Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

Desperate danskere jagter pension i 11. time
[Netavisen – links 23.12.12] avisen.dk
I 2012 har kommunerne skruet ned for tildelingen af nye førtidspensioner. Desperate danskere jagter nu pension, inden nye regler sætter ind.

Firmaer tilbyder lavtlønnet østarbejde
[Netavisen – links 22.12.12] DR
Østeuropæiske firmaer kontakter i stigende grad små og mellemstore danske virksomheder og tilbyder dem billig arbejdskraft. Det gælder eksempelvis firmaet Baltic Workforce, der ifølge Jyllands-Posten tilbyder "fleksibel og effektiv arbejdskraft" til 90 kroner i timen.

Giftrester i halvdelen af frugt og grønt fra udlandet
[Netavisen – links 22.12.12] DR
Danske forbrugere har helt op til 50 procents risiko for at få rester af sprøjtemidler med i købet, når de hiver ikke-økologisk frugt og grønt ned fra frugt- og grønthylderne i butikkerne.

Alle fængslede kurdere nu løsladt
[Netavisen – links 21.12.12] Arbejderen
Samtlige de syv kurdere, der blev varetægtsfængslet den 18. september mistænkt for at støtte den kurdiske oprørsbevægelse, PKK er nu løsladt.

Danmark har EU's højeste forbrugerpriser
[Netavisen – links 21.12.12] Information
Danske forbrugerpriser ligger 44 procent over EU’s gennemsnit

EU’s banktilsyn: Fuldt af huller
[Netavisen – links 21.12.12] Information
Det såkaldte kapitalkravsdirektiv, som det kommende tilsyn blandt andet skal sørge for bliver overholdt, bliver i øjeblikket forhandlet mellem Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen og Rådet. Blandt andet diskuterer politikerne, om der bør stilles krav til bankerne om deres gearing af egenkapitalen i forhold til udlån, og om,0 hvorvidt bankerne er i stand til selv at risikovurdere deres investeringer, samt hvor høje lønbonusser det er muligt at få i bankerne.

Kommunerne: Færre fleksjobs
[Netavisen – links 21.12.12] Avisen.dk
Syv ud af ti kommunaldirektører siger, at antallet af fleksjob i deres kommune i 2013 ligger fast eller sågar vil falde. Hele 44 procent forudser et direkte fald i antallet af stillinger.

Brandsag ender i Landsretten
[Netavisen – links 21.12.12] Modkraft
Brandsagen ankes til landsretten af anklagemyndigheden der ønsker alle de unge skal dømt for terrorisme.

EU vil ikke beskytte frisører
[Netavisen – links 21.12.12] Folkebevægelsen mod EU
Flere EU-lande med Tyskland, Storbritannien og Sverige i spidsen prøver at forhindre en aftale mellem lønmodtagere og arbejdsgivere om at beskytte frisørernes arbejdsmiljø.

1.500 danske børn smidt ud af deres hjem
[Netavisen – link 21.12.12] Fagbladet 3F
1.500 børn blev i 2010 smidt ud af deres hjem sammen med deres mor eller far efter besøg af fogeden. Det er en fordobling siden 2002.

Firmaer fyrer danskere og hyrer østarbejdere
[Netavisen – link 21.12.12] Fagbladet 3F
Chefer bruger krisen til at skifte danskere ud med østarbejdere.

Forhadt førtids- og fleksreform nu virkelighed
[Netavisen – link 20.12.12] avisen.dk
Efter en ualmindeligt langstrakt debat blev reformen af fleksjob og førtidspension vedtaget af folketinget. Kun Ehl og DF stemte imod. Den gælder fra 1. januar.

Akutjob var der ikke: Nu et halvt års kontanthjælp ved uddannelsesforløb
[Netavisen – link 20.12.12] DR
Ledige, hvis dagpengeperiode udløber i første halvår af 2013, får ret til op et halvt års kontanthjælp, når dagpengene slipper op, hvis de indgår i et uddannelsesforløb. Derefter ingenting ...

Søvndal: Vi går samme vej som briterne i Afghanistan
[Netavisen – link 20.12.12] Information
De danske politikere skal blive enige om den danske tilbagetrækning fra Afghanistan. Briter skærer kraftigt.

Lømmelpakke: Byretsdom giver politiloven nyt hak i paragrafferne
[Netavisen – link 20.12.12] Information
Igen bliver politiets frihedsberøvelser underkendt: Det var ulovligt at frihedsberøve 65 unge, da Københavns Politi med henvisning til politiloven i maj 2011 standsede en uanmeldt demonstration på Dronning Louises Bro, har Københavns Byret afgjort

Flavia Oregon kan blive i Danmark
[Netavisen – link 20.12.12] Politiken
Udlændingestyrelsen giver den ellers udviste Flavia Oregon lov til at blive i Danmark - indtil videre.

Dansk højreekstremist kræver drab på danske islamister
[Netavisen – link 19.12.12] P77
Den højreekstreme forening Frit Danmark opfordrer danske højreekstremister til at begå drab på islamister i Danmark og i udlandet. Der er sat 10.000 dollars af i belønning til den der udfører drabet.

Hvad 'rød' og blå blok vedtager inden ferie
[Netavisen – link 19.12.12] Information
Politikerne får travlt ved stemmeknapperne onsdag. Her skal en lang række love vedtages, inden juleferien - bl.a. fleks- og førtidsreform. Et flertal vedtog onsdag morgen finansloven for 2013. Alle partier på nær Liberal Alliance stemte for.

Private penge strømmer til partierne
[Netavisen – link 19.12.12] Ugebrevet A4
Støtten fra private bidragsydere til de politiske partier steg med hele 68 procent ved det seneste folketingsvalg. Især de borgerlige partier nyder godt af gavmilde donorer. Der er imidlertid lukkethed om partistøtten.

Danskerne siger massivt nej til euroen
[Netavisen – link 19.12.12] metroXpress
En ny måling viser et historisk stort forspring til nej-siden. Kun hver ottende dansker vil med sikkerhed stemme ja til euroen. Det er det laveste antal ja-sigere i 13 år. Dermed er forspringet til de sikre nej-sigere over for de overbeviste ja-sigere på hele 45,2 procentpoint, hvilket er det største forspring nogen sinde.

Glædelig jul Solvej – lykke til uden dagpenge
[Netavisen – link 19.12.12] avisen.dk
"Det hjælper ikke mig, at der er en masse akutjob i Jylland," siger Solvej, 50 år. Hun og manden har måske 4.000 kroner at leve for i januar måned.

Danske islamister skærper retorikken
[Netavisen – link 19.12.12] Modkraft
Den yderliggående salafistgruppe Kaldet Til Islam har nære forbindelser til terrorprædikant, som opfordrer til drab og kidnapning af »vantro«.

DSB i krise: EU forhindrer statslig lånegaranti
[Netavisen – links 18.12.12] Information
EU-Kommissionen har over for den danske regering gjort det klart, at DSB skal tilbagebetale forskellen mellem markedsrenten og de lavere renter på de statsgaranterede lån tilbage til statskassen. Ellers vil rentegevinsten på mellem 294 og 588 millioner kroner udgøre en ulovlig statsstøtte, fastslår EU-Kommissionen.

Tillid til akutpakken forsvinder
[Netavisen – links 18.12.12] Information
Flere fagforeninger er skuffede over, at akutpakken ikke har leveret tilstrækkelig mange job. De frygter, at folk i desperation over at miste deres forsørgelsesgrundlag vil ryge ud på det grå arbejdsmarked

Effekten af Fattig-Carina og dovne-Robert kampagner
[Netavisen – links 18.12.12] Avisen.dk
Ny analyse viser, at mange mennesker i Danmark har ændret holdning til kontanthjælp efter store mediesager. Men de virker begge veje.

Skrot lovforslag om e-valg
[Netavisen – links 18.12.12] Version2
IT-Politisk Forening vil anbefale Folketingets medlemmer at forkaste lovforslag om e-valg. Fordelene ved e-valg er beskedne og nærmest ikke-eksisterende, mens der er en lang række risici. I værste fald kan dette lovforslag spille hasard med vores langvarige demokratiske traditioner og mindske befolkningens tillid til valghandlingen. Skriver IT-Politisk Forening i et hørringssvar.

Norge: 50 muslimhadere skabte undtagelsestilstand
[Netavisen – link 17.12.12] Nationen (no)
Endnu en stort anlagt Defence League-manifestation floppede i Oslo i lørdags.

Få ledige har fået arbejde med akutpakken
[Netavisen – links 17.12.12] Politiken
De seneste 13 uger er 12,4 procent af de ledige, der står til at miste deres dagpenge i første halvår af 2013, kommet i job eller uddannelse.

Kommuner må fyre ansatte for at skaffe seniorjob
[Netavisen – link 17.12.12] DR
En udvidelse af seniorjobordningen betyder ifølge kommunerne, at de skal hyre flere tusinde langtidsledige med den ene hånd og fyre ordinært ansatte med den anden.

30.000 job er nedlagt i kommunerne
[Netavisen – links 17.12.12] Arbejderen
I dag er der 30.569 færre fuldtidsansatte i landets 98 kommuner, end der var for tre år siden. Det viser nye tal fra Det Kommunale Løndatakontor.

Kun hvert tredje firma betaler skat i Danmark
[Netavisen – link 17.12.12] Politiken
Selskabsskatterne fosser ud af statskassen. I løbet af de seneste fem år er statens selskabsskatteindtægter faldet fra næsten 70 milliarder i 2006 til 40 milliarder kroner sidste år.

Danmark igen med i NATO’s droneprojekt
[Netavisen – links 16.12.12] dr.dk
Danmark har underskrevet en aftale om genindtræde i Natos kostbare og højt prioriterede overvågningsprojekt med ubemandede dronefly. Det koster statskassen 300 millioner kroner.Tilbage i 2010 besluttede et flertal i Folketinget sig ellers for at spare pengene.

Underbetaling i GLS ved brug af falske selvstændige
[Netavisen – links 16.12.12] 3F
Dine julegaver bliver bragt ud til discountløn. Chauffører kører pakker ud for GLS på arbejdsdage op til 16 timer og til en betaling på ned til 60 kroner som underleverandører til pakkegiganten.. 3F: Falske selvstændige.

Stein Bagger kan lystigt arbejde videre
[Netavisen – links 15.12.12] Metro Express
Den bedrageridømte Stein Bagger, der i sommeren 2009 blev idømt 7 års fængsel, står i dag i spidsen for firmaet Dansk-Selfstorage.dk. Og det er til trods for at hans dom fra 2009 forbyder ham at stifte og drive selskaber.

Anmeldelse: Jacob Strid udstilling
[Netavisen – links 15.12.12] p77
Det er ret sjældent at vi får lejlighed til at se udstillinger med tegnere; For det meste er udstillinger forbeholdt fotografi, oliemaling og skulptur. Men nu giver Storm P. museet mulighed for at Jacob Strids værker, skabt med blyant, tush, akvarel og wacom-pen.

 

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2011<

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder