Netavisens nyhedslinks uge 25
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Krisen rammer Stålvalseværket
[Netavisen - link 19.06.09] borsen.dk
Den økonomiske krise har har betydet en næsten halvering af produktionen af stål på Dansteel, tidligere Stålvalseværket, og de ansatte er sat på fordeling.

Højreekstremistisk betjent dømt
[Netavisen - link 18.06.09] DR
En politiassistent fra Københavns Politi blev i dag dømt for at have misbrugt sit embede ved at lave et stort privat register over personer i aktivistmiljøet

Pirate Bay laver anonym søgemaskine
[Netavisen - link 18.06.09] DR
Holdet bag den omdiskuterede hjemmeside Pirate Bay er i gang med at udvikle en hjemmeside, hvor brugere kan logge på internettet uden at efterlade elektroniske spor. Deres svenske Piratpartiet blev valgt til EU-parlamentet. .

Tvangshjemsendelserne kan trække ud i måneder
[Netavisen - link 18.06.09] berlingske.dk
De planlagte hjemsendelser med tvang af de afviste irakiske asylansøgere kan trække ud i måneder.Politiet har via den danske ambassade i Bagdad ansøgt de irakiske myndigheder om at tvangshjemsende ca. 100 irakiske mænd. Indtil nu er der kun kommet svar på de 25 – og heraf er de ti tilmed blevet afvist.

Skraldemænd i strejke på 2. uge: Støt os!
[Netavisen - link 18.06.09] Arbejderen
På anden uge strejker 50 skraldemænd ved firmaet HCS for bedre arbejdsmiljø og anerkendelse af tillidsmand

Tre danske besættelsestropper dræbt i Afghanistan
[Netavisen - link 17.06.09] DR
Tre soldater fra Danish Battle Group blev onsdag formiddag dræbt, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway 1, der er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde i Helmand-provinsen.

Privatsygehusskandalen: En regering for A-holdet
[Netavisen - link 17.06.09] FOA
Det er en dramatisk rapport om privatsygehusene, som Rigsrevisionen har offentliggjort i dag, mener FOA.

Fem afviste irakere hentet af politiet på asylcentre
[Netavisen - link 17.06.09] epn.dk
Ved aktioner på en række asylcentre har politiet anholdt fem afviste irakere. Aktionerne har fundet sted i går og her til morgen.

Demonstranter: Stop massakrer i Peru
[Netavisen - link 17.06.09] Modkraft
100 demonstranter krævede stop for massakrer i Peru under demonstration foran Perus konsulat i København.

Appel til Perus præsident Alan Garcia
[Netavisen - link 17.06.09] Arbejderen
Dette brev blev i går afleveret til Perus officielle repræsentant i Danmark i forbindelse med en demonstration ved konsulatet på Esplanaden i København

Skælskør Bank foran sammenbrud
[Netavisen - link 17.06.09] epn.dk
Endnu en bank er i dyb krise. Banken ligger lige på grænsen til det lovpligtige lovkrav om 8 pct. solvens og efterspørger desperat interesserede købere.

International faglig kritik af Mærsk i Indien
[Netavisen - link 16.06.09] 3f.dk
Mærsk har tolereret voldelige overfald på fagligt aktive havnearbejdere i Mumbai, vurderer den globale sammenslutning af fagforbund, Ituc i ny rapport.

FOA: Økonomiaftale vil forringe velfærden
[Netavisen - link 16.06.09] foa.dk
Regeringen taler for meget om den offentlige sektor, men prioriterer den ikke tilstrækkeligt, når det kommer til økonomien. Det mener FOAs formand, der frygter, at vi vil se store nedskæringer i den offentlige velfærd.

Bolignedtur langt fra slut
[Netavisen - link 16.06.09] epn.dk
Nedturen på boligmarkedet fortsætter med uformindsket styrke. Priserne på huse vil frem mod 2011 falde yderligere og lige så meget, som de allerede er faldet fra 2007 til i dag vurderer De økonomiske vismænd. Direkte i strid med regeringens nylige optimistiske toner om at det værste snart er ovre.

Birthe Rønns ministerium besat i protest mod udvisning
[Netavisen - link 16.06.09] borsen.dk
Omkring 30 aktivister fra organisationen "Stop udvisningerne" besatte i morges Integrationsministeriet i det centrale København for at protestere imod hjemsendelsen af irakeren Azad Ali, der har fået afslag på asyl i Danmark. Irakeren skal efter planen sættes på et fly torsdag morgen.

Hashcafeer overvejes i København
[Netavisen - link 16.06.09] berlingske.dk
Fri hash som i Amsterdam kan hjælpe til mindre kriminalitet. Nu vil et flertal i Borgerrepræsentationen undersøge modeller for legalisering.

Opbakningen til monarkiet smuldrer
[Netavisen - link 15.06.09] Ugebrevet A4
Flere hundrede tusinde danskere brugte folkeafstemningen om ændring af tronfølgeloven til at lufte deres republikanske sindelag. Tilslutningen til monarkiet er stærkt faldende, viser ny A4-undersøgelse.

Ungdomsarbejdsløshed eksploderet
[Netavisen - link 15.06.09] berlingske.dk
Arbejdsløsheden blandt 16-24 årige er steget med 125 procent på et år.

Fogeden smider flere på gaden
[Netavisen - link 15.06.09] berlingske.dk
Krise og fyringer gør, at flere ikke kan betale deres regninger. Hos landets fogeder hober sagerne sig op, og tusinder bliver sat på gaden.

Prognoser for dansk økonomi er for optimistiske
[Netavisen - link 15.06.09] Ugebrevet A4
Det Økonomiske Råds prognoser for dansk økonomi bliver ofte beskyldt for at være for pessimistiske. Ugebrevet A4's gennemgang af de senere års prognoser viser imidlertid, at rådet har været alt for optimistisk i sine forudsigelser. Heller ikke Finansministeriet rammer plet, når den økonomiske vejrudsigt skal forudsiges.

Rigsrevisions fokus på favorisering af privathospitaler
[Netavisen - link 15.06.09] Ugebrevet A4
På onsdag konkluderer Rigsrevisionen efter alt at dømme i en beretning, at det offentlige har betalt for meget for at få privathospitalerne til at overtage patienter. Overbetalingen skyldes især Lars Løkke Rasmussens gøren og laden, da han var sundhedsminister fra 2001 til 2007. Sagen bør få Folketingets medlemmer op af stolene.

Sverige: Intet loft for bankstøtten
[Netavisen - link 15.06.09] Flamman (sv)
Svenske banker spredte kredit for over 400 milliarder kr. i de baltiske lande. Nu udgør gælden til de udenlandske banker - næsten bare svenske - til over 100 procent af Estlands og Letlands bruttonationalprodukter. Den svenske regering forbereder at støtte de stakkels kriseramte banker med 170 milliarder kr., lyder det seneste bud, i værste fald 300 milliarder.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder