Netavisens nyhedslinks uge 28
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

 


Hær og politikere er klar til nye krige for Danmark
[Netavisen - links 14.07.13] DR.dk
Danmark forlader Afghanistan, men bredt flertal i Folketinget er klar til at gå i krig igen.

G4S sender aben videre i fusksag
[Netavisen - links 14.07.13] EPN
Sikkerhedsfirmaet kritiserer rets- og fængselsvæsenet i spektakulær sag om fodlænker.

Bagagefolk genoptager arbejdet i København
[Netavisen - links 14.07.13] EPN
En personsag var skyld i Novias arbejdsnedlæggelse.

Post Danmark lukker alle landets posthuse
[Netavisen - links 13.07.13] avisen.dk
Alle traditionelle posthuse lukker i inden for få år og i stedet vil supermarkeder overtage deres funktioner, melder Post Danmark.

Apparat-koks dræber flere patienter på danske sygehuse
[Netavisen - links 13.07.13] Information
Alle ved det kræver et godt helbred at komme på hospitalet. Ikke bare på grund af bakterieinfektioner, men også de avancerede apparater slår ihjel. 27 mennesker mistede sidste år livet på grund af fejl ved brug af udstyr på hospitalerne.

LA ønsker ikke mere åbenhed om partistøtte
[Netavisen - links 13.07.13] Berlingske
Liberal Alliance ser ikke et behov for at ændre de danske regler om åbenhed om partistøtte på trods af international kritik.

Markant færre og større danske landbrug
[Netavisen - links 12.07.13] Landbrugsavisen
Antallet af landbrugsbedrifter er faldet med knapt 70 procent de sidste ti år. Dansk landbrug består nu af knapt 40.000 bedrifter. Antallet af svinefarme er faldet med 90 %, fra 57.153 til 4.184 . Til gengæld er de blevet en del større og de store svinebønder producerer desuden mange af deres svin i udlandet.

Fracking efter skifergas tidobler antallet af jordskælv
[Netavisen - links 12.07.13] Ingeniøren
Det stresser lokale forkastningszoner at pumpe væske ned i undergrunden for at få olie, skifergas eller varmt vand op til overfladen. En serie nye studier i Science advarer mod faren for at forstærke naturlige jordskælv.

(Mere) kræftfremkaldende skeer solgt 2009 -10
[Netavisen - links 12.07.13] Politiken
”Vi skynder os også at tage dem tilbage”, siger repræsentanten for Plast Team A/S. 12.000 skeer med for højt indhold af formaldehyd har cirkuleret i mere end tre år, så at kalde det hurtigt må være en overdrivelse. Formaldehyd er tilladt i melaninkøkkenredskaber, blot i mindre mængder. ”Melanin bør ikke varmes op” oplyses det. Det er dog ret normal brug af en grydeske.

DSB skræmmer lokomotivførere med »trusselsbreve«
[Netavisen - links 12.07.13] Politiken
Siden april har DSB sendt breve ud til alle lokomotivførere, der gør opmærksom på, hvor mange gange de fejlagtigt har kørt forbi et signal. Og de uheldige får at vide, at nye fejl kan betyde, »at du ikke længere vurderes egnet som lokomotivfører«.

Bastilledagen: Frankrig hylder dansk krigsdeltagelse
[Netavisen - links 12.07.13] Metro Express
Med i den bastante årlige præsentation af Frankrigs militære formåen med 4800 soldater, 58 militærfly og 35 helikoptere er der i år også et dansk Herculesfly og 10 af de flyvere, der tidligere i år var med til at støtte den fransk ledede militæroperation i Mali.

Prisen på et adoptivbarn er steget voldsomt

[Netavisen - links 12.07.13] TV2 Østjylland
Markedsprisen på et udenlandsk barn er steget voldsomt. Det koster nu næsten en kvart million, at adoptere et barn fra Sydkorea. ”Ikke dyrere end en bil”, siger det private firma DanAdopt. ”Menneskehandel”, siger Merete Laubjerg, adoptionsforsker. Regeringen bør stoppe privatiseringen af adoptioner.

Skolereform: Kæmpeskoler på vej
[Netavisen - links 11.07.13] avisen.dk
Med reformen af folkeskolen åbner forligs­partierne ifølge nyt notat fra KL for nye sammenlægninger af skoler og daginstitutioner, fordi kravet til fælles ledelse lempes.

Forældre betaler samme pris for mindre SFO
[Netavisen - links 11.07.13] Information
Hvis forældre til børn i folkeskolens mindste klasser ser frem til en lavere forældrebetaling i børnenes skolefritidsordning efter, at folkeskolereformen udvider skoledagen, bliver de med stor sandsynlighed skuffede. I hvert fald afslører Kommunernes Landsforening (KL) i et nyt notat, som i begyndelsen af juli er sendt til en række interessenter, at økonomien i reformen er beregnet ud fra en uændret forældrebetaling i SFO’erne.

borger.dk opfordrer til ulovligt at fotografere naboen
[Netavisen - links 11.07.13] DR
Offentlig hjemmeside opfordrer folk til at sende billeder ind af naboen, hvis de mener, det kan dokumentere, at naboen snyder det offentlige. Men det er ulovligt.

Nye radioprogrammer skruer op for samfundskritikken
[Netavisen - links 11.07.13] Modkraft
Græsrodsbevægelsen Occupy København har startet en alternativ radiostation, mens Radio 24Syv har fået et ugentligt venstreorienteret debatprogram.  

Togpersonale: Alle er utilfredse med ledelsen

[Netavisen - links 11.07.13] avisen.dk
Det er ikke kun lokomotivførerne, som er nervøse for sikkerheden og utilfredse med DSB-ledelsen med administrerende direktør Jesper Lok i spidsen.

Bankunion kræver folkeafstemning
[Netavisen - links 10.07.13] Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU kræver folkeafstemning om bankunionen

Lokoførere: Et spørgsmål om tid før der sker en ulykke
[Netavisen - links 10.07.13] Information
Lokoførerne nedlagde arbejdet onsdag morgen. De kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed

Se også
Her er de ansattes krav til DSB-ledelsen
[Netavisen - links 10.07.13] dr.dk

Elektronisk overvågning på arbejdet kendt ulovligt
[Netavisen - links 10.07.13] avisen.dk
Hvis chefen vil bruge informationer fra overvågningen gennem elektroniske arbejdsredskaber til at kontrollere de ansattes færden, kræver det, at medarbejderne får klar besked om overvågningen i god tid. Det fastslår Arbejdsretten i en opsigtsvækkende dom.

Giftige ftalater skyller ind over grænserne
[Netavisen - links 10.07.13] Ingeniøren
Mens Europa har sendt den mest sundhedsskadelige plastblødgører på porten, står den stadig for 60 procent af forbruget i Fjernøsten. Og produkterne har foreløbig fri adgang til butikkerne.

Stadig færre praktikpladser
[Netavisen - links 9.07.13] Modkraft
Antallet af indgåede praktikpladser til unge er faldet med 13 procent - eller knap 1.200 - i de sidste tre måneder sammenlignet med tal fra sidste år. »Bekymrende«, siger forbundssekretær i 3F.

To jyske banker sigtet for grov kursmanipulation
[Netavisen - links 9.07.13] DR
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet har sigtet Vestjysk Bank og Sparekassen Himmerland for grov kursmanipulation.

FOA: Venstre vil afskedige tusinder af velfærdsansatte
[Netavisen - links 9.07.13] FOA
Venstre tegner sorte udsigter for danskernes velfærd i fremtiden. Partiets planer om nulvækst i de offentlige udgifter vil koste dyrt for de, der har brug for offentlig velfærd og service, mener FOA.

USA tilbød Danmark særstatus på spionagemøder
[Netavisen - links 9.07.13] Information
Fem EU-lande blev håndplukket til at tale med USA om spionageafsløringer. Mange flere insisterede på en plads.

Giftgrundene bliver ikke renset
[Netavisen - links 9.07.13] Ingenbiøren
Danmarks Radio: Der bliver brugt alt for mange penge på at kortlægge giftgrunde og for få på at rense dem, mener professor.

Hjemløse studerende kæmper om kvadratmeterne
[Netavisen - links 9.07.13] Universitetsavisen
Det er sommer, og konkurrencen om københavnske kvadratmeter er på sit højeste. Problemet vokser, fordi kommunen ikke bygger nye studieboliger, mener Studenterrådet.

SU bliver ædt op af husleje
[Netavisen - links 8.07.13] dr.dk
Priserne på værelser i landets to største byer stiger, og studerende må arbejde for at få råd til boligen. En undersøgelse fra Djøf viser, at de studerende på en mellemlang uddannelse bruger 96 procent af deres uddannelsesstøtte på bolig.

Roj TV appelerer til Højesteret
[Netavisen - links 8.07.13] dr.dk
Bestyrelsen for den kurdiske tv-station ROJ TV vil i Højesteret og vil også gå til menneskerettighedsdomstolen.

Fælles kampagne mellem Venstre og DF mod indvandrere
[Netavisen - links 8.07.13] JP
Hvis man er ikke-vestlig indvandrer i Danmark må man ikke mene noget om samfundet. Inger Støjberg, Venstres integrationsordfører mener man i så tilfælde bør rejse hjem. DF efterlyser fælles valgkamp på hetz mod indvandrere.

København dumper forurenet jord ulovligt
[Netavisen - links 8.07.13] Politiken
Københavns Kommune har givet sig selv lov til at bruge forurenet jord til to støjvolde på den lille ø Prøvestenen ud for Amager. Det kritiseres kraftigt af Dansk Byggeri, der har klaget til både Statsforvaltningen og Natur- og Miljøklagenævnet.

Ældre er bange for at få en kæreste
[Netavisen - links 8.07.13] JP
Frygten for at blive stemplet som social bedrager, fordi man spiser og sover sammen med en kæreste, er blevet så stor, at den ligefrem hæmmer folks liv. Socialrådgiverne mener, at jagten på sociale bedragere er gået for vidt.

Over 15.000 giftgrunde i Danmark
[Netavisen - links 8.07.13] dr.dk
Giftige kemikalier og farlige tungmetaller. Miljømyndighederne opdager hele tiden flere og flere forurenede grunde, hvor jorden kan være decideret giftig og kan true mennesker og drikkevand.

Nikotinpræparater giver ny afhængighed
[Netavisen - links 7.07.13] dr.dk
Misbrugsekspert Henrik Rindom er bekymret over, at så mange eksrygere fastholdes i stærk afhængighed af nikotintyggegummi og -tabletter.

Drenge favoriseres i naturfag
[Netavisen - links 7.07.13] TV2 Østjylland
IfølgeThomas Dam er lærerne selv med til at gøre fag som natur/teknik og matematik til drengefag. Drengene har i et eller andet omfang en forrang i naturfagene på bekostning af pigerne.

Danmark ruster sig til at angribe i cyberspace
[Netavisen - links 7.07.13] JP
Oprustning: I løbet af få år vil forsvaret bruge 150 mio. kr. årligt på digital krigsførelse. Størstedelen af pengene går til en angrebsenhed.

Flere siger nej til lønpres
[Netavisen - links 7.07.13] avisen.dk
"Vi så med SAS, at medarbejderne gentagne gange er gået ned i løn. Alligevel er fyringerne fortsat. Det er ligesom at tisse i bukserne," siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen.

Spildevandsforlig: Millionregning til kommune
[Netavisen - links 7.07.13] dr.dk
Forlig om bekostelig spildevandsrensning sender millionregning til Svendborg kommune.

Lønbonus til rektorer hvis de får lærere til at undervise mere
[Netavisen - links 6.07.13] Information
Nye retningslinjer fra undervisningsministeriet opfordrer bestyrelser på gymnasier og erhvervsskoler til at belønne rektorer og direktører, der øger lærernes undervisningstid. Det kan også sprede sig til folkeskoleområdet, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Studiestart er højsæson for boligsvindlere
[Netavisen - links 6.07.13] dr.dk
Studiestart er desværre også højsæson for boligsvindlere, der på udspekuleret og kreativ vis forsøger at narre de boligsøgende med falske annoncer, penge under bordet eller boliger, de ikke selv ejer.

Stressramte lyver sig influenzasyge
[Netavisen - links 6.07.13] avisen.dk
Mange psykisk syge lyver sig fysisk syge over for arbejdsgivere. Større åbenhed kunne forhindre mange stresskollaps, siger ekspert.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2012

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder