Netavisens nyhedslinks uge 49
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Our Climate-Not Your Business - Aktionsplan
[Netavisen - link 05.12.09] notyourbusiness (eng)
Our Climate-Not Your Business vil fredag den 11. synliggøre deres modstand mod erhvervslivets falske virksomhedsløsninger og har fremlagt en skitseplan for aktiviteter. Der startes op på Nytorv kl. 10.00

Obama til klimatopmøde fredag den 18. december
[Netavisen - link 05.12.09] Ekstrabladet
Præsident Barack Obama kommer ikke til klimatopmødet i København onsdag, men møder i stedet op ved afslutningen den 18. december, oplyser Det Hvide Hus.

COP-15-delegerede vil støtte aktivister
[Netavisen - link 04.12.09] Modkraft
Op mod 200 delegerede planlægger at afbryde topmøde-forhandlingerne under COP-15 og udvandre fra Bella Center, for i stedet at deltage i et alternativt topmøde, fortæller Climate Justice Action.

Arbejdsløse uden job i måneder
[Netavisen - link 04.12.09] 3F
Arbejdsløsheden bider sig fast. 45% af de ledige har nu været ledige i mere end 3 måneder.

Stigende økonomisk gab mellem ældre
[Netavisen - link 04.12.09] epn.dk
Den solidariske folkepension som ældre kan leve af udhules mere og mere, og suppleres med pensioner. Men en fjerdedel af alle pensionister har kun den udhulede follkepension og ATP at overleve på.

Pensionskasser investerer i illegale bosættelser
[Netavisen - link 03.12.09] Ekstrabladet
Danske pensionskasser har milliarder af kroner investeret i selskaber, der arbejder i de ulovlige, jødiske bosættelser. Det er deltagelse i kriminalitet og støtte til besættelsen udtaler palæstinenserkoordinator. Jamal Juma´a.

Lene Espersen bag udlevering af Camilla Broe
[Netavisen - link 02.12.09] Ekstrabladet
Tidligere justitsminister Lene Espersen stod bag udlevering af den danske statsborger Camilla Broe for retsforfølgelse i USA i en sag som reelt var forældet og myndighederne havde opgivet.

Danmark centrum for CO2 svindel
[Netavisen - link 01.12.09] politiken.dk
Danmark er centrum for et omfattende svindelnummer med CO2-kvoter, hvor svindlerne benytter sig af en såkaldt momskarrusel.

Dansk tredobling af støtte til atomprogram
[Netavisen - link 31.11.09] berlingske.dk
Danmark betaler stadig flere penge til, at EU udvikler sit atomenergiprogram, selv om regeringen fortsat er modstander af atomkraft.

Private sygehuse fik overbetaling
[Netavisen - link 31.11.09] politiken.dk
Rigsrevisionen fastholder i en ny beretning sin kritik af regeringen,som langt tidligere kunne have sikret lavere betalinger til privathospitaler under det frie sygehusvalg.

Forældre kritiserer ny spareplan
[Netavisen - link 31.11.09] berlingske.dk
Forældre med børnehavebørn i København ser det ikke som en sejr, at et flertal af kommunens politikere vil droppe den omdiskuterede spareplan på 47 millioner kroner på daginstitutionsområdet. Reelt er besparelserne bare blevet pakket ind og har fået et nyt navn, siger Nina Reffstrup fra KFO.

Forældre vælter spareplan
[Netavisen - link 31.11.09] politiken.dk
Forældres og pædagogers kamp mod planlagte nedskæringer har givet resultat. Spareplanen på godt 47 mio. kroner tages nu midlertidig af bordet. Et flertal på Københavns Rådhus har nu besluttet at låne 24 mio. kroner og udskyde besparelser på daginstitutionsområdet til de kommende år.

Arbejdsløsheden tromler alle
[Netavisen - link 30.11.09] epn.dk
Selv om det fortsat er byggesektoren og industrien, der fylder mest i arbejdsløshedskøen, har krisen på arbejdsmarkedet nu fået et solidt tag i alle a-kasser.

Sverige: Milliarder til kapitalejerne, pisk til arbejderne
[Netavisen - link 30.11.09] Proletæren (sv)
Hundreder af milliarder kroner deles ud i profit til de svenske aktieejere, samtidig med at krisen hærger i arbejderklassen og arbejdskøberne kræver en nulløsning i de kommende overenskomster.
Se også Proletærens leder her

______________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder