Netavisens nyhedslinks uge 42
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Irak: Danmark overlod fanger til torturpoliti
[Netavisen - link 23.10.10] BT
På trods af advarsler om at irakisk politi torturerer og mishandler fanger, har den danske besættelsessoldater medvirket til at tage et hidtil ukendt højt antal irakere til fange og overlade dem til det irakiske politi. Det fremgår af de mere end 391.832 lækkede amerikanske militærlogs, som i dag ventes offentliggjort af organisationen WikiLeaks

Danmark overhørte advarsler om irakisk tortur
[Netavisen - link 23.10.10] Information
Lækkede Irak-logs dokumenterer, at den danske styrke i Irak har medvirket til at tage et hidtil ukendt højt antal irakere til fange og overlade dem til irakisk politi. Det skete, selv om koalitionen bevidnede og blev advaret om politikorpsets torturmetoder. Danmark kan ikke løbe fra ansvaret, vurderer eksperter

Wikileaks offentliggør 391.832 hemmelige Irak-dokumenter
[Netavisen - link 23.10.10] Information
Information har som det eneste danske medie haft forhånds-adgang til de hundredetusinder af krigsdokumenter, der udgør verdenshistoriens største lækage af militære oplysninger

Offentligt ansattes løn er sat i bakgear
[Netavisen - link 21.10.10] politiken.dk
Priserne stiger mere end 800.000 offentligt ansattes lønninger. Symbolske lønstigninger venter i de kommende år.

Racistiske mordforsøg: To indvandrerkvinder ramt i Malmø, nu 16 skudt
[Netavisen - link 22.10.10] jp
Torsdag aften lød der igen høje skudbrag i Malmø. I Sverige tales om en ny 'lasermand' - en racistisk massemorder, der huserede i 90'erne.
Se også
Gennemgang: Et år med uopklarede skyderier
[Netavisen - link 22.10.10] TV2-Lorry
De uopklarede skyderier begyndte 10. oktober sidste år, hvor den 20-årige Trez West blev dræbt af skud, da hun sad i en bil.Siden er der med jævne mellemrum blevet skudt. En gang på en moske, en anden gang mod personer, der var på restaurant, der var i butikker eller personer som stod og ventede på bussen

EU-parlament vil sikre minimumsindkomst på 60% af gennemsnittet
[Netavisen - link 22.10.10] avisen.dk
EU-parlamentet har stemt ja til en minimumsindkomst, der skal sikre alle EU-borgere mindst 60 procent af den gennemsnitlige indkomst. Over 500.000 danskere har en indkomst under 109.000 kroner svarende til 60-procents-grænsen.

Lækagesag peger mod Søren Gade selv
[Netavisen - link 22.10.10] Børsen
Alt peger på at tidligere forsvarsminister Søren Gade selv var en del af lækken om indsættelse af Jægerkorpset. Samtidig blev Søren Gades forhenværende spindoktor Jacob Winther meddelt at han vil blive sigtet for groft brud på tavshedspligten. Det kom frem under politiets afhøring i torsdagens retssag om lækagebrud.

Danskerne kræver undersøgelse af overbetalings cirkuset
[Netavisen - link 22.10.10] DR
En ny meningsmåling, foretaget af Epinion, viser at 2 ud af 3 danskere, kræver at der bør iværksættes en uvildig undersøgelse af hele forløbet omkring Lars Løkkes overbetaling af privathospitalerne.

TV 2-ansatte kræver møde om slettet Løkke-indslag
[Netavisen - link 22.10.10] berlingske.dk
Trods forklaringer fra TV2chef Mikkel Hertz om, ikke at have politiske motiver for at slette en optagelse med statsministeren, så fastholder de redaktionelle medarbejdere, at der er brug for en forklaring.

3F: Mærsk svigter danske sømænd
[Netavisen - link 21.10.10] 3F
Grunden til, at Mærsk vil flage flere skibe med dansk flag er fordi Danmark er blevet et skattely efter at regeringen i 2001 indførte den såkaldte tonnageskat, der gør Danmark til et skattely.Der er ingen politikere, der tør sige Mærsk imod, udtaler Henrik Berlev.

TV2-chef trygler: Jeg er ingen blå lejesvend!
[Netavisen - link 21.10.10] politiken.dk
En slettet TV 2-optagelse af en hidsig Lars Løkke Rasmussen (V) har skabt vrede blandt kanalens journalister og oppositionen i Folketinget. TV2 chefen påstår han slettede optagelse med vred Lars Løkkke af hensyn til seerne!

Lektor: Helt usædvanligt, at TV 2 sletter Løkke-optagelser
[Netavisen - link 21.10.10] politiken.dk
Lektor fra Journalisthøjskolen og underviser i Tv-journalistik, Thomas Pallesen, forstår ikke TV 2's beslutning om at slette optagelsen, der ifølge Politikens oplysninger er sket imod journalisternes vilje.

DR: Politiet sigter Jacob Winther i lækagesag
[Netavisen - link 21.10.10] berlingske.dk
Flere kilder oplyser overfor DR at Søren Gades tidligere pressechef er sigtet for at have lækket oplysninger om jægerkorpset. En udløber af hele Jægerbogs skandalen som betød at både forsvarschefen og forsvarsminister Søren Gade måtte forlade deres job.

Auditørkorps dropper retssag mod jægersoldat
[Netavisen - link 21.10.10] Politiken
I en pressemeddelelse fra Forsvarets Auditørkorps, hvor man opgiver sagen mod forfatteren, konkluderer auditørerne, at det ikke er muligt for dem at bevise, at oplysningerne i bogen udgør en overtrædelse af tavshedspligten.

Danskerne knokler med bijob
[Netavisen - link 21.10.10] business.dk
Danskerne er det folkefærd inden for EU, der er det mest flittige, når det kommer til at have bijob, viser en ny optælling fra Danmarks Statistik. Det er hele 8,5 procent af alle med arbejde der har bijob.

Norge: Politiet kan ikke finde overvågningsbilleder af Arne Treholt
[Netavisen - link 20.10.10] Politiken
Ovenpå oplysninger om fusk med beviser mod den spionagedømte Jan Treholt, konstaterer efterretningsvæsenet, at de ikke længere kan finde det gamle overvågningsmateriale, som kunne være med til at kaste lys over sagen i forbindelse med en genoptagelse.

Politiet underkendt: 1-0 til Roj-tv
[Netavisen - link 18.10.10] Modkraft
Politiets indefrysning af økonomiske midler tilhørende den kurdiske satellitstation Roj-tv, der tiltalt for at lave propaganda for seperatistbevægelsen PKK, er ulovlige. Det afgjorde byretten tirsdag.

ROJ TV: Tyrkisk appelret stadfæster dom om Fogh-brev
[Netavisen - link 18.10.10] Politiken
54 kurdiske borgmestre er nu endeligt dømt for deres bøn til Danmark om at beskytte Roj-tv

Hvad vidste Ole Sohn hvornår?
[Netavisen - link 18.10.10] Information
Sandsynligvis ved kun Ole Sohn selv og en anden tidligere top-DKP'er, hvornår og hvordan Sohn satte ind over for DKP's østblok-penge. Ingen af dem ville i går interviewes. Eksperter finder det usandsynligt, at Sohn som ny formand ikke vidste, at DKP fik penge fra Sovjet
Se også
Ole Sohns egne ord avisen.dk

Utilfredsheden med aktivering stiger
[Netavisen - link 17.10.10] Ugebrevet A4
Stadig flere arbejdsløse bander aktivering langt væk. Nu synes hver anden ledig, at han ingenting får ud af at blive aktiveret, viser undersøgelse. Kommunerne fristes til discount-aktivering, vurderer ekspert.

Sort rengøringshjælp sexmisbruges
[Netavisen - link 18.10.10] Proletæren (sv) (Sverige:)
Seksuel chikane er normalt i den sorte del af rengøringsbranchen. "Husholdstjenester" er en ekspanderande branche internationalt. Efterspørgslen øger, når den offentlige sektor krymper og sælges ud, og det er borgerskabet, som efterspørger tjenesterne.

På vej mod nederlag: Den danske besættelsesmagt opgiver baser i Afghanistan
[Netavisen - link 17.10.10] Politiken
I Afghanistan er de danske soldater i gang med den største tilbagetrækning nord for Gereshk, siden danskerne indledte en offensiv for tre år siden. Eksperter advarer mod manglende åbenhed.

Færre unge får en uddannelse
[Netavisen - link 17.10.10] DR
En ud af fire danskere har ti år efter, de har afsluttet folkeskolen, ikke fået nogen ungdomsuddannelse. Der er derfor færre unge, som tager en uddannelse i dag, end der var i 1995.

Prisen på bro over Femern flyver i vejret
[Netavisen - link 17.10.10] Politiken
Udgifter til broforbindelse er vokset med 50 procent.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder