Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Folk på gaden ved Oma besøg - nogle i protest andre nysgerrige eller fan
[Netavisen - link 03.10.09] Arbejderen
En del af protesten ved besøget var rettet mod USA og Obama med deres krige i Afghanistan og Irak, og med dansk deltagelse i krigsbesættelse af Afghanistan.

OK 2010: Landsdækkende tillidskonference 19. oktober
[Netavisen - link 02.10.09] Arbejderen
OK 2010-initiativet inviterer tillidsfolk til overenskomstkonference mandag den 19. oktobe i København for at diskutere fælles initiativer og sat styrke bag overenskomstkrav med nedsat arbejdstid som et centralt krav.

Også faglig protest ved folketingets åbning
[Netavisen - link 01.10.09] Arbejderen
Stilladsarbejderne og arbejdsløse københavnere opfordrer til at benytte åbningen af Folketinget til at give regeringen klar besked. De kræver flere job og højere dagpenge
Se også
Demo: Ud af krisen, ind i fremtiden

Græsrødder på gaden mod Obama
[Netavisen - link 01.10.09] Modkraft
Verdens angiveligt mest magtfulde mand kommer til Danmark i anledning af, at den Internationale Olympiske Komite skal afgøre, hvem der skal være vært for OL i 2016. Men hvis det står til græsrodsorganisationen, som blev stiftet af nu afdøde kunstner Thomas Koppel fra bandet Savage Rose, så skal der andre ting end sport på dagsordenen.

Dansk økonomi styrtdykker
[Netavisen - link 01.10.09] epn
Den samlede produktion (Bruttonationalproduktet) er faldet med 7,2 pct. på et år. Danske Bank kalder det historisk voldsomt: Danmark er blevet væsentligt hårdere ramt af den globale økonomiske og finansielle krise end tidligere troet - og ligger blandt de lande i Europa, der er hårdest ramt af krisen. Intet tyder på at krisen er overstået, eller ved at vende.

Danmark hemmeligholder våbeneksport
[Netavisen - link 30.09.09] berlingske.dk
Under dække af "konkurrencehensyn" og "fortrolighed" nægter regeringen at give aktindsigt i hvilke våben der eksporteres, skriver Information.

Danske soldater havde dum-dum-kugler
[Netavisen - link 30.09.09] DR
For første gang er danske soldater sendt hjem fra krigen i Afghanistan, fordi de ifølge forsvaret har været i besiddelse af ammunition, der ikke må bruges i krig. Det er et udtryk for racisme og koloni-ånd i dansk militær.

Færre arbejderbørn på universitetet
[Netavisen - link 29.09.09] berlingske.dk
Antallet af unge fra arbejderhjem, som søger ind på universiteterne, falder. I perioden 2001-2008 er det faldet med 12 procent ifølge nye tal fra Universitets- og Bygningsstyrelsen.

Plastarbejdere har svært ved at få børn
[Netavisen - link 29.09.09] 3F
Kvinder, der arbejder i plastindustrien, har sværere ved at få børn, end kvinder, der arbejder i andre industrier. Det viser en omfattende undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Krisemøde hos ambulancefolk
[Netavisen - link 28.09.09] DR
Fagforeningerne bag samtlige ambulancekørsler og sygetransporter i Hovedstatsområdet har indkaldt til stormøde 1. oktober.

Produktionsskoler fyldt helt op
[Netavisen - link 28.09.09] Ugebrevet A4
Der er ikke plads til flere unge, der er sprunget fra erhvervsskoler eller har sociale eller psykiske problemer. Men de unge har ingen andre steder at gå hen.

Læger på privathospitaler tjener millioner
[Netavisen - link 28.09.09] Ugebrevet A4
Millionerne vælter ind hos de ledende læger på private hospitaler og klinikker. Alene i 2008 kunne de hver i gennemsnit indkassere et overskud på 3,1 millioner kroner. Kæmpeindtægter som er gjort mulig på baggrund af regeringens favorisering af privathospitaler.

Antallet af syge på dagpenge eksploderer
[Netavisen - link 27.09.09] Politiken
De seneste 10 år er antallet af sygedagpenge-modtagere steget med 50 procent. Ansatte med sygdom og handicap bliver i stigende grad presset ud af deres arbejdspladser, og færre af dem får mulighed for at vende tilbage til jobbet.

Nu skal der strammes op på unge, der ikke gider
[Netavisen - link 27.09.09] Politiken
Regering og DA er ved at forkusere på næste mål for 'hjælp og støtte': De unge der ikke er i gang med arbejde eller uddannelse. Hele 10.000 laver 'slet ingenting'. Lars Løkke vil tage sig særlig af dem i åbningstalen 6. oktober. Det er formentlig deres skyld, at der ikke er nok praktikpladser.

Generalprøve på klima-konfrontation
[Netavisen - link 27.09.09] Berlingske Tidende
Det planlagte sammenstød mellem miljøaktivister og politi ved Amagerværket sluttede lørdag aften med over 100 anholdte. Aktionen blev samtidig optakten til klimatopmødet i december

______________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder