Netavisens nyhedslinks uge 25
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Rekordhøjt Nej til euro
[Netavisen - link 25.06.10] Folkebevægelsen Mod EU
Den danske euro-modstand går voldsomt frem i en ny meningsmåling, som Danmarks Statistik har foretaget for Danske Bank. 47,8 pct. siger klart nej mod 32,1 pct. der siger klart ja til euroen.

1400 svenske havnearbejdere nægter at losse israelsk gods
[Netavisen - link 25.06.10] Arbejderen
Svensk Hamnarbetarförbund indledte onsdag nat klokken 24.00 en uges blokade mod israelske skibe og containere i svenske havne.

Nye nedskæringer på hovedstadens sygehuse
[Netavisen - link 25.06.10] Information
Regeringens regionsbudget kræver at der skal ske yderligere nedskæringer på hovedstadens sygehuse som tidligere har betydet fyringer ansatte.

Respektløs behandling på jobcentret
[Netavisen - link 24.06.10] DR
Ubehaget over at miste jobbet bliver fulgt op af respektløs behandling på jobcentret, hvor ledige føler sig mistænkt for socialt bedrageri.  

Sænk broafgift på Øresund
[Netavisen - link 24.06.10] DR
For 10 år siden blev Øresundsbroen indviet med pomp og pragt. Men broen har ikke skabt det vækstboom i København, som flere økonomer havde håbet på.  

Flere lærere står nu uden job
[Netavisen - link 24.06.10] DR
De få lærerstillinger skyldes nedskæringerne i kommunerne som flere steder har ført til ansættelsesstop eller regulære fyringer. Det betyder at også at de nyuddannede lærere har dårlige fremtidsudsigter.

Nu boykotter svenske havne alle varer fra Israel
[Netavisen - link 23.06.10] Politiken
I nat blev de første containere opdaget og stillet til side.

Vestbredden: Ikea leverer kun varer til ulovlige bosættelser
[Netavisen - link 23.06.10] Politiken
Det svenske møbelvarehus Ikea vil gerne køre varer til de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden. Palæstinensiske byer i samme område kan derimod ikke få varer leveret fra Ikea. Det dokumenterer Sveriges Radio

Spareforslag: Tvangsmedicinering og fastspænding
[Netavisen - link 23.06.10] DR
Ikast-Brandes venstreborgmester er så ivirg med at overholde regeringens nedskæringskrav at han foreslår at intensivere tvangsmedicinering og fastspænding af besværlige voksne for at spare. Behandlingsformer Danmark allerede er berygtet forat anvende i stor stil.

Sverige er nu rigere end Danmark
[Netavisen - link 22.06.10] business.dk
Engang blev Sverige kaldt for Nordens fattiggård. Men nu er Sverige seks procent rigere end Finland og også et par procent rigere end Danmark. Det siger EU-statistik.

Danmark står til at kvæle Nato-projekt
[Netavisen - link 22.06.10] Politiken
Som led i forsvarets kommende spareplan vil en enig gruppe politikere anført af forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) melde Danmark ud af tre planlagte Nato-projekter. Det kan få den aggressive krigsalliances planer til at bryde sammen.

Kommuner i gældsfælde for milliarder
[Netavisen - link 22.06.10] epn
Mange danske kommuner gambler med skatteydernes penge ved at optage stærkt spekulative lån.

Faldet i arbejdsstyrken skyldes primært usynlige arbejdsløse
[Netavisen - link 21.06.10] AE
Arbejdsstyrken er faldet mere markant under denne krise end under tidligere kriser - faldet i arbejdsstyrken skyldes dels, at flere tager en uddannelse, og at en del af den udenlandske arbejdskraft er taget hjem - den store forklaring er dog, at mange ikke er registreret som arbejdsløse, fordi de hverken kan få dagpenge eller kontanthjælp

Folkeafstemning om Løkkes suverænitetsafgivelser!
[Netavisen - link 21.06.10] Folkebevægelsen Mod EU
EU topmøde lægger op til at alle medlemslande skal kunne straffes for overtrædelse af euroens spilleregler - den såkaldte stabilitetspagt - uanset landet er med i euroen eller ej. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen støtter ideen.
Se også
Løkke: Ja til sanktioner til lande uden for euroen
[Netavisen - link 21.06.10] Folkebevægelsen Mod EU

Naturfredningsforening vil stoppe gifttransport
[Netavisen - link 21.06.10] Arbejderen
Miljøstyrelsen har – med miljøministerens velsignelse – har netop godkendt, at 10.000 ton af det farlige HCB-affald, som er forbudt over hele verden ifølge FN’s Stockholm-konvention. sejles til Danmark for at blive destrueret på Kommunekemi A/S’ anlæg i Nyborg.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder