Netavisens nyhedslinks uge 03
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

Venstre: Tving ledige til at flytte langt efter job
[Netavisen – links 20.01.13] avisen.dk
Venstre er klar til at gå langt i stramninger af kontanthjælpen. I de kommende politiske forhandlinger, vil partiet kræve, at ledige er klar til at flytte til den anden ende af landet.

Flere arbejder til en løn, de ikke kan leve af
[Netavisen – links 20.01.13] Politiken
Ny rapport fra EU-kommissionen viser, at der er en stigning i antallet af arbejdende fattige. Et krisefænomen, men udtryk for at mange er under uddannelse, mener eksperter.

FTF: 8000 ledige uden en krone
[Netavisen – links 20.01.13] avisen.dk
Over 8000 af de ledige, der mister dagpengene inden sommer, kan ikke få kontanthjælp på grund af ægtefællens indkomst eller formue.

Penge til hævet anlægsloft betyder fyringer i kommunerne
[Netavisen – links 20.01.13] Arbejderen
- Det er tudetosset. På den ene side bliver der sat gang i byggeri og renoveringer i kommunerne, så der bliver skabt flere private arbejdspladser, mens der på den anden side bliver afskediget ansatte i kommunerne, siger Dennis Kristensen, formand for FOA

Trods krisen vokser antallet af østarbejdere
[Netavisen – links 19.01.13] EU fagligt netværk
Strømmen af østarbejdere voksede til nye rekordhøjder i 2012. Sidste år blev der i 3. kvartal registreret godt 54.000 arbejdere fra de 10 Østeuropæiske EU-lande. Det er 15.000 flere end i 2011, som også var et rekordår. Samtidig med, at der er 6.000 arbejdsløse bygningsarbejdere. Det viser de seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Regeringen indgår medieforlig med Enhedslisten
[Netavisen – links 19.01.13] Modkraft
Små dagbladet er sikret fortsat støtte. På Arbejderen, der årligt modtager mere end en million kroner i mediestøtte, udløste fredagens medieaftale jubel på redaktionen.

Ekstra afgift på arbejde

[Netavisen – links 19.01.13] FOA
"Det er helt i skoven, at man som lønmodtager nu skal betale en særlig afgift til en bank, før de vil modtage ens løn fra arbejdsgiveren", siger Dennis Kristensen.

The Voice og Nova FM sendt udsendelser uden at oplyse sponsorering
[Netavisen – links 19.01.13] Information
Programmet om Kina viste sig at være betalt af China Radio International. Det er ulovligt at undlade oplysninger om sponsorering.

Biomasse-aftale sender ekstra elregning til varmeforbrugerne
[Netavisen – links 19.01.13] Ingeniøren
Ny biomasse-aftale mellem Dong Energy og fjernvarmeforsyningen i Aarhus kan danne skole, frygter kritikere: Den skaber ufleksibel elproduktion og dobbelt elregning til forbrugerne.

Waterfront leverede psykologiske profiler af politikere
[Netavisen – links 18.01.13] Information
De psykologiske profiler skulle kortlægge det politiske landskab, så DSB fik overblik over, hvordan selskabet kunne få mest mulig indflydelse gennem forskellige politikere.

R: Folkeafstemning om EU-forbehold rykker tættere på
[Netavisen – links 18.01.13] Politiken
Der kommer folkeafstemninger om de danske EU-forbehold om forsvar og retslige forhold i denne regeringsperiode. Det ’lover’ det radikale regeringspartis EU-ordfører Rasmus Helweg Petersen under en folketingsdebat om EU torsdag.

Udenlandske arbejdere er overrepræsenteret i dødsulykker
[Netavisen – links 18.01.13] avisen.dk
Hver anden dødsulykke i bygge- og anlægsbranchen ramte en udenlandsk bygningsarbejder i 2012.

Blokadetrussel får hotel på bedre tanker
[Netavisen – links 18.01.13] Modkraft
Hotel på Frederiksberg stopper samarbejde med underbetalende polske firma, Utzon Entreprise, efter 24 timers fagligt pres.

Regeringen: Ingen kritik af erhvervslivet er tilladt
[Netavisen – links 17.01.13] Politiken
Holger K. Nielsen sætter SF-formandAnnette Vilhelmsens på plads efter hendes kritiske bemærkninger om erhvervslivet.

Tøjhusmuseet udstiller Danmarks krigshistorie
[Netavisen – links 17.01.13] Politiken
Nu er det Mali, og flere krige venter, spår Tøjhusmuseet, der viser os som alt andet end et fredselskende lille land.

Mange veluddannede langtidsledige
[Netavisen – links 17.01.13] Information
Langtidsledige er hverken ringere eller bedre uddannet end resten af befolkningen. Tværtimod ligner de ifølge nye tal resten af befolkningen med hensyn til uddannelse.

Island udsætter forhandlinger med EU
[Netavisen – links 17.01.13] Arbejderen
Stor modstand mod at Island bliver medlem af EU får regeringen til at suspendere forhandlinger med EU til efter det islandske valg.

Mineselskab møder kritik i Afrika
[Netavisen – links 17.01.13] Fagbladet 3F
London Mining, der skal driveden planlagte jernmalmmine nær Nuuk, møder hård kritik i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor det driver jernminen Marampa. London Mining slipper nemlig langt billigere i skat end andre firmaer i det fattige land.

Regeringens bagland: Åbn dagpengeposen
[Netavisen – links 16.01.13] Modkraft
Både i SF, Socialdemokraterne og De Radikale vokser modstanden mod regeringens hårde linje overfor de op mod 23.000 dagpengemodtagere, som det næste halve år risikerer at miste deres levegrundlag på grund af forkortelsen af dagpengeperioden fra fire til to år.

Forsvarsminister: Afviser ikke en udvidet indsats i Mali
[Netavisen – links 16.01.13] dr.dk
Hos Clement udelukkede Nick Hækkerup ikke en udvidet indsats i Mali, hvor Folketinget sent tirsdag aften vedtog at sende et Hercules-fly inklusiv mandskab til det vestafrikanske land.
- Det kan godt være, at det bliver længere (end tre måneder, red), men det er altså ikke planen nu, lød det fra forsvarsministeren.

Skoler er delt op på rige og fattige forældre
[Netavisen – link 16.01.12] Ugebrevet A4
Der er kæmpe forskel på, hvad forældrene tjener, fra den ene skole til den anden. Selv mellem naboskoler er der dybe kløfter mellem forældrenes indkomster, viser ny analyse. Eksperter advarer om, at Danmark bliver opdelt i første- og andenrangsskoler.

Offentligt ansatte skal kunne tåle mere vold
[Netavisen – links 16.01.13] avisen.dk
Hvis du spørger Erstatningsnævnet, der behandler ansøgninger om erstatning i henhold til offererstatningsloven, er vold mod offentligt ansatte ikke det samme som vold mod andre.

DSB direktør suspenderet
[Netavisen – links 16.01.13] dr.dk
Suspensionen kommer efter, at DR har afsløret, at underdirektøren på sin private mailadresse har modtaget belastende mails fra direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, Lars Poulsen.

Mali-krigen: Søvndal amok mod Enhedslisten
[Netavisen – link 15.01.12] Politiken
Udenrigsministeren retter et frådende verbalt angreb uden lige imod Enhedslisten, fordi partiet ikke retter 100 pct. ind efter den imperialistiske krigsretorik og propaganda.

Danmark i krig i Mali

[Netavisen – links 15.01.13] Information
Udenrigspolitisk Nævn bakker op om regeringens tilslutning til invasion i Mali. Allerede inden Folketinget samles for at tage stilling, er Danmarks deltagelse fastlagt og et Herkulesfly er på vej.

Nynazistisk hærværk mod venstrefløjslokaler i Århus
[Netavisen – links 15.01.13] Modkraft
Enhedslistens lokaler og Trøjborg Beboerhus er blevet udsat for hærværk fra White Pride.

Ny DSB-direktør har fortid hos Waterfront
[Netavisen – links 15.01.13]avisen.dk
DSB's nyansatte kommunikationsdirektør, Lars Kaspersen, har tidligere arbejdet i pr-bureauet Waterfront.

Sundhedslobby med Waterfront som bagmand
[Netavisen – links 15.01.13] Altinget
Waterfront der er kendt for den aktuelle skandalesag omkring DSB, har gennemført en lang række tvivlsomme lobbyprojekter. Bl.a. det angiveligt ’nonprofit sundhedsnetværk’ Copenhagen Health Network. Det viser sig nu, at Waterfront står bag dette. Spørgsmålet er så, hvem Waterfront arbejder for? Tilsyneladende ’Dansk Hørecenter’.

Virksomheder tvinger ansatte til sygeforsikring
[Netavisen – links 15.01.13] UgebrevetA-4
Virksomheder i stort tal pådutter deres ansatte en sundhedsforsikring. Og ikke nok med det – præmien for forsikringen må de ansatte selv betale.

Dansk deltagelse i Mali-invasion
[Netavisen – links 14.01.13] Politiken
Den danske regering ønsker at deltage med aktiv hjælp til Frankrigs invasion i Mali og vil sende et Herkules-fly. Udenrigspolitisk Nævn er hasteindkaldt.

Enhedslisten er ’skeptiske’ overfor invasion i Mali
[Netavisen – links 14.01.13] Politiken
Enhedslisten er skeptiske, men har ingen principiel holdning til invasionen. Vi afviser ikke at bakke op om beslutningen. Men partiet har en række spørgsmål, det vil have svar på, blandt andet om hvad FN mener om planerne, siger Christian Juhl.

Waterfront har ofte været anvendt til 'kreativt PR'
 [Netavisen – links 14.01.13] dr.dk
Waterfront forklarede overfor DSB, at der indefor PR-verdenen bruges mange forskellige metoder. Erik Willumsgaard, tidligere kommunikationsansvarlig i DSB Gods, fortæller, at de dengang så, at Waterfront hjalp mange med kreativt PR-arbejde - også på Christiansborg.

Kurdere frygter for skrøbelig fredsproces
[Netavisen – links 14.01.13] Modkraft
Demonstration mod uopklarede drab på tre kvindelige kurdere i Paris samlede lørdag flere hundrede deltagere i København, fortrinsvis af kurdisk oprindelse. Arrangører frygter, at skrøbelig fredsproces også kan være aflivet.

Norsk opinion: Høyre tangerer regeringen
[Netavisen – link 14.01.12] Nationen (no)
Det norske konservative parti, Høyre, er i en meningsmåling lige så stort som den ‘rød-grønne’ regeringskoalition og står til at tage magten med et stort flertal sammen med FRP.

Den danske regering støtter imperialistisk invasion i Mali
[Netavisen – links 14.01.13] U-landsnyt
Villy Søvndal udtaler sin støtte til Frankrigs invasion, der under dække af ’krig mod terror’ søger at sikre franske interesser i den tidligere koloni. USA står bag Frankrig. Den danske regring overvejer nu andre former for ’støtte’ til invasionen

Mindre en hver tiende akutjob går til langtidsledig
[Netavisen – links 14.01.13] avisen.dk
I Region Midtjylland resulterede 282 akutjobopslag kun i job for 18 langtidsledige. ”Hvis de tal gælder generelt for akutjob, er det dybt problematisk," siger AK-Samvirkes direktør, Verner Sand Kirk.

Danske mænd i nazi-uniformer dyrker Østfronten som rollespil
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
Fronthistorisk Forening Danmark der påstår sig apolitiske, består af 10 medlemmer der dyrker genopførelse af slag fra 2. Verdenskrig som danske østfrontfrivillige, der meldte sig til kamp for Det Tredje Rige. Det er historieforvrængning og glorificering af nazitiden udtaler historiker.

Din mobil kan koste dig jobbet
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
En kranfører fik ransaget sin arbejdsmobil, og han og to kollegaer er ikke længere ansat. Politiet skal nu ind i sagen.

Metro manglede tilladelser
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
Metroselskabets tilsyn med sine entreprenører er for dårligt og fører til fejl, mener Trafikstyrelsen.

Nul akuthjælp til to ud af tre udfaldstruede
[Netavisen – link 13.01.12] Avisen.dk
Kun lidt over hver tredje på kanten af dagpengegrænsen har fået tilknyttet en personlig jobrådgiver, viser nye tal. "Mange gider ikke snakke med os, når der alligevel ikke er job at få," forlyder det fra jobcenter.

Ideen om en enkel intelligenskvotient er 'en myte'
[Netavisen – link 13.01.12] Ingeniøren
Ny forskning afslører at den klassiske intelligenskvotient - IQ - er mere vildledende end vejledende. Intelligens er sammensat af flere ting, men tre kapaciteter er tilsammen ansvarlige for 90 procent af variationen i testscoren.

Fyret for at tale med Fagbladet 3F
[Netavisen – link 12.01.12] Fagbladet 3F
To polske arbejdsmænd blev fyret hos PB Entreprise af den danske direktør Peter Flemming Bendtsen, efter de gik til Fagbladet 3F og fortalte, at de var utilfredse med en 60 timers arbejdsuge til en løn på 3120 kr. svarende til en timelønnen på 52 kroner

FOA: Det er katastrofalt. Lappeløsninger er en fiasko
[Netavisen – link 12.01.12] FOA
Vores tal viser, at mere end 50 FOA-medlemmer vil ryge ud af dagpengesystemet hver eneste uge i det næste halvår! FOA ønsker den katastrofale dagpengereform afløst med en tryg og holdbar løsning.

Mere kollektiv trafik og flere cykler, tak!
[Netavisen – link 12.01.12] Noah.dk
Noahs trafikgruppe foreslår stop for udbygninger af vejsystemerne, som allerede har et serviceniveau der er tårnhøjt sammenlignet med den kollektive trafiks.

Hemmeligt arbejdsnotat afsløre Metroselskab
[Netavisen – link 12.01.12] Politiken
Et internt notat fra Metroselskabet afslører at den stadig er gal med sikkerheden på arbejdspladsen. Byggeriet af Cityringen i København er gang på gang blevet afsløret i at have problemer med arbejdsmiljø og støj mv..

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2012

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder