstant kritik, fortæller en række nuværende og tidligere ansatte.

Danish Crown fyrer 472 ansatte
[Netavisen – links 16.01.14] dr.dk
Danish Crown fyrer 472 ansatte grundet såkaldte strukturændringer. Danish Crown foretrækker, at sende slagtesvinene til Tyskland og få slagtet til lavere lønninger.

FOA kritiserer ny kort Sosu-uddannelse
[Netavisen – links 16.01.14] dr.dk/Østjylland
Elever på social- og sundhedsskolerne med relevant erhvervserfaring kan slippe med mindre undervisning. Forkert, mener FOA, som kræver bedre og længere uddannelse af Sosu'erne.

Uddannelse til ældrepleje kan blive forringet
[Netavisen – links 16.01.14] avisen.dk
Mens landets kommuner mener, at der er behov for at blandt andet sosu-medarbejdere, der plejer landets ældre, uddannes bedre end i dag, er regeringen måske i færd med at forkorte uddannelsen til sosu-hjælper for langt de fleste elever.

Kedlen koger i Statsministeriet
[Netavisen – links 16.01.14] Information
Statsministeren og hendes departementschef, Christian Kettel Thomsen, har viklet sig selv ind i skandalen om iscenesatte løgne til Folketingets retsudvalg på en måde, som kan få konsekvenser, der vækker mindelser om Tamil-sagen

KL og DA afviser a-kassers tilbud
[Netavisen – links 16.01.14] Arbejderen
AK-Samvirket foreslår, at arbejdsløse i det første halve år skal kunne nøjes med at henvende sig i deres a-kasse.

Efter proteststorm: Fængslet Pirate Bay-stifter får Playstation2 og bøger
[Netavisen – links 15.01.14] Modkraft
100.000 mennesker fra hele verden kræver ham løsladt. Nu får den svenske computeraktivist Gottfrid Svartholm efter knap to måneders varetægtsfængsling i Danmark bøger og en Playstation2 samt mulighed for samvær med andre fanger.

Myndigheders ord provokerer syge til oprør
[Netavisen – links 15.01.14] Den Offentlige
Det inviterer til konfliktoptrapning, når myndigheder og politikere kommunikerer de seneste reformer på beskæftigelsesområdet. Retoriker kalder kommunikationen eksklusion, mens syge borgere fortæller, at oprøret ulmer.

S-stemmer: Aftalen med Goldman Sachs ideologisk bestemt
[Netavisen – links 15.01.14] Information
»Det har fra længe før den nuværende regerings tiltræden virket som et selvstændigt mål at få bragt privat kapital ind i DONG. Jeg har bare endnu ikke hørt ét godt argument for, hvorfor det er bedst med privat kapital, når nu det indebærer, at vi samtidig opgiver væsentlige rettigheder i forhold til vor egen energiforsyning,« siger Peter Hummelgaard, folketingskandidat for Socialdemokraterne på Amager

Statsministeriet involveres i Bødskov-sagen
[Netavisen – links 15.01.14] dr.dk
Det har vist sig, at statsministeriet uger i forvejen kendte til den løgn, som førte til Bødskovs ministerafgang

Omstridt miljølov lever stadig
[Netavisen – links 15.01.14] Altinget
Regeringens forslag til ny miljøoplysninglov, der vil føre til mørklægning af miljøområdet og skal spille sammen med den ny offentlighedslov, er trods forlydender ikke taget af bordet.

To skoler i Aarhus dropper kommunens rengøringsselskab
[Netavisen – links 15.01.14] dr.dk/Østjylland
Kun 25 af de 40 skoler i Aarhus får nu gjort rent af Compass Group, som kommunen ellers udliciterede al skolerengøring til i 2012.

Byggeboss dømt for at hænge ansat ud
[Netavisen – links 15.01.14] 3F
Ole Quitzau hængte en af sine tidligere ansatte ud i en video på Youtube. Han afslørede bl.a den ansattes cpr.nr. Det koster en bøde på 5000 kroner.

Nyt netværk samler den yderste højrefløj i Danmark
[Netavisen – links 15.01.14] Modkraft
Et netværket ved navn »Nationale Arrangementer På Tværs« er blevet samlingspunkt for flere grupper på den yderste højrefløj i Danmark. Netværket står blandt andet bag kampsportskonkurrencer, fortæller Researchgruppen Redox.  

Regeringen fører EU-politik imod Folketinget
[Netavisen – links 15.01.14] Folkebevægelsen mod EU
Statsministeren kom i defensiven i Folketinget i dag, da oppositionen kritiserede hende for regeringens ændring af praksis omkring børnecheck imod dansk lóv efter henvendelse fra EU-Kommissionen

321 har fået akutjob
[Netavisen – links 15.01.14] Politiken
For godt et år siden lovede regeringen 12.500 særlige job til langtidsledige. Men kun 321 har fået et akutjob, viser nye tal fra a-kasserne

Trafikforsker: Kun billigere billetter kan få flertallet til at tage toget
[Netavisen – links 15.01.14] dr.dk
Hvis det skal have den brede effekt, skal vi tænke mere på billetpriserne. De sidste ti år er priserne på den kollektive trafik steget to en halv gang så meget som de generelle priser i samfundet, og det er fortsat langt dyrere at køre på skinnerne end at køre i egen bil.

Hvorfor tror Corydon ikke på den forretning, som Goldman Sachs tror på?
[Netavisen – links 14.01.14] Information
Staten kunne skaffe sig adgang til den fremtidige gevinst, som Goldman Sachs øjner, hvis staten selv optog billige lån til den udvidelse af DONG’s aktiekapital, som man nu vil lade Goldman Sachs om. Uforståeligt, siger fagfolk


Populære kurser for ledige i farezonen
[Netavisen – links 14.01.14] avisen.dk
Lediges ret til seks ugers selvvalgt uddannelse vil ikke længere være allemandseje efter den kommende reform af beskæftigelsessystemet. Det frygter a-kasser, der mener, at det vil forværre de lediges chancer for at få et job.


Virksomheder hyrer stadig flere vikarer
[Netavisen – links 14.01.14] avisen.dk
Vikarer overtager i stigende grad jobbene fra fastansatte i landets virksomheder. Det er en bevidst strategi, som er ved at udvikle sig i mange, mange danske virksomheder.

Ekspert om togfond: Du vil stadig holde i kø
[Netavisen – links 14.01.14] avisen.dk
Selvom der postes godt 28 milliarder kroner i blandt andet hurtigere togforbindelser mellem landets største byer, vil det ikke flytte mange mennesker fra asfalten til togskinnerne, vurderer trafikforsker og lektor på Aalborg Universitet Harry Lahrmann.

Gymnasieelever er stressede
[Netavisen – links 14.01.14] DGS
Over halvdelen af landets gymnasieelever føler sig presset af lektier og lange skoledage ofte eller dagligt. Det viser en ny undersøgelsen gennemført af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) på 165 skoler.

Mor i fængsel for fattigdom
[Netavisen – links 14.01.14] mx
Ni måneder i fængsel er dommen for at fortælle kommunen, at hun og kæresten var flyttet fra hinanden og dermed opnå en højere social ydelse. Kommunen har snuset i parrets facebook-profil.

Skal kommuner blande sig i lediges medicinforbrug
[Netavisen – links 13.01.14] Information
I Kommunernes Landsforening diskuterer man, om farmaceuter eller læger er de bedste til i samarbejde med kommunen at vurdere lediges medicinforbrug. Kommunen skal da ikke blande sig overhovedet!

Koch: Virksomheder skal være kunder hos jobcentre
[Netavisen – links 13.01.14] Information
Virksomhederne skal i fokus hos jobcentrene, lyder det første budskab fra Carsten Koch, som er formand for det udvalg, regeringen har sat til at granske beskæftigelses-indsatsen. Arbejdskraften skal være en meget mere tilgængelig og tilpasset vare.

Sejler giftgas for Danmark til polsk løn
[Netavisen – link 13.01.14] avisen.dk
Søværnet har hyret et skib fra DFDS til at fragte Assads kemiske våben ud af Syrien. Men selv om skibet er fra et dansk rederi, sejler under dansk flag og med dansk kaptajn, får de polske besætningsmedlemmer en løn, der ligger langt under de overenskomster, som gælder for danske søfolk.

Ansatte beordret til at tie med kritik af 1813
[Netavisen – link 13.01.14] BT
Personalet på Hvidovre Hospital er blevet beordret til ikke at udtale sig kritisk om Region Hovedstadens nye akuttelefon 1813

Sverige: Arbejdsløse aktiverede udkonkurrerer job
[Netavisen – link 13.01.14] Flamman (sv)
Tvangs-udliciteringen af kommunale, offentlige arbejdsopgaver sker nu også med deltagelse af firmaer, som er baseret på tvangsudskrevne arbejdsløse uden rettigheder. De vinder udbudsrunderne grundet deres lave lønomkostninger.

Sexkøbs-forbud virker
[Netavisen – link 13.01.14] Klassekampen (no)
Forbuddet mod køb af sex øger modstanden mod prostitution, særlig blandt de yngre. Det viser forskning i Norge og Sverige. Den nye norske regering overvejer ikke desto mindre at ophæve loven.

En million i fare for nedslidning
[Netavisen – links 13.01.14] avisen.dk
Næsten fire ud af ti lønmodtagere er i fare for at blive nedslidt, viser et nyt notat fra Arbejdstilsynet.

43.000 børnefamilier får lavere børnecheck
[Netavisen – links 13.01.14] Arbejderen
Skattereformen fra 2012 vil fra den 20. januar slå igennem med nedskæringer i børne- og ungeydelsen.

Sådan tjekker kommunen dig
[Netavisen – links 12.01.14] avisen.dk
Videoen 'Reelt enlig,' som kommunen udgav sidste sommer har fået ny relevans med kontanthjælpsreformen, der træder i kraft den 1. januar.

Kommuner vurderer kontanthjælps-unge vidt forskelligt
[Netavisen – links 12.01.14] Information
I nogle kommuner regnes 40 procent af unge på kontanthjælp som uddannelsesparate. I andre er det 70 procent

Tilbage til fuserne
[Netavisen – links 12.01.14] Information
De forestående investeringer i nye jagerfly får tidligere skandaleindkøb af udueligt offentligt isenkram til at blegne: Danmark binder sig til en ekstremt dyr og dumstolt sikkerhedspolitik, der bomber os tilbage til fuserne fra 00’erne

Torturmistænkt eksdiplomat forlader Danmark
[Netavisen – links 12.01.14] dr.dk
Tidligere chef for den israelske efterretningstjeneste Shin Bet har forladt Danmark efter en politianmeldelse.

Carsten Koch-udvalget: Individuel behandling af ledige
[Netavisen – links 11.01.14] dr.dk
Et enkelt element er nu kommet ud fra udvalgets anbefalinger angående arbejdsløshedspolitikken. Tiltag skal gøres individuelle og der skal indføres en såkaldt profilering, hvor en elektronisk journal følger den arbejdsløse.

Holger K.: Danmark bør holde sig ude af euroen
[Netavisen – links 11.01.14] dr.dk
- Det er stadig et for usikkert projekt, og der mangler stadigvæk en central økonomisk politik, og så længe man ikke har det, kan man ikke få en fælles mønt til at fungere på en ordentlig måde, siger Holger K. Nielsen til Berlingske.

Akuttelefon-kaos: Region skal stå skoleret
[Netavisen – links 10.01.14] MX
Sundhedsstyrelsen vil mandag bede Region Hovedstaden om at redegøre for den kritiserede 1813-ordning.

Afslag på kontanthjælp? Måske er det en fejl
[Netavisen – links 10.01.14] avisen.dk
En række sager om afslag på kontanthjælp efter reglen om formue viser sig at være fejlbehæftede

Rapport: Kontanthjælpsreform skaber kaos og fattigdom
[Netavisen – links 10.01.14] Socialpolitisk Forening
I denne tid er et af de største forhindringer for bekæmpelsen af fattigdom i Danmark trådt i kraft: Kontanthjælpsreformen. I 2014 bliver reformen derfor et af de store sociale problemer, som Socialpolitisk Forening, sammen med vores samarbejdspartnere, vil forsøge at få ændret.

Ekspert om Mette F-projekt: "Noget juks"
[Netavisen – links 10.01.14] avisen.dk
Ikke engang resultaterne fra de fem kommuner, der ifølge 'Tilbage til arbejde-projektet' var bedst til at få borgere væk fra sygedagpenge, kan bruges til noget, mener eksperter.

Måske ikke flertal for DONG salg i Folketinget
[Netavisen – links 10.01.14] Information
Goldman Sachs’ usædvanlige særrettigheder i forbindelse med købet af dele af DONG møder modstand fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Finansministeren er overrasket over Dansk Folkepartis modstand

DF er “et hemmeligt EU-parti”
[Netavisen – link 09.01.14] Information
Dansk Folkeparti hævder, at de er et EU-kritisk parti. Alligevel trykker partiet langt mest på den grønne knap, når Folketinget stemmer om EU-lovgivning, viser ny opgørelse.

Regnvåd protest mod kontanthjælpsreform
[Netavisen – links 9.01.14] avisen.dk
'Solidaritet eller frit fald' aktionerede i morges foran Bella Centeret, hvor mange af landets kommunalpolitikere mødtes til konference om regeringens nye kontanthjælpsreform.

Kommuner bruger ulovligt indsamlede beviser
[Netavisen – links 9.01.14] Information
Når kontrolgrupperne bruger ulovlige metoder til at indsamle beviser mod borgere i sociale sager, har det ingen konsekvenser overhovedet. For ulovligt indhentede oplysninger kan alligevel bruges mod borgeren. Et direkte incitament til at bryde loven, mener eksperter

Finland: Må overenskomster begrænse vikararbejde
[Netavisen – links 9.01.14] EU-fagligt Netværk
EU-Domstolen skal afgøre om finske overenskomster strider mod vikardirektivets krav om ikke at lægge hindringer i vejen for udbredelse af vikararbejde.

Vildledning om antibiotika: Skal meget længere ned
[Netavisen – links 9.01.14] Politiken
Dan Jørgensen (S) jubler over, at svineproducenter har nået antibiotikamål, og mener, at det betyder mindre risiko for resistens. Det er vildledning, siger professor.

De økonomiske modeller har helt taget magten
[Netavisen – links 9.01.14] Information
I de senere år er de sociale ydelser blevet sat ned, pensionsalderen hævet, efterlønnen skåret – alt sammen for at ’redde velfærden’ og beskytte dansk vækst mod mangel på arbejdskraft. Men de økonomiske prognoser, der lå til grund for beslutningerne, var fejlagtige. Det er på tide, at de økonomerne erkender deres fejl

TV-kiggeri giver overvægt hos børn
[Netavisen – links 9.01.14] avisen.dk
Ny forskning viser bl.a., at børn der ser fjernsyn og spiser samtidig, har større risiko for overvægt.

Enhedslisten freder Mette Frederiksen
[Netavisen – links 9.01.14] 3F
Mette Frederiksen har som argument for sygedagpengereformen manipuleret med forskningsresultater fra undersøgelsen om 'tidlig indsats' i forhold til langtidssygemeldte. EL mener ikke sagen er alvorlig.

Ændring i EU's kvotesystem betyder at landmænd opgiver økomælken
[Netavisen – links 9.01.14] avisen.dk
EU's mælkekvoter falder væk og det betyder, at mælkeproducenter kan udvide uden begrænsninger. Det medfører, at økologiske landmænd for at udvide, skal købe ny jord. Da det er for dyrt, falder mange økologer i stedet fra som mælkeproducenter.

FOA: Nulvækst giver elendig velfærd
[Netavisen – links 9.01.14] avisen.dk
De seneste år er der allerede fjernet mange offentligt ansatte, og de politikere, som taler varmt for nulvækst, må jo komme på banen og fortælle om det er ældreplejen, sygehusene eller daginstitutionerne, som fremover skal forringes

Alvorlig allergi truer håndværkere
[Netavisen – links 9.01.14] dr.dk
Et allergifremkaldende konserveringsmiddel skal forbydes i kosmetik, men fortsat bruges i produkter, som håndværkere benytter

Børn og pædagoger bliver syge af støjhelvede
[Netavisen – links 9.01.14] dr.dk
Dårlig akustik giver sammen med højt støjniveau på institutioner langt flere skader end tidligere.

FOA: Regeringen nedprioriterer uddannelse af ufaglærte ledige
[Netavisen – links 8.01.14] FOA
En særlig ordning, hvor ledige ufaglærte med det samme kan gå i gang med at tage en uddannelse på dagpenge, er blevet afskaffet fra nytår. Rigtig dårligt signal til arbejdsløse, lyder det fra FOA, som opfordrer beskæftigelsesministeren til at fortsætte ordningen

Ekspert: Danmark har også ansvar for kaos i Irak
[Netavisen – links 8.01.14] dr.dk
De aktuelle uroligheder i Irak er blandt andet en konsekvens af den danske krigsdeltagelse, siger professor.

Mette Frederiksen gav misvisende oplysninger
[Netavisen – links 8.01.14] JP
Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har forsvaret sine barske reformer, er det bl.a. sket med henvisning til resultaterne fra et storstilet forskningsprojekt. Men projektet viser ikke det, som ministeren har påstået, fastslår eksperter, og det medfører massiv kritik af Mette Frederiksen for at have misinformeret Folketinget.

Flere syge vil få fyresedlen
[Netavisen – links 8.01.14] avisen.dk
Ny reform skærer ikke alene i ydelsen til visse syge. Den skærer også i det tilskud, som arbejdsgivere får under en medarbejders sygdom. Både fagforeninger og arbejdsgivere forudser fyringer. Især ufaglærte er i farezonen.

SOSU-assistent: Jeg ville nødig være helt nyuddannet
[Netavisen – links 7.01.14] dr.dk
- Vi får mere og mere komplicerede opgaver i takt med, at borgerne sendes tidligere hjem fra hospitalerne.

Lærlingekrav kan sikre uddannelse for 6.900
[Netavisen – links 7.01.14] avisen.dk
Mangel på lærepladser spænder ben for næste generation af faglærte. Ny analyse viser effekten af uddannelsesklasuler på offentligt byggeri. Alene i 2014 kan krav om lærlinge sikre praktisk erfaring til 4.410 unge.

Overenskomstkamp på det private område starter
[Netavisen – links 7.01.14] Politiken
I alt er omkring 600.000 privatansatte omfattet af de mange overenskomster, der skal forhandles de kommende uger.

Lærerforening: Forhastet at sende børn tidligere i skole
[Netavisen – links 7.01.14] Information
Danske børn skal ikke sendes i skole allerede som fire-fem-årige med et mål om, at de så bliver bedre til at regne, når de er 15 år.

Svage på kontanthjælp skubbes længere væk fra arbejdsmarkedet
[Netavisen – links 7.01.14] Information
Selv om ledigheden falder, bliver stadig flere svage kontanthjælpsmodtagere presset ud af arbejdsmarkedet, viser ny analyse. Ledighedstallene giver et alt for positivt billede af arbejdsmarkedet.

Se der går en hundelortesamler
[Netavisen – links 7.01.14] avisen.dk
Iklædt kommunale uniformer skal kontanthjælpsmodtagere ud og samle hundelorte og skrald op. En forsker mener, at de "mærkes" som afviger-mennesker og sammenligner manøvren med den måde kriminelle engang blev behandlet på.

Kontanthjælpsreformen: Ups kan man det?
[Netavisen – links 6.01.14] EB
Debat afslører, at Nadeem Farooq (R) ikke har helt styr på reglerne i regeringens nye kontanthjælpsreform, som trådte i kraft den første januar i år

Hver anden 3F'er tager piller for at klare arbejdet
[Netavisen – links 6.01.14] 3F
Næsten hver anden 3F'er tager smertestillende medicin for at komme igennem arbejdsdagen. Kvinder har flest smerter.

Bayerngas fortsætter lobbyisme for nedsat skat
[Netavisen – links 6.01.14] Politiken
Oliegiganten har med hjælp fra tre indflydelsesrige bureauer arbejdet intensivt for at påvirke den aftale om nordsøolien, som regeringen indgik med Enhedslisten og Dansk Folkeparti i september via den såkaldte Togfond DK. Men Bayerngas har ikke fået den ønskede overgangsordning til den nye beskatning og fortsætter sin lobbyvirksomhed.

Forældre knokler for at betale vuggestue
[Netavisen – links 6.01.14] A-4
Næsten 8.000 kroner om måneden skal en familie i Allerød tjene for at have råd til vuggestue og børnehave. Det er over en halv gang mere end i Haderslev, hvor far og mor skal tjene 5.000 kroner til børnepasningen. Knap halvdelen af landets kommuner hæver prisen i år. De høje takster kan være skyld i lave danske fødselstal.

Måling: Tilliden til politikerne styrtdykker
[Netavisen – links 6.01.14] JP
På få år er andelen, der har meget eller ret stor tillid til politikerne, halveret til kun 36 procent af danskerne, viser en ny måling, som A&B Analyse har foretaget for netavisen Altinget.dk.

Rapport: Miljøgift i danske huse medvirker til fedme, kræft og hormonforstyrrelser
[Netavisen – links 6.01.14] Ingeniøren
Ny undersøgelse af PCB udført for Sundhedsstyrelsen styrker ifølge forfatteren mistanken om, at miljøgiften medvirker til at gøre tusindvis af danskere syge.

Vuggestuebørn testes for at være klar til Pisa-undersøgelse
[Netavisen – links 5.01.14] dr.dk
Måletyranniet og rangordningen af børn starter allerede i vuggestuealderen. Børnene skal 'udvikle sig som forventet og når de opsatte læringsmål, der skal gøre dem skoleparate' og gøres klar til skolelivets Pisa-tests.

Efter selvmord: Advarer mod lykkepiller til børn og unge
[Netavisen – links 5.01.14] TV2
Professor og leder af Cochrane Centeret på Rigshospitalet, Peter Gøtzche, mener, at man helt bør droppe lykkepiller til børn og unge, bl.a. fordi medicinen øger selvmordsrisikoen, også hos raske unge. Lykkepiller kan også give voldelig adfærd og er ofte involveret i bl.a. skoleskyderier. Kun ganske få har nytte af pillerne, der er et kæmpe profitområde for industrien. Afprøvningerne af medicinen der ligger til grund for medicinen er lavet af firmaerne selv. Det er på tide at tage et opgør med medicinalindustrien, siger Peter Gøtsche.

Brugere trodsede politikernes lukning

[Netavisen – links 4.01.14] SN.dk
Odsherreds samlede byråd har valgt at lukke det psykiatriske aktivitetssted Vibehus den 1.januar.
Men brugerne trodsede lukningen og mødte op på værestedet

Anklage: Kommuner malker penge af svage
[Netavisen – links 4.01.14] avisen.dk
Kommuner malker systemet for penge, når de trækker sager om kontanthjælp eller hjælpemidler til handicappede ud i det uendelige. Det mener flere patientforeninger.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2013

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder