Netavisens nyhedslinks uge 31
Verden rundt
Se også Danmark og Norden

Global debat - Aktuel debatFaglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se uruknet
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Hjælpepakkerne: 800 mia. spildte dollars?
[Netavisen – link 07.08.11] epn
Det kan give alvorligt bagslag for økonomien i hele verden, at mange lande med enorme statslige hjælpepakker forsøgte at kickstarte økonomien under og efter finanskrisen.

Så slemt står det til med de offentlige underskud
[Netavisen – link 07.08.11] business.k
Gældskrisen raser over store dele af den vestlige verden, og for en række lande vokser gælden fortsat med høj fart. Se hvilke lande der er hårdest ramt her

Protest mod politidrab: Voldsomme uroligheder i London
[Netavisen – link 07.08.11] DR
To politibiler og en bus blev sat i brand, mens flere butikker blev ødelagt som følge af en demonstration mod politidrab.

31 amerikanske soldater dræbt i Afghanistan
[Netavisen – link 07.08.11] avisen.dk
Et helikopterstyrt har haft en fatal udgang for 31 amerikanske soldater. Taliban siger, at det er dem, der har skudt helikopteren ned.

Masse-protester mod Israels regering
[Netavisen – link 06.08.11] Modkraft
Flere end 150.000 demonstranter fra alle samfundslag protesterer mod stigende leveomkostninger og Netanyahu-regeringens økonomiske politik. Der er etableret protestlejre i flere byer. Den israelske besættelse af palæstinensiske områder er ikke på dagsordenen.

USA's kreditvurdering sat ned
[Netavisen – link 06.08.11] Politiken
For første gang nogensinde er kreditvurderingen sænket. Statsgælden er det store problem.

Spanien og Chile: Nye masseprotester anført af arbejdsløse unge
[Netavisen – link 05.08.11] AHN (eng)
Protestbevægelsen fra Nordafrika og Mellemøsten rammer stadig flere lande. Spanien og Chile rystes af store protester anført af unge. I Spanien er ungdomsarbejdsløsheden (uner 25) på 44.6 pct.

Enighed i Sikkerhedsrådet om fordømmelse af Syrien
[Netavisen – link 05.08.11] Modkraft
Efter russisk og kinesisk tøven er FNs sikkerhedsråd blevet enige om at fordømme Syriens bekæmpelse af en folkelig opstand, der siden marts har kostet flere tusind mennesker livet. Den syriske ledelse synes ligeglad.

Amerikanske aktier i det største kursfald siden finanskrisen
[Netavisen – link 05.08.11] Politiken
USA's svage økonomi og gældskrisen i Europa skaber nervøsitet for et nyt tilbageslag i verdensøkonomien, og frygten for en ny recession rammer aktiemarkederne med voldsom kraft. Torsdag var et mareridt for investorer over hele verden, og eksperter forudser, at aktiekurserne skal falde endnu mere.

Aktiepanik bevæger sig kloden rundt
[Netavisen – link 05.08.11] Politiken
Børserne i Asien er fredag åbnet med store fald efter torsdagens voldsomme nedtur på de amerikanske, europæiske og latinamerikanske aktiemarkeder.

US-tropper bliver i Irak: Kræver immunitet
[Netavisen – link 04.08.11] Reuters (eng)
Der vil fortsat være amerikanske solater i Irak efter den frist for tilbagetrækning, Obama satte da han blev præsident. Nu kræver de immunitet mod retsforfølgelse fra det irakiske 'parlament'

Brasilien: Motorsaven er i fuld gang i regnskoven
[Netavisen – link 03.08.11] Information
Regnskoven i Brasilien bliver stadig mindre. Alene i juni måned blev mere end 300 kvadratkilometer skov ødelagt i den brasilianske Amazonas-regnskov, og det er 17 procent mere end i maj. Ved klimatopmødet i København i 2009 forpligtede Brasilien sig ellers til at reducere afskovningen med 80 procent inden 2020.

Unicef appellerer til flyselskaber: Hjælp os
[Netavisen – link 03.08.11] DR
Hvis ikke man rykker lige nu, risikerer 700.000 børn på Afrikas horn at dø inden for de næste par uger, lyder Unicefs vurdering. Derfor beder FN's børnefond, Unicef nu flyselskaber om hjælp med at bringe nødhjælp til det tørkeramte og totalt kriseramte Øst-afrika.

NATO vil bombe Libyen til tavshed
[Netavisen – link 01.08.11] Revolusjon (no)
NATO har i en serie bombeangreb ødelagt det statslige libyske fjernsyns satellitsendere. Angrebene bliver begrundet med, at Gaddafiregimet har brugt mediekanaler til at ‘skræmme folket’. Nu har befolkningen i Tripoli oplevet igennem fire måneder, hvad Oslo oplevede 22. juli

Italien: Uroligheder blandt asylansøgere breder sig
[Netavisen – link 01.08.11] Information
Asylansøgere, der i stort tal er kommet til Italien fra Afrika, demonstrerer i håb om at få flygtningestatus. Mandag tørnede asylansøgere, der blokerer en vej og en jernbanestrækning i nærheden af et asylcenter i det sydlige Italien, sammen med politiet, oplyser nyhedsbureauet Ansa.

Massedemonstrationer mod klasseskel i Israel
[Netavisen – link 01.08.11] Dagens Nyheter (sv)
Mellem 80.000 og 120.000 demonstrerede lørdag rundt om i Israel mod høje leveomkostninger og med krav om social retfærdighed. Israel er blandt de mest ulige lande i den udviklede verden.

 

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder