Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder

Historisk sejr til lagmanden på Færøerne
[Netavisen – link 30.10.11] Information
Ikke siden indførelsen af færøsk selvstyre i 1948 har både lagmanden og hans parti vundet et lagtingsvalg.
Fakta om valget

Kræft: En sygdom, der kender sin klasse
[Netavisen – link 29.10.11] Information
Kræft har en social slagside, og det går hårdest ud over de fattige. Selv i de kræftformer, der tilsyneladende rammer helt vilkårligt, stiger dine chancer for overlevelse markant, jo længere din uddannelse og jo højere din indtægt er. Kræft er blevet en social sygdom. Den udemokratiske sygdom

Højesteret: Gule fagforeninger ubrugelige i fyringssager
[Netavisen – link 29.10.11] Modkraft
Kristelig Fagforening kan ikke stille krav baseret på andre faglige organisationers overenskomster, og derfor kan de ikke hjælpe medlemmer, der eksempelvis bliver fyret uden retmæssig grund. Det slog Højesteret fast torsdag.

Økonomer: Tabte job kommer ikke igen
[Netavisen – link 28.10.11] epn
Mange af de 175.000 danske job, der er forsvundet under krisen, kommer ikke tilbage lige med det samme

Occupy: Politiet rydder Rådhuspladsen
[Netavisen – link 27.10.11] Modkraft
Occupy Danmark, der i de seneste uger har besat Københavns Rådhusplads i solidaritet med besættelserne af Wall Street, er netop blevet fjernet af politiet. »Vi agter at genbesætte pladsen hurtigst muligt«, er meldingen fra demonstranterne.

Skat får ørerne i maskinen for ulovlig skat
[Netavisen – link 27.10.11] avisen.dk
Ifølge en rapport fra Rigsrevisionen brød myndighederne loven fra 2005 til 2010, når de opkrævede ejendomsskatter hos boligejere, boligforeninger og virksomheder. I alt skal kommunerne foreløbigt betale 1,2 milliarder kroner tilbage til de berørte grundejere.

Sosu-assistent frifundet i principiel tyverisag
[Netavisen – link 27.10.11] avisen.dk
Man må ikke anvende skjult kamera for at afsløre, at en hjemmehjælper stjæler, fastslår retten i en principiel afgørelse.

Grønt lys for at undersøge Ekrem Sahins død
[Netavisen – link 27.10.11] Modkraft
Efter afvisning fra to retsinstanser har forældrene til Ekrem Sahin, der døde under håndgemæng med personalet i Kolding Arrest, fået fri proces til at få undersøgt omstændighederne omkring sønnens død. Forældrenes advokat Bjørn Elmquist roser højsteret.

Danskere er Skandinaviens fattigste
[Netavisen – link 26.10.11] DR
Danskerme ligger inde med den mindste formue, når vi sammenligner os med svenskere og nordmænd. Det viser rapporten 'Global Wealth Report', som den schweiziske bank Credit Suisse laver hvert år.

Sverige: Hemmelig finansiering af arabiske netagenter
[Netavisen – link 26.10.11] DN (sv)
Internettet og de sociale medier er blevet så vigtig en del af magtkampene i de arabiske lande mv, at Sverige ligesom USA finansierer og uddanner netagenter - angiveligt for at skabe demokrati og vælte diktatorer

Finanstilsynet kostede staten milliarder
[Netavisen – link 26.10.11] DR
Finanstilsynet bærer ansvaret for, at den danske stat på et for spinkelt grundlag gav Amagerbanken statsgarantier for 13,5 milliarder kroner i sommeren 2010 - kun seks måneder før banken krakkede. Garantierne har foreløbig kostet de danske skatteydere 2,1 milliarder kroner.

Spådom: Farvel til NNF, Metal og Malerforbundet
[Netavisen – link 25.10.11] avisen.dk
Et notat spår, at antallet af LO-forbund vil være halveret om ti år. De er tvunget til at fusionere med hinanden

Vil have folkeafstemning om EU-tralktatændringer
[Netavisen – link 25.10.11] avisen.dk
Dansk Folkeparti (EU-tilhængerne) og Enhedslisten kræver en folkeafstemning, hvis Lissabon-traktaten skal ændres. Frygter altdominerende EU-stat

Kommuners socialpisk fører til kriminelle
[Netavisen – link 25.10.11] avisen.dk
Kommunerne skal hjælpe med eksempelvis uddannelse i stedet for at fra tage kontanthjælpen væk. Det udstøder de ledige og er langt dyrere

Socialdemokraterne styrtbløder
[Netavisen – link 25.10.11] DR
Den nye regering er ikke blot kommet historisk dårligt fra start. En ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, afslører, at Socialdemokraterne kun får 20,5 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag, mod 24,8 procent ved valget.

Dom i sag om æresdrab på børn
[Netavisen – links 25.10.11] Politiken
Der falder en dom her tirsdag i sagen om en dansk familiefars drab på sine tre børn i vinters. Under retssagen er det afdækket, at dåden var planlagt i forvejen, og at motivet var æres-relateret.

Norge: Nej til EU: 70,8 pct., ja til EU: 18,6 pct.!
[Netavisen – link 24.10.11] nationen.no
Kun 18,6 procent af de adspurgte i en meningsmåling vil melde Norge ind i EU. Det er ny bundrekord for EU-tilhængerne i Norge.

Sveriges socialdemokrater i dramatisk opinionsfald
[Netavisen – link 24.10.11] SVT (sv)
I kølvandet på skandalen om den nye socialdemokratiske partiformand Håkan Juholts fusk med økonomiske bidrag er partiets tilslutning faldet med ti pct.

Danmarks krig mod Libyen har kostet mindst 600 millioner kroner
[Netavisen – links 22.10.11] Politiken
I alt er der kastet 923 bomber til i gennemsnit 291.000 kroner stykket, dermed har bomber alene stået i 268 millioner kroner, resten er udgiften forbundet med de 3.503 timer de danske F-16 fly har været i luften i angrebskrigen.

Ingen lyst til at afskaffe EU-forbehold
[Netavisen – links 22.10.11] DR
Regeringen får svært ved at overbevise vælgerne om, at de skal sige ja til at afskaffe to af de danske EU-forbehold, nemlig forsvarsforbeholdet og forbeholdet mod det retlige samarbejde.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder