Netavisens nyhedslinks uge 45
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


København: Nedskæringer betyder 200 færre lærestillinger
[Netavisen - link 07.11.09] arbejderen.dk
Til næste skoleår vil der i gennemsnit være mellem tre og fire færre lærere på hver enkelt folkeskole i København. Det er meldingen fra Københavns Lærerforening på baggrund af udmeldingen om, at der skal spares over 200 millioner kroner på hele børne- og unge-området i København til næste år. Det vil rammer både daginstitutioner, skoler og administrationen.

Skraldekonflikt tager politisk drejning
[Netavisen - link 07.11.09] politiken.dk
Skraldemændene fra renovationsfirmaet HC Svendsen fortsætter med at kæmpe for bedre arbejdsforhold. Torsdag den 12. november indkalder skraldemændene til demonstration fra Kultorvet til Dansk Industris bygning på Rådhuspladsen.

Flertal af danskere kræver en exit strategi for Afghanistan
[Netavisen - link 06.11.09] politiken.dk
Et flertal i den danske befolkning støtter ønsket om en plan for at forlade Afghansitan.

Afghanistan: Modstanden tvinger danske soldater til sandsynligt tilbagetog
[Netavisen - link 06.11.09] politiken.dk
På grund af modstandsbevægelsens fremmarch tvinges de danske besættelsessoldater i Helmland til et sandsynligt tilbagetog og må opgive kontrollen over den såkaldte grønne zone, vurderer eksperter.

Derfor skal soldaterne hjem fra Afghanistan
[Netavisen - link 06.11.09] politiken.dk
Både i Washington og København er det på tide at planlægge en tilbagetrækning. Politikens chefredaktør har indset den er tabt.

SF vil ud af Afghanistan i 2015
[Netavisen - link 06.11.09] DR
Det er på tide at sætte en dato for, hvornår Afghanistan selv skal overtage ansvaret for sikkerheden, så de udenlandske styrker kan rejse hjem. Det mener SF´s forsvarsordfører Holger K. Nielsen. Han vil deltage i den ulovlige krig i mere end fem år endnu og gøre dne til Danmarkshistoriens længste. Men NATO-koalitionen er formentlig besejret inden da

Kun én mindreårig i bandekrig
[Netavisen - link 06.11.09] Information
I hele sin bandeindsats er politiet kun stødt på én mindreårig, der slap for sigtelse, fordi han var under 15. Det får ikke justitsministeren til at droppe planen om at sænke den kriminelle lavalder. Forslaget har ikke noget med bandekrigen at gøre, siger han

Dansk Folkeparti samarbejder med højreeksteme
[Netavisen - link 05.11.09] modkraft.dk
Byrådsmedlem for Dansk Folkepartii Nyborg, Bente Damhave samarbejder med højreekstremister ved kommunalvalget. Officielt tager DF afstand fra noget sådant, men konkret udtaler Pia Kjærsgår "Glem det".

Stigende antal unge mellem 15 og 17 år uden arbejde og uddannelse
[Netavisen - link 05.11.09] information.dk
Krisen rammer ungdommen hårdt. 11.000 af landets unge mellem 15-17 år vil i stigende grad havne i arbejdsløshed eller stå uden uddannelse. Den gruppe af unge der ikke er under uddannelse som regeringen vil fjerne økonomien fra.

Uropakken og klimaaktivisterne
[Netavisen - link 05.11.09] dr.dk (radio)
Uropakkken er et anslag mod de grundlæggende demokratiske rettigheder til at demonstrere, understreger aktivisterne i Climate Justice Action - en global klimabevægelse, der vil bruge civil ulydighed som led i aktioner i forbindelse med topmødet.

Forsker: Krigskoalitionen i Afghanistan er ved at briste
[Netavisen - link 04.11.09] jp.dk
Koalitionen er ved at briste i Afghanistan, og missionen nærmer sig en slutning, vurderer en Afghanistan-forsker. Danske soldaterformænds kritik kan få en positiv effekt, lyder det.

Løkke kritiserer danske officerer

[Netavisen - link 04.11.09] jp.dk
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kritiserer de danske officerer, som har rejst kritik af den danske mission i Afghanistan.

Soldatertalsmænd efterlyser en exitstrategi i Afghanistan
[Netavisen - link 04.11.09] jp.dk
Talsmænd for de danske besættelsessoldater i Afghanistan tror ikke længere på deres mission i landet. Mener nu at besættelsen er nyttesløs og efterlyser en exit-strategi.

Blokader ved Sandholmlejren i protest mod udvisninger
[Netavisen - link 04.11.09] modkraft.dk
Asylaktivister strømmede tirsdag aften til Ellebæk-fængslet ved Sandholmlejren for at forhindre udvisningen af irakiske asylansøgere natten til onsdag. Læs Modkraft.dk’s live-dækning af aktionen her.

Asylbureau kræver beslaglagt formue frigjort
[Netavisen - link 04.11.09] jp.dk
Asylbureau kræver beslaglæggelse af anpartsselskabets formue på 308.000 kroner omstødt. Københavns Byret afsiger kendelse om en uge.

Frygt for fyringer lukker munden på arbejderne s
[Netavisen - link 03.11.09] Fagbladet 3F
Færre tør i dag kritisere arbejdspladsen end før krisen.

Jobportal sætter bundrekord
[Netavisen - link 03.11.09] Fagbladet 3F
Der er mindst ti arbejdsløse 3F'ere om hvert ledige relevante job.

Politi anvender peberspray mod aktionerende skraldemænd
[Netavisen - link 02.11.09] bt.dk
Statsmagten eskalerer magtmidler overfor aktionerende arbejdere. De fik en af de aktionerende skraldemænd at føle i forbindelse med blokade af skraldevogne.

Justitsministeriets ekspertpanel nedsabler "lømmelpakken"
[Netavisen - link 02.11.09] bt.dk
Regeringens såkaldte uropakke afvises af en lang række eksperter. Landsforeningen af forsvarsadvokater anbefaler at stramningerne droppes og kalder høringen med den meget korte svarfrist for "et tomt ritual".

Stilladsfolk frygter uropakke
[Netavisen - link 02.11.09] Arbejderen
De københavnske stilladsarbejdere vil se de politikere i øjnene, som på onsdag starter førstebehandlingen af justitsministerens såkaldte uropakke.

Kommuner hæver prisen på ældremad
[Netavisen - link 02.11.09] berlingske.dk
Siden år 2000 er priserne på udbragt mad på landsplan steget med knap 43 procent, hvilket er mere end dobbelt så meget, som forbrugerprisindekset er steget i samme periode.

Sverigedemokraternes anti-islamiske løgn
[Netavisen - link 02.11.09] Proletæren (sv)
Det er en amerikanisering og angloficering af Sverige, som foregår, og meget langtfra en islamisering, som Dansk Folkepartis fremstormende svenske pendant propaganderer. Det dokumenteres her med tal og fakta.

Mistro til officiel 11/9-forklaring
[Netavisen - link 02.11.09] Dagens Nyheter (sv)
Næsten hver femte unge svensker tror, at USA's ledelse selv lå bag terrordramaet i New York i 2001.

______________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder