Netavisens nyhedslinks uge 13
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder


Århus: Fire demonstranter sigtes for vold mod politiet
[Netavisen – link 01.04.12] EB
I alt blev 89 personer anholdt i forbindelse med urolighederne lørdag eftermiddag ved den racistiske demonstration. 84 blev løsladt i løbet af aftenen og natten

Breivik svindel: Moren hvidvaskede formue
[Netavisen – link 01.04.12] Politiken
Anders Behring Breivik mor tilstår, at hun har hvidvasket omkring 400.000 norske kroner for sin søn. Pengene kommer fra Breiviks salg af falske eksamensbeviser over nettet. Politiets efterforskning har nemlig vist, at der i årene 2003 til 2006 blev sat 3,6 millioner norske kroner ind på Breiviks forskellige konti i udlandet.

Ekspert: Anti-islamister bag Aarhus-demonstration bruger Breivik-retorik
[Netavisen – link 31.03.12] Politiken
De anti-islamiske grupper, som har indkaldt til stormøde i Aarhus lørdag, bruger samme hadefulde retorik som den norske terrorist Anders Breivik.

FOA: Regeringens reformer truer velfærdsstaten
[Netavisen – link 30.03.12] Berlingske
Regeringen skal tænke sig om en ekstra gang, før tilbagetrækningsreformen, fleksjobreformen og skattereformen bliver ført ud i livet. Advarslen kommer fra fagforeningen Fag og Arbejde (FOA), hvor formand Dennis Kristensen er bange for, at reformerne kan true velfærdssamfundet.

Nationalbanken åbner kassen for milliarder
[Netavisen – link 30.03.12] epn
Nordea tøver ikke med at kalde det ugens helt store begivenhed med danske øjne.

Danske Bank tapper 15 mia. i Nationalbanken
[Netavisen – link 30.03.12] epn
Danske Bank trækker 15 mia. kr. på Nationalbankens treårige låneordning, oplyser banken, der dermed i alt har hentet 46 mia. kr. fra centralbankerne.

Enhedslisten støvsuger S og SF's vælgere
[Netavisen – link 30.03.12] Politiken
En Megafonmåling for Politiken og TV 2 viser den højeste tilslutning til partiet nogensinde – 9,2 procent mod 6,7 procent ved valget i september. Det falder sammen med, at Socialdemokraterne for første gang siden 1998 dumper under 20 procent hos Megafon, mens SF får 5,9 procent.

Professor i arbejdsmiljø advarer mod giftdampe i butikker
[Netavisen – link 30.03.12] Ingeniøren
Luften på lagre i sko-, møbel- og elektronikbutikker bør undersøges nærmere for, om de indholder giftige gasser, der skader de butiksansatte. Det mener en professor i arbejdsmiljø.Der er for stor risiko for, at ansatte i forretninger, der handler med elektronik, møbler og sko, udsættes for sundhedsskadelige og kræftfremkalende gasser.

Svensk våbeneksport: Saudiaffæren ikke slut
[Netavisen – link 30.03.12] Dagens Nyheter (sv)
Trods krigsministerens afgang og forsikringerne om at den ikke har noget med den ulovlige svenske våbenhandel med diktatorkongen er denne skandale ikke slut

Fordobling af politiaflytninger i 2011
[Netavisen – link 29.03.12] epn
Dansk politi foretog i 2011 et såkaldt indgreb i meddelelseshemmeligheden overfor borgerne i 8.947 tilfælde. Det er næsten en fordobling af antallet i forhold til årene før.

Banker udskifter ejerne: Nye store prisfald på landbrug
[Netavisen – link 29.03.12] epn
Markedsværdien af de danske landbrugsbedrifter blev reduceret med yderligere 58 mia. kr. i 4. kvartal 2011. Nye opgørelser fra Danmarks Statistik viser, at den gennemsnitlige pris for ejendomme omsat i fri handel faldt med hele 13 pct. på et kvartal

Kommuner smider kvinder ud af krisecentre
[Netavisen – link 28.03.12] avisen.dk
Hvert år bliver 26.000 kvinder udsat for vold i hjemmet. Mange af dem opsøger et krisecenter, men heller ikke her kan de altid være i sikkerhed. Kommunernes dårlige økonomi betyder, at kvinderne kan blive sat på gaden.

Vi løber stærkere og får mindre i løn
[Netavisen – link 28.03.12] Politiken
De nyeste tal fra den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD viser, at produktivitetsvæksten for hele den danske økonomi i 2010 var på 3,3 procent. Det skal sammenlignes med, at væksten i produktiviteten i de 34 medlemslande i OECD i snit var på 2,2 procent og i euroområdet på 1,8 procent.

Kurdisk TV: »I lukker en TV-kanal, vi åbner to!«
[Netavisen – link 28.03.12] Modkraft
Trods byretsdom for støtte til oprørsbevægelsen PKK fortsætter kurdiske journalister med at sende nyheder via satellit fra Danmark og Norge til de kurdiske områder. I snart en måned har en nye station med navnet Nuce TV dækket små og store nyheder set fra et kurdisk perspektiv.

Regeringen forhandler ny rygelov
[Netavisen – link 28.03.12] Information
Regeringens udspil til en ny rygelov indeholder seks hovedpunkter, som onsdag skal forhandles med Enhedslisten, Venstre og Konservative.

DONG-skandale kan skade vindeventyr
[Netavisen – link 28.03.12] Berlingske
Danmarks største pengetank, ATP, var klar til at skyde milliarder af kroner i den nu fyrede Anders Eldrups planer om at fordoble DONGs vindinvestering

Kommunalbudgetter: Blå aftale på vej
[Netavisen – link 27.03.12] avisen.dk
Oppositionen forventer at indgå en aftale med regeringen om stramme budgetkrav til kommuner og regioner allerede i dag.

Dansk militær kludrer også med økonomien
[Netavisen – link 27.03.12] DR
Forsvaret har kludret med ombygningen af pansrede vogne til de danske soldater i Afghanistan. Mandskabsvognene skulle sikres mod de frygtede vejsidebomber med ekstra panser i bunden. Man glemte bare, at det ville koste centimeter af højden inde i vognene.

Skyttegravskrig i SF om arbejderisme
[Netavisen – link 27.03.12] Modkraft
Pernille Frahms kritik af Mattias Tesfayes fokus på den 'danske arbejdende vælger' forud for kampen om næstformandsposten sætter sindene i kog i SF. Ukammeratligt personangreb, mener Tesfayes støtter, mens Frahms bagland fastholder, at det handler om partiets kerneværdier.

OK2012: Store fagforeninger i byggeriet anbefaler et nej
[Netavisen – link 26.03.12] Poliitken
Flere af landets store byggefagforeninger anbefaler medlemmerne at stemme nej til overenskomstresultatet. Det er Dansk Byggeris manglende vilje til at imødekomme fagbevægelsens krav om tredjepartsforpligtelse og højere mindsteløn, der får fagforeningerne til at opfordre medlemmerne til at krydse nej ved den urafstemning, der begynder i denne uge.

Nordkoreanske soldater filmede Thorning
[Netavisen – link 26.03.12] DR
Den danske statsminister blev filmet, da hun tog et skridt ind i Nordkorea. Og hvad laver hun der?

S-politikere angriber velfærdsstaten
[Netavisen – link 26.03.12] Information
Borgerne skal tage mere ansvar for sig selv, mener beskæftigelsesministeren og flere andre socialdemokrater.

Fædre bukker under: Får stress og angst af børn og job
[Netavisen – link 24.03.12] DR
I dag deltager over 90 pct. af alle mænd i deres barns fødsel, og andelen af mænd, der tager barsel, stiger. Den moderne mand har for alvor holdt sit indtog i hjemmet som far, og derfor lider han nu af de samme problemer, som kvinderne gjorde, da de kom ud på arbejdsmarkedet.

Tørk Haxthausen er død 87 år
[Netavisen – link 24.03.12] Modkraft
Den norsk-fødte forfatter, filminstruktør og samfundsdebattør Tørk Haxthausen døde torsdag af hjertestop. Han blev 87 år gammel.

København afskaffer lukkeuger i sommerferie
[Netavisen – link 24.03.12] DR
Forældre med børn i daginstitutioner kan nu glæde sig over, at et bredt politisk flertal har besluttet sig for at afskaffe de to ugers tvungen sommerferielukning i vuggestuer og børnehaver. Dermed reduceres antallet af lukkedage i København fra 19 dage til 9.

Enhedslisten vil have finansministerens regnemaskine til eftersyn
[Netavisen – link 24.03.12] Indormation
Enhedslisten har mistet tilliden til regeringens regnemodeller. Liste Ø kalder modellerne »stærkt politiske« og kræver, at uafhængige økonomer gennemgår dem. Det afviser regeringen

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2011<

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder