Netavisens nyhedslinks uge 39
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Antallet af syge på dagpenge eksploderer
[Netavisen - link 27.09.09] Politiken
De seneste 10 år er antallet af sygedagpenge-modtagere steget med 50 procent. Ansatte med sygdom og handicap bliver i stigende grad presset ud af deres arbejdspladser, og færre af dem får mulighed for at vende tilbage til jobbet.

Nu skal der strammes op på unge, der ikke gider
[Netavisen - link 27.09.09] Politiken
Regering og DA er ved at forkusere på næste mål for 'hjælp og støtte': De unge der ikke er i gang med arbejde eller uddannelse. Hele 10.000 laver 'slet ingenting'. Lars Løkke vil tage sig særlig af dem i åbningstalen 6. oktober. Det er formentlig deres skyld, at der ikke er nok praktikpladser.

Generalprøve på klima-konfrontation
[Netavisen - link 27.09.09] Berlingske Tidende
Det planlagte sammenstød mellem miljøaktivister og politi ved Amagerværket sluttede lørdag aften med over 100 anholdte. Aktionen blev samtidig optakten til klimatopmødet i december

Holbæk seminarium: Første strejke nogensinde
[Netavisen - link 26.09.09] Nordvestnyt
Den første arbejds-nedlæggelse på læreruddannelsen i Holbæk nogensinde er et forsøg på at råbe ledelsen op.

Danske soldater såret i Afganistan
[Netavisen - link 26.09.09] TV2Øst
Tre blev såret, da en sprængladning blev udløst i Gereskh. De er alle fra Gardehusarregimentet i Slagelse.

Jægerbog lækket via militærchef
[Netavisen - link 26.09.09] TV2
Den person, som oprettede dokumentet med den arabiske oversættelse af den omstridte jægerbog, er chef for Infor­matikafdelingen i Forsvarskommandoen og ansvarlig for defensiv cyberkrigs­førelse hos Forsvarskommandoen. Militæret er ved at indvikle sig lige så mange i modstridende løgne som poltiiet omkring Brorsons-kirken.

Hash-krig mellem Christiansborg og København
[Netavisen - link 26.09.09] Modkraft
Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation ønsker forsøg med lovlig hash. På Christiansborg er S splittet, SF utålmodige, mens de borgerlige skodder idéen.

Frederikshavn: Protest mod fyringer
[Netavisen - link 25.09.09] 3F
Frederikshavn kommune fyrer 200 ansatte i kommunen, nedskæringer der rammer alle omrfåder. Sindslidende, pårørende og medarbejdere inden for socialpsykiatrien gik i fakkeloptog til byrådsmødet, og på rådhuspladsen demonstrerede utilfredse HK'ere.

Stor sejr for ligeløn 
[Netavisen - link 25.09.09] co-industri
Højesteret har dømt Ikast Betonvarefabrik til at betale 674.637 kr. til et kvindeligt medlem af Teknisk Landsforbund, fordi hun tilbage i 1999 fik mindre i løn end hendes to mandlige kolleger. Det betegnes som ikke mindre end historisk.

Overenskomst i Trekronergade
[Netavisen - link 24.09.09] Modkraft
Byggefagenes fysiske blokade og stop for leverancer sikrer polske arbejdere danske overneskomstvilkår. Arbejderne tilbydes integrationskursus i regi af dansk fagbevægelse.

Grønland: Danmark opfører sig kolonialistisk om klima
[Netavisen - link 24.09.09] Sermitsiaq
Ved at nægte Grønland at øge sit CO2-udslip, udøver Danmark en ny form for kolonialisme, mener lektor Pia Vedel Ankersen. Men Grønland har også et ansvar.
Se også
Videnskabsfolk råber vagt i gevær
[Netavisen - link 24.09.09] Sermitsiaq
100 forskere og videnskabsfolk fra ind- og udland protesterer imod hvad de betegner som en trussel mod det grønlandske forskningsmiljø i Danmark.

Kolding kommune fyrer hver 10. lærer
[Netavisen - link 23.09.09] Politiken
L ærere, pædagoger og folk i ældreplejen skal fyres i Kolding, der skal spare 153 millioner næste år. Ialt skal 400 af kommunens 8.000 ansatte afskedigelse - og det kommer til at ramme kommunens børn og de ældre.

DI: stigende arbejdsløshed frem til 2011
[Netavisen - link 23.09.09] epn.dk
Dansk Industri vurderer at der vil gå mindst 39 måneder før industriproduktionen er på højde med 2008 og at ledigheden vil fortsat med at stige frem til 2011.

Fakta: Her er Ungdomskommissionens forslag
[Netavisen - link 22.09.09] JP
Her er et udpluk af de 35 anbefalinger til forbedringer af den kriminalpræventive indsats, som regeringens Ungdomskommission foreslår som led i dens sklærpede lov-og-orden politik

Oppositionen klager: Holdt ude af kreditpakke
[Netavisen - link 22.09.09] Politiken
Regeringen, DF og Liberal Alliance har vedtaget en kreditpakke til trængte virksomheder. Oppositionen var ikke inviteret med.

618.500 kroner indsamlet til irakere
[Netavisen - link 22.09.09] avisen.dk
Projektet Aktion Auktion har indsamlet tre gange så meget som forventet til irakiske flygtninge.

Politi hjælper atter polakker gennem blokade
[Netavisen - link 22.09.09] 3F
Mandag hjalp politiet polsk sjak på konfliktramt arbejde i Valby. Det er syvende gang politiet er med til at bryde blokade af byggeplads. 3F kalder indsatsen misbrug.

Se også
Skred i Trekronersag
[Netavisen - link 22.09.09] Arbejderen
I dag mødes repræsentanter for 3F og Trekroner Penthouse for at snakke overenskomst. Fagforeningen håber den langvarige konflikt snart får en ende

Rathsack risikerer fængsel og job
[Netavisen - link 22.09.09] DR
Bogen var ment som en hyldest til jægerkorpset, men "Jæger - i kamp med eliten" er endt i et bittert opgør og risikerer derudover at koste Thomas Rathsack en fængselsstraf.

Institut: Jægersoldater blæser på krigens love
[Netavisen - link 21.09.09] Politiken
Omstridt bog afslører, at danske jægersoldater i Afghanistan ser stort på krigens love og internationale konventioner, mener Institut for Menneskerettigheder.

Fogedretten: Jægersoldat-bog må udkomme
[Netavisen - link 21.09.09] DR
Den omstridte bog "Jæger - i krig med eliten" udkommer nu alligevel som bog. 

Skattereform betyder øget beskatning af fagforeningerne
[Netavisen - link 21.09.09] ugebrevet A4
Regeringens skattereform betyder millionregning for fagbevægelsen. Uden nogen debat eller offentliggørelse har et flertal i Folketinget vedtaget en skattepakke, der i praksis betyder at fagbevægelsen har udsigt til en hidtil ukendt og trecifret millionregning næste år.

Finland knyttes nærmere til NATO
[Netavisen - link 21.09.09] Proletæren (sv)
Ligesom i Sverige pågår NATO-tilpasningen med små skridt og skjult for offentligheden. Og ligesom i Sverige er den finske modstand mod NATO stærk i befolkningen. Planerne handler om indkredsning af Rusland og herredømmet over det stadigt mere isfri arktiske område.

System og mediemanipulation
[Netavisen - link 21.09.09] information
Rystende læsning om sommerens tophistorie om bortført "narko-barn" som ikke alligevel ikke var narkoafhængig. Om underclass i klemme mens medier gik i selvsving og fik lov til det af systemet.

______________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder