Netavisens nyhedslinks uge 11
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

Israel-kritiske debattører udelukket fra debat på SDU
[Netavisen - links 17.03.13] Politiken
Det er dybt forkasteligt, at en akademisk institution tillader et andet lands ambassadør på den måde at knægte andre menneskers ytringsfrihed

Hjælp de arbejdsløse – ret sparekniven mod EU!
[Netavisen - links 17.03.13] Folkebevægelsen mod EU
PRESSEMEDDELELSE: - Den ekstremt forgyldte EU-elite vender ryggen til de over 26 millioner arbejdsløse, udtaler Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU

Råd advarer om social skævhed i ny SU-reform
[Netavisen - links 17.03.13] avisen.dk
Uddannelsesministeriets rådgivende organ, SU-rådet, frygter, at den kommende SU-reform vil ramme socialt skævt. Det fremgår af rådets kommentar til regeringens udspil.

Du bliver overvåget med rejsekortet
[Netavisen - links 17.03.13] dr.dk
Det er bare et lille plastickort, der skal betale din transport fra A til B. Men rejsekortet kan blive det nye redskab for politiet, hvis de vil overvåge din færden i den kollektive trafik.

'Find en dansk model til legalisering af hash'
[Netavisen - links 17.03.13] Information
I Washington har man legaliseret hash. I Holland er hash ulovligt, selvom det er muligt at købe det euforiserende stof i coffeeshops. Danmark kan skele til andre landes modeller, men bør finde sin egen, lød eksperternes råd på konference om legalisering af hash

Fattigdom hoveddødsårsag i Danmark
[Netavisen - links 16.03.13] Politiken
Det svære er, at hvis man beslutter, at man vil ud af fattigdom og misbrug, så er rigtig mange døre låst. fortæller beboer på herberget Lærkehøjs natvarmestue til politiken.

Kommunalvalg: Storbyer vil stemme til venstre
[Netavisen - links 16.03.13] DR
Enhedslisten går frem i Danmarks største byer. Især i København hvor Socialdemokraterne er truet. Venstrefløjem jar aldrig stået så stærkt parlamentarisk.

Medlemmer flygter fra S
[Netavisen - links 16.03.13] DR
Det er langtfra kun vælgerflugt, som Socialdemokraterne oplever i disse uger. Medlemstallet styrtdykker også, og alene i årets første to måneder har statsministerpartiet netto sagt farvel til 950 medlemmer. Dermed har Socialdemokraterne nu 42.200 medlemmer

Grønland kan blive verdens femtestørste eksportør af uran
[Netavisen - links 16.03.13] Ingeniøren
Selv om verdens fokus længe har været på olie og gas i Arktis, har de enorme forekomster af sjældne jordartsmetaller og uran i Grønlands undergrund potentiale til at vende op og ned på verdens energimarkeder.

Studerende: I slipper ikke for flere protester
[Netavisen - links 16.03.13] Arbejderen
Netværket "Nej til SU-nedskæringer" følger de politiske forhandlinger om SU-nedskæringer for to milliarder kroner tæt og mødes cirka en gang om ugen for at drøfte den politiske situation og overveje aktiviteter.

Gæt med: Hvad får man på kontanthjælp?
[Netavisen - links 16.03.13] avisen.dk
Seks ud af ti svarer forkert på, hvor meget en kontanthjælpsmodtager får. Næsten hver tredje overvurderer beløbet på ydelsen.

Politikere ved ikke hvad man får på kontanthjælp
[Netavisen - links 16.03.13] avisen.dk
Avisen spurgte tilfældigt udvalgte politikere 'Hvor meget man får i kontanthjælp før skat, hvis man er over 25 år, ugift, og er uden børn eller formue?' 'Er det ca. 8500 kr., ca. 10.500 kr., ca. 13.500 kr.

Studerende: Frank Jensens boligplan forslår som skrædder i helvede
[Netavisen - links 16.03.13] Politiken
Overborgmesterens planer om opførelse af nye ungdomsboliger er ikke tilstrækkelige, mener Danske Studerendes Fællesråd.

Konflikt mellem lærere og KL optrappes
[Netavisen - links 16.03.13] DR
Lærernes Centralorganisation har ifølge Kommunernes Landsforening (KL) fredag meddelt, at man ikke vil indgå en aftale om nødberedskab, hvis det kommer til lockout på lærerområdet

Carl Bildt, tidligere svensk statsminister, gav hemmelige oplysninger til USA
[Netavisen - links 16.03.13] Politiken
Carl Bildt informerede USA om, hvad der blev drøftet på lukkede møder i den svenske regering i 1970'erne. Oplysningerne var af så stor betydning for den amerikanske regering, at de blev videresendt til CIA.

Opbakningen til regeringen er lavere, end nogen regering har oplevet tidligere
[Netavisen - links 15.03.13] Ugebrevet A-4
Mere end en tredjedel af de socialdemokratiske vælgere og halvdelen af Enhedslistens vælgere ved ikke, om de foretrækker den nuværende regering eller VK-regeringen, viser ny undersøgelse. Vækstpakken har skuffet vælgerne, og opbakningen til regeringen er lavere, end nogen regering har oplevet tidligere, påpeger eksperter.

Sverige: Elektrikere varsler strejke
[Netavisen - links 15.03.13] Proletären (sv)
Hele LO er gået i den fælde der siger, at det er arbejderne som skal tage deres økonomiske samfundsansvar og holde igen med lønkravene, men nu varsler det svenske elektrikerforbund strejke.

Gør Forbrugerdagen til anti-hormonkemidag
[Netavisen - links 15.03.13] Tænk
I dag fejrer Forbrugerorganisationer over hele verden forbrugernes rettigheder. I Danmark bruger Forbrugerrådet dagen til at gøre opmærksom på, at alt ikke er i orden. Blandt andet kan man købe tyggegummi med hormonkemi i butikkerne.

Socialt udsatte dør 22 år tidligere
[Netavisen - links 15.03.13] Information
Socialt udsatte lever hårde liv og har ofte et dårligt forhold til sundhedsvæsnet. Derfor dør de i gennemsnit 22 år tidligere end resten af befolkningen, viser en ny undersøgelse.

FOA-formand om skjulte dagpengetal: Rystende og uhørt
[Netavisen - links 15.03.13] dr.dk
Det betyder rigtig meget. Det er lige præcis i den måned, vi diskuterede om problemet ville løse sig selv, fordi danskerne kom i arbejde på målstregen. Problemet er, at alle førte debatten på et helt forkert grundlag, og at man sminkede virkeligheden, siger Dennis Kristensen.

Mette Frederiksen holdt belastende dagpengetal tilbage
[Netavisen - links 15.03.13] Politiken
Selv om konsekvenserne af dagpengereformen viste sig at værre langt værre end forventet, og selv om det var emnet, som alle talte om i december måned, så ventede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) over tre uger med at fortælle danskerne det. Det fremgår angiveligt af en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået af S-profilens ministerium.

1 ud af 100 fik akutjob
[Netavisen – links 14.03.13] HK
Akutjobordningen har floppet. Bare 1 procent af de, som mistede retten til dagpenge i januar og februar, blev reddet af et akutjob, viser rundspørge.

FOA trækker sig fra Vestagers tillidsreform
[Netavisen – links 14.03.13] avisen.dk
Regeringen optræder dobbeltmoralsk, og derfor trækker FOA sig fra arbejdet med Vestagers tillidsreform.

Se
FOAs presssemeddelse

Se også
Fagbosser: Ærgerligt at Dennis går enegang avisen.dk

FOA med i protest mod regeringen
[Netavisen – links 14.03.13] FOA
Forbundet opfordrer medlemmerne til at gå i demonstration på onsdag. FOA-repræsentanter tale ved alle demonstrationer. Store musiknavne er også på. Outlandish spiller i København, Mads Langer i Århus, The Storm og Rasmus Nøhr i Aalborg og Kim Larsen i Odense, hvor også Anders Lund Madsen vil underholde.

Bedre stillet - bedre behandling
[Netavisen – links 14.03.13] avisen.dk
Der er stor forskel på behandling af højt- og lavtuddannede for forhøjet blodtryk, viser ny forskning.

Danskere skylder mia.: Gælden vokser med høj fart
[Netavisen – links 14.03.13] avisen
I perioden fra marts 2011 til december 2012 er danskernes gæld til de offentlige kasser vokset fra 23,7 til 32,3 milliarder kroner, en stigning på mere end otte milliarder kroner på under to år, viser en opgørelse fra Skat.

Her går det godt: Danmarkshistoriens største våbenindkøb skudt igang
[Netavisen – links 14.03.13] DR
Politikerne er nu gået i gang med at finde afløseren for F16-flyet.

Svenskere ryster på hovedet: Ny dansk offentlighedslov fører til mere hemmelighedskræmmeri
[Netavisen – links 14.03.13] Politiken
På den anden side af sundet følger man også med i den danske debat om offentlighedsloven. Svenska Journalistförbundet udtaler i en mail til politiken.dk bekymring over det nye lovforslag.

EL er ude af forhandlinger om kontanthjælp
[Netavisen – links 14.03.13] avisen.dk
Enhedslisten er nu ude af de aktuelle forhandlinger om en kontanthjælpsreform. Partiet frygter, at det vil forringe de lediges vilkår og forkorte regeringens levetid.

Telenor fyrer 138 ansatte i Danmark
[Netavisen – links 14.03.13] DR
Telenor Danmark skærer antallet af ansatte med 13 procent i forbindelse med stor sparerunde.

Regeringen sætter historisk bundrekord for vælgeropbakning
[Netavisen – link 13.03.13] Ugebrevet A4
En aktuel undersøgelse bekræfter, at et flertal af dem, som stemte på den nuværende regering, ikke bakker op om den. Et massivt flertal anser, at betegnelsen ‘rød’ er en farce.

Fagforeninger varsler demonstrationer mod regeringen 20. marts
[Netavisen – links 13.03.13] avisen.dk
Lærernes organisationer går på gadenonsdag den 20. marts fra kl 17 i landets største byer. Det er Frie Skolers Lærerforening, Uddannelsesforbundet, Gymnasieskolernes Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening, Dansk Magisterforening og Danmarks Lærerforening, som står bag initiativet. Men flere andre fagforeninger opfordrer også deres medlemmer til at deltage - FOA, Bupl, HK kommunal, 3F - den offentlige gruppe, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd og Socialpædagogernes Landsforbund.

Arbejdsløse blokerer trafik på Kongens Nytorv
[Netavisen – links 13.03.13] Modkraft
Frustrerede arbejdsløse trækker cementklodser ud på vejbanen mellem Hotel D'Angleterre og metrobyggeriet på Kongens Nytorv i protest mod social dumping.

Siumut skal lede grønlandske regeringsforhandlinger
[Netavisen – links13.03.13] Sermitsiaq
Det socialdemokratiske Siumut får 14 mandater (42,8 pct), mens venstrefløjspartiet Inuit Ataqatigiit får 11 mandater (34,4 pct) og taber regeringsmagten. Partii Inuit, Demokraterne og Atassut får 2 mandater hver. Kattusseqatigiit er ikke længere repræsenteret i Inatsisartut efter tirsdagens valg.

Arbejdsløse på gaden, til bords og på busser
[Netavisen – links 13.03.13] Modkraft
Onsdag den 13. marts er blevet udnævnt til europæisk aktionsdag imod den krisepolitiske sparelinje i EU og de europæiske regeringer - og for et »europæisk forår«. Aktionerne forventes at samle flere millioner mennesker til demonstrationer i blandt andet Spanien, Italien, Grækenland, Holland, Belgien, Frankrig og Tyskland. I Danmark har arbejdsløse taget têten på aktionsdagen.

"Det er SAS-konflikten i anden"
[Netavisen - links 13.03.13] Uddannelsesforbundet
Omkring 250 tillidsrepræsentanter er netop nu samlet i København for at diskutere den forestående konflikt.

Landsdækkende lærerprotester onsdag den 20. marts
[Netavisen – links13.03.13] Arbejderen
Lærerne forbereder sig på omfattende lockout. Næste onsdag er der demonstrationer i landets fem største byer. Der er indkaldt til store demonstrationer i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg onsdag den 20. marts sidst på eftermiddagen. Bag initiativet står Danmarks Lærerforening, Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening. 

Krisen gør danske børn arbejdsløse
[Netavisen – links13.03.13] avisen.dk
Fra 2009 til 2011 er antallet af beskæftigede fritidsjobbere faldet med over 12.000 personer - fra 50.909 personer til 38.732 personer.Dermed er beskæftigelsen i perioden faldet fem gange så meget som på det øvrige arbejdsmarked.

Enhedslisten freder Thorning: Vi vælter ikke regeringen
[Netavisen - links 13.03.13] Information
Partiet vil "lægge maksimalt pres" på regeringen, men vil ikke vælte regeringen. Det fremgår af en udtalelse, som Enhedslistens hovedbestyrelse har vedtaget.

Massiv overbelægning på de østjyske sygehuse

[Netavisen – links13.03.13] TV2 Østjylland
Værste overbelægning i mange år på sygehusene i Silkeborg, Randers og Horsens
se også
Frustration hos sygeplejerske: Overbelægningen har taget overhånd

Dårligt arbejdsmijø på uddannelsesinstitution med sløjfede arbejdstidsregler
[Netavisen - links 13.03.13] dr.dk
Metropol afskaffede arbejdstidsreglerne som et af de første steder i landet tilbage i 2011. Underviserne har allerede sidste år fået Arbejdstilsynets ord for, at arbejdsmiljøet udgør en fare for deres helbred og sikkerhed på socialrådgiveruddannelsen.

Antorini: Gratis arbejdskraft skal sikre folkeskolen
[Netavisen - links 12.03.13] Altinget
Står det til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), skal det frivillige foreningsliv og det private erhvervsliv spille en helt central rolle i fremtidens folkeskole.

International solidaritetshilsen til lærerne: Skolen afprofessionaliseres verden over
[Netavisen - links 12.03.13] Folkeskolen
Den internationale lærerorganisation Education International har udpeget syv tegn på afprofessionalisering af skole og uddannelse verden over: flere og flere ikke-uddannede lærere, løsansættelse/udlicitering af lærerarbejde, indskrænkning af metodefriheden, standardiserede test, lærer-bedømmelser og privat sektor-managementmetoder i undervisningssektoren.

Lærerne får opbakning foran forligsinstitutionen
[Netavisen - links 12.03.13] DL
”Ziegler, Ziegler kom i gang, ellers bliver der ramasjang”. Sygeplejersker, SAS kabinepersonale og lærere med bannere og farvede T-shirts råbte taktfast i solen, da forhandlingerne om lærernes arbejdstid gik i gang.

V og K: Vi støtter hele vækstplanen
[Netavisen - links 12.03.13] dr.dk
Der er ingen alvorlige knaster mellem regeringen og den borgerlige opposition i skikkelse af Venstre og de Konservative, når det kommer til det udspil til en vækstplan, som regeringen har lagt frem.

Sverige: Protester mod klapjagt på illegale immigranter
[Netavisen - links 12.03.13] Modkraft
Lørdag den 9. marts demonstrerede flere tusinde borgere i flere svenske byer imod, at svensk politi jager papirløse immigranter for småforseelser.

PET-love vil føre til "vidtgående registrering"
[Netavisen - links 12.03.13] Arbejderen
Justitsministerens forslag til love om PET's virksomhed får hårde ord med på vejen fra flere af de 39 organisationer og myndigheder, der har afleveret høringssvar.

Københavns Kommune frikender sig selv i sag om løndumping
[Netavisen - links 12.03.13] Fagbladet 3F
Københavns Kommune frikender sig for problemer i sag om underbetalte polske håndværkere. Der bliver nu lavet ny redegørelse.

Høring om spionage mod faglige tillidsfolk
[Netavisen - links 12.03.13] Fagligt Ansvar
13. april holder kranførerne på Århus Havn, 3F Århus Rymarken og Samarbejdet Arbejdere og Akademikere høring om SMS-sagen fra Århus havn, samtidig lander sagen på byrådets bord

Så kom beviset: Medicin slog patient ihjel på den lukkede
[Netavisen – link 12.03.13] Politiken
Medicin mod psykisk sygdom slog en patient ihjel på Psykiatrisk Center Københavns lukkede afdeling ved Bispebjerg i januar måned. Det er konklusionen i den obduktionsrapport, som Retmedicinsk Institut på Københavns Universitet har skrevet.

Mand dømt for ulovlig streaming
[Netavisen – link 12.03.13] Politiken
Kapitalismen straffer hårdt dem, som forbryder sig imod markedets reaktionære diktatur. En dansker er idømt fængsel i fire måneder for at vise gratis sport på nettet.

Enhedslisten truer regeringen: Vil ikke stemme for kommunalaftale
[Netavisen – link 11.03.13] Politiken
I weekenden har Enhedslistens hovedbestyrelse og folketingsgruppe besluttet, at partiet vil stemme imod den aftale med kommunerne om næste års økonomi, som er en væsentlig del af regeringens vækstplan

Norge medfinansierer zionismen
[Netavisen – link 11.03.13] Klassekampen (no)
Den enorme norske Oliefond investerede i fjor 4,5 milliarder kroner i israelsk statsgæld. Nu får regeringen kritik fra sine egne for at finansiere okkupationen af Palæstina.

Stor social ulighed i Grønland
[Netavisen - links 11.03.13] Information
Grønland går til Landstingsvalg på tirsdag, men de enorme sociale uligheder har ikke været nævnt i valgkampen. Undergrundens værdier er løbet med al opmærksomheden. Den veluddannede elite stortrives omkring den politiske magt i de få byer, mens der er frustration blandt de mindrebemidlede borgere i bygderne. De føler sig uden politisk repræsentation

KLs topforhandler med lærerne i klemme på hjemmebane
[Netavisen – link 11.03.13] Politiken
Topforhandler i lærerkonflikten, borgmester Michael Ziegler (K) fra Høje-Taastrup, risikerer at havne i en politisk kattepine. Tre partier på hjemmebanen vil have KL til at trække lockoutvarsel tilbage.

Socialchefer ønsker skrappere sanktioner
[Netavisen - links 11.03.13] Jyllandsposten
Sanktioner mod kontanthjælpsmodtagere, der ikke møder op til aktivering og jobtilbud, bør strammes ved den kommende reform, mener socialcheferne. Store forskelle i kommunernes brug af sanktioner. Minister vil se på kravet.

Unge vil ikke være for politiske på Facebook
[Netavisen - links 11.03.13] videnskab.dk
Unge bliver fans af politikere på Facebook for at få information og deltage i en politisk platform. Men de er bevidste om ikke at fremstå alt for politiske.

Billigt ve-stimulerende middel er livsfarligt for de ufødte børn
[Netavisen - links 11.03.13] dr.dk
Selvom lægemidlet Cytotec ikke er godkendt bliver det brugt på hovedparten af landets fødesteder. Midlet koster også kun en brøkdel af et godkendt ve-stimulerende lægemiddel.

Personlige forbindelser styrer ansættelser
[Netavisen - links 11.03.13] avisen.dk
Nepotisme og kammerateri er ikke en fjern eksotisk uvane. Den findes også på det danske arbejdsmarked. Næsten halvdelen af danskerne har oplevet, at en person har scoret et job på grund af personlige forbindelser, som vedkommende ikke var kvalificeret til.

Nordiske lærerorganisationer bakker op om lærerne
[Netavisen - links 10.03.13] Uddannelsesforbundet
Nordiska Lärarorganisationers Samråd, NLS, som representerar 18 lärarorganisationer och över 600. 000 lärare i Norden, vill härmed utrycka sitt fulla stöd till de danska lärarorganisationerna i samband med den varslade lockouten av organisationernas medlemmar.

Aktion på Danpo
[Netavisen - links 10.03.13] Information
»Vi har længe forsøgt at ændre tingene og råbe de ansvarlige op, men der sker ingenting. Der er ingen, som lytter og tager os alvorligt,« skriver medarbejderne i brevet, der blev afleveret sammen med 285 indsamlede underskrifter svarende til godt 70 procent af arbejderne på kyllingefabrikken.

DONG gør klar til privatisering
[Netavisen - links 10.03.13] Arbejderen
Dong Energy skal sælge ud til private investorer af alt fra aktier til kerneaktiviteter som eksempelvis vindmølleparker. Det fremgår af den nye politiske aftale om energigigantens fremtid

Arbejdsløse på barrikaderne d. 13. marts
[Netavisen - links 10.03.13] TV2 Østjylland
Onsdag eftermiddag klokken 16.30 på Klostertorvet i Aarhus vil der være fyldt med folk uden jobs, da arbejdsløse demonstrerer mod stramninger af dagpengesystemet og mangel på jobs.

Der er langt mere på spil end manglende pasning og undervisning under lockouten
[Netavisen - links 10.03.13] FOLA
Lars Klingenbreg fra FOLA siger bl.a.: "Hele reformudspillet giver derfor anledning til at stille spørgsmålet: Hvis børn er det? Noget tyder på, at Regeringen er i færd med at overtage børnene og kollektivt begrænse deres – og dermed familiernes – frihed og fritid. Skolereformen er et udtryk for, at børnene gøres til statslige projekter i et globalt kapløb."
- og Facebook-siden: Forældre Imod Den Nye Folkeskolereform

Unge får de farligste arbejdsopgaver
[Netavisen - links 10.03.13] MetroXpress
De yngste på arbejdsmarkedet er lavest i hierarkiet og har dårligere arbejdsbetingelser. Derfor får de flere arbejdsskader

Danmark deles ind i vinder og taberregioner
[Netavisen - links 10.03.13] Berlingske
Den vækst i indkomster og folketal, som finder sted i København i disse år, er markant større end i andre dele af landet, og det er der både fordele og ulemper ved, vurderer flere eksperter

Københavns Kommune A/S – en guldrandet forretning
[Netavisen - links 10.03.13] Berlingske
10.000 nye indbyggere leverer hvert år en halv mia. kr. ekstra i kommunekassen.

Metropol: Afskaffede arbejdstidsregler - de ansattes helbred truet
[Netavisen - links 9.03.13] DR
Rektoren på Professionshøjskolen Metropol, der støtter kommunernes krav om at afskaffe skolelærernes arbejdstidsaftale, er nu selv kommet i problemer. For to år siden afskaffede han arbejdstidsaftalen for de ansatte undervisere på Metropol. Nu har skolen fået et så dårligt psykisk arbejdsmiljø, at det ifølge Arbejdstilsynet truer de ansattes helbred.

Randers: Lærere i aktion
[Netavisen - links 9.03.13] TV2Østjylland
Det er nu, vi skal stå sammen! Det er vores fælles fremtid, det handler om! På et fagligt klubmøde på Østervangsskolen blev det besluttet, at lærerne skal lave aktioner både mandag morgen og mandag aften, hvor kommunal-politikerne har en eventuel lockout som punkt på byrådsmødet.

Gallup: S får laveste opbakning siden 1898
[Netavisen - links 9.03.13] DR
S får i den seneste måling den laveste vælgertilslutning, som Gallup nogensinde har målt.

Bureaukrati og nedskæringer sætter folkeskolen under pres
[Netavisen - links 9.03.13] Cevea
Der bliver skåret på folkeskolen, der bruges færre penge per elev og der bliver flere elever per lærer. Sammenlignet med andre OECD-lande bruger Danmark en meget stor del af det samlede budget på andre faggrupper end lærere. Og lærerne bruger en stor del af deres tid på opgaver, der ikke er en del af deres egentlige arbejde. Hele 46 pct. af lærerne føler, at deres arbejde bliver besværliggjort af unødigt papirarbejde.

'Vækstpakke' slagter kvindejobs og satser på mandejob
[Netavisen - links 9.03.13] Fagbladet3F
Renovering af almene boliger, genoplivning af boligjobordningen, bygningsfornyelse. Flere af de milliardinvesteringer, der er lagt op til i regeringens Vækstplan DK, lugter af byggeri- og håndværksfag. Og dermed mandejob - samtidig med at den offentlige sektor - og dermed en masse kvindejobs - skal skæres.

Kommunernes pengekasser bugner mens de skærer ned
[Netavisen - links 9.03.13] Politiken
Størst er pengeposen i København, hvor over 9 mia. kroner ligger ubrugte hen.

Whiskey-bæltet vilde med ulovlige østfirmaer
[Netavisen - links 9.03.13] avisen.dk
Det er danskerne med de dyreste huse, der benytter sig af løndumping i størst omfang. Beboerne i Danmarks rigeste kommune, Gentofte, bruger syv gange så ofte ulovlige østfirmaer til at renovere deres huse, som resten af landet.

Krisen tvinger fædre væk fra barsel
[Netavisen - links 9.03.13] Ugebrevet A-4
Mange ufaglærte og faglærte fædre skærer stadigt flere dage af deres i forvejen korte barsel, viser nye tal. Pres på arbejdsmarkedet og krisementalitet tvinger nybagte fædre til at prioritere jobbet frem for barsel med deres barn, fremhæver forskere

Læger langer ud efter regeringens sundhedspolitik
[Netavisen - links 9.03.13] TV2Østjylland
Hvis den danske levealder skal op på niveau med andre vestlige lande, bør regeringen styrke den forebyggende indsats på sundhedsområdet, mener Lægeforeningen.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2012

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder