Netavisens nyhedslinks uge 42
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
MedierEU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Klimaaktivist nægtet udrejse fra England
[Netavisen - link 16.10.09] modkraft.dk
En engelsk klimaaktivist på vej til internationalt klimamøde i København er blevet nægtet udrejse fra England. Myndighederne bruger terrorlovgivningen til at stoppe aktivisten.

Briterne vil deportere irakere til Bagdad
[Netavisen - link 15.10.09] information.dk
Storbritannien vil i denne uge følge i Danmark og Sveriges fodspor og på trods af FN henstillinger tvangshjemsende omkring 40 irakere til det urolige centrale Irak, siger flere britiske organisationer, der overvåger behandlingen af afviste asylansøgere.

FN: Over én milliard sulter
[Netavisen - link 14.10.09] Berlingske Tidende
Antallet af sultende i verden når i år op over én milliard mennesker. Det er det største antal i fire årtier. Det oplyser FN's fødevareorganisation.
Se også
Millioner mister fødevarehjælp
[Netavisen - link 14.10.09] Arbejderen
- Vi står overfor en stille tsunami (af sult). Du kan ikke se eller høre den, men i alle disse landsbyer dræber den lige så mange mennesker, siger Josette Sheeran fra FN

Afghanistan: NATO mister kontrol med Kunduz-provinsen
[Netavisen - link 14.10.09] Arbejderen
Taleban har fuldstændigt taget kontrol med provins i den nordlige del af Afghanistan. Provinsen har ellers været regnet for en af de mest sikre for besættelsesmagten.

EU: Privatisering af postservice dumper lønnen
[Netavisen - link 14.10.09] Arbejderen
Postarbejdere i flere EU-lande fået dramatisk forringede løn og arbejdsforhold i takt med den EU-dikterede privatisering af postsektoren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af det østrigske center for forskning i arbejds- og leveforhold, FORBA.

Obama: 13.000 flere besættelsessoldater til Afghanistan
[Netavisen - link 13.10.09] DR
Nobel-krigeren Obama vil sende 13.000 flere besættelsessodater til Afghanistan udover de 21.000 ekstra soldsater som tidligere er besluttet.

Nepal: Selvkritiske maoister samler til nye protester
[Netavisen - link 12.10.09] Proletæren (sv)
"Vi har på den hårde måde lært, at det er umuligt at anvende det eksisterende statsapparat," siger en repræsentant for Nepals forenede maoistparti, som nu genovervejer sin taktik og kæmper med fraktioneringer efter at være udtrådt af regeringen i maj.

Kim Jong Il ønsker fred med USA
[Netavisen - link 12.10.09] Arbejderen
Nordkorea er klar til en ny runde sekspart-forhandlinger - dog under forudsætning af, at der først afholdes et tosidet møde mellem Pyongyang og Washington.

USA sidder på Honduras
[Netavisen - link 12.10.09] Arbejderen
Honduras er det land i Mellemamerika, hvor USA har haft størst militær, politisk og økonomisk indflydelse i det 20. århundrede. I dag huser landet stadig en stor USA-militærbase.

Livsfarligt at blive gravid i Afrika
[Netavisen - link 12.10.09] Flamman (sv)
Mødredødeligheden i Afrika er en pågående katastrofe, som kontinentets regeringer umiddelbart må begynde at tage alvorligt og handle mod. Hvert år dør flere end 250.000 afrikanske kvinder af komplikationer i forbindelse med graviditet eller fødsel.

Obama holder israelske atomvåben hemmelige
[Netavisen - link 10.10.09] Washington Times (eng)
Barack Obama, der er tildelt Nobelprisen blandt andet fordi han vil hindre spredning af atomvåben, har fornyet en fire årtier gammel aftale med Israel om at undgå at israelske atomanlæg og -våben udsættes for international kontrol.

_____________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder