Netavisens nyhedslinks uge 43
Verden rundt
Se også Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

NATO inviterer Rusland tilbage til Afghanistan
[Netavisen – link 30.10.10] Asia Times (eng)
Ifølge NATO-topfolk er fohandlinger om russisk bistand i krigen i Afghanistan vidt fremskredne og en aftale forventes på plads i forbindelse med NATOs strategi-topmøde i Lissabon 19.-20. november, hvor den russiske præsident Medvedev vil deltage.

Protester over nedskydning af teenager i Vestsahara
[Netavisen – link 29.10.10] Afrika Kontakt
Den 14-årige Najem El Garhi blev søndag den 24. oktober myrdet af Marokkanske sikkerhedsstyrker, under en protest i Gdeim Izik lejren i El Aaiun i det besatte Vestsahara hvor mange andre blev sårede.

Giftigt drikkevand dræber haitianere
[Netavisen – link 28.10.10] Global Research (eng)
Forurenet drikkevand dræber haitianere i den første koleraepedemi på øen. Virkelig hjælp til den katastroferamte ø blokeres, refererer William Engdahl.

370 aktivister bryder blokaden mod Gaza
[Netavisen – link 28.10.10] Modkraft
Et tidligere parlamentsmedlem for Labour i England har sammen med 370 aktivister fra hele verden brudt blokaden af det palæstinensiske Gaza ved at køre 150 lastbiler fyldt med nødhjælp ind til den fattige befolkning.

Israel fortsætter illegalt byggeri på livet løs
[Netavisen – link 28.10.10] Arbejderen
Der er allerede gang i byggeriet af 600 nye boliger til bosættere i palæstinensernes områder. Det sker med fire gange så stor hastighed som før.

FN: Banker medskyldige i hungersnød
[Netavisen – link 28.10.10] DR
Mennesker i verdens fattigste lande sulter, fordi bankerne køber og sælger værdipapirer og spiller på, at fødevarepriserne går op og ned. Ifølge FN skaber handlen med såkaldte futurekontrakter, der blandt andet sælges af Saxo Bank og Jyske Bank , sultkatastrofer verden over, fordi det får priserne på mad til at svinge voldsomt.

Tysk demonstrationsforbud mod atomtransport
[Netavisen – link 27.10.10] Modkraft
Tysk politi har nedlagt forbud mod alle offentlige forsamlinger i området omkring en atomtransport i starten af november. Aktivister fortsætter dog mobilisering mod »Castor-transporten« - også i Danmark.

Karzai: USA lader lejesoldater myrde løs i Afghanistan
[Netavisen – link 26.10.10] Bornholms Tidende
Afghanistans præsident, Hamid Karzai, beskylder USA for at eksportere drab til private sikkerhedsfirmaer, der opererer i Afghanistan.

Karzai får også penge fra Iran
[Netavisen – link 26.10.10] sn.dk
Iran erkender sin aktive rolle i genopbygningen af nabolandet Afghanistan, mens præsident Karzai indrømmer at have modtaget penge fra præstestyret i Teheran. Præstestyret i Iran støtter med andre ord de amerikansk indsatte regimer i både Irak og Afghanistan mod 'oprørerne'.

Afghanistan: Antallet af dræbte Nato-soldater i 2010 runder 600
[Netavisen – link 26.10.10] Politiken
En soldat fra de amerikanskledede Nato-tropper blev dræbt af oprørere i Afghanistan søndag, og dermed er antallet af dræbte soldater oppe på 600 for 2010. Dagen før blev en dansk besættelses-soldat dræbt - dansker nummer 38 i Afghanistan.

Assange og Ellsberg vil have whistleblowere løsladt
[Netavisen – link 25.10.10] New York Times (eng)
Wikileak-grundlæggeren Julian Assange og den nu 79-årige whistleblower om Vietnamkrigen Daniel Ellsberg vil have Obama til at stoppe den aggressive forfølgelse af nye whistleblowere som Bradley Manning - manden bag wikileaks gigantiske offentliggøårels eom Afghanistan- og Irak-krigen - Julian Drake og Shamai Kedem Leibwitz. Assange bebuder samtidig en snarlig offentliggørelse af yderligere 15.000 dokumenter om Afghanistan-krigen.

To officielle ordrer: Efterforsk ikke fangemishandling
[Netavisen – link 25.10.10] Information
To militære ordrer i Iraklækket dokumenterer udtrykkelige ordrer til den vestlige koalition om ikke at efterforske overgreb på irakere begået af de selvsamme irakiske myndigheder, som koalitionen overlod tusindvis af fanger til.

WikiLeaks: Iraks regeringschef har egen dødspatrulje
[Netavisen – link 25.10.10] Politiken
Nuri Maliki afviser på det kraftigste, at han skulle drive sin egen dødspatrulje – eller at overgreb i fængslerne er sket med hans accept, mens indenrigsminister Jawad al-Bolani forsikrer, at alle påstande i WikiLeaks’ dokumenter vil blive efterforsket.

Vælgerne giver Sarkozy fingeren
[Netavisen – link 25.10.10] Politiken
Den franske præsident har den laveste vælgertilslutning, siden han blev valgt i 2007. Kun 29 procent af de 1.828 adspurgte er tilfredse med Sarkozy som Frankrigs præsident.

Google undskylder støvsugning af data fra trådløse netværk
[Netavisen – link 25.10.10] Politiken
Google søger nu bod og bwedring og undskylder deres ulovlige støvsugning af data fra trådløse netværk når de nu alligevel var igang med at fotografere alt og alle.

USA's middelklasse er ved at dø
[Netavisen – link 25.10.10] Ugebrevet A4
USA’s økonomiske krise betyder, at forældre fra den amerikanske middelklasse for første gang i 50 år ikke kan regne med, at deres børn får det bedre økonomisk end dem selv. Tværtimod falder middelklassens levestandard, mens politikerne fortsat begunstiger de én procent rigeste familier.

Pinochets lovgivning – en skygge over Chiles minearbejdere
[Netavisen – link 25.10.10] Flamman (sv)
Hvis Chiles LO havde haft medbestemmelse om arbejdsmiljø og miljølovgivning, var den nu verdensomtalte mineulykke aldrig sket. Den nyliberale model, som blev påtvunget Chiles folk under militærdiktaturet, har kostat 370 chilenske minearbejderes liv de seneste ti år.

WikiLeaks offentligtgjorde 391.832 rapporter
[Netavisen - link 23.10.10] warlogs.wikileaks.org

 

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder