Netavisens nyhedslinks uge 15
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


FOA kritiserer multinationale
[Netavisen - link 16.04.10] DR
Fagbevægelsen skal ikke investere pensionspenge i multinationale firmaer, som ikke betaler skat i Danmark, foreslår FOA-formand

Outsourcing koster mange danske jobs
[Netavisen - link 16.04.10] DR
Udflytning af dansker arbejdspladser til udlandet betød i årene fra 2001 til 2006 en årlig nedgang på 6300 arbejdspladser vurderer DI.

336 Lindøarbejdere fyret
[Netavisen - link 15.04.10] Arbejderen
Lindøarbejderne er klar - nu venter de på, at erhvervsliv og politikere viser ansvarlighed og sikrer danske industrarbejdspladser

Norge: Storstrejke i byggeriet
[Netavisen - link 14.04.10] business.dk
En lang række byggepladser i Norge er gået i stå, efter ca. 19.000 bygningsarbejdere er gået i strejke på grund af et sammenbrud i overenskomstforhandlingerne.

Kongehusets »hemmelige økonomi« skal kulegraves
[Netavisen - link 14.04.10] Modkraft
Kovending fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betyder, at de samlede, reelle udgifter til det danske kongehus for første gang skal gøres op. En ekspert forventer, at opgørelsen over kongefamiliens »hemmelige økonomi« vil afsløre, at skatteyderne betaler flere hundrede millioner kroner mere end de officielle budgetter viser.

Amnesty kritiserer skarpt ny udlændingelov
[Netavisen - link 13.04.10] Arbejderen
Regeringen vil tabe et hav af sager ved menneskeret-tighedsdomstolen, hvis de gennemfører ny udlændingelov, advarer Amnesty International i stærk kritisk høringssvar

Retssag mod Jonni Hansen for uddeling af nazistisk propaganda
[Netavisen - link 12.04.10] Modkraft
Rigsadvokaten vil have den danske nazi-leder Jonni Hansen dømt for overtrædelse af racisme-paragrafen på grund af uddeling af nazistiske løbesedler

Fagligt aktiv terrorsigtet
[Netavisen - link 12.04.10] Arbejderen
Den Faglige Klubs støtte til en mordtruet colombiansk fagforeningsmand og et bibliotek er støtte til terrorisme, mener politiet.

Dagslyset slukket for butiksansatte
[Netavisen - link 12.04.10] Ugebrevet A4
Hundredtusindvis af danskere arbejder uden at se så meget som et enkelt solstrejf i løbet af deres arbejdsdag. Det er i strid med arbejdsmiljøreglerne, men indbyrdes kamp mellem myndighederne om, hvem der må skride ind over for overtrædelser gør, at Arbejdstilsynet nu helt har opgivet at gøre noget ved problemet.

Kontanthjælpsmodtagere straffes
[Netavisen - link 12.04.10] Ugebrevet A4
Kontanthjælpsmodtagere bliver i stor stil straffet økonomisk af kommunerne, hvis ikke de overholder aftaler. Ifølge nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen er det især i yderområderne, pisken svinges over kontanthjælpsmodtagere.

Rekordhøj euromodstand i Sverige
[Netavisen - link 12.04.10] Dagens Nyheter (sv
)Modstanden er den højeste, der er målt siden 1997.

Modstandsfolk terrorsigtes
[Netavisen - link 09.04.10] Modkraft
Horserød–Stutthof Foreningen vil ikke bare sidde stille og lytte på anklageren – de vil anklage terrorlovene for brud på grundloven og ytringsfriheden.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder