Netavisens nyhedslinks uge 15
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

 

Al-Khawajas afskedsbrev læst op ved demo i København
[Netavisen – link 14.04.12] DR
Fredag eftermiddag har der været støtte-demonstration på Nytorv i København for den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja. Det var Amnesty International, der stod for demonstration.

Vrede over massefyringer i DSB
[Netavisen – link 13.04.12] Business
Fagforbund raser mod DSBs ledelse på grund af planlagt nedlæggelse af 450 stillinger i administration, billetsalg, rejsebureau og kiosker. DSB vil nedlægge over 1.000 af 10.000 stillinger som led i milliardstor spareplan.

Politiet dropper sag om Redox-register
[Netavisen – link 13.04.12] Politiken
Københavns Politi har besluttet at indstille efterforskningen i sagen mod det venstreorienterede researchkollektiv Redox. Redox har været under efterforskningen, siden organisationen i sommer på sin hjemmeside offentliggjorde en rapport med oplysninger om medlemmer af det formodede højreekstreme netværk ORG

Enhedslisten: Regeringen fører skizofren politik
[Netavisen – link 13.04.12] DR
- og Enhedslisten støtter en sindsyg regering.

Maryam og kampen for frihed i Bahrain
[Netavisen – link 12.04.12] Arbejderen
Jeg har stor tiltro til mit folk. Dét folk er værd at kæmpe for, siger Maryam al Khawaja, datter af den sultestrejkende danske statsborger Abdelhadi i Bahrain.

Ny lægerapport: Sultestrejkende danskers helbred er »ekstremt dårligt«
[Netavisen – link 11.04.12] Politiken
Læge fra torturcenter i Danmark har tilset Abdulhadi al-Khawaja i Bahrain.

It-selskabet CSC fyrer 450 ansatte
[Netavisen – link 11.04.12] DR
Det omstridte it-selskab CSC skal fyre op til 450 ansatte i Norden - de fleste af dem i Danmark, hvor der er ca. 2.500 ansatte.

Kommission får fem år til Irak-undersøgelse
[Netavisen – link 11.04.12] Information
Et årti efter at Danmark gik med i krigen i Irak, skal krigsdeltagelsen nu undersøges. Tidligere udenrigsminister kalder det ’ukrainske’ tilstande

Al-Khawaja er ved bevidsthed - hans hjerne fejler intet
[Netavisen – link 11.04.12] Politiken
Abdulhadi al-Khawaja er fortsat i live og ved bevidsthed. Det har Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, der også har ansvaret for Bahrain, Christian Kønigsfeldt, bekræftet over menneskerettighedsforkæmperens kone.

Fathi Il-Abed: Søren Espersen og DF lyver om al-Khawaja
[Netavisen – link 11.04.12] Politiken
Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersens, udmelding om, at den danske regering ikke skal 'sætte hele det store apparat i gang' for at redde den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawajas liv i Bahrain, møder stor foragt hos mellemøst-debattøren Fathi Il-Abed.

Dansk ambassadør må igen besøge al-Khawaja
[Netavisen – link 10.04.12] Berlingske
Mens det internationale pres på Bahrain vokser betragteligt, får Danmarks ambassadør nu igen lov til at besøge dansk-bahraineren på hospitalet. Danske myndigheder kan ikke bekræfte, at al-Khawaja er blevet tilset af en dansk læge.

Nye tal: Højeste antal tvangsauktioner i 19 år
[Netavisen – link 10.04.12] DR
Flere og flere personer er tvunget til at forlade hus og hjem og sætte huset på tvangsauktion på grund af økonomiske problemer. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Kommuner udliciterer hele områder
[Netavisen – link 10.04.12] DR
I jagten på besparelser har flere kommuner nu valgt at udlicitere hele deres park- og vejafdelinger til private virksomheder.

Svenske robotvåben til Algeriet
[Netavisen – link 09.04.12] Dagens Nyheter (sv)
Oven på affæren med den svenske våbenfabrik i Saudi-Arabien er der nu afsløret et våbensalg til det statsterroristiske regime i Algeriet, som kan forventes at spæde til den politiske skandale om Sveriges menneskerettigheds-hykleri.

Advokat: al-Khawaja kan være død
[Netavisen – link 09.04.12] Politiken
Den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja kan være omkommet på et militærhospital i Bahrain. Det frygter hans advokat, efter den sultestrejkende livstidsfange ikke har givet lyd fra sig i to dage.

Hemmelige domstole indført i Danmark
[Netavisen – link 08.04.12] Politiken
Det danske retssystem har i ubemærkethed indført hemmelige dommere og domstole i terrorsager, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Dommere og domstoles navne er mørklagte i udvalgte terrorsager.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2011<

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder