Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Danmark klemt i global valutakrig
[Netavisen - link 08.10.10] Børsen
Dansk økonomi bliver ramt af de voksende spændinger på de globale valutamarkeder. Allerede nu taler økonomer om en global valutakrig, hvor land efter land jagter en forbedret konkurrenceevne ved at lade deres valutaer falde i værdi

Kvart milliard spildt i sygehusskandale
[Netavisen - link 08.10.10] Ekstrabladet
Et gigantisk hospitalsbyggeri i Århus er endt med en skandaløs kæmperegning, som i første omgang har resulteret i massefyringer og et tykt sparekatalog fra Region Midtjylland, hvor der skal skæres 300 millioner kroner i næste års budget.

Ministerium gav falsk garanti til rigsrevisor
[Netavisen - link 08.10.10] Politiken
En detaljeret rapport om overbetalingen af landets privathospitaler blev forholdt rigsrevisoren. Sagen mere end stinker.

Anklager vil bruge "lømmelpakken" mod klima-talskvinder
[Netavisen - link 08.10.10] Modkraft
Anklageren vil bruge regeringens "lømmelpakke" mod to talskvinder fra klimanetværket Climate Justice Action. Det fremgik af retssagens første dag i Københavns Byret i går, hvor anklageren sammenlignede demonstration med ulykke på Roskilde Festival, hvor ni blev dræbt.

Anklager sammenligner klimademo med dødsulykke i Roskilde
[Netavisen - link 06.10.10] Politiken
Det står helt klart at anklageren vil gøre alt for at kriminalisere ikke voldelige klimaaktivister i forsøget på at afskrække andre fra at demonstrere med civil ulydighed.

Sundhedsministeriet løj overfor Rigsrevisionen
[Netavisen - link 06.10.10] avisen.dk
Ministerium skjulte omfattende rapport i sagen om for dyr behandling på private sygehuse.

Dansk underskud langt større end EU tillader
[Netavisen - link 06.10.10] epn
Dagens skjulte nyhed: Danmarks underskud for 2010 er på op mod 5 pct.

Social arv giver stor karakterforskel
[Netavisen - link 06.10.10] Politiken
For første gang i Danmark er det blevet undersøgt, hvor stor betydning den sociale arv har for karakterniveauet for børn i folkeskolen. Forældres baggrund har enorm betydning på børns karakterer, viser kvalitetsrapport fra København.

"Civil-militær samtænkning" er blodigt spin!
[Netavisen - link 06.10.10] Modkraft
Danske soldaters tilstedeværelse i Afghanistan fremstilles som humanitært arbejde af danske politikere og militær, mener Læger Uden Grænser. Det er farligt spin, der fører befolkningen bag lyset og gør de humanitære organisationer til blodige skydeskiver.

Badegæster på nakken af SF
[Netavisen - link 06.10.10] Modkraft
Brugere af Sjællandsgade Bad mødte klokken 7.45 op ved SF’s gruppeværelse på Københavns Rådhuset for at forrette morgentoilette. Badeaktivisterne anklager SF for at løbe fra løfte.

Stockholm: Biskop tordner mod Sverigedemokraterna
[Netavisen - link 06.10.10] Modkraft
Det fremmedfjendske parti Sverigedemokraterna udvandrede fra Riksdags-gudstjeneste, da biskop prædikede mod fremmedfjendskhed i forbindelse med Riksdagens åbning.

Elever til Løkke: Min bare røv
[Netavisen - link 05.10.10] Politiken
Med konfetti og rap protesterede unge mod nedskæringer, SU-forringelser og praktikpladsmangel foran Christiansborg. Tusinder af utilfredse unge under uddannelse fyldte Københavns gader i eftermiddags med lilla konfetti, romerlys og høj musik.

Omkring 40 gymnasier besat
[Netavisen - link 05.10.10] Politiken
Dagens demonstrationer er blevet suppleret med besættelser af gymnasier.

Demoleder: Vores demonstrationer er mere relevante nu end nogensinde før
[Netavisen - link 05.10.10] Politiken
Vi har ikke råd til at lade være med at investere i uddannelse, siger formand for gymnasieelever.

Psykisk syge dør af medicin
[Netavisen - link 04.10.10] DR
Psykisk syge mennesker dør hvert år af den medicin, de får af psykiateren eller lægen. Nu vil Landsforeningen af nuværende og tidligere Psykiatribrugere og Foreningen Død i Psykiatrien gøre noget ved problemet.

Rigsrevision anklager regeringen for tilbageholdelse af dokumenter
[Netavisen - link 05.10.10] Politiken
Rigsrevisionen kan dokumentere, at den ikke fik central information om overbetaling af privathospitaler. Informationer om overbetaling af privathospitaler som regeringen bevidst forhold rigsrevisionen

Demonstrationer rammer landet på Folketingets åbningsdag
[Netavisen - link 04.10.10] Politiken
Organisationen 'Unge Ta'r Ansvar' indkalder til demonstrationer klokken 16 for at vise deres utilfredshed med, at bl.a. 8.500 unge mangler en praktikplads som følge af besparelser.

En million danskere uden fagforening
[Netavisen - link 04.10.10] Ugebrevet A4
Ny kortlægning viser, at 4 ud af 10 lønmodtagere står uden for de overenskomstbærende fagforbund. Især yngre, ufaglærte og kortuddannede privatansatte dropper fagforeningen. Truslen mod den danske model er alvorlig, understreger ekspert.

Myte at danskerne ikke strejker
[Netavisen - link 04.10.10] Ugebrevet A4
Det er en myte, at vi har et fredsommeligt arbejdsmarked i forhold til andre lande, viser ny rapport, der sammenligner konfliktniveauet i de forskellige EU-lande. Danmark er på en suveræn førsteplads, når det gælder tabte arbejdsdage på grund af konflikter. Storkonflikten på det offentlige område i 2008 spiller en afgørende rolle, men selv om man ser bort fra 2008, er vi i den øverste halvdel af listen.

Borgerlige politikere boykotter hvervregister

Hvert femte af alle folketingsmedlemmer ønsker ikke at lade sig registrere i Folketingets såkaldte hvervregister over økonomiske interesser og hverv ud over folketingsarbejdet. Især borgerlige politikere - hver tredje - dropper af principielle årsager registret i modstrid med anbefalingen fra Folketingets øverste myndighed, Præsidiet.

FAKTA: Danmark på tilbagetog i Helmand
[Netavisen - link 04.10.10] DR
Danske tropper er siden 2007 trukket længere og længere tilbage. Først opgav man forposten Attal, og nu har man også stoppet patruljerne ved Armadillo

 

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder