Netavisens nyhedslinks uge 09
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Stormagter aftaler nettets nye grundlov i hemmelighed
[Netavisen - link 07.03.10] Information
Danmark vil hemmeligholde forhandlinger om internettets nye grundlov - antipirattraktaten ACTA. Traktaten kan føre til overvågning, paranoia og vidtrækkende restriktioner på nettet

Rungende islandsk nej til Icesave-lov
[Netavisen - link 07.03.10] DR
Island siger rungende nej til den omstridte Icesave-lov, der handler om tilbagebetaling af omkring 30 milliarder danske kroner til Storbritannien og Holland. Med omkring halvdelen af stemmerne optalt har 93,1 procent sagt nej og 1,6 procent ja. 5,2 procent var blanke, mens 0,1 procent af de afgivne stemmer var ugyldige.

Baroso vil afskaffe selvstændig økonomisk politik
[Netavisen - link 05.03.10] folkebevaegelsen.dk
- Vil regeringen og Folketinget sige ja til, at Danmark ikke længere må føre egen økonomisk politik, som kommissionsformanden foreslår? spørger Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU

Island: 74 pct. vil stemme nej til Icesave
[Netavisen - link 05.03.10] folkebevaegelsen.dk
Ny meningsmåling viser solidt flertal mod Icesave-loven, som Island stemmer om lørdag

370.000 danskere uden mulighed for dagpenge eller kontanthjælp
[Netavisen - link 05.03.10] AE
Hver syvende beskæftigede i Danmark kan ikke få hjælp fra det offentlige, hvis de mister deres arbejde. Årsagen er, at mange beskæftigede står uden for a-kassesystemet, samtidig med at deres formue eller ægtefællens indtægt er for høj. Boligejere kan risikere, at boligen ender på tvangsaktion, hvis de mister jobbet. Også unge rammes hårdt.

Rekordhøjt fattigdomsniveau har bidt sig fast
[Netavisen - link 05.03.10] AE
Fattigdommen i Danmark bliver ved med at stige, og der er nu over 300000 fattige i Danmark - ser man på udviklingen fra 2001-2007, er gruppen af fattige eksklusiv studerende steget med intet mindre end 50 procent - en fremskrivning af indkomsterne til 2010 viser, at det rekordhøje fattigdomsniveau i Danmark har bidt sig fast.
Se også
Den langvarige fattigdom i Danmark stiger fortsat
[Netavisen - link 05.03.10] AE
Antallet af personer, der hænger fast i fattigdom, stiger fortsat i Danmark, og der er nu 80000 personer, der har hængt fast i fattigdom i 3 år i træk - det er en stigning på omkring 50 procent i perioden fra 2001 og frem til i dag.

Krisen lukker stadig flere virksomheder
[Netavisen - link 05.03.10] avisen.dk
533 virksomheder drejede i februar nøglen om. Dermed gik 16 procent flere danske firmaer konkurs i forhold til året før.

Ny måling bekræfter islandsk nej til EU
[Netavisen - link 05.03.10] folkebevaegelsen.dk
56 pct. siger nej til medlemskab, som kun 33,2 pct. ønsker i ny meningsmåling fra Capacent, der også sidste år konstaterede stor EU-modstand i to målinger

Etta Cameron gav smerten vinger
[Netavisen - link 05.03.10] kpn.dk
Jazz og gospelsangeren Etta Cameron er død efter længere tids sygdom. Hun sang for livet

De israelske krigsforbrydere fortørnet over dansk FN afstemning
[Netavisen - link 04.03.10] berlingske.dk
Det Israel som gennemførte massive massakrer på civilbefolkningen under Gaza bombardementet kritiserer forsigtig dansk afstemning i FN om Gaza som går Israel imod.

Nu prikkerunde på Rigshospitalet
[Netavisen - link 03.03.10] Ekstrabladet
Vanviddet fortsætter. Regeringens undergravning af det offentlige sygehusvæsen betyder nu at 104 ansatte på Rigshospitalet i København i dag får deres fyreseddel. Heriblandt sygeplejersker, læger, sosu-assistenter og lægesekretærer.

Dommere siger nej til EU-overvågning
[Netavisen - link 03.03.10] business.dk
Forbundsdomstolen i Tyskland kalder massiv indsamling af tele- og e-postoplysninger, som det også sker i Danmark, uforeneligt med privatlivets fred.

Økonomer: Nej til Euro
[Netavisen - link 03.03.10] Ekstrabladet
Danmark bør ikke skifte krone ud med Euro mener en række bankøkonomer. Euroen vurderes som et skrøbligt projekt ikke mindst i en tid med økonomisk krise.

Anti-Fascistisk Aktion: Terroranklage er helt hen i vejret
[Netavisen - link 02.03.10] Modkraft
Aktivistgruppen Anti-Fascistisk Aktion afviser efterretningstjenestens beskyldning om forbindelse til terror og voldelig politisk ekstremisme. »Vi er en legitim politisk organisation«, siger en talsmand til Modkraft.

Victor Ostrovsky: 'Journalister er de fødte agenter'
[Netavisen - link 02.03.10] Information
Israel har haft stor glæde af at have en tidligere agent som chefredaktør for Politiken, mener Victor Ostrovsky, forfatter til flere bøger om den israelske efterretningstjeneste Mossad
Se også
Herbert Pundik: Ja, jeg var agent for Mossad
[Netavisen - link 02.03.10] Information
Herbert Pundik har taget hele turen fra frivillig israelsk soldat, agent for den israelske efterretningstjeneste Mossad, der leverede hans indberetninger videre til efterretningstjenesten på Kastellet, utrættelig forsvarer af Israel til i dag at være nær ved en sakrosant kommentator på Politiken med afgørende indflydelse på danskernes kritiske holdning til Israel

Svenske journalister: kortlægning af højreekstreme stadig nødvendigt

[Netavisen - link 02.03.10] Modkraft
Journalistgruppen Expo vil fortsat registrere det yderste højre, som man har gjort i 15 år. Sammen med den verdenskendte krimiforfatter Stieg Larsson har Expo skabt arkiv, hvor også danske nazister optræder.

Hvide kitler siger stop
[Netavisen - link 01.03.10] Arbejderen
Tirsdag demonstrerer en række fagforeninger i Region Hovedstaden på slotspladsen i protest mod fyringer. De tror, protesterne spreder sig.

Frustrationen og vreden vokser blandt offentligt ansatte
[Netavisen - link 01.03.10] Ugebrevet A4
Frustrationerne hænger uden på tøjet hos rigtig mange pædagoger i vuggestuer, børnehaver og fritidshjem. Spareiveren i nogle kommuner har nemlig været så stor, at der knap nok er tid til at læse eventyr for børnene. Forsker mener, at fagbevægelsen skal gå i fælles front for at bekæmpe nedsmeltningen af velfærdssamfundet.

Generation ung arbejdsløs i Europa
[Netavisen - link 01.03.10] Ugebrevet A4
Arbejdsløsheden blandt unge i Europa stiger markant som følge af den økonomiske krise, og vil give de unge vanskelige vilkår på arbejdsmarkedet i fremtiden og være en kilde til social uro.

Scorer kassen på at smide syge ud
[Netavisen - link 01.03.10] 3F
Sagsbehandlere får i flere kommuner jackpot for at stoppe sager om sygedagpenge.

3F'erne imod social dumping

[Netavisen - link 01.03.10] Arbejderen
En meningsmåling viste for nylig, at 71 procent af 3F`s medlemmer ser det som det største problem overhovedet og er parat til at gå i konflikt for at få sat ind over for den sociale dumping.

Ok2010: Forlig eller forlis?
[Netavisen - link 01.03.10] 3F
Overenskomstforliget mellem industriens parter risikerer at kuldsejle på grund af lave lønstigninger og utilfredshed fra HK/Privat. Samtidig har lønmodtagerne ikke tillid til, at de lokale lønforhandlinger kan forbedre resultatet mærkbart.

Kommunerne truer med lock-out
[Netavisen - link 26.02.10] Politiken
Kommunernes Landsforening lægger op til lock-out såfremt der ikke opnås forlig ved kommende overenskomstforhandlinger.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder