Netavisens nyhedslinks uge 26
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Rusland: Druk vil drastisk reducere befolkningstallet
[Netavisen - link 25.06.09] Politiken
Druk dræber halvdelen af mænd mellem 15-54 år. Overdødeligheden for mænd i aldersgruppen er fem gange højere end i Vesteuropa. For kvinder er den tre gange højere. Blandt de sygdomme, der angives som årsag til den alkohol-forårsagede overdødelighed, er leverkræft, strubekræft, skrumpelever og sygdomme i bugspytkirtelen.

U2-stjerner vil sikre irsk ja til Lissabon
[Netavisen - link 25.06.09] Arbejderen
U2-guitarist Edge og U2-manager Paul McGuinness stiller sig i spidsen for en kampagne for et irsk ja til Lissabon

Blair og Brown i knibe om Irak-krig
[Netavisen - link 25.06.09] Politiken
Både premierminister Brown og Tony Blair havde håbet, at en Irak-undersøgelse af det manipulerede grundlag for at gå i krig mod Irak ville blive hemmelig. Men det var åbenbart for tykt til at kunne fastholde det mindste skær af en undersøgelse.

Victor Jara tvunget til russisk roulette før han blev myrdet
[Netavisen - link 23.06.09] Politiken
36 år gammelt drab på den elskede folkesanger Victor Jara rulles op i Chile.

En milliard mennesker sulter
[Netavisen - link 23.06.09] Modkraft
Finanskrisen har sendt yderligere 100 millioner ud i hungersnød, hvilket bringer antallet af sultende på verdensplan rekordhøjt op på en milliard. Det fremgår af en ny rapport fra FN.

Over en milliard mangler vand
[Netavisen - link 23.06.09] Arbejderen
Når over en milliard mennesker på vores planet ikke har adgang til vand, eller har enorme besværligheder med at få fat på det, så viser det, at manglen på denne dyrebare væske er en dramatisk realitet, der kan ramme hele menneskeheden inden for få år

Blair presser Brown til at hemmeligholde Irak-undersøgelse
[Netavisen - link 22.06.09] Proletæren (sv)
Da den britiske premierminister i sidste uge offentliggjorde, at en undersøgelse af den britiske grundlag for at gå med i Irakkrigen bliver lukket for offentligheden, skete det ifl Observer efter pres udefra. Forhenværende premierminister Tony Blair, som førte Storbritannien ind i krigen i marts 2003, opfordrede ifølge avisen, til at undersøgelsen skulle holdes lukket.

Magtkampen i Iran
[Netavisen - link 22.06.09] Proletæren (sv)
Ahmadinejad har i sine fire år ved magten anvendt olieindkomsterne til højere pensioner, boligbyggeri, lån til små selvstændige og andre indsatser, som har gjort, at dele af befolkningen har fået lidt bedre leveforhold. Er målet med protesterne at afslutte "sløseriet" med oliepengene og mildne tonen mod vesten, så den iranske borgerklasse kan gøre sine forretninger uden at blive forhindret af sanktioner? Demonstrationerne lokker imidlertid dem til sig, som er misfornøjede med hele systemet, og som vil have en virkelig forandring.

Irland lover EU omafstemning i oktober
[Netavisen - link 22.06.09] irishtimes (eng)
Ved at indføre undtagelser håber EU og den irske regering at de under indtryk af den økonomiske krise kan terrorise folk til at stemme ja til EU-traktaten som det irske folk en gang har forkastet. Afstemningen skal finde sted den 2. uge i oktober.

_____________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder