Netavisens nyhedslinks uge 44
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
MedierEU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Drømmen om EU som den 3. supermagt
[Netavisen - link 30.10.09] dr.dk
Den danske udenrigsminister åbenbarer sine og EU´s imperialistiske drømme om EU som en ny supermagt, når de har fået Tjekiet manipuleret på plads og Lissabon traktaten kan sættes i værk.

Udskydelse af tjekkisk dom forsinker Lissabon-traktaten
[Netavisen - link 29.10.09] Folkebevægelsen mod EU
Den tjekkiske forfatningsdomstol meddeler først i næste uge om, Lissabon er i strid med tjekkisk lov. Dermed udskydes den endelige ratificering og fordelingen af topposterne i EU

Krisen øger fattigdommen i Europa
[Netavisen - link 29.10.09] Politiken
50 millioner borgere i EU er i »fattigdommens risikozone« mener Røde Kors-rapport. Fattigdommen rammer især eneforsørgere, migranter og minoriteter, men også folk fra middelklassen må nu søge hjælp, især ved arbejdsløshed.

Taleban slår til i Kabuls hjerte
[Netavisen - link 28.10.09] Politiken
Taleban har indledt kampagne for at forstyrre anden runde af det afghanske svindelvalg med et angreb på FN-tilholdssteder Kabul. 6 udenlandske FN-folk meldes dræbt. FN spiller en hovedrolle i organiseringen af valget - og har sanktioneret den ulovlige besættelse af Afghanistan.

Amerikansk embedsmands opsigelse: Afghanistan krigen er forkert og formålsløs
[Netavisen - link 28.10.09] antiwar.com (eng)
Amerikansk embedsmand udstationeret i Afghanistan har i et opsigelsesbrev gjort sig klart hvor forkert og formålløs USA´s fortsatte krig mod de afghanske modstandsfolk er. Sammenligner det med USAs krig i Vietnam.

Dansk fredsvagt anholdt af israelsk politi
[Netavisen - link 28.10.09] modkraft.dk
En dansk fredsvagt blev mandag den 26. oktober anholdt af israelsk politi, da han besøgte en udsat palæstinensisk familie i Sheik Jarrah-kvarteret i Østjerusalem. Fredsvagten blev løsladt efter 26 timer.

EU-klimamål truer Maldivernes eksistens
[Netavisen - link 28.10.09] Folkebevægelsen mod EU
EU fastholder et mål om max 2 graders global temperaturstigning - selvom bl.a. ø-staten Maldiverne stort set udslettes ved 1,5 graders stigning og eksperterne advarer om drastiske konsekvenser

UK: Klimaaktivister stopper kulværk og kulmine
[Netavisen - link 27.10.09] Climate Justice Action (eng)
Mandag morgen klatrede aktivister op i skorstenen på et kulværk i Oxfordshire og blokerede en kulmine i Derbyshire som protest mod klimaforandringerne.

Israel saboterer vandforsyning til palæstinenserne
[Netavisen - link 27.10.09] politiken.dk
Palæstinensernes sundhed er truet af mangel på rent drikkevand, siger Amnesty. Palæstinenserne tørster mens bosætterne vælter sig i svimmingpoolen.

Spørgsmål til Merkel: Hvordan udnævne tysk finansminister der "glemte" 100.000 DM
[Netavisen - link 26.10.09] politiken.dk
Hollandsk journalist afklædte Angela Merkel på pressemøde: Hvordan kunne hun udnævne Wolfgang Schäuble til finansminister, en mand, der havde ”glemt”, at han havde 100.000 D-mark liggende i sin skrivebordsskuffe, som han havde modtaget fra en våbenhandler.

Studerende i Kabul afbrænder Obamas billede foran parlament
[Netavisen - link 26.10.09] Xinhua. (eng)
Obamas billede brændtes af, mens studerende fra universitetet i Kabul råbte Død over Amerika og protesterede mod NATO's drab på civile.

Succes for besætterne: Mere end 1/3 af afghanerne lever under fattidomsgrænse
[Netavisen - link 26.10.09] Xinhua. (eng)
USAs og NATOs krig og besættelse af Afghanistan viser stadig nye resultater. Nu lever 12 af de 30 millioner afghanere under fattigdomsgrænsen, og dén er blandt de laveste i verden. 3 millioner er børn under fem år, og 2.4 millioner er enlige mødre.

Irak: Bombeangreb øger Malikis vanskeligheder
[Netavisen - link 26.10.09] The Star ca. (eng)
Bilbomberne i Baghdad dræbte 147, heraf en del af Baghdads bystyre, samt 35 ansatte i justitsministeriet. Over 700 blev såret. Den amerikansk indsatte og pro-iranske præsident Maliki har gjort 'sikkerhed' til sin mærkesag op efter den amerikanske tilbagetrækning fra bypatruljering og op til det kommende præsidentvalg. Attentatet demonstrerer den manglende sikkerhed, og at den irakiske modstand stadig er i stand til at rette ødelæggende angreb på både besættelsesmagten og lakajregimet.

Nepals befrielseshær står foran nye opgaver
[Netavisen - link 26.10.09] Proletæren (sv)
I 2. del af Proletærens reportage fra det prærevolutionære Nepal ses der på den maoistiske hær, som i alt væsentligt har beholdt sin styrke og derved understøtter den revolutionære politiske kamp.

Masseudvandring fra Baltikum
[Netavisen - link 26.10.09] berlingske.dk
Estland, Letland og Litauen er hårdt ramt af den internationale økonomiske krise. Den massive arbejdsløshed har sat en bølge af udvandring igang.

UK: Første demo i mange år mod Afghanistan-krigen
[Netavisen - link 26.10.09] BBC (eng)
Mange soldater og pårørende deltog i den første demonstration mod Afghanistan-krigen siden dens begyndelse i 2001 i London, arrangeret af Stop the War-koalitionen. 5000 deltog ifølge politiet, 10.000 ifølge arrangørerne.
Se også
Englænderne tror krigen i Afghanistan ender med nederlag
[Netavisen - link 26.10.09] Channel4 (eng)
Hele 84 pct. af briterne mener krigen i Afghanistan er tabt. Nu kræves den afsluttet.

Video: Ehud Olmert afbrudt i San Francisco
[Netavisen - link 26.10.09] Information Clearing House. Video (eng)
Den fhv. israelske premierminister Ehud Olmert blev afbrudt af en masseaktion af demonstranter, da han talte i San Francisco. Demonstranterne søgte at gennemføre en borgerarrestation p.g.a. hans krigsforbrydelser i Gaza.

Selv det bedste biobrændstof er værre end benzin
[Netavisen - link 26.10.09] Ingeniøren
Energiafgrøder dyrket til at fremstille biobenzin er mere belastende for atmosfæren, end hvis vi blot hælder fossiler i tanken, konkluderer et amerikansk forskerhold.

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder