Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Boykot Israel aktion mod Hennes & Mauritz
[Netavisen - link 12.03.10] Boykot Israel
Lørdag den 11. marts gennemførte Boykot Israel en lille aktion foran H&M´s butikscenter i København

Tøjgiganten H&M møder kritik efter åbning af butik i Israel
[Netavisen - link 12.03.10] Modkraft
Tøjgiganten H&M åbner butik i Israel. »Et skulderklap til en stat, der har begået massakrer«, lyder kritiken fra boykotkampagne, mens globaliseringsekspert vurderer, at forretningskæden kun løber en mindre risiko for tabt investering.

VK vil lave "pensionsregime"
[Netavisen - link 12.03.10] Arbejderen
Regeringen vil skabe et 'helt nyt regime' som skal sikre, at langt færre får førtidspension og fleksjob. Det vil øge fattigdommen, advarer socialrådgiverne

Århus: To antiracister anholdt for plakatophængning
[Netavisen - link 11.03.10] Modkraft
To formodede antiracister er natten til torsdag anholdt for at hænge plakater op med portrætter af seks navngivne White Pride folk. Begge sigtes for krænkelser af privatlivets fred. Antiracistisk Netværk i Århus kender ikke til plakaterne

Antifascist får forlænget isolationsfængsling
[Netavisen - link 11.03.10] Modkraft
Københavns Byret opretholder isolationsfængslingen af en ung mand mistænkt for lovovertrædelser i relation til antifascistisk arbejde.

Århus: Sejr i Thunøgade efter syv ugers blokade
[Netavisen - link 11.03.10] Arbejderen
Syv ugers blokade førte tirsdag til, at der blev lavet aftale om Thunøgade. Bygherren siger, at nu stopper han med byggeopgaver

Din elregning er fordoblet
[Netavisen - link 11.03.10] Arbejderen
Efter at store elselskaber som DONG, Vattenfall og E.ON har opkøbt de offentlige elselskaber, er prisen på el fordoblet

Socialminister fortier post i det ultraliberale Cepos
[Netavisen - link 11.03.10] DR
Regeringens nye ministre, socialminister Benedikte Kiær fra de konservative, sad indtil for nylig også i toppen af den liberale tænketank Cepos, hvis direktør udgav bogen "den retfærdige ulighed". Denne post havde ministeren "glemt" at oplyse på sit cv.

"Det er højrefløjen der er stærkt voldelig"
[Netavisen - link 10.03.10] Modkraft
Selv om der forekommer eksempler på venstreradikal vold, er det højrefløjen der er stærkt og systematisk voldelig. Det mener venstrefløjen i Århus og en ekspert i politisk vold.

Fyringer kan skabe sygeplejerskemangel
[Netavisen - link 10.03.10] dsr.dk
De massive fyringer i Region Hovedstaden kan på sigt skabe mangel på sygeplejersker.

Absurd: Lønstigning skal betales tilbage
[Netavisen - link 10.03.10] epn.dk
De offentlige ansattes løn reguleres efter det private arbejdsmarked. Et normalt efterslæb som nu forvandles til løntilbageholdenhed for offentligt ansatte pga. den lave lønudvikling på det private område. En absurd aftale som ikke dækker årtiers lønefterslæb for offentligt ansatte.

Privatuniversiteter lagt på hylden
[Netavisen - link 10.03.10] Ekstrabladet
Den tidligere videnskabsministers ambitioner om indførelse af privathospitaler er ikke afblæst men lagt på hylden. - For nærværende agter jeg ikke at arbejde videre med spørgsmålet om private universiteter, udtaler den nye videnskabsminister. Måske er det taktikken i forhold til et kommende folketingsvalg der spøger.

Nedskæringer på daginstitutionerne
[Netavisen - link 10.03.10] Arbejderen
Københavnske forældre frygter massefyringer blandt pædagogerne, efter Rådhuset har meldt en ny millionbesparelse ud på daginstitutionerne.

Skolelærere smides på porten
[Netavisen - link 09.03.10] DR
Flere kommuners økonomi er så elendig, at de er begyndt fyre folkeskolelærere. Det sker for at få budgettet til at holde i 2010.

Danskerne: Ligeløn nu!
[Netavisen - link 08.03.10] Ugebrevet A4
Der er ikke ligestilling imellem mænd og kvinder på det danske arbejdsmarked, og derfor er det lige nu den vigtigste sag for landets nye ligestillingsminister Lykke Friis (V). Det siger 6 ud af 10 danskere i en ny undersøgelse. Den nye ministers dagsorden kredser imidlertid om ligestilling i bestyrelser og i universitetsverdenen. LO's næstformand Lizette Risgaard kritiserer Lykke Friis for at bruge sine kræfter forkert.

Større dødelighed blandt efterlønnere
[Netavisen - link 08.03.10] Ugebrevet A4
Den ufaglærte mand, der går på efterløn som 60-årig, har udsigt til at leve næsten fire år kortere end den jævnaldrende akademiker, som fortsætter på arbejdsmarkedet.

Konsulentfesten dykker
[Netavisen - link 08.03.10] Ugebrevet A4
Under opsvinget fordoblede konsulentbranchen sin omsætning og havde sidste år en omsætning på 16 milliarder kroner. Dobbelt så meget som i 2004. Økonomisk krise, overståede kommune¬sammenlægninger, manglende konkurrence og en stigende utilfredshed med konsulenternes kvalitet har skabt en stigende skepsis overfor de dyre konsulenter, der sjældent arbejder for under et par tusinde kroner i timen.

Stormagter aftaler nettets nye grundlov i hemmelighed
[Netavisen - link 07.03.10] Information
Danmark vil hemmeligholde forhandlinger om internettets nye grundlov - antipirattraktaten ACTA. Traktaten kan føre til overvågning, paranoia og vidtrækkende restriktioner på nettet

Rungende islandsk nej til Icesave-lov
[Netavisen - link 07.03.10] DR
Island siger rungende nej til den omstridte Icesave-lov, der handler om tilbagebetaling af omkring 30 milliarder danske kroner til Storbritannien og Holland. Med omkring halvdelen af stemmerne optalt har 93,1 procent sagt nej og 1,6 procent ja. 5,2 procent var blanke, mens 0,1 procent af de afgivne stemmer var ugyldige.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder