Netavisens nyhedslinks uge 36
Verden rundt
Se også Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Fidel Castro: "Cubansk model virker ikke længere"
[Netavisen - link 10.09.10] Klassekampen (no)
Cubas afgåede statsleder Fidel Castro vækker opsigt i et sjældent interview ved at udtale, at den cubanske samfundsmodel ikke længere virker.

Afghanistan: Amerikanske soldater anklaget for drab på civile
[Netavisen - link 10.09.10] Politiken
12 amerikanske soldater har ifølge den amerikanske hærs anklagemyndighed myrdet civile afghanere og skåret dele af ligene og brugt det som krigstrofæer.

EU-Parlamentet fordømmer roma-udvisninger
[Netavisen - link 09.09.10] Politiken
Stort flertal i Europaparlamentet tager skarpt afstand fra at Frankrig og flere andre europæiske regeringer i strid med menneskerettigheder masseudviser sigøjnere.

Der dør 24.000 børn i døgnet
[Netavisen - link 09.09.10] Politiken
Hvert tredje sekund dør et barn under fem år et eller andet sted i verden. Og de dør helt unødvendigt, mener Red Barnet og FN. Så godt som alle dødsfald kunne undgås, hvis fattige mennesker verden rundt fik hjælp, fastslår de to organisationer.

USA presser Sverige i Assange-sagen
[Netavisen - link 09.09.10] Aftonbladet (Sv)
Wikileaks grundlæggeren Julian Assange har tænkt sig at blive i Sverige og modbevise voldtægtsanklager som han opfatter er et led i en amerikansk politisk konspiration mod ham.

Millioner var på gaden i Frankrig
[Netavisen - link 08.09.10] Politiken
Paris, Lyon, Nice og op mod 200 andre franske byer var fyldt med strejkende arbejdere. Op mod 2,5 million i Paris' gader. Pensionsreformen minder meget om den seneste 'reform' i Dk, der hæver førtidspensionsalderen fra 60 til 62 år, og folkepensionsalderen fra 65 til 67, vedtaget af VKO og SD-R. Det er disse græsner, Frankrig nu vil gennemføre. I Frankrig kræver tilbagetrækning som 60-årig at man har været 40 1/2 år på arbejdsmarkedet, og først sm 65-årig nås det fulde pensionsbeløb.

Frankrig er i oprør mod offentlige forringelser
[Netavisen - link 08.09.10] jp.dk
Hele Frankrig er igen i oprør over præsident Nicolas Sarkozys plan om at hæve pensionsalderen fra 60 til 62 år og forslag til store nedskæringer i de offentlige budgetter.

Romaer: Vi eksisterer ikke - vi lever som spøgelser
[Netavisen - link 08.09.10] Politiken
Besøg i em roma-lejren Polygon i udkanten af Strasbourg som har eksiteret i 15 år og nu trues med nedrivning og folkefordrivelse.

Natogeneral kræver ekstra 2000 besættelsessoldater
[Netavisen - link 06.09.10] DR
USA og Nato øverstkommanderende i Afghanistan har anmodet om yderligere 2000 soldater til kampen mod Taliban på trods af vigende støtte til krigen.

Paris: En uges protestaktioner indledt
[Netavisen - link 06.09.10] DR
Franske fagforeninger indledte lørdag en uge med protestaktioner i Paris for at tilkendegive deres modstand mod præsident Nicolas Sarkozys pensionsreformer. Samtidig demonstrerer fagforeningerne og menneskerettighedsgrupper mod nye sikkerhedslove og udvisningerne af tusindvis af romaer.

Italien går i Frankrigs fodspor imod romaer
[Netavisen - link 06.09.10] BBC
En række italienske byer er klar til at deportere romaer ud af landet og jævne deres lejre med jorden. Alt sammen inspireret på EU topplan som afledning fra kriseoffensiven.

Romaprotester i Frankrig mod udvisning
[Netavisen - link 06.09.10] BBC
Tusindvis af mennesker har deltaget i demonstrationer i Paris og 130 andre franske byer i protest mod regeringens politik med at deportere romaer.

Amerikanske tropper går i kamp i Irak
[Netavisen - link 06.09.10] antiwar (eng)
Fem dage efter Obamas tale om at amerikanske kamptropper blev trukket tilbage og ikke længere ville deltage i kamphandlinger i Irak, blev de engageret i kampe med den irakiske modstand, som angreb militært hovedkvarter i Bagdad. Udover de tilbageværende 50.000 amerikanske tropper og et meget stort antal 'militærrådgivere' fra en række lande er der mer end 100.000 udenlandske lejesoldater i Irak, og antallet vokser.
Se også
Irak: Stærk stigning i antallet af lejesoldater
[Netavisen - link 06.09.10] antiwar (eng)
Private sikkerhedsfirmaer også involveret i kampoperationer

Tyskland tager 12 år mere med atomkraft
[Netavisen - link 06.09.10] DR
Lederne af de tyske regeringspartier er nået til enighed om en længere levetid for landets atomkraftværker og om en ny atomskat for de store el-elskaber, skrive det tyske nyhedsbureau DPA med henvisning til regeringskilder i Berlin

Britisk general: Volden i Afghanistan bliver værre
[Netavisen - link 06.09.10] BBC
Det er op ad bakke mod fjenden i øjeblikket, udtaler britisk general. Modstandsbevægelsen slår til stadig flere steder og er svært at lokalisere.

En million har ikke fået hjælp i Pakistan
[Netavisen - link 06.09.10] DR
Den pakistanske regering indrømmer, at omkring en million ofre for de store oversvømmelser i sidste måned overhovedet ingen hjælp har fået.

Toppolitiker: Belgien tæt på deling
[Netavisen - link 06.09.10] DR
En af Belgiens mest fremtrædende politiske ledere advarer forud for nye regeringsforhandlinger sine landsmænd om, at de må være forberedte på en opløsning af landet.

Demonstranter kastede sko og æg mod Blair
[Netavisen - link 04.09.10] Information
Den tidligere britiske premierminister Tony Blair blev mødt af en byge af æg fra demonstranter, da han for første gang skulle signere bøger i en boghandel. Flere af demonstranterne bar skilte med tekster, der henviste til Blairs rolle i Irakkrigen, såsom ” Blair løj, millioner døde” og “Bur ham inde for folkedrab”.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder