Netavisens nyhedslinks uge 46
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
MedierEU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Britisk torturskandale i Irak
[Netavisen - link 14.11.09] information.dk
Efter at avisen Ïndependent har skrevet om anklager om tortur og voldtægt af civile irakere er der nu sat en undersøgelse i gang. Avisen skrev om 33 påståede tilfælde af britiske soldaters anvendelse af tortur og torturteknik og om at besættelsessoldaterne forsøgte at efterligne den seksuelle og psykiske tortur fra det amerikanske Abu Graib Fængsel tilbage i 2004.

Independent: Britain´s Abu Graib?
[Netavisen- link 14.11.09] Independent (eng)

Stor amerikansk mililtærbase i Kabul bombeangrebet
[Netavisen - link 13.11.09] politiken.dk
Militærkonvoj udenfor den amerikanske militærbase Camp Phoenix i Afghanistans hovedstad Kabul angrebet af modstandsbevægelsen. Flere udenlandske besættelsessoldater er dræbt. Basen er et logisktisk knudepunkt og specialiseret i at træne den afghanske kollaboratør hær.

NATO tvunget til ny "overgangsfase" i Afhanistan
[Netavisen - link 13.11.09] politiken.dk
Den styrkede modstandsbevægelse og den øgede modstand mod krigen i de krigsførende lande tvinger Nato til at forsøge at få afghanske soldater til bære tabene.

Honduras: Modstandsfront boykotter præsidentvalg
[Netavisen - link 12.11.09] modkraft.dk
Modstandsfronten mod statskuppet i Honduras anklager USA for at støtte kupmagerne. Fronten opfordrer til boykot af valget den 29. november.

Masseprotester i Nepal
[Netavisen - link 12.11.09] berlingske.dk
Titusindvis af maoistiske aktivister demonstrerer i Nepals hovedstad, Kathmandu. Omringede regeringskontorer og blokerede alle indfladsveje til bygningerne.

På besøg hos Mumia Abu-Jamal
[Netavisen - link 11.11.09] autonominfoservice.net
Interview med Rolf Becker, kendt tysk skuespiller og forfatter, om hans indtryk af et besøg hos Mumia Abu-Jamal i september 2009. I 1982 blev Mumia Abu-Jamal anklaget for at have myrdet en politibetjent. I en skueproces, der varede to dage,  blev Mumia kendt skyldig i mordet og dømt til døden.  

Venezuela forbereder sig mod amerikansk aggression via Colombia
[Netavisen - link 09.11.09] BBC (eng)
Venezuelas præsident Hugo Chavez opfordrer de væbnede styrker til at forberede sig mod aggression fra Columbia. Opfordringen kommer efter USA´s nylige aftale om yderligere amerikanske baser i Columbia tæt op ad Venezuelas grænser.

Officielt amerikansk dokument afslører intentionerne bag USA-Columbia militæraftalen
[Netavisen - link 09.11.09] venezuelaanallysis.com (eng)
Amerikansk dokument afslører USA´s hensigter med basen i Palanquere Columbia om at den vil give Pentagon "en mulighed for at gennemføre fuld spektrum operationer i hele Sydamerika..." . Det modsiger helt den officielle forklaring der foregiverr baseaftalen er vendt mod narkotrafik og terrorrisme.

Læger alarmerer: Klimaændringer betyder folk allerede dør
[Netavisen - link 09.11.09] information.dk
Klimaforandringerne kommer til at koste millioner af menneskeliv og allerede nu ses en øget forekomst af malaria i Afrika. Det siger den verdensomspændende lægeforening, World Medical Association, der kritiserer verdens regeringer for ikke at have fokus nok på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringerne.

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder