Netavisens nyhedslinks uge 23
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Polen anholder Mossad-agent
[Netavisen - link 13.06.10] BT
De polske myndigheder har på tysk anmodning anholdt en formodet Mossad-agent, som menes at have spillet en rolle i drabet på en Hamas-leder i Dubai, oplyser den tyske statsanklagemyndighed. - Han blev anholdt i Warszawa og er mistænkt for illegalt at have anskaffet sig et tysk pas.

Fattige sydafrikanere taber VM i fodbold
[Netavisen - link 12.06.10] Modkraft
30 milliarder kroner bruges på nye fodboldstadions, luksusbyggeri og infrastruktur til turister, mens landets fattige tvangsforflyttes i forbindelse med VM i fodbold i Sydafrika.

Japan frygter græske tilstande
[Netavisen - link 11.06.10] epn.dk
Finanskrisen trækker dybe spor i Japan. Landets nye premierminister sammenligner den økonomiske situation med Grækenland. Naoto Kan vurderer, at der er risiko for at Japan ikke kan betale sin gæld.

Video: Israels angreb på Mavi Marmara
[Netavisen - link 11.06.10] vimeo.com
Video fra Israels piratovergreb på Gaza fredsskibet Mavi Marmara den 30. maj som resulterede i mange døde og sårede.

EU gør næsten alt tilladt i markedsføringen - også i Danmark
[Netavisen - link 10.06.10] Politiken
En EU-dom fjerner danske forbud mod bl.a. gaver som tilgift i butikken.

EU vil kontrollere medlemslandenes budgetter
[Netavisen - link 10.06.10] Arbejderen
EU-landene skal sende deres forslag til finanslove til kontrol i EU, før de bliver fremlagt i de nationale parlamenter. Det har de 27 finansministre vedtaget på et nyligt møde. Det er sket med regeringens velsignelse, selvom Danmark ikke er med i euroen.

Holland: Fremmedfjendtlige Wilders har stor fremgang
[Netavisen - link 10.06.10] Politiken
Den fremmedfjendtlige Geert Wilders parti "Frihedspartiet" stormer frem ved det hollandske valg. Alt tyder på at de er gået frem fra 9 mandater til 23 mandater ud af de 150 pladser i parlamentet.

Video: Talibans forårsoffensiv i fuld gang
[Netavisen - link 10.06.10] Frit Afghanistan Blog
Et indslag på den engelsksprogede udgave af tv-stationen Al-Jazeera den 22. maj viser, at Talibans forårsoffensiv, Operation al-Fatah (Sejr), som indledtes den 10. maj, er i fuld gang med masser af angreb på de terroristiske NATO-besættelsestropper

Taliban: Om ”fredsjirgaen” i Kabul
[Netavisen - link 10.06.10] Frit Afghanistan Blog
DOKUMENTATION: Udtalelse fra Det Islamiske Emirat Afghanistan (Taliban), 1. juni 2010

Stigende frygt for græsk statsbankerot
[Netavisen - link 09.06.10] epn.dk
Verdens investorer tror ikke på EU´s "redningspakke" på 1000 milliarder dollars vil hindre et økonomisk kollaps med statsbankerot i Grækenland.

USA's kæmpegæld vokser i rasende fart
[Netavisen - link 09.06.10] epn.dk
USA's astronomiske statsgæld vil i 2015 udgøre 102 pct. af nationens forventede bruttonationalprodukt (BNP) mod aktuelt 93 pct. Den dystre prognose fremgår af en rapport, som det amerikanske finansministerium afleverede til Kongressen fredag aften, skriver nyhedsbureauet Reuters. USA har fordel af verdenshandel i dollar, ellers var de i Grækenlands situation. Men det kan alligevel ikke blive ved med at holde advarer analytikere.

Israel fordømt ved euroasiatisk topmøde
[Netavisen - link 09.06.10] aljazeerah (eng)
21 af de 22 deltagende stater på det euroasiatiske topmøde i Istanbul fortdømte Israel i en udtalelse fra det nylige topmøde. Kun Israel afsløg at godkende udtalelsen der fordømte Israels dødelige raid imod nødhjælpsskibet på vej til Gaza.

Afghanistan: Nato-forsyningskonvoj tilintetgjort
[Netavisen - link 09.06.10] BT
50 forsyningslastbiler, der var på vej til Afghanistan blev tirsdag sat i brand og mindst 7 blev dræbt. Angrebet skete tæt ved Pakistans hovedstad, Islamabad.

Generalstrejke i Spaniens offentlige sektor
[Netavisen - link 08.06.10] aljazeera (eng)
De spanske fagforeninger opforder til massemobilisering og strejke i protest mod den socialdemokartiske regerings nedskæringsplan på 5 milliarder euro. 2,5 millioner er ansat i den offentlige sektor i Spanien.

Tysk nedskæringsplan på 595 mia. kr.
[Netavisen - link 08.06.10] epn.dk
Tysklands regeringschef har fremlagt den største plan for nedskæringer i forbundsrepublikkens historie. Også her rettes der angreb på arbejdsløse.

10 Nato-soldater dræbt i Afghanistan
[Netavisen - link 08.06.10] Kristeligt Dagblad
Taliban oprørerne slår stadig oftere til mod besættelsesstyrken. Nato oplevede mandag en af alliancens blodigste dage i Afghanistan i flere måneder. I alt 10 Nato-soldater blev dræbt rundt om i landet

USA frygter ny finanskrise
[Netavisen - link 07.06.10] epn
Ingen har overblik over, hvem der har 15.800 mia. kr. i klemme i Grækenland, Spanien og Portugal. Hverken regeringer, centralbanker, investorer eller finansverdenen selv har noget overblik over kreditorerne.

Euroafstemninger sparket ud i fremtiden
Den græske finanssyge, sydeuropæiske landes vaklende økonomier og krisen i eurosamarbejdet har igen sat Danmarks, Sveriges og Storbritanniens fremtid i 'Euroland ' på dagsordenen. men Danmark og Sverige sparker euroafstemninger ud i fremtiden, fordi de frygter resultatet af en afstemning nu. Derimod er det tvivlsomt, om Storbritannien nogensinde tager en afstemning om indførelse af euroen, udtaler forsker.

Israels regering vil fjerne demokratisk figenblad
[Netavisen - link 07.06.10] Klassekampen (no)
Knesset-medlem Hanin Zuabi står i fare for at blive frataget sit israelske statsborgerskab efter at have deltaget i Gaza-konvojen.

Israel likviderede fredsaktivister
[Netavisen - link 06.06.10] Nordjyske
De ni dræbte aktivister blev ramt af 30 skud. En af de ni aktivister, der blev dræbt af israelske soldater på en båd uden tyrkisk flag med nødhjælp til Gaza mandag, blev skudt i hovedet fra blot 45 centimeters afstand.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder