Netavisens nyhedslinks uge 03
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder


Narkostat Afghanistan: Produktionen af opium eksploderer nær de danske baser
[Netavisen – link 22.01.12] Politiken
På to år er arealet med opiumsmarker ved Gereshk øget med 32 procent, og distriktet er nu for første gang landets største producent. Høstens værdi lå sidste år omkring 700 millioner kroner. Afghanistan er efter 10 års besættelse 'en rendyrket narkostat'.

Kaptajn: Feltpræster bruger ofte våben
[Netavisen – link 22.01.12] Politiken
Det er ifølge militærfolk.helt normalt, at feltpræster deltager aktivt i krig med automatvåben og granater. Og undertiden med hjemmelavede bomber.

To danskere såret i Helmand
[Netavisen – link 22.01.12] Politiken
En dansk soldat og en civil medarbejder blev lørdag formiddag såret af skud.

Jobsite: 4.000 fritidsjob til 80.000 unge
[Netavisen – link 22.01.12] avisen.dk
Den stigende lånelyst blandt studerende skyldes, at lommepengene er blevet mindre og at udbuddet af fritidsjob er faldet drastisk

Alle danskere registreres 100.000 gange om året
[Netavisen – link 22.01.12] Arbejderen
Alle danskere bliver hvert år registreret omkring 100.000 gange, når de sender mail, ringer, sms’er eller surfer på nettet. Det skyldes den såkaldte logningsbekendtgørelse. Det er den lov, som et Folketingsflertal bestående af Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nu vil have regeringen til at kulegrave..

Sveriges sosse-leder afgår
[Netavisen – link 22.01.12] SVT (sv)
Det svenske socialdemokrati står nu uden formand, efter at Håkan Juholt lørdag bukkede under for mediepres blot ti måneder efter sin tiltræden. Partiets opinionstal er rekordlave.

SU-kritik af unge er forfejlet
[Netavisen – link 21.01.12] avisen.dk
Det er for letkøbt bare at være forargede og overraskede over unges lånelyst. For der er mange gode og logiske forklaringer på årsagen.

Roj Tv om satellitafbrydelse: Uhørt og ulovligt
[Netavisen – link 21.01.12] Modkraft
Fransk satellitudbyder trækker stikket fra Roj Tv’s signal over de kurdiske områder. Et chokerende brud på internationale regler, mener ROJ Tv’s direktør. Journalister Uden Grænser kalder det et angreb på ytringsfriheden.

Tre partier kræver afstemning om finanspagt
[Netavisen – link 20.01.12] Politiken
Danskerne bør til folkeafstemning om finanspagten for eurolandene, som regeringen vil lægge sig tættest muligt opad. Det kræver Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Kravet kommer, fordi finanspagten ifølge de tre partier strider mod det danske euroforbehold.

Unge gældsætter sig som aldrig før
[Netavisen – link 20.01.12] Politiken
Unge låner penge som aldrig før, og den samlede studiegæld er nu oppe på 25,2 milliarder kroner. Det viser nye oplysninger om SU-støtte og SU-gæld fra Uddannelsesministeriet

ROJ TV mister sendesignal
[Netavisen – link 20.01.12] DR
- Eutelsat har besluttet at fjerne Roj TV fra vores satellitter for at undgå at pådrage sig strafansvar som medskyldig i terroraktiviteter, oplyser selskabet.

Færre om børnene: Omkring 6000 pædagogstillinger nedlagt
[Netavisen – link 19.01.12] Politiken
Knap 2.000 pædagogstillinger og omkring dobbelt så mange stillinger som pædagogmedhjælper er ifølge fagforeningerne blevet nedlagt de seneste år. Det giver ganske enkelte ringere kvalitet, og børnene mærker det direkte, siger BUPL's formand.

Energiplan koster tusinder for danske familier
[Netavisen – link 19.01.12] DR
I et sidste øjebliks-forsøg på at få oppositionen med i et bredt forlig om på størrelsen danskernes el-regninger de kommende årtier, barberer klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) nu en rund milliard kroner af sin oprindelige plan.

Massefyringer i danske virksomheder
[Netavisen – link 19.01.12] avisen.dk
SAS, Arla, Telenor og Nykredit fyrer 400 ansatte.

Folkebevægelsen mod EU : Gør op med ’Merkozy’
[Netavisen – link 18.01.12] FB
Søren Søndergaard opfordrede idag Helle Thorning-Schmidt til at bruge EU-formandskabet til at gøre op med EU’s asociale nedskæringspolitik og finde reelle løsninger på krisen
Se også
Finanstraktat: "Ikke med vores støtte"
[Netavisen – link 18.01.12] FB
"Denne traktat skader Europa. Det er en forkert medicin og det er en forkert metode"

Norge: Stærk politisk strejke mod EU's vikarbureaudirektiv
[Netavisen – link 18.01.12] revolusjon (no)
Politisk strejke den 18. januar: Det blev en mægtig mønstring onsdag eftermiddag, da tusindvis fagorganiserede krævede, at den AP-ledte regering nedlægger veto mod at EU's vikarbyreaudirektiv bliver indført i Norge.

FOA: Skattelettelser til arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere
[Netavisen – link 18.01.12] Politiken
Fagbevægelsen er delt i forhold til regeringens forslag om skattelettelse alene for folk med arbejde. Sosu'ernes formand, Dennis Kristensen, vil have skattelettelser for de lavest lønnede til også at gælde for dem, der skal arbejde for kontanthjælp og dem helt uden arbejde.

Arbejdsløse på kursus og barsel med i statistik som 'dovne'
[Netavisen – link 18.01.12] Orientering på P1 (radio)
Et af den seneste tids propaganda-trumfer i hadekampagnen imod de arbejdsløse bygger på regulær fusk med de statistiske data

18.000 offentlige job forsvundet på et år
[Netavisen – link 17.01.12] avisen.dk
De offentlige arbejdspladser har fyret i stor stil. Og det er ikke de administrative job, der forsvinder. Fyringsbølgen ruller videre

Langtidsledigheden er eksploderet
[Netavisen – link 17.01.12] A4
Paniske lønmodtagere med fast kurs mod tab af dagpenge dukker grædende op i deres a-kasse for at bede om råd. Langtidsledigheden er nemlig firedoblet siden højkonjunkturen toppede i slutningen af 2008. Samtidig er den dobbelte langtidsledighed - andelen af ledige uden fast job i to år – tredoblet, viser tal fra LO.

Finsk euromodstand påvirker præsidentvalget
[Netavisen – link 16.01.12] SVT (sv)
To præsidentkandidater har vundet kraftigt frem på deres tale om, at Finland bør forlade euroen og genindføre mark som valuta.

Sverige: Centerpartiet støtter Palæstina
[Netavisen – link 16.01.12] SVT (sv)
Et af de svenske regeringspartier har brudt regeringens hidtidige linje og støtter nu palæstinensisk medlemskab i FN.

Afghanistan-krig har kostet Danmark 13 mia. kr.
[Netavisen – link 16.01.12] DR
Danmark har siden 2001 brugt 13 milliarder kroner i Afghanistan. Det viser en opgørelse fra Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet.

Ekspert: Soldater minder om korstogsriddere
[Netavisen – link 16.01.12] avisen.dk
Fotografier af danske soldater på knæ for Gud får forsker til at sammenligne dem med danske kortstogsriddere, der i Middelalderen deltog i den katolske paves hellige krig mod islam.

LO vinder slag om pensionskrav fra tidligere næstformand
[Netavisen – link 16.01.12] Politiken
Landsretten har afgjort, at LO's tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger ikke har ret til mellem seks og otte millioner kroner i såkaldt tilsagnspension. Farcen fortsætter sandsynligvis i højesteret.

Massiv kritik af regeringen i ROJ TV-sag
[Netavisen – link 16.01.12] Modkraft
Den danske regerings indblanding i sagen om ROJ TV er en trussel mod pressefriheden og kan blive en bombe under den danske retsstat. Det mener blandt andre Dansk Journalistforbund og tv-stationens forsvarsadvokat.

Mange fattige danskere sparer på medicinen
[Netavisen – link 15.01.12] Politiken
- Vi oplever flere gange om ugen, at folk siger: Det er for dyrt, det vil jeg ikke betale, siger en apoteker.

Ny forskning punkterer myten om taberdrengen
[Netavisen – link 15.01.12] Information
Forældrenes indkomst og ikke barnets køn er den altoverskyggende faktor for børns resultater i skolen, viser ny forskning. Taberdrengen findes ikke, siger forskere.

Tillidsfolk på medhør
[Netavisen – links 15.1.12] Fagligt Ansvar
Ansatte bliver ikke inddraget i vigtige beslutninger på arbejdspladsen om økonomi og besparelser, sådan som det er aftalt, viser ny undersøgelse fra FTF

Personalemangel udløser kystbanekaos
[Netavisen – links 15.1.12] Business
Efter at have overtaget den danske del af DSB First mangler DSB Øresund så meget personale, at de ikke selv kan opretholde den normale drift på Kystbanen. Pendlerne raser

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2011<

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder