Netavisens nyhedslinks uge 36
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Hvidovre Hospital: Fedmeoperation kun til dansktalende
[Netavisen - link 10.09.10] DR
Hvidovre Hospital nægter at fedmeoperere patienter, der ikke taler dansk. Det bryder med retten om lige adgang til sygehusvæsenet.

København vil fortsat investere i ulovlige bosættelser
[Netavisen - link 10.09.10] Modkraft
Trods protester forsætter Københavns Kommune med at poste millioner af kroner i Israels illegale bosættelser.

Ny bog: Politiet forfalskede bevis mod Arne Treholt
[Netavisen - link 09.09.10] Politiken
I januar 1984 blev Arne Treholt, topembedsmand i det norske udenrigsministerium, anholdt for spionage. Han fik 20 års fængsel for sagen, der blev en af de mest omtalte i norsk kriminalhistorie. Men et af de centrale beviser mod manden var konstrueret af efterretningstjenesten

FN vil have DF-top retsforfulgt for racisme
[Netavisen - link 09.09.10] BT
Det er en overtrædelse af FN's konvention om racediskrimination, at dansk politi afviste at føre racismesager mod Pia Kjærsgaard og Søren Espersen, der sammenlignede somaliere og pædofile. Det fastslår den FN-komité, som overvåger konventionen.

Fødevarepriser presser forbrugere
[Netavisen - link 09.09.10] epn
Stigende fødevarepriser presser danskernes indkøbsbudgetter. Og nye prishop er på vej. Jagten på ugens tilbud intensiveres. Samtidig handles der mere discount og smides mindre ud.

Mange unge i praktikknibe
[Netavisen - link 09.09.10] 3F
8.557 unge må spejde forgæves efter en praktikplads, viser de nyeste tal.

Støj dræber 500 danskere om året
[Netavisen - link 08.09.10] DR
700.000 danskere er så plagede af støj, at det er farligt for helbredet og op mod 500 danskere mister hvert år livet på grund af støj.
Se også
Danskerne er plaget af støj DR
Hovedstaden alene er tallet over 100.000. Klik her og se hvor slem støjen er, der hvor du bor Københavns Kommune vil derfor med en ny støjhandlingsplan mindske antallet af boliger, der udsættes for generende støj

København kræver undersøgelse af investeringer
[Netavisen - link 08.09.10] DR
Efter kritik af Københavns Kommunes økonomiske engagement i illegale israelske bosættelser beder overborgmester Frank Jensen nu udenrigsminister Lene Espersen om at sikre, at landets investeringsforeninger overholder loven.

1.000 lærerstillinger sparet væk
[Netavisen - link 07.09.10] avisen.dk
En opgørelse fra Danmarks Lærerforening viser, at kommunerne på baggrund af regeringens nedskæringspolitik har nedlagt over 1.000 stillinger i år.

København aktionerer mod kommunale nedskæringer
[Netavisen - link 07.09.10] Arbejderen
Når politikerne i Københavns borgerrepræsentation samles torsdag den 7. oktober for at vedtage næste års budget, bliver de mødt af massive krav om at undgå nedskæringer på kernevelfærden fra pædagoger, lærere og forældre uden for Rådhusets mure med en fælles faglig markering på Rådhuspladsen.

1.000 milliarder sendt i skattely
[Netavisen - link 07.09.10] DR
På fem år er der strømmet mere end 1.000 mia. kr. fra danske bankkonti til konti i skattely, viser nye data fra Skat.

Arbejdsløse udvider netværk og tjekker jobfirmaer
[Netavisen - link 07.09.10] Modkraft
I løbet af de sidste uger er der kommet to nye lokalafdelinger af arbejdsløshedsinitiativet »Behandl os ordentligt«. Nu vil arbejdsløse i Viborg kontrollere, om de private jobfirmaer i byen laver deres arbejde godt nok.

København har penge i illegale bosættelser
[Netavisen - link 07.09.10] berlingske.dk
Mens den danske regering er imod illegale israelske bosættelser, investerer hovedstaden skattekroner i en række virksomheder, der opretholder konflikten

Grønlændere kræver officiel dansk undskyldning
[Netavisen - link 06.09.10] BT
Danmark bør komme med en officiel uforbeholden undskyldning til de tvangsfjernede grønlandske børn og deres familier, udtaler det grønlandske Atassut parti.

Misbrug af ledige i kommunerne
[Netavisen - link 06.09.10] Ugebrevet A4
Kommuner landet over har inden for de seneste to år skilt sig af med faste medarbejdere og ladet ledige med løntilskud overtage stillingerne. Det dokumenterer tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor. Forbundene FOA og 3F kalder det kassetænkning og misbrug af ledige.

Antifascister demonstrerede mod koncert ved nazi-hovedkvkarteret i Greve
[Netavisen - link 06.09.10] Politiken
"Vores målsætning med dagen er opnået, og der har aldrig været planer om karambolage med politiet, og vi har derfor valgt at sige tak for i dag oven på en succesfuld blokade", udtaler talsmanden Christoffer fra Antifascistisk Aktion i en pressemeddelelse.

Politiet skød tåregas mod unge antinazister
[Netavisen - link 06.09.10] Politiken
En række unge lokale antifascister der havde forsamlet sig foran DNSB's naziborg for at protestere mod en koncert i huset med et naziband, blev mødt med tåregas og masseanholdelse for at sikre nazikoncertens afvikling.

Singleforældre vil gerne flytte i bofællesskab
[Netavisen - link 06.09.10] Politiken
Mere end hver fjerde enlige forælder overvejer at flytte sammen med andre af slagsen, i hvad en kønsforsker kalder "en ny slags familie".

Dansk støtte til internationale missioner falder
[Netavisen - link 05.09.10] jp.dk
Støtten til militære eventyr i udlandet er dalet fra engang 70 % til nu 44 %. 31 procent er imod, at Danmark deltager aktivt i internationale missioner som den i Afghanistan. Det viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

Slagteri hyrer østarbejdere trods masser af ledige danskere
[Netavisen - link 05.09.10] Politiken
Jutland Meat I Struer henter østarbejdere til sit slagteri i stedet for at ansætte danskere, fortæller de ansatte til Avisen.dk. Flertallet af de 180 slagteriarbejdere er nu fra Polen, Østtyskland og Rumænien. De lokale slagteriarbejdere blev fyret, da Danish Crown sidste år lukkede slagteriet i Holstebro. Staten betaler nu deres dagpenge, mens Jutland Meat betaler et rekrutteringsbureau for at hente billige østarbejdere til Struer.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder