Netavisens nyhedslinks uge 04
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder


 

Politiet ville skyde Palme
[Netavisen – link 28.01.13] Aftonbladet (sv)
En kilde er trådt frem og siger, at han i 1985 fik en anmodning fra et højreekstremistisk netværk i politiet om at udføre mordet på statsminister Olof Palme. Han forsøgte i sin tid at informere myndighederne, men blev afvist.

Norge: Stabilt EU-nej på 70+ pct.
[Netavisen – link 28.01.13] Nationen (no)
Den seneste meningsmåling bekræfter tendensen. Nej-siden i Norge har ikke været under niveau 70 siden juni 2011.

Norsk nej-leder vil samle europæisk alliance
[Netavisen – link 28.01.13] Klassekampen (no)
Storbritanniens planlagte folkeafstemning om EU er en gavepakke til Norge, mener Nej til EU's leder, Heming Olaussen.

Kommuner stempler ulovligt enlige som sociale bedragere på DR1
[Netavisen – link 28.01.13] Orientering på P1 (radio)
Der er intet i udsendelserne, der dokumenterer, at kvinderne ikke er enlige forsørgere i lovens forstand. Til gengæld dokumenterer udsendelserne klart, at kontrolmedarbejderne i to forskellige kommuner igen og igen bryder lovgivningen og ikke informerer kvinderne og tv-seerne korrekt. Hensigten med den førte praksis er at gennemføre sociale nedskæringer ved hjælp af stramme samlivsrestriktioner med udgangspunkt i en lovgivning baseret på kulturelt tilbagestående moral.

Daglejer til 90 kr i timen
[Netavisen – links 27.01.13] avisen.dk
"Fleksibel og effektiv udenlandsk arbejdskraft til 90 kroner i timen".
Sådan lyder tilbuddet fra Baltic Workforce i et brev, som i løbet af 2012 er blevet udsendt til tusindvis af danske virksomheder.

Danmark er klar til eksport af uran
[Netavisen – links 27.01.13] Politiken
Efter 25 års modstand mod atomkraft og uranforurening er et flertal i Folketinget for første gang parat til at ophæve den såkaldte nultolerance over for uran. Hvis Grønland anmoder om det, er muligheden dermed åbnet for udvinding i klodens femtestørste uranforekomst, Kvanefjeld, der ligger i det sydlige Grønland.

Klimanetværk arbejdede hemmeligt for DSB

[Netavisen – links 27.01.13] dr.dk
Klimanetværket Copenhagen Climate Network arbejder med egne ord for en mere effektiv, strategisk og global miljøpolitik. Men ifølge Waterfront-direktør Lars Poulsens egne underretninger til DSB's ledelse er netværket i virkeligheden et redskab for DSB.

Anders Fogh fik for let spil
[Netavisen – links 27.01.13] Journalisten
Pressen var gennem et årti med til at cementere det billede, Anders Fogh Rasmussen præsenterede af sig selv og først nu tre år efter hans afgang begynder kritikken af hans regeringsførelse at pible frem.

Danskerne er ikke tilfredse med EU
[Netavisen – links 27.01.13] Folkebevægelsen mod EU
Flertal i den danske befolkning ønske forholdet til EU genforhandlet, som David Cameron har lovet briterne, viser ny måling

Annisette - dansk rocks største sangerinde
[Netavisen – links 26.01.13] Politiken
Annisette er ubetinget den største sangerinde, dansk rock har frembragt. Det er selvfølgelig, fordi man kan høre det på et fornemt album, at hun er nomineret til en Steppeulv i aften. Men hun er også en inspirationskilde. Et ukueligt Mensch, der holder på sine meninger om ret og vrang, og som ikke frygter sin sårbarhed.

Ingen jobs på falderebet
[Netavisen – links 25.01.13] FOA
Formodningen om at man finder et job lige inden, man mister retten til dagpenge, holder ikke stik. Det viser FOAs seneste oversigt over, hvor mange der er røget ud af dagpengesystemet.

Med et ja til bankunionen hænger Danmark på regningen
[Netavisen – links 25.01.13] Information
Hvis Danmark siger ja til at gå med i EU’s bankunion, vil landet blive omfattet af de samme forpligtigelser som euro-landene, selv om Danmark fortsat formelt står uden for eurosamarbejdet.

Akutledige får sjældent akutjob
[Netavisen – links 25.01.13] Ugebrevet A-4
Færre end hver femte akutjob bliver besat af en af de arbejdsløse, som står til at miste dagpengene. Det viser den første omfattende undersøgelse af akutjob, der er blevet besat. Akutjob er ikke en dækkende løsning for langtidsledige

Kommunerne bryder loven i jagten på enlige forsørgere
[Netavisen – links 25.01.13] Politiken
Når kommunerne går på jagt efter enlige forsørgere, der begår socialt bedrageri, bryder de i mange tilfælde loven. Det siger Nina Von Hielmcrone, der er lektor på Juridisk Institut på Aalborg Universitet.

Firmaer scorer kassen og betaler 0 kroner i skat
[Netavisen – links 25.01.13] fagbladet3F
16 store danske virksomheder havde i 2011 sorte tal på bundlinjen. Men alligevel havde de en skatteprocent på et stort, rundt nul. Det viser en gennemgang af danske virksomheders skattebetaling.

Kommuners fejl koster langt mere end socialt bedrageri
[Netavisen – links 24.01.13] Ugebrevet A4
Mens kommunernes kontrolenheder jagter sociale bedragere i den bedste sendetid, tyder alt på, at de kunne hente langt større beløb ind til den fælles kasse ved at jagte sig selv.

SU: Undervisningsministeriet manipulerer med tallene
[Netavisen – links 24.01.13] Information
’Akademikerbørn kommer langsomst gennem studierne’ lød det. Tallene kom fra Uddannelsesministeriet og fik ministeren til at konkludere, at det derfor ikke vil give de store sociale problemer at spare på SU’en.Det er jo manipulation, når grundigere undersøgelser viser, at de ufaglærtes børn tager længst tid’ udtaler Jakob Ruggard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF).

Unge indvandrerdrenge er ikke blevet mere kriminelle
[Netavisen – links 24.01.13] Boligen
DR og Politiken er afsløret i at overdrive antallet af unge københavnske kriminelle drenge med anden etnisk baggrund.

Regeringens økonomer er for optimistiske
[Netavisen – links 24.01.13] Ugebrevet A4
Fire gange på fem år har regeringens økonomer været for optimistiske i deres prognoser for økonomien. To professorer i økonomi kritiserer embedsmændene for at være urealistiske i deres vurderinger, som betyder meget for den politiske debat.

Ni ud af ti slagtesvin smittet med resistent bakterie
[Netavisen – links 24.01.13] Ingeniøren
Den resistente bakterie kan smitte mennesker. I 2011 blev 163 smittet mod 40 i 2009. Langt de fleste er blevet smittet på grund af kontakt med svin, men i 2010 blev 15 tilfælde af MRSA-CC398 fundet hos personer, som ikke havde haft kontakt til svin.

Waterfront politianmelder to eks-ansatte
[Netavisen – links 24.01.13] Politiken
Alle vasker hænder i DSB-sagen og Waterfront forsøger tilsyneladende at frakende sig ansvaret ved at lægge skylden på tidligere ansatte.

Søvndal: Danmark med i en kommende besættelsesstyrke i Syrien
[Netavisen – links 23.01.13] Information
Påstand om kemiske våben bruges som argument: - Der vil være en voldsom interesse fra det internationale samfund - også Rusland og Kina i det her tilfælde - for at sikre at de kemiske våben ikke falder i hænder på terrorister. Det er så oplagt. Og jeg tror også, det vil blive en opgave for en stabiliseringsstyrke efter sammenfaldet af styret.

Grønlandsk minelov: Regeringen frikender sig selv for social dumping
 [Netavisen – links 23.01.13] Politiken
I et notat fra Beskæftigelsesministeriet fastslår ministeriet, at storskalaloven er helt efter bogen.

Kovending: Politikere vil alligevel sende dansk atomskrot til udlandet
[Netavisen – links 23.01.13] Ingeniøren
For første gang siger sundhedsministeren nu offentligt, at regeringen sammen med resten af partierne i Folketinget arbejder på at sende alt dansk atomaffald fra Risø til udlandet.

Amin Skov anholdt for brandstiftelse
[Netavisen – links 23.01.13] Modkraft
En pinlig sag for støtterne iVenstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti der har ført frihedskamp under afspisning af stegt flæsk og persillesovs.  

Højesteretsdom i Lissabon-sagen 20. februar
[Netavisen – links 23.01.13] Folkebevægelsen mod EU
Professor Ole Krarup fik det sidste ord i Højesteret og udtalte, at:
”Den dom Højesteret skal afsige, er en retshistorisk dom, fordi spørgsmålet om hvad der nødvendiggør at man skal følge grundlovens § 20, aldrig før har været prøvet i dansk ret. Højesterets dom må endvidere imødeses i spænding og med stor interesse, fordi dommen ikke alene kan få betydning for fremtidig anvendelsen af § 20, men også for befolkningen og det danske demokrati”.

Sparekniv skærer dybest hos udsatte børn
[Netavisen – links 23.01.13] Altinget
Næsten en halv mia. kr. forventer kommunerne at spare på udsatte børn og unge, viser budgettal for 2013. Området topper listen over besparelser.

Mærsk-chef: Lavtlønnede skal længere ned i løn
[Netavisen – links 22.01.13] Politiken
Mærsk følger regeringens linje, at presse lønningerne ned til det såkaldte konkurrencedygtige niveau som vi har set det bl.a. overfor SAS-ansatte. (Dette gjaldt dog ikke for deres chefer, der fik lønforhøjelse)

Ekstremismeforsker ville starte nynazistisk parti
[Netavisen – links 22.01.13] Modkraft
Danmark mangler et parti, som ikke »ligger på maven for zionisterne«, har ph.d.-studerende på Aarhus Universitet, Jacob Christiansen Senholt, skrevet på et nynazistisk debatforum og tilbudt selv at »gå i frontlinjen«. Nu er han ansat til at kortlægge politisk ekstremisme for Socialministeriet.

Faglig travlhed imod forringelser
[Netavisen – links 22.01.13] Modkraft
Dagpengeforringelser og social dumping møder modstand fra en række faglige initiativer i løbet af den kommende uge.

Opgiver aflytningssag  mod Mærsk
[Netavisen – links 22.01.13] fagbladet 3F
I november sidste år klagede havnearbejdernes fagforbund ILWU over Mærsk-selskabet APM terminals i Los Angeles. Forbundet beskyldte chefer i Mærsk for at aflytte tillidsfolks telefoner i en seks måneders periode forud for overenskomstforhandlinger på havnen. Sagen er nu opgivet.

Den fransk anførte militærintervention kan gøre ondt værre
[Netavisen – links 21.01.13] RIKO
Danmark kan med ikke-militære midler yde et langt mere relevant og effektivt bidrag til konfliktløsning i Mali og Vestafrika og til bekæmpelsen af international terror.

Demonstrationer mod fascisme og højreekstremisme i Grækenland
[Netavisen – links 21.01.13] Modkraft
I 27 byer over hele verden gik antifascister lørdag på gaden for at støtte kampen mod den stigende højreekstremisme i Grækenland

Island sætter EU-ansøgning på pauseknap
[Netavisen – link 21.01.12] Orientering på P1 (radio)
Det vakte opsigt i Bruxelles da Island i mandags meddelte, at landets ansøgning om at blive medlem af EU bliver lagt på hylden de næste tre måneder - det vil sige indtil valget i april er overstået.

Fogh: Ansvaret for boligboblen lå hos boligejerne
[Netavisen – link 21.01.12] DR
Den tidligere statsminister fralægger sig ansvaret for, at familier i denne tid går rabundus på stribe som følge af det store låneflip under hans regeringstid.

Ulandsbistand bliver her
[Netavisen – link 21.01.12] Jyllands-Posten
Over en mia. kr. af ulandsbistanden bruges i Danmark - en praksis regeringen selv tidligere kritiserede.

Venstre: Tving ledige til at flytte langt efter job
[Netavisen – links 20.01.13] avisen.dk
Venstre er klar til at gå langt i stramninger af kontanthjælpen. I de kommende politiske forhandlinger, vil partiet kræve, at ledige er klar til at flytte til den anden ende af landet.

Flere arbejder til en løn, de ikke kan leve af
[Netavisen – links 20.01.13] Politiken
Ny rapport fra EU-kommissionen viser, at der er en stigning i antallet af arbejdende fattige. Et krisefænomen, men udtryk for at mange er under uddannelse, mener eksperter.

FTF: 8000 ledige uden en krone
[Netavisen – links 20.01.13] avisen.dk
Over 8000 af de ledige, der mister dagpengene inden sommer, kan ikke få kontanthjælp på grund af ægtefællens indkomst eller formue.

Penge til hævet anlægsloft betyder fyringer i kommunerne
[Netavisen – links 20.01.13] Arbejderen
- Det er tudetosset. På den ene side bliver der sat gang i byggeri og renoveringer i kommunerne, så der bliver skabt flere private arbejdspladser, mens der på den anden side bliver afskediget ansatte i kommunerne, siger Dennis Kristensen, formand for FOA

Trods krisen vokser antallet af østarbejdere
[Netavisen – links 19.01.13] EU fagligt netværk
Strømmen af østarbejdere voksede til nye rekordhøjder i 2012. Sidste år blev der i 3. kvartal registreret godt 54.000 arbejdere fra de 10 Østeuropæiske EU-lande. Det er 15.000 flere end i 2011, som også var et rekordår. Samtidig med, at der er 6.000 arbejdsløse bygningsarbejdere. Det viser de seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Regeringen indgår medieforlig med Enhedslisten
[Netavisen – links 19.01.13] Modkraft
Små dagbladet er sikret fortsat støtte. På Arbejderen, der årligt modtager mere end en million kroner i mediestøtte, udløste fredagens medieaftale jubel på redaktionen.

Ekstra afgift på arbejde

[Netavisen – links 19.01.13] FOA
"Det er helt i skoven, at man som lønmodtager nu skal betale en særlig afgift til en bank, før de vil modtage ens løn fra arbejdsgiveren", siger Dennis Kristensen.

The Voice og Nova FM sendt udsendelser uden at oplyse sponsorering
[Netavisen – links 19.01.13] Information
Programmet om Kina viste sig at være betalt af China Radio International. Det er ulovligt at undlade oplysninger om sponsorering.

Biomasse-aftale sender ekstra elregning til varmeforbrugerne
[Netavisen – links 19.01.13] Ingeniøren
Ny biomasse-aftale mellem Dong Energy og fjernvarmeforsyningen i Aarhus kan danne skole, frygter kritikere: Den skaber ufleksibel elproduktion og dobbelt elregning til forbrugerne.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2012

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder